• 9.379.342 stemmen

The Expendables (2010)

Actie / Thriller | 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 103 minuten / 113 minuten (extended director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Jet Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 augustus 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Expendables

"Choose your weapon."

'The Expendables' zijn een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging... één die hun band onderling dreigt te vernietigen.

maxcomthrilla schreef:

Gelukkig gaat het gemiddelde hier al flink naar beneden. Maar ik heb dan ook 0% vertrouwen in Stallone na het zwakke Rambo. In mijn dagblad trouwens ook een behoorlijk negatieve recensie.

Zeker de gaykrant....

Hoewel, bij nader inzien, denk ik dat die juist goed aan hun trekken komen bij deze film....

Maar als je iet van harde actie houdt (a la Rambo) kan je beter wegblijven....

maxcomthrilla

En jij dan, macho macho man!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Een film met gespierde mannen verheerlijken oogt een stuk meer hetero inderdaad .

avatar van Reinbo

Het is juist het door midden schieten van die mannen waar ik op kick.

Verder snap ik niet waarom iemand die de film nog niet gezien heeft zich druk maakt over de gemiddelde score hier.....

Reinbo schreef:

Maar als je iet van harde actie houdt (a la Rambo) kan je beter wegblijven....

Nou, ik denk niet dat dit op kan boksen tegen de stoere Crank films , maar we zullen uiteindelijk wel zien wat het gaat worden. Druk maken is trouwens een groot woord, gewoon iets wat mij even opviel.

Elineloves

Ga eerst maar eens kijken voordat je vergelijkingen gaat maken met Crank.

avatar van Reinbo

Crank films zijn een roze poppenhuis vergeleken bij Expendables....

maxcomthrilla

Tot zover het promo praatje van Reinbo.

avatar van Reinbo

Ja, zal het hier maar bij laten, ga zo weer.

Maar ik zou eerst maar eens zelf gaan kijken voor je oordeelt, hoewrel als je Rambo niet waardeerd is het mogelijk niet je ding....

avatar van cm_punk

cm_punk

maxcomthrilla schreef:

Kijk dan niet. Check de trailer of de countdowns, en zeg dan nog maar of je geen vertrouwen hebt. Of je vind genre actie van de jaren 80/90 gewoon niks, dan moet je dat gewoon zeggen.

Reinbo schreef:

Beide zijn toch totaal van onderheschikt belang bij dit soort films. Goed acteerwerk en een mooi verhaal zouden enkel in de weg zitten. Simplisme rulez.

Klopt, maar 9/10 mierenneukers hier zeiken daar over.

Ik verwacht ook gewoon lekker knalwerk in dit filmpje (H).

Denk dat ik me weer als een klein jongetje ga voelen in een snoepwinkel, alleen nu het is de bios

Who sent you?!

- Your hairdresser.

Actiehelden. Ik heb er niet veel mee, maar deze film wist mijn interesse toch wel te wekken. Laten we het feit dat deze actiehelden de rollator al besteld hebben en sommigen bijna klaar zijn voor een nieuwe heup maar even niet noemen, daar viel tenslotte niks van te merken. (Zeker niet als je nagaat dat Stallone al een jaar of 64 is.)

De film neemt zichzelf gelukkig nergens serieus. Af en toe krijg je een dikke ''knipoog'' te zien, denk aan: ''Ach, hij wil president worden!'' Je krijgt te zien waar je voor gaat: lekker veel actie. Dat er hier en daar een zoetsappig ''romantisch'' verhaaltje wordt ingegooid is dan ook jammer, het heeft geen toegevoegde waarde en de verhalen die worden geïntroduceerd rondom deze vrouwen worden nauwelijks afgerond of verduidelijkt op het einde van de film. Gelukkig is het plot verder helder, en spat het enthousiasme (en de botox, Mr. Stallone?) er vanaf.

Leuke personages, mooie spierbundels en natuurlijk het allerleukste.. Terry Crews (Nog dansend ook!) en ''aapie'' Jet Li. Stiekem waren zij twee toch wel de reden waarom ik deze film graag wou zien. Niet dat de rest van de cast niet overtuigend was, daar viel niks op aan te merken. Al liet Mickey Rourke me wel even aan een mislukte Catwoman denken, maar daar zullen we het verder ook maar niet over hebben..

Explosies? *Check* Stoere wapens? *Check* Sterke spierbundels die het opnemen tegen the bad guy? *Check* Gevechten die uitlopen in bloedvergieten? *Check*.

Ja, we hebben alle ingrediënten voor een fijn actiespektakel..

Elineloves schreef:

(en de botox, Mr. Stallone?)

Die titel gaat toch echt naar Rourke.

Elineloves

Haha, dat was sowieso wel overduidelijk! Griezel(s).

avatar van GuyB

GuyB

Op zich niets mis mee met dat botox gedoe, ik wil wel ruilen met die mannen op zo'n leeftijd.

Heel interessante 4 volle bladzijden in de nieuwste humo, voor de geïnteresseerden. Er staat veel interessants in, als je Stallone mag geloven heeft hij zichzelf echt in de vernieling gewerkt voor deze film.

avatar van Poepgezicht

Poepgezicht

Vanavond komt trouwens de making of van deze film op tv voor diegene die het interessant lijkt.

00:25 - 00:35 The expendables: The making of

Wel heel kort eigenlijk

avatar van chevy93

chevy93

Misschien handig om ook te vertellen op welke zender

avatar van Sasja

Sasja

ik dacht veronica.

Ik kom net uit de bios en ik moet eerlijk toegeven dat dit een echte over the top, verstand op nul goedgelikte ouderwetse actiefilm is.

Ik denk dat mijn score dan wel duidelijk is

avatar van Leland Palmer

Toffe poster .

avatar van Nomak

Nomak

maxcomthrilla schreef:

Gelukkig gaat het gemiddelde hier al flink naar beneden.

Who cares? De film wordt echt niet slechter als het gemiddelde zakt.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Reinbo schreef:

Jij hebt weinig kijk op dit soort zaken.

1. De film is eerder te lang dan te kort. Actie rulez en na 90 minuten ben je wel redelijk murw gebeukt.

2. Verhaal is vrij (zo niet totaal) onbelangrijk in een actie film. het enige wat we nodig hebben is een hele kleine reden om te gaan schieten.

3. Dat ze ze kort in beeld komen (valt eigenlijk ook wel mee), maar deel twee noodzakelijk ipv overbodig.

4. Met die heeeeeeel erg spectaculaire actie zit het wel snor.

5. Ben benieuwd naar je reactie achteraf.

Net de film gezien. het verhaal sloeg idd nergens op , maar was in mijn ogen ook niet belangrijk. Ik vond eerlijk gezegd de actie wel ok, maar niet superspectaculair. ik vond dat de actie/camera te snel was. je kon niet goed volgen welke vechtbewegingen er nu precies gemaakt werden, dat vind ik persoonlijk wat jammer. De tijd dat de acteurs in beeld kwamen was idd te kort. hadden van mij langer in beeld gemogen dus ook langere film van mogen maken. om dan te zeggen, ja dat is excuus voor een deel 2 vind ik echt onzin, danwel afzetterij.

Ondanks dat de actie wel ok was , was er naar mijn mening te weinig actie. zeker in het begin gebeurde er eigenlijk maar vrij weinig. duurde toch best lang voordat er geschoten en geknald werd. Wat ik echt heel spijtig vond was dat er veel te weinig mano o mano gevechten waren. degene die er waren werde al te vaak beslecht met een kogel van een 3e.

de topcast op de poster is een beetje flauwekul. dit omdat bijvoorbeeld arnie en bruce hoogstens 2 minuten in beeld zijn geweest, en arnie eigenlijk nog iets minder. maar goed.

mickey rourke speelde wel mee in de film, maar heeft die actie laten zien, niet dat ik weet hoor. vind ik ook wat bedrog.

de vage motivatie van het gebeuren. sylvester wil een vrouw en dus moet iedereen maar iedereen doodschieten en knallen. tja... doen ze dat en dan ja hoe zeg ik dat, wordt er niet ge*&&*$

Kijk ik moet eerlijk zijn, als dit een film was met allemaal onbekende acteurs had ik het best een goede film gevonden. maar met deze cast verwacht je toch geweldige dingen, die niet helemaal waar worden gemaakt. Ik begijp ook goed dat jean claude van damme, niet mee wilde doenin de film.

al bij al best een ok fimpje , maar maakt geenzins zijn reputatie waar!!

o ja, enook teveel explosies, hoop vuur wat moet verkappen dat er eigenlijk geen actie is.

dus ok film, maar wel teleurgesteld t.a.v de verwachtingen die je omtrent deze cast toch mag hebben en acteren lijkt ook niemand te kennen.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Reinbo schreef:

Crank films zijn een roze poppenhuis vergeleken bij Expendables....

Mooi! Dat beloofd dan wat!

avatar van Reinbo

Zelden was een film de tweede keer zo veel beter als de eerste keer....

'Commando eat your heart out'. In deze film is vrijwel elke zin een one-liner.

"That's a statement"

En trouwens, in elke andere film had de monoloog van Rourke 'm een Oscarnominatie op geleverd.

Misschien toch mijn top 10 aanpassen....

avatar van The Oceanic Six

Apocalypse Now er maar uithalen voor deze dan?

Godsamme, ik moet nu nog 22 uur wachten. Ben echt superbenieuwd. En dan lezen dat jij hem al 2x hebt kunnen kijken, pfff

avatar van Reinbo

Leuke is dat iedereen die klaagt over dat het te snel ge-edit is een punt heeft. Maar het voordeel daarvan is dat er bij de volgende kijkbeurten nog zat te ontdekken valt. Wat me opviel is dat de film veel beter in elkaar steekt dan in dacht.....

Qua one-liners gaat deze echt met gemak Commando voorbij, maar bij die film had je dat ook die kwaliteit de eerste keer nog lang niet door.

Ik vond trouwens deze keer ook de scene met de grote drie stukken leuker, hilarisch eigenlijk.

Waarom geen 5*? Normaal ben je ook niet zuinig met 5* geven

avatar van Reinbo

Moest ik nog effe aanpassen.

Ik hoop trouwens niet dat ik jullie verwachtingspatroon te veel heb opgeschroefd.

Elineloves

Beetje lastig als je vrijwel na elk bericht een tegenbericht stuurt.

Reinbo schreef:

Moest ik nog effe aanpassen.

Hehe ik heb een beetje dezelfde smaak als jij op actiegebied dus je zadelt me voor morgenavond wel met megaverwachtingen op. En het leuke is dat ik denk dat ze allemaal waargemaakt worden.

Hopelijk komt er een deel 2. Met een nog meer uitgebreide cast!

Elineloves

Nog meer cast is dan wel nóg kleinere rollen.. Zou ik persoonlijk zonde vinden.