Gladiator (2000)
Genre: Historisch / Drama
Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen
8,5 (1.858.647)
Releasedatum: 18 mei 2000
Bekijk via SkyShowtime
Plot Gladiator
"What we do in life echoes in eternity."
De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.
Maximus
Falco
Gaius
Quintus
A. Pete
Spuit 11, vind je echt dat de stad rome mooi beschreven wordt? Ja het kan natuurlijk, ik heb er eigenlijk niet zo goed op gelet. Ik dacht dat het meer om de persoon zelf ging. 'commodus'
chipigirl
IK VIND het een mooi film.
Ook zielig film je moet er ook van huilen.
IK VIND HET EEN SUPER FILM>
spuit11
A. Pete
Ik heb de film al weer een tijdje geleden gezien, maar er zaten echt een paar hele mooie beelden in van het Colosseum, die zijn me toch wel bijgebleven.
Vond Commodus een erg intrigerend personage in de film.
A. Pete
IK VIND het een mooi film.
Ook zielig film je moet er ook van huilen.
IK VIND HET EEN SUPER FILM>
BellaVita
Super mooi film. Geweldig acteurs, geweldig verhaal... een dikke 5*
Teskuh17
Joaquin
How sexy can a man be!!
daarbij was ie ook nog ijzersterk in deze film
daarbij was ie ook nog ijzersterk in deze film
Mee eens! Het is ook nog een goed acteur!
Tanja83
Joaquin
How sexy can a man be!!
JUMMIE JUMMIE
*kwijl*
Tanja83
Oh,
en natuurlijk is de film zelf ook fantastisch.
Al zitten er misschien een paar historische foutjes in
Ik ben geen Crowe fan, maar hij is in deze film geweldig

farhad
Een pracht van film dat het meerdere keer zien echt waard is. Cinema zoals het moet zijn, amusant, goed gemaakt, diepzinig, goed thechniek, goed gespeeld, sfeervol, ga zo door. Ziet niet voor niks in mijn top 10.
JUMMIE JUMMIE
*kwijl*

J.S.

Geweldige Rol heeft hij ook in deze Film.
Sexy Lee Ryan
Geweldige Rol heeft hij ook in deze Film.
Absoluut!! _o_ een geweldig acteur!
Het ging over Joaquin!
A. Pete
Sorry.....Maar het is ook een goede acteur!.
Nogmaals sorry voor het misverstand
Geeft niet hoor
SillyWilly
Ik heb zo het idee dat de film al is begonnen op sbs6
, dus ik ben bang dat hij rond 22.45 afgelopen zal zijn.
Phil Leotardo
Ja hij is om 20.30 uur begonnen inderdaad. Om 22.45 wordt hij vervolg na Hart van Nederland. Een beetje filmliefhebber heeft deze film natuurlijk allang op DVD
IcU
Ik kan deze film niet echt waarderen.
Is gewoon mijn soort film niet.
SillyWilly
Zucht... ik had het kunnen weten, dat *$%&$)* Hart van Nederland...
Maarja ik heb 'm inderdaad ook op dvd
lazaroni_86
Soms worden er echt van die domme fouten gemaakt op dit site. Ben ik begonnen om 22.45 te kijken is de film al op de helft. lekker hoor.
Benninf
Inderdaad, kut Stinissen..
mister blonde
mensen die het over domme fouten hebben, maar zelf naar de site verwijzen als 'dit site'...
Angie
Zo even weer on topic
Ik snap nog steeds niet waarom Joaquin Phoenix geen Oscar voor zijn rol heeft gekregen en Russell Crowe wel. Niet om de prestaties van Crowe naar beneden te halen hoor, hij speelt goed. Maar goed hij heeft een rol dat veel acteurs tot een goed einde zouden hebben gebracht. Phoenix echter, speelt Commodus als een echte despoot waar je gewoon (negatieve) medelijden mee hebt. Hij is geestelijk ziek en dat zie je.
Maar ja ik snap vaak de jury niet
mikey
De film is idd. dommer dan ik dacht. die (valse) sentimenten waren tenen-krommend.

Gladiator II
2024

Castleden 'Enola Holmes 3' moesten op Malta in extreme hitte werken: 'Zó warm dat het niet meer leuk was'

Russell Crowe kritisch op 'Gladiator II': 'Geen begrip voor het origineel'

Historische actiefilm 'Gladiator' van Ridley Scott is vanavond te zien op televisie

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
rome italiëouder-kindrelatiegladiatorarenasenaatromeinse rijkkeizerslavernijoude romeepischwraakslagveldslavenveilinghistorical fictionoude wereldgeweldgevechtstrijdwagenfilosoof fictieve geschiedenisbarbaarse horde2e eeuwopvolgercommodusmarcus aureliusmaximus filmnewfilmarchserenedefiantgladiador