Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
Renevanvliet1988
Geweldige film, met een aantal erg strakke scenes, toch nog een film waarbij reinbo en ik op 1 lijn zitten
Mwah, je zit nog wel een vol punt lager.....
Thorak
Simpelgezegd heeft iemand die schizofreen is, last van wanen en hallucinaties.
Wat de meesten voor schizofrenie aan zien is MPS. Voor de genen die willen weten wat het (verschil) is: www.google.nl
Iron Maiden
Wat is dit dan wel?
Thorak
Waarschijnlijk Lundgren? Vreemde stelling, ik weet het, maar iets anders zou ik niet kunnen bedenken...
luuuuk
Als je het verhaaltje hier over de film leest lijkt het allemaal heel interessant, maar daar zie je in de film helaas niks van terug ;p
Wat is dit dan wel?
Wanneer werd dat gezegd?
Of ze terug moeten gaan natuurlijk. Het is veel te gevaarlijk, maar Barney wil de girl helpen. Is waarschijnlijk beetje suf vertaald door een of ander marketing miepje.
JacoBaco
Ik had mn eigen versie ingestuurd, maar die werd niet geaccepteerd. Ik heb de film al 3x gezien en dat marketing miepje waarschijnlijk niet één keer.
Zo klinkt het ineens heel spannend en intrigerend.
Juist niet, klinkt als veel te veel verhaal.
Thorak
Ja en vandaar waarschijnlijk al die mensen die het verhaal tegen vinden vallen
JacoBaco
Dit is een beetje mijn variant. Misschien zelfs al te uitgebreid.
Een groep huursoldaten onder leiding van Barney Ross (Sylvester Stallone) worden ingehuurd om naar het Zuid Amerikaanse eiland Velena te gaan. De missie is het elimineren van een Dictator die daar aan de macht is. Na eerst het eiland verkent te hebben, wordt de missie echter al afgeblazen, want de missie is niet wat het lijkt. Maar Barney Ross besluit uit persoonlijke overwegingen toch terug te gaan en zijn team zal hem hierbij bijstaan.
JacoBaco
Misschien wel... Maar de film heeft zo weinig verhaal dat je het eigenlijk met 1 zinnetje wel af kan. Zoiets als: The Expendables gaan naar een eiland en ze zijn bewapend.
Verder wacht ik wel totdat er iemand op meld misbruik klikt.
Thorak
Is 'huursoldaten' eigenlijk wel een Nederlands woord? Het klinkt gewoon niet. Huurlingen klinkt beter...
JacoBaco
Ja, mercenary is het Engelse woord voor huursoldaat. Ik vind huurlingen zelf ook wat beter klinken eerlijk gezegd, maar het mag eigenlijk allebei.
chevy93
Huursoldaat is een 100% Nederlands woord. Het klinkt veel spannender dan huurling.
Nee dat is het motto van de nieuwe film Red
Ziet er wel aardig uit die nieuwe film "Red" met good old Helen Mirren.
Thorak
Nee ik vind het alles behalve spannend klinken.
Q Jones
Ja die film lijkt me echt zo grappig, en een super coole Bruce Willis. De scene dat hij uit die auto stapt is echt geniaal

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988