• 9.379.405 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

avatar van Reinbo

Charlie mag van mij meedoen. Begint ook al wat ouder te worden.

avatar van Theunissen

Thorak schreef:

Fixing the Shadow aka Beyond the Law is géén B-film, Navy Seals volgens mij ook niet (U.S. Seals I t/m III wel). Hoe kom je daar op eigenlijk, omdat er weinig stemmen op zijn?

Ja, de eerste (Fixing the Shadow) wel. Die film heeft hier ook nooit in de bioscoop gedraaid en kwam gewoon direct uit op VHS.

Thorak

Ik ben wel erg benieuwd naar wat zijn rol dan gaat worden. Als 1 van de Expendables lijkt hij me niet echt geschikt. Mischien als een opdracht gever of iets dergelijks dan. De CIA agent die de corruptie van Church doorziet en The Expendables achter hem aanstuurt...

avatar van Zinema

Theunissen schreef:

Mijn god het moet gekker worden met Charlie Sheen in The Expendables 2. Dat is toch nooit een actieheld geweest, gooi dan ook maar zijn vroegere vrienden Emilio Estevez en Lou Diamond Phillips erin.

Emilio Estevez is niet een vriend van Charlie Sheen. Het is zijn broer. Sheen wordt in de US regelmatig gespot met coke in de neus en hoeren om zich heen. Zijn imago is slecht. Stallone heeft kennelijk geen zin in veel acteurskosten, maar wel in het imago 'bad-ass'.

GuyB

@ Thorak: Dit zou wel eens kunnen werken, die laatste zin.

Iemand een idee wanneer Arnold kapt met het politieke gedoe en eindelijk terug gaat doen waar ik al jaren op wacht? Zou ie het nog halen voor de sequel?

avatar van Hannes791

Hannes791

Perfecte en kansloze actie film voor een avond met antibuien

Thorak

Zonder motivatie is dit ook een redelijk kansloze reaktie...

avatar van Q Jones

Q Jones

GuyB schreef:

@ Thorak: Dit zou wel eens kunnen werken, die laatste zin.

Zijn politieke carriere is bijna over maar het is nog onduidelijk of hij weer films gaat maken Arnold Schwarzenegger twijfelt over filmcarrière | nu.nl/film | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

avatar van firekiddo

firekiddo

De korte rollen van Bruce en Arnold S. zijn heerlijk!

Vooral die van arnold ontzettend van genoten

heerlijke vent.

avatar van Mischa

Mischa

Heerlijke film in zijn genre! Ik voelde me gewoon weer ff 16, iets wat zelfs mijn ontmoeting vorig jaar met mijn eerste vriendinnetje niet voor elkaar kreeg!

wat een goeie film en al die bekende het is een top film

Four and a half men

The Expendables was een titel die nog op mijn verlanglijst stond om in de bioscoop te zien. Het kwam er maar niet van door uiteenlopende agenda's maar gisteravond was het dan toch zo ver. In een redelijk volle zaal (iets wat ik niet had verwacht) zaten we daar dan, wachtend op wat één van de beste actiefilms ooit zou moeten worden.

En wat is het ook geworden. Kilo's testosteron spatten van het scherm af en op den duur weet je niet meer waar kijken. De film is één rit vol ontploffingen, schietpartijen, messenwerpen en teveel coole one-liners. The Expendables weet de juiste snaar te raken en zorgt dan ook voor een heerlijke spierbundel film. Het plot zelf kent genoeg diepgang om de verschillende actiescènes aan elkaar te plakken en meer wou ik ook niet zien. Het subplotje over het romantische leven van Christmas stoort niet en ik begrijp dan ook niet helemaal waar de negatieve commentaar over dat deel hier op slaat. Het brengt een welkome afwisseling van de continue gunfights en zorgt nog voor een paar vermakelijke scènes zoals Statham op het basketbalveld. Qua CGI is dit ook wel serieus de moeite waard. Alles ziet er werkelijk fantastisch uit en is het dus wel jammer dat er hier en daar wat lelijke effecten zijn te bespeuren. De scène waar Stallone een mes in de keel van een soldaat ramt en er nog wat mee beweegt is echt wel lelijk. Gelukkig is dit maar een klein smetpuntje op de voor de rest uitstekende effecten van de film.

Hoewel dit een waar orgasme moet zijn voor actiefanaten, is het nog harder klaarkomen bij de vele ronkende namen die aan dit project zijn verbonden. Ik weet nog toen ik voor het eerst van de plannen van The Expendables hoorde, me afvroeg of ze effectief al deze mensen in de film gingen krijgen. Zouden er niet teveel ego's bosten of zou het niet allemaal teveel geruchten zijn? No fucking way. Ik weet niet met welke badass te beginnen dus laat ik het maar op de Imdb volgorde doen. Stallone had al veel respect gekregen dankzij de Rambo quadrilogie, Rocky staat nog altijd op de verlanglijst om ze eens allemaal te zien, maar hier is hij ook weer geweldig. Het scheve bakkes, de rauwe stem, ... Heerlijk om naar te kijken en te luisteren. Als 64-jarige flikt hij net nog altijd om (weliswaar op het randje) geloofwaardig over te komen. Alleen moet hij in het vervolg minder lopen, want dat kwam wel erg kramakkelig over. Statham is precies een toevoeging voor de jeugd die de hoogdagen van de jaren '80 actie cinema nooit hebben meegemaakt, ik reken me er zelf ook bij trouwens. Dat neemt niet weg dat ook hij een actieheld pur sang is. Jet Li is zowat de humoristische toevoeging. Het lukt Li precies nog altijd niet om deftig Engels te spreken maar het zorgt wel voor een aantal leuke situaties. Toch is Dolph Lundgren toch wel degene die de show steelt. Een dik en vet accent en gestoord in zijn hoofd. De introductiescène is geniaal en gewoon het feit dat ze hem gewoon terug tot het clubje toelaten nadat hij bijna iedereen heeft willen vermoorden. Het einde was trouwens over het algemeen fantastisch. Eric Roberts speelde nog niet zo lang geleden een geniale rol in wat tot nu toe de beste aflevering van Chuck is van seizoen 4 en hij doet hier het kunstje nog eens over (of andersom, het is maar hoe je het bekijkt). Erg leuke bad-guy en tot nu toe was iedereen dan ook perfect in zijn rol gecast. Dit met uitzondering van Randy Couture. Een nogal vervelend personage dat totaal niet-grappig is, hij had het beter bij UFC gehouden. Neen, dan is die andere worstelaar wel een pak beter. Ik heb het natuurlijk over de coole Steve Austin. Een beer van een vent en de knokscènes met hem in beeld zijn dan ook genieten geblazen. Terry Crews was de enige onbekende naam voor mij maar verdomme, ook hij weet er een heerlijke film van te maken. Je ziet hem niet zo bijster veel maar wanneer hij verschijnt dan is het er wel serieus op. Ook de mooie Charisma Carpenter niet vergeten natuurlijk, naast Buffy de 2e schone uit het Sunnydale/Los Angeles universum. Tot slot zijn de bijrollen van Schwarzenegger en Willis natuurlijk ook genieten. Ohja, Rourke is natuurlijk ook weer even goed als altijd.

Ik begin met een erg stevige 4 maar zal naar alle waarschijnlijkheid wel verhogen wanneer ik hem nog eens terugzie. De actie ziet er goed uit, iedereen (of toch bijna iedereen) zit uitstekend in zijn rol en de film doet waarvoor hij gemaakt is, mij een erg vermakelijke avond bezorgen.

Dikke 4*

avatar van Reinbo

Goede review en tof dat je 'm in de bios heb gehoord. Ben het alleen niet eens over Couture, die von ik juist erg geestig als gestoord team lid. Maar laat ik eerlijk zijn, daar kwam ik ook pas bij de 2e en 3e kijkbeurt achter, de eerste keer viel hij me niet echt op. Daarvoor gebeurde er veel te veel.

Bedankt

Dat is ook wel wat een reden waarom ik hem niet zo goed vond, hij komt amper voor in de film. Oké, Crews verschijnt ook amper in de film maar heeft wel een paar geniale scènes.

avatar van Reinbo

Juist Couture heeft een paar hele leuke scenes. Maar die gaan je nog wel een keertje opvallen.

Metalfist

Ik zal het onthouden voor als ik hem terug zie. Ben benieuwd

GuyB

Mijn stiekeme droom om Norris in de sequel te krijgen is misschien nog zo gek niet: zie hem hier schitteren in deze nagelnieuwe commercial.

YouTube - Chuck Norris and T-Mobile- Netbook (czech commercial) [subtitles]

YouTube - Chuck Norris and T-Mobile - Digital photo frame (czech commercial) [subtitles]

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

schitteren is een groot woord.

avatar van skipy05

skipy05

Zalige film. Vette actie . heel goede acteurs. Leuk om Arnold Schwarzenegger nog eens bezig te zien en deed het niet slecht. Grote fan van Jason Statham en speelde hier zoals altijd een schitterende rol. Sylvester Stallone vond ik ook heel goed doen.

avatar van The Oceanic Six

The Expendables limited editions - Blu-ray Forum - forum.blu-ray.com

Als dit klopt, dan komen er wel gave DVD boxen van de film uit zeg! Ik heb eigenlijk wel zin om hier zon hele uitgebreide set van te halen.

avatar van Sasja

Sasja

klopt, die is al te bestellen bij mediamarkt

ik dacht 51,99 euro

GuyB

Daarvoor wil ik wel dokken.

Niet mijn ding. Te overdreven Sylvester Stallone actie en te voorspelbaar verloop van de film. Ondanks dat er te veel overdreven actie inzat, wel een aantal leuke vecht en schiet scènes op het basketbal plein en op het laatste met de brute neger met zijn geweer!

avatar van Megamar

Megamar

Ik vond er werkelijk helemaal niks aan. Komt ook omdat ik niet van dit genre hou dus misschien niet helemaal representatief.

Teveel onzin, geweld en echt geen enkel verhaal. Soms zie je echt 10 minuten lang alleen maar schieten en ontploffingen, tja niet mij favoriet.

avatar van intezar

intezar

Megamar schreef:

Deze film is ook niet bedoeld voor jou. Dus zonde van je tijd.

Megamar schreef:

Wat had je dan verwacht van deze film???

Je hebt met opmerking en met ''te veel geweld'' wel mijn hele avond weer goed gemaakt, ik kom niet meer bij van het lachen.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Megamar schreef:

Tja, als je een film gaat kijken waar alle actiehelden in zitten van de laatste 25 jaar kan je veel geweld verwachten

En dit soort films zijn er in aardig grote mate hoor, veel geweld en weinig verhaal

avatar van intezar

intezar

Thorak schreef:

Wat had je dan verwacht van deze film???

Hij hoopte op een knuffelscene met Stallone en Mickey Rourke, na het zeer ontroerende speech van Mister Rourke.

Dat had zijn dag wel goed gemaakt denk ik.

avatar van Reinbo

Blu ray komt in Nederland pas op 21 december uit. Haal 'm wel uit de USA, daar komt die een maand eerder uit.