• 9.377.161 stemmen

Universal Soldier: Regeneration (2009)

Actie / Sciencefiction | 97 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: John Hyams

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren en Andrei Arlovski

Gesproken taal: Bulgaars en Engels

Plot Universal Soldier: Regeneration

"Reanimated. Rearmed. The ultimate rematch"

Terroristen dreigen met bommen de nucleaire reactor van Chernobyl op te blazen, wat duizenden levens zou kunnen kosten. Om dit tegen te houden wordt er een team soldaten op af gestuurd, maar die staan voor een grote verrassing: een nieuwe, dodelijkere UniSol in de vorm Andrei Arlovski. De enige die de terroristen nu nog kan tegenhouden is Luc Deveraux (Jean-Claude van Damme), een Universal Soldier van het eerste uur. Deze moordmachine gaat het goed af, totdat hij tegenover een verrassing komt te staan. Het blijkt dat er in het geheim nog een UniSol bij is gehaald en deze keer is het een bekende van Deveraux, namelijk Andrew Scott (Dolph Lundgren). Nu zal Luc alles op alles moeten zetten om niet alleen twee van de dodelijkste soldaten ooit te stoppen, maar ook nog de bommen te ontmantelen!

Andrew Scott

Wow heb je geld teveel

avatar van cm_punk

cm_punk

Reinbo schreef:

Ouderwets en vooral saai, bovendien homurloos. Het moet natuurlijk wel fun uitstralen. Film bevatte ook geen enkele leuke oneliner.

Alsof de onliners een film maken. En dat je zegt dat ie acteerd al een zoutzak... volgens mij begrijp je de rol van Luc dan niet.

Van Damme zet beter werk neer dan bijv. een Stallone. Die alleen maar echt bekend zal staan vanwege zijn Rocky en Rambo reeksen. Tuurlijk Demolition Man en Cliffhanger waren ook goed, maar veel verder zal hij neit komen dan 2 personage's die toevallig goed aansloegen.

Iron Maiden schreef:

ik heb met veel plezier 20 voor de dvd betaal en 25 voor de blu-ray.

Tering, 20 euro voor de DVD? Ik vond 2 euro al teveel. Niet vanwege de film, maar uitvoering ervan. Betaal ik liever 20 euro voor import, met extra's dan deze flut uitgave van DFM. Niet eens een menu bij de dvd :-?

avatar van killer13

killer13

niet al te best, van damme heeft veel betere films. dolph lundgren komt net iets te weinig voor. deze film zou voor mij al een stuk beter zijn als hij er wat meer in voorkwam. van damme vs. lundgren, net als in de goeie ouwe tijd. dan had deze film wat meer te bieden dan dat slap verhaal. een 2,5 lijkt me nog wat veel voor dit geklungel. maar het doet me plezier om te zien dat van damme nog altijd niet van plan is om te stoppen

avatar van andijvie

andijvie

Deze film is inderdaad niet al te best en dat komt niet alleen door Van Damme. Ook de andere acteurs laten nou niet bepaald hoogstaande staaltjes van acteren zien. Het verhaal van de film is mager, maar met wat beter acteerwerk zou de film en verhaal wat beter uit de verf komen.

2.5 puntje voor de moeite. En ik twijfel nog steeds of deze film het kijken waard is. xD

avatar van rose

rose

Vond hem wel spannend. Schrok wel even van Jean-Claude. Wat is hij oud geworden.

In mijn gedachte blijft hij altijd de pretty boy van toen.

avatar van Nomak

Nomak

Voor een Universal Soldier film is dit erg goed. Veel actie, goede vechtscènes en een simpel verhaal. Jean-Claude Van Damme doet zijn best om terug in de maatschappij te integreren, maar het is hem niet gegund. Hij is de laatste hoop in de strijd tegen een nieuw soort supersoldaat en moet terug gaan vechten. Onderweg moet onze Belgische trots het ook nog even opnemen tegen een oude bekende. Je zou denken dat Dolph Lundgren na dat gevecht wel voorgoed is uitgeschakeld, maar hij zou ook alweer terugkeren om in het vervolg mee te doen. In elk geval krijgt Van Damme hier heel wat tegenstand. Vooral Andrei Arlovski is erg indrukwekkend als emotieloze vechtmachine. Ik vond hem hier zelfs indrukwekkender dan wanneer hij in het echte leven in de ring staat. Zal ook wel te maken hebben met zijn gestalte als hij tegenover een toch wel kleine man als Van Damme staat. Dat valt bij een MMA wedstrijd wat minder op omdat hij daar ook altijd tegenover grote kerels staat.
Ik had vooraf ook wel gehoopt op een vechtpartij tussen Arlovski en Lundgren, maar helaas kwamen deze giganten niet tegenover elkaar te staan. Universal Soldier: Regeneration is zeker een goede film, verveelt niet en voelt absoluut niet overbodig aan.

Super!

Er heerst een donkere, grimmige sfeer en de film begon direct met een achtervolgingsscène om U tegen te zeggen, waar de politie het grote slachtoffer is van de bad guys die je maar beter serieus neemt. Met een groot scherm en surround is dit genieten!

Waar deze film een andere weg inslaat dan The Expendables is de humor, je blijft beter weg als je oneliners of knipogen verwacht. Knipogen of niet, het gaat om de actie, waar ik zo van hou. Humorloos is deze film nou ook weer niet, denk maar aan de soldaat die door het raam sprong, en er zijn nog wel enkele moves.

Overigens héél wat meer spectaculaire gebeurtenissen dan ik op voorhand verwachtte. Goede choreografie van de gevechten en een klap of stoot zal niet aan je voorbijgaan.

Hard en diep.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Verrassend goede film.

De film begint met een leuke actiescène, die er erg goed uitziet en die je meteen warm maakt voor de rest van de film. En de rest van de film was dan ook echt wel goed. De film is eigenlijk een aaneenschakeling van leuke actiescènes, die er een aangename film van maken om te kijken.

Wel jammer dat de bekendere acteurs eigenlijk een relatief kleine rol kregen. De rol van Van Damme viel nog mee qua grootte, maar Lundgren kwam eigenlijk niet zoveel voor (wat ik wel jammer vond).

avatar van movie fan

movie fan

dit derde deel van universal sodier, wel . Ik had eigelijk weinig verwachtingen voor dit deel .

Maar ik zag de film voor maar 3 euro liggen in de winkel , dus ik dacht what the hell , waarom ook niet .

Maar verwonderlijk viel de film zeer goed mee . De scene meteen in het begin van de film was al direkt een goede starter . Het verhaal zelf was simpel maar toch entertainent naarvoor gebracht . Jean-claude van damme was hier goed , zoals in de andere universal soldiers , maar man man wat is die oud geworden . Het was ook leuk om Dolph Lundgren terug te zien , al vond ik zijn rol nogal redelijk kort . Hij had er langer ingemogen voor mij

Kortom , zeer vermakelijke film die beter is dan deel 2 maar toch niet kan tippen aan deel 1 , want dat is nog altijd de beste .

een 4 op 5 voor deze toch wel verassend goede film;)

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Laag gemiddelde hier, maar wordt goed ontvangen door de recensent.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik kan niet zeggen dat dit Van Damme's beste film is, maar het zit allemaal redelijk goed bij deze prent.

Veel, over de top, actie waarbij je niet al te veel hoeft na te denken.

Gewoonweg een brute actiefilm is dit met een toch wel goede Jean-Claude Van Damme, wat ik eigenlijk niet had verwacht.

GuyB

Hetzelfde hier, oversteeg zeker mijn verwachtingen.

avatar van Rickmans

Rickmans

Mwah... Keek wel lekker weg, maar ze moeten nu maar in het ijs verpakt blijven hoor.

Rickmans schreef:

Hell no! Meer van dit soort harde actiefilms!

avatar van Aapje81

Aapje81

Vervelende actiefilm die iets vertederends heeft door de aanwezigheid van Lundgren en Van Damme. De rest is zwaar ondermaats.

Slecht.

avatar van Decec

Decec

Ik vond heel goede actie/SF film...

Natuurlijk is mijn eigen smaak voor genre SF/Actie...

Uitstekende acteerwerk...

Bekende acteur Jean-Claude Van Damme speelt weer goed...

Deze film is veel leuker dan JCVD, dezelfde Jean-Claude van Damme...

Prima camerawerk....

Zeker spannende film...

avatar van Minotaures

Minotaures

Kwam redelijk uit.

Al blijft die van 1992 beter vergeleken met de rest, had deze qua actie, sfeer, locatie en wapens genoeg te bieden.

Om te beginnen begint het met een stevige actiescène waarin terroristen het tegen veiligheidseenheden opnemen. Na een tijdje vechten kan je makkelijk onderscheiden welk van hun de onverwoestbare is; natuurlijk die ene brede, lange.

Verhaal is best standaard te noemen: geld/doel opeisen of anders blazen we dit/of vermoorden we die.

Je krijgt vervolgens een groepje elitesoldaten die het proberen tegen te gaan, waar ze uiteindelijk als schietdoelen voor de UniSol eindigen. Van Damme zit er niet behoorlijk lang in de film, maar om hem even opzij te leggen en eerst andere opties te nemen totdat je alleen Van Damme overhebt was zeker niet slecht overgekomen. Alleen jammer dat Lundgren bij 3/4e van de film werd 'gewekt'.

Gewoon een vermakelijke actiefilm waarin er geen zuinigheden op wapens en bloed aan bod kwamen.

avatar van DVD-T

DVD-T

Erg prettige wegkijker.

Verhaal is verder niet boeiend, maar onderhoudend is het wel. Het duurt helaas wel eventje voor de film op gang komt. Het is dan eerst even doorbijten. Toch wel een aantal saaie scènes in het begin. Als de actie dan begint is het genieten geblazen. De actie heeft een upgrade gekregen, en kan goed medoen met de hedendaagse actiefilms. Flitsend geschoten, grauw en met zeer veel geweld. Leuk is de terugkeer van Lundgren als Andrew Scott. Ik kon niet wachten dat van Damme en Lundgren een potje gingen vechten, en daarin worden we zeker niet teleurgesteld. Wel erg jammer dat Lundgren's rol maar van korte duur is. Je kunt wel merken dat ze beide wat ouder worden, maar de vechtscènes zijn daar goed op aangepast. Niks niets moois maar gewoon lekker ruig knokken. Arlovski stelt daarnaast ook niet teleur. Hij speelt zijn rol erg goed, en komt erg geloofwaardig over als emotieloze vechtmachine.

Verhaal dient meer als kapstok om zoveel en zo ruig mogelijke actie op te hangen. Is dat erg, nee integendeel. Erg gave film binnen de UniSol reeks. Af en toe miste ik wel een beetje de oneliners en de humor, maar zou hier toch echt ongepast zijn.

avatar van aburex

aburex

Eén van de mindere van Van Damme. Lundgren heeft maar en kleine rol en is alleen in de film om zijn vete met Van Damme uit te vechten. Al betere actiefilms gezien

avatar van Zinema

Op bluray voor 2,50 euro bij FRS.

avatar van Zinema

Nostalgisch verlangen.

Naast het saaie kleurgebruik, de standaard actiescènes en de algehele malaise die van Van Damme’s gezicht lijkt af te druipen, is dit vooral een belediging voor het aardige eerste deel uit het begin van de jaren ’90, vorige eeuw. Ook al geen hoogvlieger, maar wel eentje die minder geplaveid en saai overkwam. Het redelijke deel een nog eens opzetten is in elk geval een beter plan. Zelfs de paar redelijke minuten met Lundgren kunnen dat nostalgische verlangen alleen maar beamen.

Doorsnee.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Met deze Regeneration probeerde men de Universal Soldier filmreeks weer op gang te krijgen. De sfeer is tov van deel 2 een stuk grimmiger en de rol van Van Damme een stuk kleiner. Wel werd Dolph Lundgren teruggehaald, maar al bij al was dit een beetje overbodig. De film zelf was eigenlijk ook overbodig.

avatar van patrick17

patrick17

Wat een ouwe kop heeft Jean Claude. Heerlijk gewoon. Hij kan er gelukkig nog geen genoeg van krijgen want dat zou doodzonde zijn.

De film is beter dan het tweede deel en kwan vrijwel tippen aan het eerste deel.

Het jammere van de film maar ook begrijpelijk is dat van Damme na 20 minuten pas in beeld komt.

Hetzelfde geldt voor de kleine rol van Lundgren. Het gevecht tussen beide spierbundels

had voldoende om het lijf, voor dat eind......

Heerlijk bruut. Het verhaal is vrij standaard en ook redelijk voorspelbaar maar dat mag de pret

niet drukken, van Damme die met z'n film komt is altijd te pruimen.

avatar van droopman

droopman

De zoveelste vervolg-film die beter niet gemaakt had geworden.

Sfeer en verhaal zijn depressief uitgebeeld, gaat eigenlijk alleen maar om veel geweld.

avatar van Phantasm

Phantasm

Inderdaad een overbodige film, de lol is er nu wel zo'n beetje vanaf, begint gewoon te vervelen.

Iron Maiden

de sfeer die jullie zo depressief vinden past toch juist goed bij een serieuze actie film?

geen komische sidekicks of one-liners, maar gewoon keiharde actie.

avatar van finalman

finalman

ik vind het wel jammer dat deel 1 en deel 3 zo'n verschil is qua omgeving.

Veel grauwer en grijzer in deel 3. Beetje jammer eigenlijk.

Iron Maiden

net als van Damme zelf, vind dit veel beter bij zijn leeftijd passen.

Die man is ook al de 50 gepasseerd, vind het serieuze mooi aan hem laatste jaren.

avatar van krosnicky

krosnicky

als ik de trailer bekijk heeft deze nx te maken met the return het lijkt alsof ze van damme even uit de kelder halen om even wat terroristen en dolph lundgren op te ruimen ik heb zo niet het gevoel dat ik Luc zijn dochter hillary zal tezien krijgen en zijn nieuwe vriendin uit universal soldier the return hopelijk heb ik het mis

je hebt gelijk.