Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
Paine
General Garza
Sandra
Lacy
Jason Statham blijft, de rest mag vertrekken en met pensioen of VUT. Ziet er toch niet meer uit Sly & Mickey?(freakshow) en wat is er in godsnaam met Dolph gebeurd ook een mislukte verbouwing...
Juist niet Statham is juist de minste van de hele groep. Kan niet eens een one-liner goed deliveren. Hij had met `'That's a statement!" de mooiste one-liner van iedereen, maar brengt 'm veel te naturel. Zoiets moet je uitspreken met een vet Oostenrijks accent of zo. En die kop van Lundgren is fenomenaal!
yeyo
Ik snap ook niet waarom men constant zit te klagen over de verbouwde koppen van de acteurs. Dolph Lundgren ziet toch gewoon veel gevaarlijker en reusachtiger uit dan die kleine saaie Statham?
Stu-Pot
Ik vond het ook wel redelijk storend. Zoals een Stallone die probeert te lachen, best eng eigenlijk.
Het is toch ook de bedoeling dat ze eng zijn. Het zijn overbodig geworden ex huurlingen. Die gasten hebben hun halve leven in de jungle gezeten, zijn gemarteld, hebben in kerkers vastgezeten en hun hele leven geknokt. Daar wordt je niet bepaald knapper van......
Had er niet aan moeten denken dat ze deze film met wat pretty boys uit Oceans 12 hadden gemaakt.... Nee, die gasten zien er juist perfect uit. Enkel Statham is te knap en te beschaafd.
Statham past qua uiterlijk inderdaad niet bij de groep, maar qua hardheid en coolness zeker wel. Misschien was hij wel de stoerste van allemaal. Een beschaafde stem en kop en dan iedereen die aan zijn vriendin zit aan gort slaan
Chrisseh
Die scène waar Ving Rames met zijn über-geweer langs dat tunneltje iedereen omver komt blazen
. Vetste stukje uit de film. Voor de rest mag de actie er zeker wezen, alhoewel Stallone duidelijk niet weet wat hij met Jet Li's kunsten aan moet (zijn scènes komen niet echt uit de verf). Ook wel jammer dat Li ook een beetje als de komische side-kick wordt neer gezet. Voor de rest valt er natuurlijk wel meer op te merken (zo'n beetje de hele rol van Lundgren, wat zijn karakter doet slaat nergens op), maar daar is deze film niet voor bedoeld. Toffe actiefilm, maar ik geloof wel dat er meer in had gezeten.
Sjard
Heerlijke film!
Gewoon schijt aan alles!
Niet serieus nemen deze film, daar is ie niet voor.
Hele film adrealine rush en prachtige actie scenes!
Wel érg jammer zijn de special effect, zo nep..
en Arnold loopt even binnen en is weer weg..
flyer
slap en erg overdreven. Stallone kan beter in een bejaarden huis gaan zitten
Is de film trouwens nu uit op DVD?
Timothyvdmeer
Gewoon lekker ouderwets kanllen. Heb zeker genoten. Vond Statham zelf niet storend.
Jet Li is verder ook niet verbouwd of iets. De rol van Rourke was geniaal.
Zou zeggen ga kijken maar wel met een zeer behoorlijk Dolby systeem.
Sasja
Is de film trouwens nu uit op DVD?
21-12-2010
Thorak
slap en erg overdreven. Stallone kan beter in een bejaarden huis gaan zitten
Of moeten we dit zien als zelfreflectie?
De enige in deze film die enigsinds richting een bejaardentehuis kan is Gary Daniels, die hebben ze bewust niet al te veel aktiescènes gegeven...
djelle
Wijn wordt beter met de jaren zegt men weleens, en misschien is dat ook wel van toepassing op Sylvester Stallone. Het lijkt wel alsof de man geen vervaldatum heeft, want als hij zich al niet weer helemaal in de picture gewerkt had met de reanimatie van zijn klassieke stokpaardjes Rocky en Rambo, staat hij met zijn Expendables met markeerstift weer op de kaart als het brein achter de coolste actiefilm slash revivalfestijn ooit.
De onverwoestbare icoon verdiende naar mijn mening sowieso al tonnen respect voor zijn actieve bijdrage in de filmwereld (er wordt vaak voorbijgegaan aan het feit dat hij vele van zijn films zelf schreef), het creëren van begrippen en het populariseren van het genre, maar nu krijgt hij voor mijn part een gouden standbeeld in elke staat en een ereplaats in de hemel. Met The Expendables slaagde hij er namelijk in een explosieve actiefilm te maken in een stijl die we nu niet zo heel veel meer zien en vooral kennen uit de jaren 80 en 90, die helemaal te doen herleven en van een modern jasje te voorzien, en bovendien vol te proppen met bekende (oud)strijders die deze stroming verantwoorden. Vooral voor doorwinterde liefhebbers is het een natte droom die uitkomt en is het bijna klaarkomen bij de begintitels alleen al, wanneer we namen als Dolph Lundgren, Gary Daniels en Sly zelf in éénzelfde rijtje zien verschijnen. De helft van die mensen halen het witte doek zelfs nooit of amper (meer).
Actiefilms uit de jaren 80 en 90 zijn doorgaans pretentieloos, hebben een machoheld die legers aankan, zijn lekker bruut en onrealistisch spectaculair en zitten vol knipoogjes en oneliners in de hoop dat zelfs de droogste droogstoppels doorhebben dat het om eenvoudig amusement gaat die je niet serieus mag nemen. Stallone weet dat logischerwijze als geen ander en fikste een geweldig script in elkaar met een simpel verhaal die bewust als kapstok dient voor tientallen vuurgevechten, knokpartijen en torenhoge ontploffingen. Wie een existentiële uiteenzetting van de Afrikaanse bladsprietkever verwacht zit hier duidelijk aan het verkeerde adres, en al die vechtersbazen komen natuurlijk ook niet bijeen om een trui te breien. De actiescenes zitten goed ineen, zijn vaak lekker lomp en idioot of overdreven heldhaftig, en de gevatte opmerkingen die daar veelvuldig bijkomen zijn geweldig. En wat kent de titel een fantastische allegorie. Vrij vertaald spreken we over 'de vervangbaren'; iets wat deze actie-acteurs zelf, in wezen ook zijn uiteraard.
In principe kent de prent echter 2 serieuze mankementen. Ten eerste had Schwarzenegger allesbehalve een gastrol moeten hebben. Ten tweede hadden figuren als Van Damme, Seagal en Norris eringemoeten in plaats van die weinigzeggende plaatsvervangers als 'Couture' of 'Austin'. Stallone vangt dit gemis echter op een geweldige manier op. De belangrijkste personen komen het meest aan bod, ze dragen baretten die vooral Stallone toch zo goed staat- en de cameo met Arnie is zo heerlijk dat het bijna de mooiste scene uit de film betreft. Qua nostalgische waarde en knipoog-gehalte durf ik zelfs het woord ontroerend in de mond nemen. Droogstoppels en vrouwen zullen dit mogelijks niet snappen, maar dat zal mij een tostesterongevulde worst wezen.
Bovendien kan u ook nog eens genieten van een goed op dreef zijnde Eric Roberts als gemene slechterik, een coole Mickey Rourke als Expendable op pensioen die tante kaat met wijze raad speelt, wat vrouwelijk schoon en nog veel meer. Stiekem heeft Sly van zichzelf wel weer een beetje de main character gemaakt, en zo hoort het ook.
In elk geval kan ik hem bij deze niet genoeg in de bloemetjes zetten. Al ziet hij er tegenwoordig een beetje uit als een wandelende steroïdewinkel gemarineerd in botox, hij heeft het toch maar weer gedaan. Ondanks een ietwat incomplete cast leverde hij de ultieme actiefilm af waar het concept om vroeg. En dat als 60 plusser met jezelf tussen het kanonnenvuur. Tien op tien en laat de vervolgen maar komen!
sinterklaas
Film voor in je top 10 Djelle?
EDIT: heb er overheengekeken.
djelle
Heb het nog maar net aangepast ook
Natuurlijk is dit DE film voor in een top 10 van elke zichzelf respecterende actieliefhebber
Wijn wordt beter met de jaren .... Tien op tien en laat de vervolgen maar komen!
Prachtig verwoord. Iedereen die niet snapt waarom deze film voor sommigen de film van het jaar is en een dikke 5* verdient, moeten het maar eens vijftien keer doorlezen.
Maar waarom nu pas?
Maar waarom nu pas?
Ik heb hem natuurlijk al lang in de bios gezien (zodra die uit was)! En dan maar meteen in word een eerste (globalere) recensie geschreven. Ach ja het was inmiddels weer zo lang geleden dat ik actief deelnam aan het moviemetergebeuren. Ik twijfel altijd of het dan nog wel de moeite is...
Maar over deze topper moest ik dus blijkbaar toch absoluut mijn ei kwijt na een geweldige herziening in het thuisfront
...
Thx voor het compliment btw - En fantastisch te zien trouwens hoe je dit meesterwerk steeds zo passioneel verdedigd bij negatievere geluiden
Awasiku
Heel leuk om oude bekende gezichten samen in een film te zien .
Respect voor Stallone op zijn leeftijd en ook nog in een actie film .
Hij heeft een heerlijke mix van deze Expendables gemaakt met een vette knipoog .
Een super simpel onrealistische verhaal met mooie lekkere ouderwetse Acties/Shootouts , SFX/VFX , Settings & ( knallend )Audio .
Ik heb in ieder geval genoten ( op de Beamer
) van deze naar mijn mening lekkere Pats & Boem "Stallone" film . ( Verw8 niet meer !!! )
Leuk Xtraatje zijn de making of ( op DVD of Bluray )
Aanrader voor de liefhebbers ( van dit soort films )
Lennert
Djelle, ga als de sodemieter weer eens meer reviews schrijven, ik heb dankzij jou een hoop fantastische b- en c-actiefilms aangeschaft!
sinterklaas
Komt waarschijnlijk ook in mijn top 10.
En idd Djelle, je bent er wel weinig bij de laatste tijd. Ik zat ook soms al te denken, als Djelle als Die Hard actieliefhebber The Expendables maar niet mist.
djelle
als Djelle als Die Hard actieliefhebber The Expendables maar niet mist.
Zoals Arnie afsluit in Commando (1985): No chance!
mnrk
Prima actie film met een heerlijke cast....op en top vermaak !!
Het verhaal is lekker simpel, zoals ze de film in de jaren 80/90 ook maakte !!
De hele groep acteurs die is samen gesteld voor deze film is gewoon schitterend, alleen had Seagal er nog bij gemoeten
....echt alle actie helden van mijn jeugd !
De actie is dik in orde en het bloed spat weer goed van het scherm af (net zoals in Rambo IV)...
Ook zeer sterk was het stukje met Willis, Stallone en Schwarzenegger
Jozz
Keek ik vorige week nog het zeer matige The A-Team, nu was het de beurt aan The Expendables. Films die op zich goed te vergelijken zijn. Beiden gaan over een stel huurling-spierbundels die met hun extreem goede vecht- en schietkwaliteiten op onrealistische wijze de wereld redden.
Was ik totaal niet onder de indruk van The A-Team, ik heb genoten van The Expendables! Heerlijk om deze old school helden terug te zien (wat te denken van de kerk-scene met Willis, Stallone en Schwarzenegger). Ook de rest van de cast, met namen als Jet Li en Jason Statham is uitermate geschikt voor deze film. De mannen hebben attitude, ontploffen alles wat los en vast zit en met de humor zit het ook wel goed. Van een verhaal kun je gelukkig nauwelijks spreken, want deze film knalt gewoon op de meest simpele manier. Tel daarbij op de brute kills van de heren (bloed wordt niet geschuwd) en de stoere manier waarop alles gefilmd is, en je hebt gewoon een top actiefilm.
Een verademing, simpel maar toch sterk, vroeger konden ze dat heel goed, en nu nog steeds...
Zadel
Waarschuwing: liefhebbers van deze film raad ik aan om deze reactie niet te lezen!
Toen ik hoorde dat er een film uitkwam met alle actie-figuren bij elkaar, hoopte ik op een enegzins goeie film. Maar helaas, het acteerwerk was ronduit bagger en storend. ook is de film onrealistisch. Hoe kan het dat 5 personen een heel leger neerhalen?? beetje ongeloofwaardig of niet?
daarnaast snap ik niet dat wanneer stallone enkel en alleen voor zich uit staart begroet wordt door een truck vol soldaten, en op het andere moment lopen ze lachend door het paleis bommetjes te plaatsen
daarnaast wel wat humoristische opmerkingen en muziek was redelijk. Had meer van deze film verwacht. Helaas

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988