Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg en Rachel Weisz
Releasedatum: 25 februari 2010
Plot The Lovely Bones
"The story of a life and everything that came after..."
Susie Salmon (Saoirse Ronan) is een meisje van veertien dat verkracht en vermoord wordt door haar buurman. In de tussenwereld ziet ze hoe haar familie omgaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader probeert de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, glijdt Susie’s moeder langzaam weg van haar gezin. Toch blijkt gaandeweg dat er in Susie's afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt, die de breekbare familiebanden opnieuw met elkaar verbindt. Daarnaast volgt Susie ook de moordenaar, die alle bewijzen probeert te verbergen en op het punt staat, opnieuw toe te slaan...
Susie Salmon
Ruth Connors
Buckley Salmon
Ray Singh
planet_of_death
Ai.. ondanks dat het mij nog steeds een schitterende film lijkt moet ook ik mijn verwachtingen lager zetten.
doe normaal
Trailer sloeg de plank mis. En nu zijn de nieuwste recensies ook niet positief. Hmm.
The One Ring
Ik blijf in ieder geval benieuwd, maar ik moet helaas wel bekennen dat de recensies een beetje bevestigen dat het gevoel dat de trailer en ook de poster opriepen toch waar blijkt te zijn: dat het allemaal net wat te kitscherig en sentimenteel lijkt te zijn. Niettemin weerhoud niets mij ervan om The Lovely Bones toch een kans te geven. Het blijft een fascinerend gegeven.
Mr_White
- 2067 berichten
Jackson weet fenomenaal mooie beelden neer te zetten, maar juist op het dramatische/emotionele vlak blijken die beelden gruwelijk in de weg te zitten. Je krijgt amper vat op hoe de familie met de dood om gaat omdat daar bij Jackson de focus niet naar uit gaat. Een zonde, helemaal als een opening tot een dramatisch moment (vader en moeder die het beiden steeds moeilijker krijgen) compleet de nek wordt omgedraaid door een gruwelijk misplaatste komische montage met de oma (Susan Sarandon). Zelden een scene gezien die zo ongenadig hard in de weg zit van waar de film om zou moeten draaien. Een einde zonder enige voldoening daarbij opgeteld en Jackson heeft voor mij hier zijn eerste echte teleurstelling als regisseur afgeleverd.
planet_of_death
Na het lezen van je stukje mr White lijkt het erop dat de film gaat teleurstellen...
wyatt earp
Ik blijf er toch nog in geloven.
, nergens iets van aantrekken en kijken die handel. Dan zien we vanzelf wel wat het word.
Kevin.v
Kan hier dus niet op wachten! ben zo benieuwd! het boek was geweldig! en Saoirse Ronan en Stanley Tucci zijn hele goede Acteurs. Ben ook een groot fan van Jackson. Samen Met Alice in Wonderland van de GE-WEL-DIGE! Tim Burton mijn MustSee's voor 2010!
Brooklyn
Ben benieuwd naar de samenspel van de hemelse beelden en de muziek van grootmeester Brian Eno
Kricky
lijkt mij een mooie film gezien de hoofdrolspelers en de regie van Peter jackson. Dat kan niet misgaan zou je denken. Ik ga hem in ieder geval kijken
deft0nes
Had je het boek gelezen?
Mr_White
- 2067 berichten
Had je het boek gelezen?
Nee, maar dat zou ook niet hoeven om het een goede film te vinden.
deft0nes
Nee, maar dat zou ook niet hoeven om het een goede film te vinden.
Dat is ook zo, ik was gewoon benieuwd
Ik heb wel een beetje hoge verwachtingen namelijk, want het boek is echt prachtig.
Swastika
Wat ik zelf nooit begrijp is dat er zoveel mensen op de moviemeter van te voren al speculeren. Hoe goed/slecht de film zal zijn kun je alleen bepalen door zelf te film te gaan zien.De meeste berichten die ik hier lees zijn gebaseerd op een luchtbel.Dus als je wilt weten hoe de film is ga het eerst bekijken. Vorm zelf een mening inplaats van de tekst over te nemen van een ander.Nu heb je al 5 pagina's met giswerk waar niemand wat aan heeft.Dit is positief bedoeld.
Jules15
Sommige mensen hebben het boek al gelezen en zijn gewoon benieuwd naar hoe de film zal worden en daar kunnen ze hier over discussieren.
En dat is soms gewoon leuk:P
planet_of_death
Als hier een boek over is: waar is de link naar Boek meter dan?
riesh
ik heb zo het vermoeden dat er na morgen wel een paar stemmers gaan komen
Jules15
Als hier een boek over is: waar is de link naar Boek meter dan?
Ja dat valt me nu ook pas op dat hij er niet bij staat, als ik me niet vergis stond hij er eerst wel op?
Leland Palmer
Ik wist het; ik wist het; ik wist het!
Peter Jackson kon mij gewoon niet teleur gaan stellen met deze film. En... dat heeft hij ook zeker niet gedaan. Sterker nog; ik vond dit een prachtige film, fenomenaal.
Waar die negatieve commentaren (die ik tot nu toe toch wel geregeld las) vandaan komen is mij een groot raadsel. Uiteraard is dit de film waar iedereen wel zó verschrikkelijk veel van verwachtte, dat deze eigenlijk - voor velen - alleen maar tegen kon gaan vallen. Dit was bij mij gelukkig niet het geval. Jackson werkt dit prachtige (en voor zover ik weet érg originele) concept bijna perfect uit in mijn ogen, ongelovelijk wat heeft hij dit prachtige verhaal subliem op het witte doek weten toveren.
Ik heb een paar jaar met smart zitten wachten op deze film, steeds maar weer vroeg ik me af hoe Jackson dit moest gaan flikken. Susie, een vermoord meisje die haar verhaal vertelt, vanuit de hemel. Jackson weet met zijn heerlijke fantasie een geweldig visueel spektakel te maken, één die het indrukwekkende, ontroerende en érg meeslepende verhaal alleen maar mooier maakt. De hemel - of 'The Inbetween' waar Susie zich eigenlijk bevindt - is prachtig. Haar eigen perfecte wereld. Maar buiten die perfecte wereld weet Susie zichzelf maar niet los te krijgen van haar familie, én haar familie van haar. Vooral vader Wahlberg, die geweldig speelt, kan haar maar niet loslaten. Voelt haar soms, en krijgt met prachtige tekens door dat Susie eigenlijk helemaal nog niet weg is. De scéne met de roos in de achtertuin van de buurman, ook geweldig gespeeld door Tucci, is een waar hoogtepunt, prachtig. Eén van de vele kippenvelmomenten die deze 'The Lovely Bones' voor mij in petto had.
Van regisseur Jackson mogen we op visueel vlak wel wat verwachten na 'The Lord of the Rings' natuurlijk, en hij stelt absoluut niet teleur. Sterker nog; deze beelden maakten meer indruk op mij dan de eerste keer dat mijn ogen naar 's werelds beroemdste triologie mochten kijken. Dat was prachtig, maar hier zit ook zoveel in. Deze beelden zijn zoveel meer dan alleen prachtige plaatjes. De prachtige wereld waar Susie in leeft, op een meeslepende wijze gecombineerd met de nachtmerrie die op aarde gaande is. Susie mag ''genieten'' van beide. Het camerawerk is uitstekend en werkt - ook mede dankzij - een paar bijzonder fraaie standpunten en shots mee aan een geweldige spanning. Als dit dan nog gecombineerd (en prachtig samengesmolten wordt) met de geweldige muziek van Brian Eno is het plaatje compleet. Totaal weggeblazen door het uiterlijk en de muziek van deze film.
Dat de film zich afspeelt in de jaren '70 is dan alleen maar een geweldig extraatje, aangezien ik gek ben op de setting en sfeer uit die tijd. Jackson schetst een prachtig tijdsbeeld en wint mijn respect op zo'n beetje alle vlakken. En dan nog Susie... die 'gevangen' zit in de plaats waar ze is voordat ze uiteindelijk afscheid kan nemen van haar familie. Er zijn nog wat dingen die ze wil doen en haar bijzondere aanwezigheid ondanks haar afwezigheid zorgen ervoor dit misschien nog wel eens zou kunnen lukken ook. Prachtig voorbeeld ook wanneer Wahlberg naar de kaars kijkt en ziet dat het spiegelbeeld afwijkt van de werkelijkheid... hij voelt dat Susie er nog is. Maar waar dan? Dat zat ik me ook constant af te vragen. Waar heeft die gestoorde buurman haar verstopt? En dan komt het 'horror' vlak van deze film naar boven. Hij heeft haar gewoon in een kluis gedumpt, in z'n kelder. Daar zal niemand haar ooit vinden. Ik kreeg toch wel een paar keer behoorlijk de creeps van die plek en de manier waarop het in beeld werd gebracht met de buurman.
Ik vond de film bij vlagen ook superspannend. Het constante gedreun van een hartslag die we horen werkt erg goed aan de spanningsopbouw mee. De scéne in het huis van Tucci, in het maïsveld, het einde wanneer het Tucci ook té eng wordt allemaal en hij de kluis wil dumpen, allemaal erg sterk, spannend, meeslepend en wat dan ook maar. Heb erg genoten. Toen Susie bij ''het vreemde meisje'' in het spiegelbeeld van het raam verscheen kreeg ik weer overal kippenvel, prachtig gedaan en voordat Susie afscheid kon nemen, wou ze nog een zoen van wat anders haar eerste vriendje geweest zou zijn. De dood van Tucci is ook geweldig en ijzersterk, hoe hij daar met dank aan die ijspegel naar beneden donderd. Ik vind het allemaal briljant gedaan. Van het begin tot het einde, zoveel bijzondere scénes, prachtig. Misschien zorgt dit er voor dat ik wat te makkelijk denk over andere elementen, maar dan kan me op dit moment helemaal niks schelen.
De cast is uitstekend. Saoirse Ronan is een toptalent, speelt fantastisch en is dé ster van deze film. Wahlberg doet het ook geweldig, net als Weisz, Imperioli en de fenomenale Tucci. Geweldige rol als een gestoorde psychopaat. Niet alle scénes met Sarandon waren even geslaagd en soms zelfs wat misplaatst misschien, maar dat is maar een klein puntje. Ik heb me er niet aan gestoord in ieder geval. Ik vrees nu wel voor de vele boeklezers. Misschien (en hopelijk) gaan ze dit net als mij prachtig vinden, maar zoals gewoonlijk valt het niet mee om een boek te verfilmen, want die schijnt altijd beter te zijn. En één met zo'n fascinerend concept maakt dat er niet makkelijker op. Maar we hebben Jackson aan het roer... dus er is en blijft hoop.
Het moge duidelijk zijn dat ik dit helemaal geweldig vond. Met nog zoveel films te gaan in 2010 is de beste, of in ieder geval één van de besten nu al bekend, dat kan gewoon niet missen. Dit wordt een prachtig filmjaar en een betere aftrap van dit jaar met dit briljante kunstwerk had ik me niet kunnen wensen.
Norma
Kijk, dat klinkt veelbelovend ! Nu ben ik inderdaad ook één van de gevreesde boeklezers
maar het is voor mij al wel weer een aantal jaren terug dat ik het gelezen heb en ik heb dan ook goede hoop dat ik me volledig kan overgeven aan Peter Jackson's verbeeldingskracht. Ik had er al enorm zin in, maar na de lovende woorden van HarmJan kan ik zeker nauwelijks meer wachten!
wimnoot
Ik heb de trailer twee keer gezien, en ben nog niet overtuigd, maar na HarmJan's recenSie zie ik het wel zitten!
Zit er alleen niet een mega-spoiler in de trailer? Of mag iedereen gewoon weten dat de buurman, met die scheiding in zijn haar, de slechterik is?
JVD
heb vandaag de promo/screener gezien......tja, 80 miljoen aan beeldmatriaal....een boekverfilming....
Erg mooi allemaal in beeldgebracht, maar zoals ik heb begrepen en gelezen op het net, moet het boek wel verdomd goed zijn!!!!
Deze film was O.K. ... niets bijzonder, maar ik ben een filmfan en totaal geen boekenworm.
Misschien ligt het aan mij, MAAR ja daar komt ie, de MAAR...........het was allemaal wat doorsnee/standaard!!!
Vanaf het begin weet je wie de verknipte moordenaar is..........familie in rouw....vermoorde dochter in een tussen-wereld......en het duurt een tijdje voordat men er achter komt wie de killer is...
Déjà vu....maar toch een voldoende!!!!
Ricky Roma
Het enige goede aan deze film was Stanley Tucci, die een prachtige prestatie neerzet. Voor de rest was het maar zwak Geen enkel personage van de familie werd goed uitgewerkt (lees: niet), en de scenes in de tussenwereld waren echt veel te lang.
Het is dan ook duidelijk dat Jackson hier het meeste werk heeft ingestoken en bijna geen aandacht gegeven heeft aan het uitwerken van zijn personages. Het gebruik van CGI werd hier dus serieus misbruikt, ten koste van het verhaal.
Mooie Recensie, HarmJan!
. Tof dat ie jouw wel kom bekoren. Ik begin weer wat
te worden.
Norma
In het boek is ook al heel snel (misschien zelfs al wel in het eerste hoofdstuk, dat weet ik niet meer) duidelijk dat het om die man gaat. "Wie heeft het gedaan" is dan ook totaal niet de essentie van het verhaal. D.w.z., voor de familie van het meisje natuurlijk wel, maar het gaat er juist om dat je als het ware met Susie over haar schouder meekijkt naar hoe haar familie het er vanaf brengt.

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix