Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
tomola
Ja, Stallone en Rourke om precies te zijn. Stallone is nog goed in vorm en Rourke doet niet eens mee aan de gevechten. Dolph Lundgren is ook al een jaartje ouder, maar net als Stallone is hij nog steeds goed in vorm. De andere acteurs (Statham, Li, Austin, Crews en Couture) zijn helemaal niet zo oud, dus ik snap eigenlijk niet waar iedereen dat praatje vandaan heeft.
Willis, swarzenegger...
benq
Chuck Norris kan nooit aan de kant van de bad guy's staan, want dan kunnen de Expendables namelijk onmogelijk winnen.
Lee heeft hem ooit verslagen en een paar maanden later was die dood.....
hahaha
yeyo
Willis, swarzenegger...
So? Die hebben enkel cameo's en doen evenmin mee aan de actiescènes. Ik snap dus niet dat mensen kritiek kunnen leveren op dat aspect van de film, tenzij ze enkel films willen zien waar de gehele cast onder de 30 is.
Thorak
Het zou mischien een leuke cameo rol voor Chuck Norris zijn om in deel 2 de opdrachtgever te zijn.
Lee heeft hem ooit verslagen en een paar maanden later was die dood.....
Dat is juist het mooie in het tweede deel, dan verslaat hij vrijwel alle Expandables m.u.v. Sylvester Stallone en op het einde als Chuck eraan gaat door een enorme stroomstoot van de defibrillator die Sylvester Stallone hem toedient krijgt Sylvester Stallone door zijn enorme krachtsinspanningen een hartaanval. Maar omdat de accu dan van de defibrillator op is, kan hij zich niet zelf meer inleven brengen. Je krijgt dan een finale shot waarbij Chuck Norris en Sylvester Stallone op de grond liggen naast elkaar en zich dan met de laatste krachtsinspanningen samen nog een hand geven waarna ze hun laatste adem uitblazen. Daarna zoomt de camera langzaam uit terwijl ze nog met de hand in elkaar dood op de grond liggen en dan verschijnt er met zeer grote letters "The End".
Nee, dan zie ik liever dat de Expendables in een club uithangen waar Lundgren zich misdraagt. Die ziet een eens een stevige hand op zijn schouder en sraait zich gommend om, om vervolgens in het uitgestreken schapen gezicht van Chuck Norris. Gevolgd door een snel groter wordende vuist die 'm glashard in het gezicht raakt. Hij gaat bijna k.o. Maar voordat hij zich op kan richten en een tegenaanval in kan zetten, grijpen zijn buddies in
Ze verontschuldigen zich bij Chuck voor het wangedrag van Lundgren en verlaten de club.
De rest van de film zit Lundgren met een flink verband om zijn gebroken neus, en iedereen noemt m vanaf dan'Scarecrow'.
kingxxl
custom22
wat een geniale no-brainer! plot is zo uit een pak cerials geschud en vervolgens wordt zo'n beetje alles wat los en vast zit aan gort geschoten en geslagen. vooral de shottie van terry crews is enorm bruut. de scene in de tunnel onder de mansion is om te smullen
verwacht geen hoogstaande dialogen of diepgaande achtergronden in de characters. maar anderhalf uur brute actie die me geen moment geeft verveeld. en dat terwijl ik niet eens een liefhebber ben van aktiefilms. (tarantino uitgezonderd) maar als ze zo gedaan worden kijk ik er met liefde naar.
Impala
Heb me kapot zit lachen om Stallone, wat zie hij eruit zeg!
Door de goeie actie komt hij net een halve ster hoger uit dan een standaard actie film.
fappie
- 2005 stemmen
Alsof zijn rollen ooit diepgang hadden.....
Weet vrij zeker dat hij spijt heeft, had z'n carriere vast veel goed gedaan.
Hahah.. daar heb je ook gelijk in hoor. Dat zal ik ook niet ontkennen. Heb ik ook nooit gezegd trouwens. Niet dat ik nou echt een Van Damme-kenner ben. Maar of het goed voor zijn carriere zou zijn betwijfel ik. Al die andere gasten die erin spelen interesseren mij nou ook niet echt. Ik zou nog steeds niet voor Jet Li naar de bios gaan. Het is toch voornamelijk zelfspot bij iedereen.
MecG
5* voor dit meesterwerk....... goed, goed.. plot zuigt, is niet over nagedacht etc etc.
Maar dit is gewoon een keiharde, (B-)actiefilm van weleer in een nieuw jasje met weer allerlei prachtige one-liners! Als je er van houdt, dan is er bijna geen betere dan deze in het genre.
Geweldige openingscene en die donkere kerel met dat wapen later in de film...... tis allemaal geweldig!
Hopen dat in een deel 2 (want die komt er) Snipes en Seagal ook nog ff aansluiten om het gezelschap te completeren.
Chr.s
Een film om kantoorpikkies als mij weer een beetje man te laten voelen.
Vanmiddag voor de 4e keer geweest.
Maar wat een geweldige film blijft het toch. Ook de 4e keer bleef de actie fris en de teksten werden wederom cooler. Vooral Couture komt een paar keer uber-droog uit de hoek. You should be my doctor. (Na een psychopatisch verhaal van Crews.)
De snelle montage vind ik steeds meer een pre, geeft samen met de stampende muzikale score en de continue reeks van knallen de film een bijzonder hoge energiewaarde. Daar hou ik nu eenmaal van; films die energie geven. Wat ook leuk was is dat het me opviel dat de dunne verhaallijn ook door de film zelf op de hak wordt genomen.
"Bad Shakespeare." aldus Roberts over het opstandige dochter plotje.
Of de opmerking van Couture. (Wanneer Stallone enige dieper liggende motivatie wil aangeven over het waarom ze de generaal moeten uitschakelen.) Couture: "I don't care about his problems. Got allready enough problems of my own. Let's go and do it."
En Lundgren blijft de meest geweldige, ben zo blij dat hij nog leeft.
Nee, ik kan niet anders dan deze in mijn top 10 opnemen. Denk dat hij er verrassend lang zal blijven staan.
Cybill.
Lang geleden dat ik een actiefilm heb gezien die zo overdreven was! En dan niet in de negatieve zin, ik heb er de hele tijd van genoten. Het is fantastisch om zoveel actiefiguren bij elkaar te zien op het scherm. Persoonlijk gaat mijn voorkeur naar Jason Statham, maar ik vond ze allemaal goed presteren.
De krachtige openingsscène voorspelt al voor een groot deel wat je hier kan verwachten. De sensatie zit er ongetwijfeld in, maar ook de humor en die relativeert al de keiharde actiescènes een beetje. Grappig om te zien en te horen hoe ze met elkaar omgaan
Feit is wel dat er knotsgekke dingen gebeuren in deze film, die het voor sommigen waarschijnlijk te ongeloofwaardig maken of wat dan ook. Natuurlijk kunnen 5 mensen bij wijze van spreken geen volledig leger omleggen vb, maar ik denk niet dat het Stallone zijn bedoeling was om een realistisch werk neer te zetten. Hij speelde gewoon in op de kijker zijn verwachtingen. Wat krijg je als je zoveel onverslaanbare helden bij elkaar zet? Vuurwerk en explosies natuurlijk.
Alles ging razendsnel voorbij.
Enige minpuntje vond ik soms het camerawerk, vooral dan tijdens de achtervolgingsscènes. Iets te slordig en teveel geschud waardoor je vb soms niet meer wist in welke auto ze precies zaten.
Maar voor de rest een topper! 4*
Leland Palmer
isaiah
Hoe kan men nu niet snappen dat dat de bedoeling is?
Als je twee uur krom ligt van het lachen, is het toch wel meer dan een 0,5 of 2 waard? [/quote]
Lach als een boer met kiespijn, maar ieder zijn mening. Jij vond het passend, ik vond het storend.
Thorak
Als je deze film een 0.5 geeft ben ik heel erg benieuwd wat jij dan goede films vindt.
Raar dubbel accountje zo lijkt het wel....
Vanmiddag voor de 4e keer geweest.
Sylvester Stallone zal trots op je zijn, en natuurlijk ook op zijn portemonnee
choller
wat een SUPER slechte film,leek wel een film uit 1991 met die actiescene's en wat een bagger acteerwerk....ik trok het niet meer en heb m na een uur uit gezet.....typisch grote cast ,bagger film!!!
Q Jones
Dat was nou ook juist de bedoeling dat je het zag als een oude film
Precies, niet mis met 1991. En dat is ook het jaar van Terminator 2 (prima actiefilm).
dragonmaster
jammer, jammer, jammer. ik snap wel dat de acteurs zich niet serieus nemen, maar dit acteerwerk is echt belabberd. dit is gewoon een C-film met acteurs die echt wel beter kunnen en zich nu te kijk zetten. en voor ieder die zegt dat dit de bedoeling is : dan is deze film nog niet zo best. de actie is wel lekker en de geluid-effecten zijn prima. als er niet zoveel bekende acteurs uit mijn jeugd in zaten, had ik de film zeker na 15 minuten al uitgezet.
Q Jones
Je zegt zelf dat de actie en het geluid wel lekker is en dan toch maar 1 ster
Nycmaffia
Ik ben met mijn verstand op nul deze film gaan kijken en ik moet zeggen, hij viel absoluut niet tegen. Toch wel een paar goede one-liners en over het algemeen goede vecht scenes. Dit is een prima film voor op een vrijdag avond met wat vrienden.

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988