Genre: Historisch / Drama
Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen
8,5 (1.826.585)
Releasedatum: 18 mei 2000
Bekijk via SkyShowtime
Plot Gladiator
"What we do in life echoes in eternity."
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Maximus
Gaius
Quintus
Movie_fan#
Eergister ff de box gekocht voor maar 10 euro
3-disc s.e met vele extra's veel, heel veel commentaar en de inspiratie verteld door Scott hoe hij nou eigenlijk op de film gekomen is..... Dat word weer wat UREN genieten...
Trouwens deze actie is alleen bij de '' van leest ''
Bij de andere winkels is deze box meestal 19,99 dus voor de grote fans onder ons....
leon1970
Gladiator
Een van de grootste meesterwerken tot nu toe gemaakt.
Russel Crowe speelt meesterlijk.
Een ijzersterke film
Voor mij een van de beste films tot nu toe.
Met de schitterende film muziek van Hans Zimmer.
Gladiator: steengoed, ontroerend en kippevel.
Waardering: *****
nummervlinder
mooi verhaal met een mooi eind
Als je een optimist bent tenminste, ik vind het niet zoo geweldig, hij had lekker moeten blijven leven
maar ondanks dat, mijn 5* blijven staan hoor!
jeffreysnf
een van de mooiste films ooit gemaakt
muismat
Het blijft een van de mooiste (zo niet de mooiste) epische drama's ever, die 5* blijven dik staan!
ViggøJøhnny
een kei goede film, met prachtige muziek en goed geacteerd
en t einde is echt zielig
ik geef een **4,0**
muismat
Ik vind het juist mooi, na zijn wraak vindt hij eindelijk zijn rust en kan hij naar zijn vrouw en kind
Frits Flits
Het is inderdaad volkomen terecht dat Maximus aan het einde van de eeuwige rust gaat genieten. De hele film leeft toe naar dat moment. Hem door laten leven is een bananenschil die Gladiator wist te vermijden, maar die The Last Samourai vol op z'n bek deed gaan.
Ps: 5* een masterpies
Prudh
Leuke en treffende metafoor!
s0njaa
Ik vind deze film echt geweldig.. Zeer goed acteerwerk van Russell Crowe.. Maar soms toch wel iets voorspelbaar.. Ik geef 4 sterren..
(Syn)
heftige film, zeer goede ontroerende muziek erbij... de film pakt je letterlijk bij de strot.
Roel-
- 1978 berichten
Prachtige en ontroerende film, waarbij het einde perfect aansluit op de rest van het verhaal. Maximus wordt meesterlijk gespeeld door Russell, zelden zie je zulk goed acteerwerk.
Kortom deze film is gewoon 5* waard en komt stipt op 3 binnen in mijn top 10
FullMoon
Ik geef niet zo vaak een 5 maar deze film verdiend het... acteerwerk, de make-up, the soundtrack, het verhaal, de sfeer... Alles op zijn plaats. Kortom: een meesterwerk!
Vrouwen snappen niks van dit soort films hahahahaha. Er zullen heus wel wat vrouwen die de film leuk vinden, maar tot nu toe waren de geluiden negatief hahahaha.
jayytjee
Ik heb de film laatst herzien en geef 'm de volle mep
De prachtige beelden, verhaal en het acteerwerk was allemaal SUBLIEM.
Erg indrukwekkende scene's en verdiend vijf sterren
* * * * *
Chattingforum
Dit is gewoonweg een van de beste films ooit gemaakt. Alleen ik vind dat die wel echt te vaak komt. Toevallig erg vaak op SBS6. De acteurs, screenplay etc. Zijn allemaal geweldig(Y)
Fikret8
Komt hier nog een deel 2 van? Dat waren namelijk een tijdje wel de geruchten.
hinie
tsssss.......
Charles Manson
de laatste keer dat deze film op SBS6 was, hadden ze er in geknipt.
Er waren sommige brute scene's verwijderd, en dat HAAT IK!!!!
Blijf met je gore poten van een film af

Charles Manson
Vrouwen snappen niks van dit soort films hahahahaha.
Vrouwen......
en dat zegt iemand die zelf begint over hoe mooi de make-up is in deze film???
waahahahahaha
iilSe
Ik heb deze film al een keer gezien en viel letterlijk in slaap...
Maar ja, ik moet een verslag maken van het boek, en lezen is al helemaal saai dus misschien ga ik 'm toch wel kijken vanavond.
lowhusky
deze film zal weer onderbroken worden vanavond d.v.m hart van nederland en shownieuws
Charles Manson
Ik heb deze film al een keer gezien en viel letterlijk in slaap...

Gladiator II
2024

Russell Crowe kritisch op 'Gladiator II': 'Geen begrip voor het origineel'

Historische actiefilm 'Gladiator' van Ridley Scott is vanavond te zien op televisie

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
rome italiëouder-kindrelatiegladiatorarenasenaatromeinse rijkkeizerslavernijoude romeepischwraakslagveldslavenveilinghistorical fictionoude wereldgeweldgevechtstrijdwagenfilosoof fictieve geschiedenisbarbaarse horde2e eeuwopvolgercommodusmarcus aureliusmaximus filmnewfilmarchserenedefiant