• 9.378.126 stemmen

Gladiator (2000)

Historisch / Drama | 155 minuten / 171 minuten (extended edition)

Genre: Historisch / Drama

Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen

IMDb beoordeling: 8,5 (1.827.513)

Releasedatum: 18 mei 2000

Plot Gladiator

"What we do in life echoes in eternity."

De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.

avatar van lowhusky

lowhusky

Hij duurde waarschijnlijk te lang voor haar

avatar van Charles Manson

Charles Manson

of ze was heel erg moe

avatar van hinie

hinie

lowhusky schreef:

deze film zal weer onderbroken worden vanavond d.v.m hart van nederland en shownieuws

Heb hem laatst gekocht voor 3,59 bij de action!

Kan ik hem kijken zonder onderbrekingen!

avatar van Sander2

Sander2

Charles Manson schreef:

de laatste keer dat deze film op SBS6 was, hadden ze er in geknipt.

Er waren sommige brute scene's verwijderd, en dat HAAT IK!!!!

Blijf met je gore poten van een film af

Ik ben bang dat dat vanavond weer het geval is. Volgens de gids begint de film namelijk om 20:30 en komt Hart van Nederland om 22:30. Daarna staat er niks meer over een vervolg van de film. En aangezien het ook weer vol zit met reclame tussendoor, zal de film rond de 110 minuten zijn i.p.v. 156 minuten.

avatar van jackie chan

jackie chan

Sander2 schreef:

Ha wat jammer. hier staan twee tijden op 156 minuten / 173 minuten (Extended Edition) en dan nog 110 minuten, wat blijft er dan nog van over?

avatar van Tieske

Tieske

Ik snap het wel, in mijn beleving was het veel van hetzelfde, daar kunnen ze best wat uitknippen.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Op teletekst wordt vermeld dat de film van 22:30 uur wordt onderbroken voor Hart van Nederland en dat k*t weerbericht van PP. En vanaf 22:50 uur is het vervolg tot 23:50 uur. Dus ik neem aan dat nu wél de gehele film wordt uitgezonden. Al zal ik er waarschijnlijk af en toe langs zappen en niet gaan kijken, want SBS6 en films is absoluut géén combinatie!

avatar van ju-julien

ju-julien

dit is de beste film ooit daarom staat hij bij mij op de eerste plaats kijk deze film a.u.b

tja sander 2 dat is zeker niet leuk dat is gewoon super dom, hallo het hoort toch bij die film of niet maar ja deze keer zie je vast alles

avatar van Apster

Apster

TheRisingSun schreef:

Hoe vaak is deze film al door SBS uitgezonden eigenlijk, ik ben de tel kwijt.

avatar van pieter4life

pieter4life

de gladiator is gewoon een goede film kan niks toevoegen *4.5

avatar van The Soldier

The Soldier

Braveheart vind ik beter

avatar van arno_de_jager

arno_de_jager

Vanavond voor de 3de keer gekeken, en hij blijft prachtig! deze film verdient de 5 sterren écht!

Superfilm, alstie op tv komt, altijd de moeite waard om hem nog ff te zien, erg mooi *****5!!!

avatar van Paull

Paull

TOP Film op einde krijg ik echt een brok in me keel, geweldige film die muziek ook prachtig!!!

avatar van shahad

shahad

Erg goed film

Film_La_Timo

een hele zielige maar mooie film ik vond het verhaal heel mooie en droevig kort om ik vind het een top film

shahad schreef:

Erg goed film

4,5

piepo je moet wel zeggen waarom je het een goede film vond

Film_La_Timo

ik heb er nog even over na gedacht maar ik geef hem toch een 5,0 in plaats van een 4,5. ik vind het een hele goeie film

avatar van Charles Manson

Charles Manson

weet iemand in hoeverre die expandend version nog meer bloed, geweld, gore, gruwel bevat?

want dat vind ik dan wel weer mooi he...

avatar van Schuco

Schuco

Fantastische film. De film zit goed in elkaar en daardoor is hij erg vermakelijk.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond Mooie film. En is weer stukkekn uitgeknipt maar die film heeft mooie saunthrack.En een sterk verhaal. En geweldig in beeld gebrachte film 4,5.Soms wat voorspellig en beetje saai gebabbel.

avatar van Sandertje

Sandertje

top film mooi nagespeelt van vroeger. als ik niet anders wist zou ik zeggen dat het echt is.

Vandaag de Extended special Edition gekocht op DVD (3 DVD's) ... deze mocht echt niet in mijn collectie ontbreken

avatar van tuureluur

tuureluur

dit is een goede film maar zoals TheRisingSun al zei sbs en films is ergernis door reclame en dat debiele hvn en Gladiator is best lange film dus succes als je bezig bent te kijken. 4,0

avatar van Reneetjuh

Reneetjuh

Goede film! Mooi verhaal en goed geacteerd.

avatar van sjar02

sjar02

Niet echt mijn soort film , maar hij is wel gewoon goed gemaakt dus daar zal ik hem niet op afkraken.

avatar van Sgt. Kaan

Sgt. Kaan

Echt gewoon prachtige film , mooi gespeeld door Russell Crowe.. Staat op nummer 1 in mijn top 10 lijst

avatar van verjean

verjean

Ben pas nieuw op het forum hier , en ik heb deze film in mijn top 10 op nummer 1 staan deze is wel echt een kaskraker zo zouden ze er meer moeten maken .

voor mij is hij ook 5 sterren waard

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Nadat de film wat langzaam op gang komt en in het begin verzandt in veel oversentimenteel gehuil, om niets. Krijgen de gebeurtenissen in het begin pas later hun impact. Ondanks een vrij standaard verhaal wisten de gladiatoren, mij te ontroeren. Voor een keer slikte ik de heldenrol die Russel Crowe kreeg toebedeeld, met in de wetenschap dat er in de Romeinse tijd veel slaven stierven ter vermaak van de welgestelden. Ik heb nou eenmaal vaak een zwak voor de underdog.

Wel bombastisch in beeld gebracht, maar de gevechten zagen er telkens spectaculair uit. Ik vond de settings van de film geweldig, met name de sfeervolle colusseums en de scène met de tijgers . De muziek vond ik erg goed passen bij deze film, het deed mij denken aan de geschiedenis waarin vele slaven het loodje legden. Tevens had de muziek ook iets inspirerends over zich, telkens als Russel met een tegenslag te maken kreeg leek de muziek weer te inspireren om door te vechten voor rechtvaardigheid, een thema dat mij ook wel aanspreekt. Normaal houd ik niet zo van films die zich afspelen in andere tijdperken maar vooralsnog krijgt deze film een kleine 4*, vooral te danken aan de mooie gevechten en het juist neerzetten van hoe het er vroeger bij de Romeinen aan toe ging.

avatar van Jimmy009

Jimmy009