Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
Bottleneck
Shoot 'em up heb ik al een paar keer horen vallen in dit topic, misschien eens gaan kijken.
Niet doen
ballenfilmpje
Naomi Watts
Action appeal? Dacht dat de vraag over continuïteit ging.
Ja. Qua actie. Een constant razend tempo heeft Crank wel maar niet met een aaneenschakeling van actie.
Geweldige film
The Tournament vond ik een geweldige tegenvaller trouwens, bijna alle acteurs waar ik een en ander van verwachtte stelden me telleur.
Tonypulp
Erg leipe film. The Tournament mag er ook wezen qua actie!
Naomi Watts
Tournament gezien, ook al snel toen er een rip beschikbaar was. Al was het maar voor Kelly Hu
. Alleen jammer van Bellucci in Shoot 'em Up
chevy93
Nee jij hebt een slechte kijk op actie.

Ging waarschijnlijk gewoon wat te snel voor je.
Action appeal? Dacht dat de vraag over continuïteit ging.
Vraag ging over 'meer' en 'harder'..
Zou er nog steeds geen weten. Crank en shoot m up. Halen in 3 uur nog niet eens de hoeveelheid actie van her laatste half uur van deze.
. Alleen jammer van Bellucci in Shoot 'em Up
Naomi Watts
Owen is wel karakteristiek, fijn acteur. Lijkt mij een ideale Bond trouwens.

Heb het nu 4 keer gezien en ben het niet met je eens. Maar blijkbaar vind jij een brandende Austin vs Couture, Li en Statham tegen een half leger, Crews die met een aa-12 een zooi mensen door midden schiet, terwijl Stallone in 20 seconden 3 magazijnen leeg schiet in combinatie met het opblazen van een half eiland niet veel voorstellen. In dat geval:
Blijf benieuwd wat er dan meer voorsteld, maar je eerdere voorbeelden slaan de plank flink mis.
chevy93
En nee, die 'leuke' samenvatting van het verhaal, vind ik niks speciaals.
Naomi Watts
Wat zijn jouw favoriete actiefilms chevy? Die je net noemde of waren dat voorbeelden met gewoon veel actie?
Het aantal actie momenten en het aantal doden is bij "Shoot 'Em Up" hoger dan bij "The Expendables".
Maar daar wordt niemand door midden geschoten.
Davidus
Vermakelijk. Deed denken aan de jaren 70, 80 films van Alister Maclean boeken; guns of navarone, where eagles dare etc. Had volgens mij wat spannender gekund. Aktie was cool, lekker vet gefilmd en zelfs verrassend. Jammer dat aandeel Bruce Willis en Schwarzenegger wel héél erg mager was...
Thorak
Maar daar wordt niemand door midden geschoten.
Nog even doorgaan met Shoot 'em Up vs The Expendables en ik kijk hem zo nog
Winterpenen zijn voor mietjes.
Thorak
Iemand die zo met winterpenen omgaat zou ik geen mietje durven noemen...
Hahaha
Eigenlijk juist dan in de termen van de film juist niet, hij is geen ''pussy with a gun in his hand''
Winterpenen zijn voor mietjes.
Pas maar op voor herbivoren.
jeandb
oh oh Stallone zinkt af naar een zeer bedenkelijk niveau. Hadden we Bruce Willis ook al nog niet zo lang geleden in een B film zien verschijnen? Wat is er aan de hand? Is het geld van onze voormalige helden op dat ze zich geen goede scriptschrijver meer konden veroorloven? Dit verhaal gaat echt helemaal nergens over. Hey, kom we gaan een bad guy killen op een eiland, nee toch maar niet. Hey ik ga een meisje "bevrijden" (ze wilde zelf niet weg), nee we gaan toch maar met z'n allen "el general" killen. We gaan weg, oh nee meisje was er nog, bijna vergeten. Leuk om oude helden bij elkaar te rapen maar maak er dan een goede film mee en niet een soort aflevering van the A-Team. Voetballers wordt wel eens verweten niet op tijd te stoppen, acteurs blijken daar nog nooit van gehoord te hebben. De slechtste film waarin Stallone speelt ooit. Jammer want ik was een jaar of 30 fan van hem. De actiescenes/choreografie van de vechtscenes waren wel goed, heb daar wel met plezier naar gekeken.
JamesB009
Zeer goede film! Heb mij echt heel goed vermaakt. Veel actie, wat overdreven maar dat maakt het juist leuk. Veel humor en geweldige opmerkingen.
Een aanrader voor iedereen die van actie houdt.
voskat
Lichte tegenvaller. De geslaagde grappen zijn schaars - ik had meer verwacht op dat gebied. Met de actie was weinig mis, maar zodra die even ophoudt ligt de hele film ook echt als een dode vis in het water.
2,5 *

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Thriller / Actie, 1988