Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)
Geregisseerd door: Sylvester Stallone
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 augustus 2010
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables
"Choose your weapon."
'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.
Barney Ross
General Garza
Sandra
Lacy
GGG
Triest... Wat een dun verhaallijntje... En wat zijn die gasten oud, dik en acteerloos geworden!
hannes64
- 1926 berichten
Ruwe bolster, blanke pit-film.
Bijna de gehele cast uit harde actiefilms zitten in `t spektakel.
Sommigen van `t simpele B-niveau ( die helaas niet kunnen acteren ).
Ik vond Statham als Christmas er echt uitspringen, samen met Jet Li...die even zijn kunsten liet zien aan Lundgren ( leuk gevecht trouwens ).
En hij is nog grappig ook.....dan heb ik `t over de film in `t algemeen.
Stallone ziet er nog fit uit , ondanks zijn leeftijd.
Al met al, een goeie actiefilm, die ik nogmaals maar `s zien moet, vanwege de snelheid van de film.
Voor iemand die van bijna non-stop actie houd...puur een aanrader.
Ik vond em wel aardig, met ietwat vernieuwende actiescenes.
3 * vind ik wel vodoende.
Blue Swordfish
Ja, circus. Dat is precies de bedoeling van de film, ter vermaak.
Inderdaad, sluit ik me helemaal mee aan.
Nomak
GrimReaper
Het lijkt me een open deur dat deze film voor vermaak bedoeld is
Een hoop persoonlijke aanvallen en discussie over een discussie verwijderd...
Back on topic! (anders halen we de film van de site
Zou wel humor zijn. Iedereen in paniek..
Jammer dat 't geen 1 april is.
tomola
de mijne was on topic en toch verwijderd......vreemd
Mogelijk omdat de reacties daarop offtopic waren....
Movielicious
Heerlijke film met alle actiehelden die er toe doen en deden. Geen diepgaand verhaal, maar gewoon lekker onderuit gezakt op de bank genieten van actie, actie en nog eens actie, met de toevoeging van geniale cliches en oneliners. Ik hoop dat deze clan spoedig een soortgelijke film maakt!
len2
Ruwe bolster, blanke pit-film.
Bijna de gehele cast uit harde actiefilms zitten in `t spektakel.
Sommigen van `t simpele B-niveau ( die helaas niet kunnen acteren ).
En hij is nog grappig ook.....dan heb ik `t over de film in `t algemeen.
Stallone ziet er nog fit uit , ondanks zijn leeftijd.
Voor iemand die van bijna non-stop actie houd...puur een aanrader.
Ik vond em wel aardig, met ietwat vernieuwende actiescenes.
3 * vind ik wel vodoende.
Helemaal mee eens
Sjaakafhaak
Makkelijk oordeel: een first class nobrainer B-film.
Schaamteloos geld binnen schrapen met een paar uitgerangeerde actie helden en dan zeggen net als vroeger.
Nu al bijna meer tekst dan in de film.
tomola
Helemaal mee eens ondanks ik de 0,5 erg laag vind.
De film vind ik toch wel aardig .
Maar het zijn inderdaad wel een paar gepensioeneerde in één film.
Een echte goeie acteur zit er niet bij...
rotem
Lekker knallen. Veel explosies, lekker dun verhaal, maar wat een goede cast !
$mit$
Zou er nou ook nog een rolletje voor Van Damme zijn geweest dan had ik de film 3 sterren gegeven =P!
mrwhite
Makkelijk oordeel: een first class nobrainer B-film.
Nu al bijna meer tekst dan in de film.
weer zo'n kerel die snel een profiel aanmaakt om de film naar beneden te krijgen.
Kiros
Prachtig toch?
Dat iemand er blijkbaar erg mee zit dat een film op een forum, naar zijn idee, een te hoog gemiddelde heeft. En dan tussen alle sores van de dag door, een account aanmaakt om de film iets naar beneden te halen en daaruit een soort van voldoening haalt. Hoe onbelangrijk wil je het hebben?
Het heeft iets tragisch en tegelijk brengt het ook een vertederende glimlach bij mij, als ik er over nadenk.
Gun die user zijn momentje van voldoening joh.
Idd. Alsof et iets uitmaakt of de film een 3,55 of een 3,56 scoort.
Liefhebbers gaan toch wel en de rest moet het lekker zelf weten. Stond gister in de bioscooprij en stond iemand tegen met zijn vriendin er over te praten. Die dachten dat het een hele serieuze film was.
Die kunnen dan ook maar beter wegblijven.
fappie
- 2005 stemmen
Mwoah..of hij echt spijt heeft betwijfel ik. Hij vroeg toch aan Stallone wat voor diepgang zijn personage had. Achteraf was dat geen enkele geweest. Hij wist dus ook wel wat hij kon verwachten.. mja.. Misschien om het geld, dat kan ik me wel voorstellen. Ik weet het natuurlijk ook niet. Heb hem nog niet gesproken deze week.
Alsof zijn rollen ooit diepgang hadden.....
Weet vrij zeker dat hij spijt heeft, had z'n carriere vast veel goed gedaan.
apolicum
Dat gevoel had ik ook bij Stallone die er alles aan probeert te doen om fit en cool over te komen, dat maakt het voor hem alleen maar zieliger vind ik..
En Arnold.. die leek als een bompa die kerk binnen te strompelen
Voor de rest vette actie met verstand op nul, meer moet dat niet zijn bij dit soort films
Waku
Simpelweg verstand op nul zetten en knallen maar.
Doorsnee actiefilm maar de zware bezetting en vele grote name geven "The Expendables" toch een extra lekker sausje.
Het moment dat Willis, Stallone en Schwarzenegger voor even samen in 1 scene staan ( niet met je ogen knipperen dan mis je dit gedeelte) is wel historisch momentje.
Verder veel knal en vecht vuurwerk.
"The Expendables" is net als een sate kroket bij de Febo.
Gulzig trek je hem uit de muur, het is smullen als je hem verorbert maar je hebt hem ook weer zo verteert en bent hem weer vergeten.
3*/3.5*
yeyo
Maar het zijn inderdaad wel een paar gepensioeneerde in één film.
Ja, Stallone en Rourke om precies te zijn. Stallone is nog goed in vorm en Rourke doet niet eens mee aan de gevechten. Dolph Lundgren is ook al een jaartje ouder, maar net als Stallone is hij nog steeds goed in vorm. De andere acteurs (Statham, Li, Austin, Crews en Couture) zijn helemaal niet zo oud, dus ik snap eigenlijk niet waar iedereen dat praatje vandaan heeft.
Thorak
Als puber word iedereen van 30+ meestal als oude lul gezien.
Dat lijkt me de enige 'logische' reden...
Zo oud is Lundgren met zijn 52 ook nog niet eens en Stallone is met 64 ook nog niet pensioen gerechtigd
Nee, hij moet idd gewoon nog een jaartje door en deel 2 maken.
Naomi Watts
Komt ook vaak van dem ensen die niks zinnigs zeggen in hun review. Het één zal wel met het ander te maken hebben
Insignificance
Alsof zijn rollen ooit diepgang hadden.....
Precies. Het zal wel om screentime zijn gegaan.
Raar gevoel, want er zit best wat zelfspot in Stallone's film.
Als er een 2e deel zou uitkomen van The Expendables (ik zag het soms hier voorbij flitsen) kan Van Damme daar misschien een leuke rol in spelen. Zou natuurlijk ook leuk zijn als mijn anti-held Chuck Norris daarin ook een rol zou krijgen. Uiteraard moet hij er wel op een leuke manier eraan gaan, want de scene van Bruce Lee waar hij Chuck's (met flink wat borsthaar) nek breekt heb ik nu al vaak genoeg gezien. Kurt Russel (wel met een ooglapje) zou overigens ook een leuke toevoeging zijn.
Je zou dan een soort verhaal krijgen dat Chuck Norris (hij speelt dan de slechterik die een ringbaard en borsthaar kwekerij heeft op een eiland i.p.v. een cocaïne plantage) in zijn eentje vecht hij tegen een heel leger (wat normaal is in zijn films) van Expendables en op het einde komt hij dan tegenover Sylvester Stallone te staan waarbij beide heren elkaar met rollators en defibrillatoren te lijf gaan in een finale eind gevecht.
Chuck Norris kan nooit aan de kant van de bad guy's staan, want dan kunnen de Expendables namelijk onmogelijk winnen.
Lee heeft hem ooit verslagen en een paar maanden later was die dood.....

Expend4bles
2023

The Expendables 3
2014

The Expendables 2
2012

Ode aan actiehelden uit jaren 80: 'The Expendables' met Sylvester Stallone vanavond te zien op tv

Actiefilm 'The Expendables' met Sylvester Stallone en Jason Stratham vanavond te zien op televisie

Deze toptitels worden binnenkort verwijderd van Netflix

Die Hard
Actie / Thriller, 1988