• 9.379.410 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

Q Jones

Cobra is zeker een lekkere lompe onzin film heerlijk toch waren de jaren 80 ik leef echt in de verkeerde tijd jammer vind ik dat

avatar van Reinbo

De bad guy uit Cobra heet: Night Slasher.

Q Jones

Ik vond het ook altijd zo typisch in die films dat de goodguy een rommelig huis had en niks te eten. Stallone eet dan ook een lekker stuk koude pizza, moet er niet aan denken.

avatar van Theunissen

Die (Night Slasher) had trouwens ook altijd een geweldige oneliners met "pig" (lets bleed pig , I want your eyes pig ).

Q Jones

Die eerste scene in die supermarkt was trouwens wel echt super vet vond ik.

avatar van Reinbo

Die goser is ook de hele film bezig z'n mes te slijpen. Geweldige psycho.

Q Jones schreef:

Koude pizza van de vorige dag is heerlijk.

Q Jones

Echt, kan het niet voorstellen maar als ik ooit pizza over heb za ik aan jou denken en er misschien een hapje van nemen

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Die trilstand van de telefoon van Statham maakt trouwens wel een erg hard geluid zeg .

Q Jones

ja idd was wel echt een geniale scene. Daaraan kan je al zien dat de film zich niet echt serieus neemt

avatar van mancomann

mancomann

heb heerlijk genoten van deze no nonsense actie film

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Ben ik nu 1 van de weinige die de film echt zwaar tegen vond vallen op enkele leuke scenes na. Volgens mij beoordelen de meeste mensen deze film hoger vanwege de gekozen acteurs...

De special effects waren echt te goedkoop, was het budget op gemaakt aan acteurs ofzo? Te veel zinloze actie te weinig diepgang in de personages.

avatar van Reinbo

Zinloze actie. Kan je nooit te veel van hebben.

avatar van Kiros

Kiros

Reinbo schreef:

Koude pizza van de vorige dag is heerlijk.

Zwaar offtopic, maar koude 'next-day pizza' is zoveel malen lekkerder dan een warme verse.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Q Jones schreef:

Mooie scene vind ik ook met Schwarzenegger in 'End of Days' die dan z'n restjes uit de keuken bijeenschraapt, het in de blender doet en het vervolgens opdrinkt met de tekst; breakfast is the most important meal of the day.

avatar van ikkie01

ikkie01

Reinbo schreef:

Zinloze actie. Kan je nooit te veel van hebben.

Fly & Die. geweldig.

avatar van Thorak

Thorak

Theunissen schreef:
'Pig' word in Amerika gebruikt als bijnaam voor politie. Zoals hier 'wouten' of 'flikken' en weet ik wat ze vandaag de dag al niet gebruiken...

Gelukkig is Barney Ross in de film niet schizofreen, zou toch erg lullig zijn als hij opeens dingen gaat zien die er niet zijn enzo. Zeker nadat hij eerder Gunner uit het team zette...
En dan haalt hij zijn pilletjes illegaal bij Rourke zeker?

Overigens wordt hij ook maar 1 keer zijdelings 'scizo' genoemd. Het is dus nauwelijks een issue in de film.

avatar van paul83

paul83

Thorak schreef:

En dan haalt hij zijn pilletjes illegaal bij Rourke zeker?

Schizofreen is toch wel iets anders volgens mij.....Gunner heeft er meer last van in de film

avatar van Reinbo

En 'The Schizo' is ook niet echt een medisch verantwoorde indicatie.

avatar van yeyo

yeyo

paul83 schreef:

Schizofreen is toch wel iets anders volgens mij.......(Lord of the Rings nooit gezien of Fightclub?).Gunner heeft er meer last van in de film

Nee, schizofrenie is niet hetzelfde als een gespleten persoonlijkheid, dat is een veel voorkomende misconceptie.

avatar van chevy93

chevy93

Het woord schizofrenie betekent letterlijk "gespleten geest". Hmm...??

avatar van yeyo

yeyo

"Het woord schizofrenie betekent letterlijk "gespleten geest". Deze vertaling heeft tot nogal wat misverstanden rond schizofrenie geleid. Mensen die aan de ziekte lijden, hebben namelijk géén gespleten geest of hersenen die gespleten zouden functioneren. Ook is inmiddels bekend dat deze mensen géén gespleten persoonlijkheid hebben; ze bestaan niet uit meerdere, verschillende personen. Schizofrenie wordt namelijk vaak verward met dissociatieve identiteitsstoornis."

bron: wikipedia

avatar van GuyB

GuyB

Blijf ik me afvragen waarom het Barney's bijnaam is.

avatar van chevy93

chevy93

Maar wat houdt schizofrenie dan precies in?

GuyB schreef:

Blijf ik me afvragen waarom het Barney's bijnaam is.

Omdat hij nooit slaapt. Tool: ''Hey Barney, don't you ever sleep?''

avatar van Poppe

Poppe

chevy93 schreef:

Maar wat houdt schizofrenie dan precies in?

Simpelgezegd heeft iemand die schizofreen is, last van wanen en hallucinaties.

JacoBaco schreef:

Omdat hij nooit slaapt. Tool: ''Hey Barney, don't you ever sleep?''

Ik denk dat er twee Barney's zijn.

Nieuwe film wordt Barney VS Barney

JacoBaco

Ja, wie van de twee is expendable.

Maar als jullie het echt willen weten.

Sylvester Stallone as Barney Ross a.k.a. The Schizo

Barney Ross is the de-facto leader of the Expendables, called the Schizo for his rambo-esque ability to go from nice guy to bloodthirsty at the drop of the hat.