• 9.379.078 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

Theunissen schreef:

Sylvester Stallone zal trots op je zijn, en natuurlijk ook op zijn portemonnee

Met zo'n Pathe unlimited pas, kost het mij niets. Ga nog maar een paar keer, denk ik .;)

choller schreef:

wat een SUPER slechte film,leek wel een film uit 1991 met die actiescene's en wat een bagger acteerwerk....ik trok het niet meer en heb m na een uur uit gezet.....typisch grote cast ,bagger film!!!

Cam kijker. [edit kapp: gescheld verwijderd]

Q Jones schreef:

Je zegt zelf dat de actie en het geluid wel lekker is en dan toch maar 1 ster

Anders was het wellicht een 0.5 geworden. Niets mis met zijn onderbouwing.

Cam kijker.

Nee, nee! Niet weer deze discussie!

En er is inmiddels een goede versie in omloop.

dragonmaster schreef:

jammer, jammer, jammer. ik snap wel dat de acteurs zich niet serieus nemen, maar dit acteerwerk is echt belabberd. dit is gewoon een C-film met acteurs die echt wel beter kunnen en zich nu te kijk zetten. en voor ieder die zegt dat dit de bedoeling is : dan is deze film nog niet zo best. de actie is wel lekker en de geluid-effecten zijn prima. als er niet zoveel bekende acteurs uit mijn jeugd in zaten, had ik de film zeker na 15 minuten al uitgezet.

Weer een cam kijker, de onvoldoendes blijven binnen stromen van die sukkels. "Jammer, jammer, jammer". Je hebt het daar zeker over jezelf......

Kiros schreef:

Nee, nee! Niet weer deze discussie!

En er is inmiddels een goede versie in omloop.

Is een vaststelling, discussie lijkt me gezien de stroom aan onvoldoendes van de thuiskijkers niet echt nodig. Nog geen 4* gezien van dat front....

Reinbo schreef:

Nog geen 4* gezien van dat front....

Nog geen 4,5 gezien dan.

avatar van Theunissen

Er is trouwens sinds gisteren ook al een HD Ready (720p) versie in omloop. Zou me niets verbazen als binnen enkele dagen ook een Full HD (1080P) versie beschikbaar zal zijn. Ik zal die waarschijnlijk niet pindakazen omdat ik deze inmiddels al twee keer gezien (DVD R5) heb en dat voorlopig genoeg is voor mij. Ik moet wel zeggen dat hij bij de 2e kijkbeurt al beter beviel.

Kiros

Die HD Ready (720p) in combinatie met een erg dure koptelefoon op, bracht de film prima tot leven. In tegenstelling tot een camversie. Natuurlijk kun je best een oordeel vellen over een film die je op cam bekijkt ( ik ben trouwens echt van de anti-cam clan) maar een film 'leeft' nooit echt met zo`n versie.

Kiros schreef:

ik ben trouwens echt van de anti-cam clan

avatar van The Oceanic Six

Reinbo schreef:

Ik moet eerlijk zeggen dat de versie die nu beschikbaar is onderhand DVD kwaliteit is met scherp beeld en goed geluid. Dus dat waar we enkele weken terug over spraken geldt nu niet meer.

Maar dit blijft wel een film die je sowieso bij de 1e kijkbeurt in de bios zien. Blijft toch indrukwekkender.

Kiros schreef:

Goede koptelefoon is inderdaad een prima middel om goed in de film te kruipen (ik heb er zelfs twee, een dynamische voor actie en een elektrostaat voor het verfijndere werk), maar ik kan je een ding verzekeren, de audio ervaring (gevoel en geluid) van de bioscoop haal je thuis bij lange na niet. (ik ga natuurlijk niet voor niets zo vaak naar de bios voor deze. 0

Theunissen schreef:

1080p 5.1 blijkt er zelfs ook al te zijn. Vraag me zeer af hoe dat mogelijk is en wat daar de bron dan van is. Is het dan wel daadwerklijk 1080p??

Reinbo schreef:

Het moment waarop Hale Caesar in de tunnel zijn speeltje gebruikt is inderdaad iets wat met een koptel al vet klinkt, in de bios zal dit ongelooflijk kicken zijn.

avatar van Theunissen

Thorak schreef:

Een 1080p versie heb ik nog niet gezien, hoe de kwaliteit is van de 720p versie weet ik echter ook niet omdat ik die niet heb gepindakaasd. De films die ik normaal gesproken in 1080p pindakaas zien er uitstekend uit (veel beter dan DVD). Het gebeurt regelmatig dat er al een 1080p versie verschijnt voordat hij hier in de bioscoop draait. Dat zijn dan meestal wel de USA versies.

Zoals o.a. Karate Kid, The (2010), wat overigens een draak van een film is.

avatar van Stephan

Stephan

2 sterren voor Rourke.

En dan ben ik nog erg mild...

avatar van xileen

xileen

Voor als je een avondje niks te doen hebt is hij het waard om te kijken.

Maar zekers geen topper.

Stephan schreef:

2 sterren voor Rourke.

En dan ben ik nog erg mild...

Je hebt niks met actie?

avatar van AHWA

AHWA

Hij is het woord 'eraf' vergeten.

avatar van DiDa

DiDa

Nederlandse dvd/Blu-Ray release is:

14 december 2010

avatar van choller

choller

btw op R5 DD5.1 gekeken voor de cynische onder ons maar ik blijf er bij en vind m geen 1 ster waard....maar is mijn mening andere zullen m geweldig vinden maar ik niet

avatar van Reinbo

Wat vond je er zo slecht aan? En wat maakt een film als bijvoorbeeld Salt of the A Team zoveel beter?

avatar van Stephan

Stephan

Je hebt niks met actie?

Jawel hoor.

avatar van sonyjh

sonyjh

wat vind jij er zo goed aan? hoe kan je deze film in godsnaam 5 sterren geven...

avatar van lechim

lechim

Nee, ik had er veel meer van verwacht.

Er zit eigenlijk totaal geen verhaal in en de film boeit alleen maar omdat er van die 'goede' acteurs meedoen en de actie wel echt gruwelijk mooi in beeld is gebracht.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

sonyjh schreef:

Het verhaal leek btw heel fel op dat van de laatste rambo ( tja, verhaal...)

Iedere film met een rescue mission heeft zo zijn overeenkomsten. Het verhaal van de laatste Rambo gaat over een handjevol zendelingen in nood en een team met huurlingen schiet ze te hulp. Het team bestaat uit indispensable members en dat is een groot veschil.

sonyjh schreef:

Het verhaal leek btw heel fel op dat van de laatste rambo ( tja, verhaal...)

Ik vind de actie meer dan meesterlijk, zowel de openingscene, als de steigerscene als het gevecht in de tunnel behoren wat mij betreft tot de leukste en coolste actiescenes ooit. Warning Shot! ... Oops, little low.

Ik vind de vele one-liners en in-jokes geweldig, worden ook bij elke kijkbeurt leuker. "Bad Shakespeare".

Ik vind de voortpompende muziek in combinatie met de snelle montage en het grove geweld (zowel audio als visueel) fantastisch, daar krijg ik energie van. Zijn weinig films die dat doen.

Daarnaast vind ik de personages helemaal top. Rourke met z'n pijpje, Lundgren met z'n grotesque kop, Crews met z'n gun en Couture met z'n 'problems'.

Dan is er nog de leuke cameo van Wills en Arnold, heerlijke teksten:

"Are you guys gonna suck each others dicks now, or what."

En ook de campy effecten vind ik ook steeds meer een meerwaarde. Dankzij de digitale aanpak kan deze cartoon perfect in beeld worden gebracht.

Een film die simpel is in zijn opzet, maar voor 200% waar maakt wat die beloofd. (En laat ik daar nu net van houden.) Commando move over! Dit is de ultieme actie komedie.

Nee, een overtuigende 5* en een vrijstabiele plaats in mijn top 10.

Stephan schreef:

Jawel hoor.

Wat vond je dan van de grote actie scenes in deze film? Niet best vermoed ik, maar wat is er mis mee in jouw ogen?

Thorak

Wederom een hele berg personen die de film afkraken vanwege het verhaal.

Wat verwacht je nou echt van deze film? En noem dan eens een soortgelijke film mét een goed verhaal. Tot nu toe heeft nog niemand een aktie film met een goed/beter verhaal dan The Expendables kunnen noemen.