• 9.377.374 stemmen

Mystery / Thriller | 138 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo en Ben Kingsley

IMDb beoordeling: 8,2 (1.619.494)

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 18 februari 2010

Plot Shutter Island

"Some places never let you go."

De film speelt zich af in 1954. U.S. Marshall Chuck Aule (Mark Ruffalo) en zijn nieuwe partner Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) gaan op zoek naar een moordenares, die ontsnapt is uit TBS-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Aangenomen wordt dat ze zich daar nog verborgen houdt. Een web van intriges en misleiding zorgt er al snel voor de nodige problemen. Zo krijgt Daniels van de plaatselijke doktoren geen toegang tot de archieven van het hospitaal, die hem de broodnodige informatie zouden kunnen verschaffen. Een plotseling opstekende orkaan verbreekt de verbinding met het vasteland, waardoor ze nu op zichzelf zijn aangewezen. Diverse langgestraften maken van de verwarring gebruik, om uit de kliniek te ontsnappen.

Chuck Aule

avatar van stefan dias

stefan dias

nognooit schreef:

Aardige film.

Ook deze film duurt onnodig lang, met name de laatste twintig minuten.

Volgend jaar is Good Fellas aan de beurt, het zal mij benieuwen wat ik daar van vind.

Dat zal dan de ultieme test zijn want GF is een echte topper.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Sommige stukjes van de soundtrack lijken heel veel op die van de matrix, na ongeveer 2,5 á 3 minuten na aanvang en op het einde van de film klinkt het op sommige plekken als de shining en de soundtrack van inception lijkt weer op shutter island.

avatar van qwertzu

qwertzu

heel appart, had het op een gegeven moment al wel tegen mijn man gezegd hij zal toch niet zelf patient zijn daar en ja ik had nog gelijk ook haha
Wisr halverwege nog niet wat ik van de film moest vinden, was even bang dat ik het net zo´n beroerde film zou vinden als "black swan" maar wilde toch graag weten hoe hij af zou lopen en wat er nu aan de hand was, maar juist die twist maakt het tot een goede film!
echt zo´n film waarbij je aan het eind roept "hé...hoe zit het nou precies", blijft echt nog wel een tijdje door mijn hoofd spoken denk ik!

avatar van Humphrey

Humphrey

Schitterende film met een uitstekende Ben Kingsley - wat dacht je - en een Leonardo DiCaprio. Meesterlijk hoe de film de toeschouwer totaal misleidt tot het einde toe. Ik heb me geen minuut verveeld bij deze produktie. 4,5*.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Heb hem nu al 3x bekeken en hij blijft steengoed!

avatar van SandLover

SandLover

Goede film. Je ziet al wel een beetje aankomen waar de film heen gaat. Maar dat mocht de pret niet drukken. Max Richter tegen het lijf lopen in een film is ook nooit weg. 4 sterren!

avatar van Driello

Driello

Dit weekend getracht voor de tweede keer te kijken en de film zakte door het ijs. Als je het plot eenmaal kent, blijkt de film verder niet zoveel meer te bieden. De spanning is weg. Sfeer idem dito. Een film voor een keertje, dus.

avatar van steefke

steefke

Zeer mooie film maar heb het gevoel dat ik nog een keer moet kijken om hem helemaal te kunnen begrijpen. Zeer sterk verhaal met andere woorden. Zo n films spreken mij echt aan! Zeeeeeeeeeeer verrassend einde in mijn ogen. Helemaal niet gedacht. Spannend opgebouwd en mooie acteerprestatie van Dicaprio. xx

avatar van lisa2716

lisa2716

Goede film naar mijn mening, je wordt lekker verward door de beelden en de dialogen, continu veranderd je gedachten goed of slecht wat is nou wat? Verassent einde . Als je hem al een keer hebt gezien is de spanning er inderdaad af maar het blijft een goede en boeiende film vanaf het begin tot het eind. Goed gecast leonardo doet het goed in de rol. 5 sterren

avatar van brujeria

brujeria

fantastische film inderdaad.

ik heb hem zelf nog maar 1 keer gezien maar kan me idd voorstellen dat een tweedek eer beduidend minder is.

maar qua sfeer nagenoeg perfect.

avatar van Dookie

Dookie

Zeer saaie film, wisselt spannend en intrigerende momenten af met hele saaie flashbacks. Acteerwerk is niks mis mee maar ben van Scorcese toch wel wat beters gewend, achja niet iedereen is perfect.

avatar van remixxatstage

remixxatstage

heerlijke film!!!

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Goed verhaal leuk plot, maar wel soms niet goed te volgen Di Caprio = goed.

avatar van bomari

bomari

Een veelbelovend, met alle ingredienten aanwezig, begin, begint later in een ongeloofwaardig verhaal met een Indiana Jones achtige stijl te vervallen. Jammer, na 50 minuten stopgezet.

avatar van Rogyros

Rogyros

Indiana Jones achtige stijl... Heb jij ipv deze film naar The Mummy of zo gekeken?

avatar van Kiros

Kiros

Rogyros schreef:

LOL.

Inderdaad een vrij loze opmerking.

avatar van Seifer

Seifer

AandF schreef:

Er is alleen 1 ding wat ik niet snap!
Uit het einde kun je dus opmaken dan Teddy is herstelt van zijn verzinselverhaal, maar waarom kiest hij dan in godsnaam voor die hersenoperatie?! Dat wil je toch niet zomaar even ondergaan, als hij hersteld is van zijn waanideeën kan hij juist snel weer vrij komen. Hij zat er al 2 jaar en ik denk niet dat hij een nog veel hogere straf heeft gekregen van justitie gezien de omstandigheden!

Hij kiest daar niet voor, maar hij valt gewoon weer terug naar de wereld waar hij weer een Marshall is. Waarschijnlijk omdat hij niet kan leven met wat er zich in het verleden heeft afgespeeld.

avatar van bozzy

bozzy

vind dit echt wel een goede plot film.

Leonardo zet een goede overtuigende rol neer.

Dikke aanrader!!

avatar van bomari

bomari

Rogyros schreef:

Die onzin in die catacomben had inderdaad veel overeenkomsten. Maar voor grote pubers is het vast een mooie adventure film.

avatar van Zw0rDf!Sh

Zw0rDf!Sh

bomari schreef:

Gast, waar heb je het in godsnaam over?!

Vind dit zelf een heerlijke sfeervolle en spannende film. Het is misschien hier en daar een uitgekauwd concept en de plotwending was ook niet echt verrassend , maar dat mocht voor mij de pret niet drukken.

Acteerwerk is prima en overtuigend. Ik heb me nergens verveeld.

avatar van zicht

zicht

Ook weer een machtig mooie film met prachtige decors. Mooie rol vooral weer van Di Caprio. Hij wil een beetje uitgroeien als de opvolger van Robert De Niro volgens mij samen met Scorsese. Zo belangrijk De Niro ooit voor Scorsese was zo belangrijk is Di Caprio nu voor hem.

Alleen vind ik de kwajongens achtige uitstraling van Di Caprio een beetje een nadeel. De Niro is veel beter geknipt nog voor zulke rollen, omdat hij veel beter overkomt in dat soort rollen. Eigenlijk komt Di Caprio met zijn jeugdige uitstraling een beetje te lief over, vooral in een film als deze.

Wel een erg mooi verhaal waar ik me geen minuut heb verveeld.

DiCaprio heeft deze rol verrassend goed weten te vertolken en het verhaal geloofwaardig weten neer te zetten. Originele film en zo neergezet dat je zelf als kijker al snel constand aan het twijfelen bent over hoe het in elkaar zit. Mooi gedaan, ook de effecten en het camerawerk is dik in orde.

avatar van pabloderks

pabloderks

Ík heb gisteren, zonder al te veel verwachtingen, shutters island gekeken. Ik was behoorlijk teleurgesteld. De volgende dag kijk ik eens op moviemeter om te kijken hoe andere hier over dachten, en tot mijn grote verbazing is iedereen compleet lyrisch over deze film (veel van deze mensen lijken het verhaal niet eens gesnapt te hebben). Verder heb ik sterk de indruk dat heel veel van de stemmers fan zijn van Sorcese/diCaprio en nogal subjectief/irrationeel stemmen.

Wat betreft de film (ik heb het boek niet gelezen, ik zie net pas dat die er een schijnt te zijn);

Al na een klein half uur kijken is het volkomen duidelijk dat de hoofdpersoon zelf een patient moet zijn. Ltterlijk ong. om de 2 minuten is er iets te zien waaraan dat duidelijk is, en dus hoop je de hele film lang dat het verhaal een leuke plotwending krijgt waarin er wel sprake is van een complot of nog een andere verrassing; tevergeefs.
De film gaat op deze manier geleidelijk naar het einde toe zonder echt een climax, alleen een bevestiging dat wat je de hele tijd al dacht klopt in de scene in de vuurtoren en de scene daarna. Dan is de film afgelopen...
Ik voelde me als kijker een beetje onderschat. De film pretendeert op een aantal manieren een onoplosbaar mysterie te zijn, en als kijker zou je je constant af moeten vragen hoe dit in godsnaam af gaat lopen. Het is echter helemaal geen mysterie maar heel de film lang voorspelbaar tm het eind.

avatar van richiedoom

richiedoom

Voor mensen zoals jij, die het mysterie al gauw ontrafeld hebben, snap ik dat de film niet veel boeiends zal zijn. Ik had echter helemaal niks door tot de vuurtorenscene en dan maakt die twist wel ff wat los. Bij een tweede kijkbeurt zie je dan allerlei details die je eerst over het hoofd zag, dat maakt voor mij de film zon topper en daarom staat ie ook in mijn top 10.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Gooi even wat dingen tussen spoilers pabloderks.

avatar van Knisper

Knisper

Spoilertags geplaatst. En een reactie verwijderd waarin de spoiler gequote werd.

avatar van Sergio

Sergio

Jammer dat de "ontknoping" nogal voorspelbaar is, maar de acteerprestaties van oa Leonardo DiCaprio en Mark Ruffalo zijn prima.

avatar van pabloderks

pabloderks

Ik had sommige dingen idd even tussen spoilers moeten zetten, excuus!

avatar van Dangerous-AF

Dangerous-AF

Een zeer goede film! De acteurs zetten een goede rol neer, de sfeer van de film is heerlijk, de muziek en camera zijn ook zeer goed. Ik zou wel meer van dit soort films willen van Scorsese, hij is er zeer goed in (Cape Fear, Shutter Island) .

avatar van 606

Dit is nou eens een zeer sterke film waarbij je tegen het einde zelf denkt dat je gek aan het worden bent, zo leef je mee in de film.

Het acteerwerk is verbluffend sterk gedaan van heel de cast.

De spanning druipt van het scherm af mede door de bij passende muziek.

Deze film verdiend dan ook de volle