• 9.378.931 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van Reinbo

Het is ook een stuitende film.

avatar van lykathea

lykathea

Reinbo schreef:

Het is ook een stuitende film.

Stuiterend ook, overigens. Heerlijke actie. Terry Crews!

avatar van JohnRyder

JohnRyder

Wat een gemiste kans, bijna alle actie helden uit jaren tachtig bijelkaar. Goed voorbeeld was Machete wat daar goed aan was, ontbreekt het hier aan. Ik hoop dat Stalone nog een keertje terugkomt met echt goede film. Dit leek nergens naar.

avatar van Reinbo

Waar ontbreekt het dan aan? Een rommelig niet ter zaken doend verhaaltje? Of een maar gemiscaste lekkere wijven? Of een zwakke onoverzichtelijke shout-out op het eind?

avatar van intezar

intezar

Reinbo schreef:

Ik miste wel lekkere wijven en een goede afronding. Actie aan het einde van de film was niet zo super.

Verder verdient Jet Li wel een betere actiescene.

avatar van yeyo

yeyo

Voor lekkere wijven hebben The Expendables geen tijd, dat leidt hen gewoon maar af van hun voornaamste passie (schietpartijen)

avatar van intezar

intezar

yeyo schreef:

Haha ik denk dat de acteurs jaloers zouden worden op die lekkere wijven, want deze mannen willen zelf ook al te graag bekeken worden (door mannen/vrouwen, zolang ze maar bekeken worden). Anders hebben ze niet voor niets getraind

Thorak

NIet iedereen traint om dan bekeken te worden hoor.

We hebben hier ook zo'n sportschool met allemaal van die anabolen figuren, die alleen maar ''sporten'' om bekeken te worden...

Maar gelukkig ook een hoop normale sportscholen.

avatar van barry0404

barry0404

wat een middelmatige acteur is die Stallone toch!

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Dat is niet het enige wat mankeert aan deze matige film.

avatar van Reinbo

Echte actie liefhebbers zeker....?

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Hehe inderdaad. Als je ziet dat er in een film met als genre 'actie' acteurs spelen als Stallone, Statham, Li, Rourke en al die andere dan verwacht je uiteraard een diepgaand verhaal met veel emotie en geweldige acteerprestaties...

avatar van A*V

A*V

Perfect voorbeeld van een heleboel overgewaardeerde acteurs in een slechte actiefilm, maar toch vermakelijk...

avatar van houbi

houbi

Wie eens een typische jaren 80 actiefilm wil zien zit goed.

Met The Expendables tracht Stallone dit genre te reanimeren dat hem destijds groot maakte.

Verwacht geen cinematografische hoogstandjes!

Wat je te zien krijgt zijn oorverdovende kogelregens, ontploffingen, vrolijk in het rond vliegende afgerukte armen en benen, enz…

Naar mijn mening, actie zonder spanning. Ik voelde ze alleszins niet.

Driedubbelgespierde acteurs die levenswijsheden uitspuwen als “ik weet een goed mes wel te waarderen” en meer van dat fraais, vond ik wel leuk!

Echter… Twee mooie scènes springen eruit: de 'Slivovitsj'-monoloog van Mickey Rourke , en het moment met Sly, Schwarz en Willis. Heerlijk.

En voor de rest… dekking zoeken

Een door testosteron opgepompte actieprent.

Allicht een absolute aanrader...

For (action) lovers only.

avatar van Fryce

Fryce

Heerlijk. Enige minpunt voor mij waren de wat saaiere stukjes. De actie wat brilliant, bloed in overvloed en gelukkig veel sappige one liners. Erg veel genoten van deze film! Heerlijke ode aan de oude actie films.

avatar van riesma

riesma

Heerlijk vermaak! Actiefilms moeten het hebben van... de actie. Dat zit hier in overvloed in. Stallone weet het actiegenre weer een boost te geven, allereerst met Rambo, nu met The Expendables. De vechtscènes zitten lekker in elkaar, genoeg kogels, bloed, kicks & punches die je ogen een visueel orgasme geven.

Het verhaal is niet te diepgaand, iets dat alleen maar in de weg gaat zitten van de actie.

De scène met de kleine rol van Der Governator was geweldig:

- "What's his fucking problem?"

- "He wants to be president."

avatar van jazzzz

jazzzz

Slechte film, als je kijkt wat voor materiaal er voor gebruikt is. Met zulke acteurs moet je toch wel iets beters neer kunnen zetten naar mijn idee. Jammer, toch 2,5*

Thorak

Wat had je er beter of anders aan willen zien dan? Dit was niet meer dan een geweldige aktie-knaller die perfect past in de lijn van de films vande meewerkende acteurs.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Thorak schreef:

Beter of anders? Waar moet ik beginnen? Ten eerste had ik graag de echte jaren 80 sfeer en montage teruggezien. En niet zoals nu vluchtig gemonteerde actiescenes en autoachtervolgingen, omdat de heren te oud zijn om nog zonder CGI en snelle montage voor de dag te komen. Daarnaast was die CGI vaak ook te nep voor woorden.

Daarnaast lijkt heel de film een beete vluchtig in elkaar gezet. Een extra projectje om nog even wat extra geld binnen te halen voor deze ouwe rotten.

En ik ben wel degelijk een actieliefhebber, maar dit is gewoon ondermaats. Terwijl ik er veel van verwacht had, en me ook de gehele film het gevoel bekroop dat er veel meer uit te halen was. Laten we een hopen op een veel betere Expandables 2.

avatar van Reinbo

Beetje in tegenspraak. Het verhaaltjes was juist net zo dun als ze in de jaren 80 waren. Bovendien zaten we nu ook echt niet te wachten op jaren 80 sfeer en montage. Je ziet hoe dat bij Sint niets goeds oplevert. Waar met in de jaren 80 juist heel goed in was in het high concept gehalte. En dat is in deze film in ere hersteld. Geen overbodige plotlijntjes en love interest, maar gewoon bieden wat je moet bieden als je een film als deze maakt: knalharde actie. (En die cgi is maar in twee shots nep)

Ben erg blij dat hij het geweld en tempo ge-upgrade heeft naar deze tijd. Wil je de jaren '80 versie, kan je altijd Commando of Rambo, First Blood part 2 in je dvd speler doen.

mikey

Domme film maar wel grappig.. de actie was gelukkig net zo onlogisch als het voorbeeld Commando.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Doordat vele onder mij bekende users deze zo hoog beoordelen besloten The Expendables te kijken. Al van de eerste keer ik er iets van hoorde had ik er mijn twijfels bij, toen hij in de bioscoop kwam heb ik alle uitnodigingen om hem te gaan kijken vriendelijk afgestaan. Deze avond dan toch maar eens bekeken.

De film begint sterk. Leuke dialogen, knappe actiescene maar nadien stort de film wat in. Komt misschien vooral doordat de cast van deze film mij helemaal niet ligt. Sylvester Stallone, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Steve Austin,... Dat beloofde op voorhand al niet veel goeds. Geen één van deze acteurs heeft mij ooit al weten te overtuigen, van Jet Li heb ik zelfs nog nooit een film volledig kunnen afkijken. Hier en daar krijgen we nog een actiescene voordat de film echt begint. De gehele achtervolging vond ik maar wat al te saai tot het moment er een eerste confrontatie kwam. Lundgren Versus Jet Li. Knap gevechtje met een maar al te voorspelbare winnaar. Maar dat is zowat bij iedere actiefilm dus geen puntenaftrek daarvoor. Na deze scene begon ik toch al naar mijn uurwerk te kijken, hoelang nog? Mr. Nobody en Altiplano liggen hier ook nog steeds. Komaan, hoe lang nog.

Godzijdank dat de film uiteindelijk in gang schoot. Het hele einde was om van te smullen al kon ik hier en daar niet zien wat er juist gebeurde. Is dit nou Jet Li die aan het vechten is? Nee het is Statham? Ooh nee het is toch Jet Li. Héé wacht eens, dat is Steve Austin? Nee toch niet.. Dit probleem had ik toen ze in de 'kerkers' aan het vechten waren. Ik kon de gevechten niet meer onderscheidden en wist op den duur helemaal niet meer wat er aan het gebeuren was. Op één of andere manier wist ik het toch te apprecieren doordat ik figuurlijk op het puntje van mijn stoel zat. Leuk einde, redelijke film. Al heeft deze film toch op één groot punt gefaald. Lundgren die er plots levend en wel terug bij de clan zit? Tjonge wat heb ik mij daaraan geërgerd. Happy-end zal ik maar zeggen?

Nu ik er aan denk, de personages konden buiten één iemand mij totaal niet boeien. Alleen met de Generaal had ik toch nog iets. Zijn speech vind ik overigens het beste stuk van de film. Het weerzien van Arnold Schwarzenegger vond ik ook best leuk, al kwam het nogal geforceerd grappig over. 2.0*

Eric Roberts

Die deed het wel meer dan behoorlijk.

avatar van vantagev82

vantagev82

Gisteren de film gehuurd, helaas niet in de bios gekeken. Conclusie.....Wat een ongelooflijk goede film! Kijk, deze film heeft een doelgroep, mannen die houden van alles wat met vechten en schieten te maken heeft. Deze film beschikt over een set acteurs waarvan je als eenling al de film zou kopen, en nu samen?!?! Een must have! Ik zat te denken hoeveel sterren ik de film zou geven. En ik geef hem 5, want hij is een topper in zijn genre. Ik ga hem niet vergelijken met andere films die ik 5 sterren geef, want ze zijn niet te vergelijken. De vechtscenes, humor en spierballen maken dit een topactiefilm die torenhoog boven de rest uit staat.

Stu-Pot schreef:

Voor een gemiddelde aktie liefhebber betekent dit juist heel erg véél goeds, waarschijnlijk hou je gewoon niet van aktiefilms?

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Kan er wel van genieten hoor. Die Hard reeks, Predator maar voor de rest (zover ik weet) weinig goeds van gezien.

Stu-Pot schreef:

Het is ook net echt een karakterstudie. Als was Rourke's personage natuurlijk geniaal, al had dat vooral met z'n uiterlijk te maken. Kop van Lundgren mag er overigens ook wezen...

avatar van dikkedarm

dikkedarm

Jason Statham blijft, de rest mag vertrekken en met pensioen of VUT. Ziet er toch niet meer uit Sly & Mickey?(freakshow) en wat is er in godsnaam met Dolph gebeurd ook een mislukte verbouwing...Neem een voorbeeld aan Bruce. De film is leuk voor een zondag middag wel bloederig soms dus kijk uit met je kleine broertje of zusje.

Reinbo schreef:

A facelifting experiment gone awry??

avatar van Reinbo

Hij heeft zelfs een volledige gezichtsreconstructie achter de rug. Met dank aan een combi van botox en boksen.