• 9.381.086 stemmen

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 8 oktober 2009

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot District 9

"You are not welcome here."

Het verhaal over een fictionele wereld waarin onze aarde in het jaar 1982 door buitenaards leven wordt gevonden. De mensheid heeft dit buitenaardse ras echter als tweederangsburgers ondergebracht in getto's in Zuid-Afrika. Ze krijgen steun van een overheidsfunctionaris, wanneer deze hun biotechnologie ontdekt.

Wikus van de Merwe

Francois Moraneu - CIV Engineer Team

Ross Pienaar

avatar van LZA

LZA

Ah dank. Ik sla de homepage nogal eens over, vandaar.

Gezien de ogenschijnlijk magere concurrentie heb ik er wel vrede mee trouwens.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

staat inderdaad veels te hoog..

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Ik vind het wel meevallen, want ik vind dit serieus een van de beste films van 2009 (ik had hem in mijn top 10 geloof ik op de nr. 3 staan). Maar ik vond dat dit jaar sowieso wel erg tegenviel. Dit is samen met 2007 het enige jaar van de 21e eeuw waarin ik aan een film geen een keer een 4,5 of hoger heb kunnen geven... of te wel, geen een keer een echt geniale film.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

ik vond 2009 juist wel een goed filmjaar, met zeker een aantal films die ik echt geniaal vond.. en dan heb ik Mary and Max, Inglourious Bastards en Avatar nog niet gezien die voor mij ook allemaal potentiele toppers zijn

avatar van johnny-core

johnny-core

Niet gedacht dat deze film zo goed zou zijn.. net gekeken en hij is echt gewoon geniaal..

Eerste film die ik heb gekeken in 2010 is al gelijk een goede hehe.. (A)

avatar van film_kaza

film_kaza

mcdaktari schreef:

Zo zijn mensen toch ook of hoe zie jij de mensen dan? De mens is één van de ergste hier op aarde, ook al vind jij dat niet leuk.

Ik vond dat ze hier wel erg dom en ongeloofwaardig deden.

avatar van kMal

kMal

Prima film.

avatar van bhuijer

bhuijer

Even wennen aan de docu-style, maar dan wordt het toch een hele aardige film.

avatar van Ralfus

Ralfus

Ik hoop dat er nog een vervolg komt op deze film, want het einde vond ik wel jammer. Voor de rest een geslaagde film, al had ik in het begin toch wel men twijfels.

avatar van Herisson

Herisson

Niks voor jou Rob deze, haha.

avatar van jipt

jipt

Geweldige mocumentaire die overslaan in een keiharde actiefilm.

Het ziet er echt prachtig uit, de Aliens zien er naar mijn mening beter uit dan de Na'vi in Avatar.

Geweldig hoofdpersonage ook, Sharlto Copley acteert heel erg goed.

avatar van panjoe

panjoe

LZA schreef:

Gezien de ogenschijnlijk magere concurrentie heb ik er wel vrede mee trouwens.

Indeed. 2009 stelde qua films niet bar veel voor , dan kan deze best in de top 10.

avatar van Freshnesz

Freshnesz

wat een ku.tfilm!

avatar van rep_robert

Waarom?

avatar van Freshnesz

Freshnesz

Ik hou normaal gesproken echt van dit genre films, dus ik ging er ook echt voor zitten.. De film begon meteen met dat de aliens er waren en ze hier 20 jaar leefden. Daarnaast vond ik het acteertalent zwak van de hoofdrolspeler en vooral zijn vrouw. De actie was wel leuk, een soort Call of Duty sfeertje goes Alien.. Maar vond 'm echt niks aan, erg eentonig...

Dit is mijn eerste beoordeling.

Niet mijn ding,

Alles wat slecht uitgevoerd kan worden ,werd slecht gedaan.De hoofdrolspeler was bijzonder irritant. 1 van de weinige films die ik niet afgekeken heb

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Bijzonder irritant dat mensen een film niet eens afkijken en dan wel gaan stemmen.

avatar van rep_robert

En dan ook nog als eerste stem, toevallig dat bij alle "goede" films uit 2009 iedereen in slaap valt of de film niet afkijkt. Vraag me echt af wat deze mensen dan wel leuk vinden, District 9 is nou niet bepaald een saaie film.

avatar van Stino28

Stino28

Briljante film die volledig zijn eigen ding doet, en zo hoort het ook.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

JacoBaco schreef:

Het is meer dan irritant, maar ik weet niet of het nut heeft er wat van te zeggen. Je kunt je er alleen maar aan ergere aan zulke lui. althans ik

avatar van jipt

jipt

Stino28 schreef:

film die volledig zijn eigen ding doet, en zo hoort het ook.

Wat een geweldige film en wat een hilarische hoofdrolspeler!! Zou er een vervolg op komen?

avatar van daantje81

daantje81

het is mij totaal onduidelijk dat zo'n slechte film zo'n hoor oordeel heb gekregen had er veel van verwacht maar was echt een zware tegenvaller.

Wat was die hoofdrolspeler een irritante vent zeg. Het is mij een raadsel dat die aliens hem niet gelijk zijn kop eraf trokken.

Voor mj heb je slecht slechter slechtst en District 9.

avatar van daantje81

daantje81

Yipee-ki-yay schreef:

ik hoop het niet zonde van het geld

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Yipee-ki-yay schreef:

Ja, die plannen zijn er! Athans, hij neemt het serieus in overweging.

bron van 8 januari 2010.

avatar van Rosicky

Rosicky

Het is niet te hopen. Grote kans dat een vervolg de originaliteit en de goede boodschap van het origineel wegneemt.. (zie 'The Matrix')

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Rosicky schreef:

Ik hoop ergens dat het vervolg er wel komt. De film had een duidelijk open einde en er is stof genoeg om nog een vervolgverhaal te maken (de verhuizing naar District 10, de ene alien die weg is en misschien met versterking (?) terugkomt, Van der Merwe die hoopt dat hij nog normaal wordt,...)

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Verschrikkelijk ondergewaardeerd. Fantastische film die ijzersterk in elkaar zit en spectaculaire effecten bevat. Op gegeven moment kreeg ik medelijden met die aliens. Ze worden realistisch en zelfs bijna menselijk neergezet.

Acteerwerk is aardig. Vooral realistisch.

In mijn ogen de beste science fiction film van de laatste jaren.

avatar van royalfox

royalfox

Super film!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Moet het niet Zuid-Afrika/Verenigde Staten zijn? (Zuid-Afrikaanse regiseur, acteurs....)