• 9.378.150 stemmen

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg en Rachel Weisz

Releasedatum: 25 februari 2010

Plot The Lovely Bones

"The story of a life and everything that came after..."

Susie Salmon (Saoirse Ronan) is een meisje van veertien dat verkracht en vermoord wordt door haar buurman. In de tussenwereld ziet ze hoe haar familie omgaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader probeert de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, glijdt Susie’s moeder langzaam weg van haar gezin. Toch blijkt gaandeweg dat er in Susie's afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt, die de breekbare familiebanden opnieuw met elkaar verbindt. Daarnaast volgt Susie ook de moordenaar, die alle bewijzen probeert te verbergen en op het punt staat, opnieuw toe te slaan...

Susie Salmon

Lindsey Salmon

Ruth Connors

Buckley Salmon

Noodless

Wat me nog het meest stoorde aan de hele film was de suggestie dat het na de dood veel leuker is dan tijdens het leven... Ik ben veel te vroeg weg, maar hier is het toch ook verre van slecht. Prettig leven verder mensen op aarde

Hoe kun je dit nu storend vinden ? Als er iets zou zijn na het leven, hoop ik van gans mijn hart voor vele mensen die niks hebben, ongeneeslijk ziek zijn , veel leed hebben , enz... in dit leven dat het toch veel leuker is in het hiernamaals. Maar zie dat is mijn mening hierover.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Volgens mijn geloofsovertuiging leef je maar één keer, en het is van het leven dat je moet genieten. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zei : ik ga even genieten van het hiernamaals. Dat het na de dood rozengeur en maneschijn is zou me verwonderen, anders zou ik er zelf ook naar verlangen

Plus ... dan kun je ook aannemen dat het eigenlijk niet zo erg is dat dat meisje vermoord is... ze is toch beter af in de "hemel". Sterker nog : in feite bewees die moordenaar haar zelfs een dienst dan? Ik blijf dit toch krom vinden. Had liever gezien dat het leven verheerlijkt werd in plaats van de dood...

Filmkriebel schreef :

Dat kan, maar het kan ook iets meer zijn na de dood.

Van je leven genieten, zeker weten

Ik ook niet

Dit kun je helaas niet weten, dus een mening zoals vele anderen.

Maar we weten echter niet wat er is na de dood. Iets of niks ??? Daardoor blijf je in het ongewisse, dus kun je niet stellen dat de moordenaar het meisje een dienst bewees. Trouwens het meisje had een goed leven dat bruusk werd ontnomen.

avatar van Mariami

Mariami

Ik vond het een vreselijke film en dat terwijl ik juist zeer lage verwachtingen had. Er gebeurde niks! Dat is een mooie omschrijving voor het hele gebeuren. Toen de film vorderde staarde ik gewoon naar de TV scherm ipv echt gefocust erbij te blijven. Peter Jackson bracht het over alsof ik van minuut 1 gelijk om de karakters hoor te geven. Nou.. of ik ben zelf een monster of de film slaagt hier gewoon niet in. De hele cast acteerde zeer slecht (vooral die Saoirse - de narration was tenenkrommend slecht). En die sentimenten waren gewoon te lachwekkend. Ik vond alleen Tucci's rol wat goed maar verder niks, misschien een paar visuele effecten. Gewoon geen aanrader. PJ moet met zijn handen van drama's afblijven.

avatar van Sami

Sami

stanley tucc zet een van zijn beste rollen neer, dat meisje is ook een groot talent, de fl was super tot aan de dood van het meisje, daarna wat minder.

avatar van Suzanne68

Suzanne68

Wat een draak van een film.

Ik had het idee dat ik naar 3 films zat te kijken.Een vrolijke familiefilm (de stukjes dat oma er was) een redelijk standaard drama/thriller en een slechte fantasyfilm.Geen van de 3 flims hadden ook maar iets met elkaar te maken.Het fantasygedeelte hield het realistische gedeelte vreselijk op en was volkomen overbodig.Het voegde echt werkelijk niets aan het verhaal toe.Alleen het realistische gedeelte kon me nog enigzins boeien,maar meer omdat ik blij was,dat er weer iets kwam waar ik wat mee kon.

Ik was blij toen ik eindelijk de ondertiteling zag en had echt spijt ,dat ik hem niet na een kwartier had uitgezet.

avatar van martinbroos

martinbroos

Vond dit een super film , vanaf het begin wordt je het verhaal in getrokken. De mooie beelden versterken dit alleen maar.
Ik had alleen wat moeite met het einde , waarom moet de dader zonodig dood gaan aan een stom ongeluk inplaats van de politie die hem met niet al te veel moeite nog had kunnen pakken lijkt me. Maar buiten dat heeft deze film nog enkele dagen aan het denken weten te houden.

seantogood

Ik had hele hoge verwachtingen van deze film, mede omdat ik zelf fan was van de film 'What Dreams May Come'. En deze ging ook over het hiernamaals.

Ik hou van films die gaan over het leven hierna. Het is altijd mooi om te zien wat er hierna zal gebeuren, zeker in films. Maar dat wil niet zeggen of het wel zo goed is gerealiseerd.

De film begint al heel mooi met de voice-over van Saoirse Ronan. Heel magisch. Ze verteld hoe haar leven was en al dat soort dingen.

Naarmate de film vordert begin je mee te voelen met de personages . Aardig geacteerd, vooral in het eerst deel van de film. Daarna zakt het wat af. Ik vind vooral Nikki SooHoo irritant spelen, ze heeft geen leuke stem. Ik voel de vader liefde voor zijn kind, heel mooi om te zien. Daar hou ik van in films, dat pakt mij meestal wel, het warme gevoel. De emotie gaat aardig los nadat ze het slechte nieuws te horen krijgen. De drama is begonnen.

Dat wordt helemaal versterk door de Sound FX die de makers erin hebben gedaan, dat is echt sterk. Je voelt elke entiteit gewoon in je oren.

Natuurlijk heeft Cinematografie hier ook mee te maken. Dat kan niet zonder de Sound Fx. Deze werken goed samen, in timing en al. Goed gefilmd, niet saai maar ook niet super. Lekkere bewegen en aardig vaart in het filmen.

Qua music en scores kon het voor mij gevoel toch wat beter.

Er zaten mooi melodie's en aardige song's die wel meeslepend waren. Maar er mocht wat meer thema's aanbod komen met meer classic.

Je kunt zien als je goed oplet dat er meerdere scene's op de zelfde plek waren opgenomen en op het zelfde dag of moment. Dus meerdere scenario's waren aan elkaar waren gekoppeld en op latere momenten weer terug gekomen. Minder werk dus aan de haak, twee vliegen in één klap. Beetje zielig.

Visueel heel goed gedaan, soms zag je wel dat het computer animatie was. Maar je voelde echt meegetrokken toen je eenmaal aankwam in hemel of daartussen in. Mooie felle kleuren bijna net zo goed als in de film die ik bij me kop noemde, (niet altijd) er waren ook donker tijden. Niet slecht dus.

Ik vond het balans niet echt goed. Ik had meer climax verwacht. Ik had zo'n hoge verwachting, zeker na het zien van de trailer met daarin in grote letters 'Directed by Peter Jackson'. De film ging teveel schommelig van het echte wereld naar de tussen wereld. Het was niet altijd duidelijk of het echt waard was om het over het leven hierna te be zichten. Soms is het zelfs voorspelbaar wat er gaat gebeuren.

Kortom een leuke film waarbij je wel van zulke verhalen moet houden, wil je het waarderen. Verwacht geen enge of sprookjes achtig film. Het is een aardige drama film die het kijken waard is als je openstaat voor meer. Maar heeft voor mij gevoel gebrek aan hoogwaardige climaxen en weinige variaties.

Ik was aan het twijfelen maar het wordt toch een 3.5 voor de moeite van het hiernamaals en de mooie Susie. Triest dat haar droom niet is uitgekomen als je begrijp wat ik bedoel, haar affaire dus.

Mensen die de film niet hebben gezien, raad ik aan om toch niet de trailer te vaak te bekijken, eigenlijk helemaal niet. Want in de trailer worden de hoogtepunten verklapt en dat vind ik zonde voor jullie. Je begrijpt me als je de film hebt gezien!

avatar van Film Fan

Film Fan

Nu alleen nog even stemmen!

Film Fan schreef:

Nu alleen nog even stemmen!

Heb ik gedaan

avatar van Redlop

Redlop

Ga er zonder verwachtingen heen en je wordt aangenaam verrast. Maar ja dat lukt dus nu niet meer 3,5*

avatar van Dello

Dello

Spannend verhaal. Goed gespeeld. De beelden uit het hiernamaals zien er erg mooi uit. Maar vooral het aardse deel bepaalde voor mij de klasse van de film.

avatar van Film Fan

En ook nog met het juiste aantal sterren. Thx

HAHAH Ik zat te twijfelen tussen een 4.0 en een 3.5

avatar van WanderingStar

WanderingStar

Jammer van die bril van Harvey... beetje cliché..

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Fikse tegenvaller, vooral van Jackson verwacht je veel beter.

De cast is natuurlijk beroerd. Vooral bij een verhaal als dit, waar de drama toch behoorlijk intens hoort te zijn moet je niet met middelmatige acteurs als Wahlberg en Weisz. Die slaan de plank goed mis, gelukkig speelt Tucci weer erg goed. Sarandon is ook tenenkrommend slecht. Die opgedrongen Christelijke nonsens begint erg tegen te staan na een tijdje. Het scheelt dat ik hem zondag keek.

Van Jackson heb je op visueel vlak ook de nodige eisen maar o wat gaat hij hier de mist in. Wel wat gespeel met kleuren maar de 'feel' weet nooit magisch te worden, erg kitscherig en het ziet er allemaal erg lelijk uit. Het begint een beetje zijn handelsmerk te worden, naar het einde toe is hij niet slagvaardig genoeg. Jackson weet gewoon niet goed naar een einde toe te werken. Veel te langdradig en als de dader dan ook nog op zo'n manier aan zijn eind toekomt , dan kan je wel spreken over een anti-climax. Gewoon lachwekkend.

Nee, dit was hem niet en vooral de kitscherige inbetween killed de film behoorlijk. Jackson heeft laten zien dat hij visueel wat in zijn mars heeft maar als je dan met zoiets op de proppen komt dan houdt het snel op.

avatar van Toontje35

Toontje35

Prima film. doch leverde niet het Wow gevoel op. En dat had ik eigenlijk wel verwacht.

Te dun verhaal? Te visueel? Te weinig spannend voor een thriller?

Een mix van dit, volgens mij

avatar van WB

WB

De slechtste van Peter Jackson die ik tot nu toe gezien heb. Hij probeert met zijn bonte en felle kleuren een magische Pandora wereld te maken, maar het enige waar dit toe leidt is een onrealistische en onsamenhangende film, met weinig tot geen aanknopingspunten tussen de wereld waar zij in leeft en de Real Life. Het verhaal had helaas niet veel om het lijf en had er veel meer van verwacht. Jammer. Had een mooi concept kunnen zijn...

Ben het redeljk met Suzanne68 eens.

avatar van Spetie

Dit is toch wel een enorme tegenvaller voor me. Na acht films heb ik nog nooit een onvoldoende hoeven uit te delen voor Jackson, maar dit is helaas dan toch de eerste.

Visueel ziet het er allemaal nog best mooi uit, zoals je van Jackson mag verwachten. Het eerste gedeelte van de film is nog wel redelijk, maar in de tweede helft gaat het echt bergafwaarts. Het loopt allemaal zoal ik een beetje verwachtte en het einde van de killer is gewoon lachwekkend.

Het acteerwerk is niet altijd even goed, al springt Stanley Tucci er wel duidelijk bovenuit en zet hij wel een prima rol neer. Verder valt het geheel mij dus erg tegen en riep de film ook totaal geen emoties bij me op en dat terwijl de trailer er nog zo veelbelovend uitzag.

Jammer dus, maar iedere grote regisseur heeft zo zijn misser(s). Ik hoop dat het hierbij blijft voor Jackson, want ondanks deze film is hij voor mij nog zeker wel een van mijn favoriete regisseurs.

avatar van Raffael77

Raffael77

Ben het eens met een aantal berichten hier dus ga er niet zoveel over schrijven.

De film mist diepgang en dat maakt de film minder aantrekkelijk om uit te zitten.

avatar van Pipoo!

Pipoo!

Mooie film en een goede acteerpresetatie van Saoirse Ronan. Krijgt van mij 4 sterren.

avatar van mauricedb

mauricedb

Wel mooie film, echter heb ik 1 ding op te merken wat me opviel

Als Lindsey (de zus) inbreekt bij de moordenaar en ze loopt door de kelder heen, zie je daar de kluis staan waarin Susie opgeborgen is. Wanneer de moordenaar thuis komt en tevergeefs achter Lindsey aan gaat, rijdt hij eventjes later met zijn auto naar de stort, waar in totaal met twee man die kluis in de afgrond gegooid wordt (omdat die kluis blijkbaar super zwaar is). Maar wat ik me dan afvraag, hoe krijgt die moordenaar in zo'n korte tijd die kluis vanuit de kelder in z'n auto?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Misschien had hij op de BG nog een kluis staan en moest hij alleen Susie zelf nog mee naar boven nemen?

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

mauricedb schreef:

Dat was zomaar iets wat me opviel haha

Dat valt inderdaad niet te verklaren. Typisch voorbeeld van een filmflater. Tenzij je tevredenheid neemt met de uitleg dat Harvey de hulp inriep van de onverwoestbare Hulk om die brandkast te verplaatsen.

Noodless

Zo mauricedb, dit vind ik nu een zeer terechte en gegronde opmerking van je

Geen geleuter, maar gewoon ( en helaas jammer voor de film ) een belangrijk gegeven in de film dat eigenlijk niet past.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Jullie denken zeker dat ik een grapje maak. Nee, hij had gewoon nog een kluis. En de vraag waarom hij er dan nog 1 had, lijkt me niet zo heel relevant. Verder moet het allemaal redelijk makkelijk te doen zijn. We mogen wat dat betreft best een beetje open-minded zijn.

Noodless

ach zo, dank u JacoBaco. Ik weet het eigenlijk niet meer zo goed.

Goed voor de film

avatar van mauricedb

mauricedb

JacoBaco schreef:

Wel grappig dan dat de (volgens jou) verschillende kluizen er nagenoeg hetzelfde uit zien. Daar komt bij dat ik denk dat iemand niet zo snel twee van zulke grote kluizen in huis heeft staan. Ik weet niet waarom je persee gelijk wilt hebben (maakt me verder ook weinig uit), maar het komt er gewoon op neer dat het een fout is in de film die (gelukkig voor de maker van de film) niet door iedereen ontdekt wordt. Ach, zo heeft elke film wel gekke foutjes, zo ook Kick-Ass, die toch super hoog scoort (bij mij).

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

mauricedb schreef:
Wel mooie film, echter heb ik 1 ding op te merken wat me opviel

Dat was zomaar iets wat me opviel haha

Wat mij nog veel meer opviel:

Waarom parkeert George Harvey zijn auto niet gewoon vlak naast de kuil, zodat hij niet zo ver hoeft te sjouwen met die zware brandkast. Daarnaast wil hij niet dat iedereen hem zo bezig ziet, met die brandkast. Dit is puur gedaan omdat 2 scenes door elkaar lopen en het gesjouw met die brandkast zo dramatisch over moet komen. Lachwekkend was het.

Noodless

Als ik jullie zo mee volg in de discussies zijn het wel gekke foutjes. Ik weet echt niet meer als er een tweede kluis was of niet, maar inderdaad kan ik me nog herinneren dat die auto wel veel korter bij de kuil kon gezet worden. Als het zo is, helaas jammer...maar mij is het gelukkig ontgaan op dat moment.