Universal Soldier: Regeneration (2009)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: John Hyams
Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren en Andrei Arlovski
Gesproken taal: Bulgaars en Engels
Plot Universal Soldier: Regeneration
"Reanimated. Rearmed. The ultimate rematch"
Terroristen dreigen met bommen de nucleaire reactor van Chernobyl op te blazen, wat duizenden levens zou kunnen kosten. Om dit tegen te houden wordt er een team soldaten op af gestuurd, maar die staan voor een grote verrassing: een nieuwe, dodelijkere UniSol in de vorm Andrei Arlovski. De enige die de terroristen nu nog kan tegenhouden is Luc Deveraux (Jean-Claude van Damme), een Universal Soldier van het eerste uur. Deze moordmachine gaat het goed af, totdat hij tegenover een verrassing komt te staan. Het blijkt dat er in het geheim nog een UniSol bij is gehaald en deze keer is het een bekende van Deveraux, namelijk Andrew Scott (Dolph Lundgren). Nu zal Luc alles op alles moeten zetten om niet alleen twee van de dodelijkste soldaten ooit te stoppen, maar ook nog de bommen te ontmantelen!
Luc Deveraux
General Topov
General Boris
Dr. Colin
DiDa
Dit is idd gewoon in scene gezet voor de show, omdat ze in de film elkaars tegenpolen spelen.
finalman
Als dit op Kinepolis site staat, zal het wellicht wel in de bios komen in Belgie. Van Damme is trouwens een Belg hé
De officiele dvd/blueray cover:
Universal Soldier: Regeneration (US - DVD R1 | BD RA) in News > Releases at DVDActive
finalman
speelt Van Damme hier eigenlijk de hoofdrol, of maar een korte rol???
DiDa
Van Damme heeft waarschijnlijk een speelduur van 3 kwartier. Van Damme wordt zeg maar de laatste 45 minuten erbij geroepen om de boel te redden...
TheThirdMark
Ik ga hem nu maar eens kijken. Wederom als ik het niet vergeet zal ik later deze post editten met een kleine review.
TheThirdMark
En net afgekeken :+
Mag niet in de schaduw staan van deel1, maar desondanks best een leuk vervolg.
De omschrijving van de film klopt btw van geen kant.
*spoiler alert*
Luc wordt met grof geweld terug het programma in gehaald. Zijn missie is het succesvol verbrengen van een missie die 6 andere UniSols + een stel Commando's verpest hebben. Luc is totaal niet verrast dat hij Andrew tegenkomt. Ze zien elkaar pas voor het eerst als ze elkaar te lijf gaan. Hij heeft wel degelijk herinneringen aan Luc maar worstelt met een ander dilemma. Ze worden ook niet vastgehouden in Tsjernobyl and Andrew is dus ook niet geprogrammeerd om tegen zijn eigen kameraden te vechten. De strijd met Andrew is niet belangrijk. Alles draait om de acteur Zahary Baharov die een schepsel is uit het White Tower-project. Een vervolg op het Black Tower-project waar Luc en Andrew oorspronkelijk vandaan komen (Universal Soldiers 1).
Voor iedereen die genoten heeft van deel 1: neem de moeite om deze te kijken. Geen grandioos vervolg, maar wel degelijk vermakend. En zekers vele malen beter dan Deel 2, Deel 2A en Deel 3.
wat een keiharde film!
heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen, ik zit nog steeds te trillen!
heel veel martial arts en bloed, juist dingen waarvan ik had verwacht dat ze er niet inzaten.
pfoef, ik zat echt te genieten van het laatste half uur.
beste film van het DTV tijdperk van van Damme naar mijn mening, het was echt een spektakel om naar te kijken!
Amen.
Ramakant
Omschrijving klopt idd nix van.
Maar deze film was echt wel; nice!! Lekker keiharde actie. En van Damme is natuurljk the man he
huggie
Tegenover deel 1 is dit een slap aftreksel.
met Dolph en Jean-claude hadden ze vele mooiere vechtscenes af kunnen leveren zoals in deel 1.
finalman
wie deze film gezien heeft, moet de omschrijving maar veranderen via 'corrigeren'.
Iron Maiden
Ik heb de plotomschrijving verbeterd, hopelijk word het goed gekeurd.
JacoBaco
Dit wordt voor mij ook de eerste film van het jaar.
Al kijk ik liever Avatar nog een keertje.
Tonypulp
Moet het jaar ergens mee beginnen, waarom dan niet lekker ouderwets een actiefilm met JCVD erin.
Het jaar begint iig niet teleurstellend, ik ben niet bekend met de Universal Soldier films maar na dit deel toch wel redelijk benieuwd geraakt. Ookal heb ik het allemaal al bloederiger gezien, ook spectaculairder, toch is dit geen straf om te aanschouwen.
Het in 5minuten bedachte verhaaltje is geen punt om over te zeuren, daar keur ik een film als dit niet op af.
JCVD is de man die het laatste gedeelte meteen het beste van de film maakt, lekker lomp, lekker bruut, actie zoals het hoort.
Standaard? ja behoorlijk, maar dat is in sommige gevallen niet erg.
JacoBaco
Ik heb hem ook gisteravond gekeken en hij is toch gewoon goed. Jammer dat Dolph geen grote rol heeft, maar voor mij wel een dik pluspunt. Maar Van Damme met zijn depressieve hoofd is toch ook best in vorm. Liever dat dan die quasi lolbroek die hij speelt in deel 2.
Het is een serieuze film die de Universal Soldier films weer nieuw leven in blaast. Mocht er een vervolg komen, dan hoop ik dat ze dit niveau zullen aanhouden.
Het verhaal van de film is in 4 minuten bedacht, maar dat mag de pret inderdaad niet drukken.
JacoBaco
5 minuten is wel een beetje veel ja. Dan krijg je toch meer met films zoals The Matrix te maken.
revengeyo
wat een keiharde film!
heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen, ik zit nog steeds te trillen!
pfoef, ik zat echt te genieten van het laatste half uur.
Amen.
5 sterren dus....
als ik zo naar je top 10 kijk begrijp ik dat ik je beter niet serieus kan nemen. Bloodsport op 2 en Hard target op 5.
Maar niet te spreken van De kleine zeemeermin op 4 lol
Maar The Godfather 2 geef je maar 1,5 ster.. opmerkelijk.
wat dacht je dan toen je deze film opzette? met J.C van Damme en Dolph Lungren, dat het een lachfilm zou zijn?
groetjes.
Iron Maiden
Ja, ik houd nu eenmaal van actiefilms!
Ben een groot van van Damme en had niet verwacht dat het zo'n goede Universal Soldier film zou worden na deel 2.
ik heb tenminste een top 10 en wel op wat meer films gestemd dan 35.
En van Damme heeft de laatste tijd steeds minder echte vecht scenes in zijn films zitten (Wake of Death, Until Death, Inferno, Replicant) om nog maar te zwijgen over Dolph die in de meeste films alleen nog maar de trekker kan overhalen.
Jij geeft Taken ook een 4, hoor je mij ook niet moeilijk over doen omdat het nu eenmaal een goede film is. Prima toch?
Zielig persoon ben jij, kan mij het me nu schelen of je me serieus neemt of niet?
Kan me eerlijk gezegd ook niet geloven dat zon film 5* waard kan zijn....
Iron Maiden
ga hem maar kijken, film overtreft alle verwachtingen.
je moet er wel van houden natuurlijk!
Het blijft toch een actiefilmpje met een paar enorme B acteurs als Van Damme en Lundgren. Geen idee hoe zon film mij kan verrassen. Ik hou best van actiefilms, ook de films zonder topniveau, maar zoiets klinkt wel weer heel suf.
finalman
deze vind ik duizenden maal beter dan deze poster hier. Lundgren staat er beter op.
DiDa
Van Damme is terug met een 3e deel van Universal Soldier. Met hierin Dolph Lundgren en de regie is in handen van John Hyams, zoon van Peter Hyams (Timecop, Sudden Death, End Of Days). Dat kan haast niet fout gaan toch? Inderdaad niet, want Universal Soldier: Regeneration maakt de verwachtingen waar.
Oké, de film oogt niet als een grote bioscoopactiefilm, maar zeer zeker ook niet als een dtv film. Hij hangt hier een beetje tussenin. Voor Van Damme en Lundgren dus een stap in de goede richting. De film bevat keiharde actie en sterke man-tot-man gevechten waarin de heren Van Damme, Lundgren en zeer zeker ook Arlovski in topvorm zijn. Dat is wat we willen van deze heren en dat is waar we al heel lang op hebben zitten wachten.
Maar natuurlijk is niet alles goed aan deze film. Zo is het verhaal deze keer wel heel erg dun en is het jammer dat de film pas het laatste half uur echt interessant wordt. Maar dit laatste half uur maakt het ietwat te lang uitgerekte eerste uur ruimschoots goed.
Verder vond ik Van Damme's performance een beetje ondermaats (niet qua actiescenes). Het lijkt of hij er deze keer geen zin in heeft met zijn zeer depressieve blik. Oké, hij moet wel een soort robot spelen maar in het eerste deel had hij veel meer charisma en fun in zijn rol gestoken. Maar goed, zoals hierboven al vermeld: zijn performance is in vergelijking met zijn lolbroek performance in deel 2 veel beter.
Heel erg leuk is dus de bijrol van Lundgren. Zodra hij in beeld komt als de prettig gestoorde Andrew Scott weet hij weer een big smile op mijn gezicht te toveren. Fijn om 2 oude actiegiganten weer tegenover elkaar te zien staan.
Maar vergeet verder Andrei "The Pitbull" Arlovski niet. Zijn fysieke aanwezigheid en vechttechnieken zijn een genot om naar te kijken. Het zal waarschijnlijk dus niet lang duren wanneer ook hij zijn eigen actiefilm mag gaan maken.
Universal Soldier: Regeneration is een sterke actiefilm die je weer mee terugneemt naar de gloriejaren van de actiefilm. Sterke actie, keiharde man-tot-man gevechten, een goede regie en een sterke fysieke aanwezigheid van 3 actiegiganten. Actiefilmfans: ga deze kijken!

Universal Soldier: Day of Reckoning
2012