• 9.382.928 stemmen

Gladiator (2000)

Historisch / Drama | 155 minuten / 171 minuten (extended edition)

Genre: Historisch / Drama

Speelduur: 155 minuten / 171 minuten (extended edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Malta / Marokko

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Connie Nielsen

IMDb beoordeling: 8,5 (1.829.564)

Releasedatum: 18 mei 2000

Plot Gladiator

"What we do in life echoes in eternity."

De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.

mikey

Een ongeloofwaardige en sentimentele film met extreem veel bloed. En niet eens goed ook. 1.5

Angie

Hmm, toch vond ik het geen woensdagavond-sentimentele-RTL4 film. Dus zoooooooooo sentimenteel is het niet. Extreem veel bloed, valt toch mee, Kill Bill is pas een bloedbad. En ongeloofwaardig, nou lieve schat helaas bestonden gladiatoren wel en na een aantal geschiedisboeken te hebben gelezen en diverse National Geographic films te hebben gezien, moet ik zeggen het komt erg in de buurt hoor. Tuurlijk maken ze het dramatischer en romantischer, but hey it's the movies en anders wordt het een platte documentaire.

Maar goed ik respecteer je mening, no hard feelings.

mikey

Noem je me nou lieve schat? De discussie is een beetje: of het 'christelijke' uitganspunt van de film (goed/kwaad) wel geschikt is voor een onderwerp die daar niets mee te maken heeft. een pre-christelijke tijd. maar volgens mij is die discussie al een paar paginas terug gevoerd. Dankzij en film als deze: zie je eens hoe goedkoop dat eigenlijk is (of simplistisch). daarom ook weer een waardevolle film.

avatar van HiLL

HiLL

mikey schreef:

Ongeloofwaardig? Sentimenteel ok, maar kan er mee door...en extreem veel bloed...nee heb ik niet gezien.

mikey

Kom op zeg. vrouw doormidden en een tijgertje doorklieft. Op zich lwel euk hoor. maar het spoort niet gevoelsmatig.

avatar van HiLL

HiLL

Het was een harde tijd ja....men zegt dat het er nu zo hard aan toegaat...toen? Velen malen harder....

Angie

Tja ze voeren geen dansje in de arena op.

avatar van mister blonde

mister blonde

mikey schreef:

Een ongeloofwaardige en sentimentele film met extreem veel bloed.

je had nog geluk dan, gisteren waren de meest bloederige stukken eruit geknipt...

avatar van FisherKing

FisherKing

Censuur ?

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Nee... Hart van Nederland

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Angie ik geef je groot gelijk... mensen die deze film ongeloofwaardig noemen hebben waarschijnlijk niet veel kennis van de geschiedenis, niet opgelet tijdens de geschiedenislessen op school of nog nooit verder gekeken dan nederland 1,2 of 3 want of discovery of ngc komen inderdaad vaak zat documentaires over deze tijd voorbij.

avatar van Stephan

Stephan

Mijn favoriete scene blijft toch tussen Commodus en Aurelius.

Angie

Ja laatst nog een. Ging erover dat ze dus geen schoenen droegen, enorm vet waren (zodat ze niet bij de geringste sneetje al om vielen) en over hoe ze dus iemand die dood moest, gingen doden. Interessante docu was dat.

Angie schreef:

Zo even weer on topic

Ik snap nog steeds niet waarom Joaquin Phoenix geen Oscar voor zijn rol heeft gekregen en Russell Crowe wel. Niet om de prestaties van Crowe naar beneden te halen hoor, hij speelt goed. Maar goed hij heeft een rol dat veel acteurs tot een goed einde zouden hebben gebracht. Phoenix echter, speelt Commodus als een echte despoot waar je gewoon (negatieve) medelijden mee hebt. Hij is geestelijk ziek en dat zie je.

Maar ja ik snap vaak de jury niet

Ben het helemaal met je eens! I love Joaquin.

Angie

Dat heb ik gemerkt onder Forum haha. Maar je hebt gelijk het is een goede acteur.

avatar van mister blonde

mister blonde

zo zou je het kunnen noemen. maar je gaat met toch niet vertellen dat je verbaasd bent?

mikey

Wel raar hoor, dat geknip in films, en dat voor sbs 6? die staan juist bekend om hun niet-fijzinnige televisie

avatar van Tanja83

Tanja83

Klote SBS-6 met dat Hart van Nederland.

Maargoed... film -en Joaquinliefhebber die ik ben, heb ik deze film natuurlijk allang op DVD

avatar van Lord Vader

Lord Vader

ik heb hem gisteren afgezet, want als ze alle geweldadigheid eruit knippen, dan kijk ik dus niet naar hetgeen de regisseur wil dat ik zie en dat haat ik.

maar jongens jongens, wat is en blijft het toch een DIJK van film!!

Russell Crowe rules! er had geen ander deze rol moeten hebben, hij heeft een harde kop die geknipt is voor deze rol.

mooie scene's, indrukwekkende scene's, puik geweld in de arena (alleen die SBS6 he...).

een TOP film mensen!

Angie schreef:

avatar van LeiduH

LeiduH

ik haaaaaaaaaaaaaaaaaat Hart van Nederland!!! en me ouders want die kijken het altijd maar trouw.. ik had het gister gezien en het SLAAT NERGENS op!

de onderwerpen:

- Demonstratie Molukkers in Den haag.. oke ken wel.

- Twee bejaarde die hun blinde manke hond kwijt zijn.. boeiend!

- Bejaarde in Eindhoven die rijles krijgen.. boeiend!

- Wereldkampioen kunstfluiten.. schei toch uit man..:)

en als laatste komt die knuppel weer om het foute weer te voorspellen..

begint de film weer.. duurt het weer even voor ik erin zit..:S Ik probeer daarom SBS6 daarom ook zoveel mogelijk te omzeilen, maar met zo'n topfilm op het programma gaat dat natuurlijk niet!

eeeegt een superfilm!

avatar van IcU

IcU

LeiduH schreef:

ik haaaaaaaaaaaaaaaaaat Hart van Nederland!!!

Door zulke film's op sbs6 uit te zenden vrágen ze er toch om film's illegaal te downloaden.

avatar van A. Pete

A. Pete

Gister heb ik de film uiteraard ook weer zien langs komen op SBS, en ik moet zeggen het blijft een uitstekende goeie film. Wat een geweldig acteur die Russell.

Maar ja zoals al veel van jullie zeiden, was dat rotte Hart v. NL weer de boosdoener. Ik ga het niet gruwlijk afzeiken:) want dat hadden een aantal al gedaan van jullie (Y):D maar goed. Hart van NL zou verboden moeten worden bij het uitzenden van dit soort films!!!

avatar van Moovey

Moovey

Gisteren voor de 2e keer gezien. Werkelijk prachtige film met uitstekende Russell Crowe, prachtige beelden en goede muziek.

avatar van *jolien*

*jolien*

super mooie film. Goede beelden & goede muziek

dus 5 sterretjes

avatar van Tanja83

Tanja83

Gisteren weer eens gekeken, op het gemakkie. En stem verhoogd van 3,5 naar 4 sterren.

Machtig mooie film, perfecte muziek en *zucht* Joaquin

avatar van IcU

IcU

Tanja83 schreef:

Helaas deze film nooit in de bios gezien voor altijd spijt van!

Koop of huur een beamer, en je kan hem zien net als in de bios

Tanja83 schreef:

Machtig mooie film, perfecte muziek en *zucht* Joaquin

Joaquin Joaquin Joaquin Joaquin

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

hele mooie film heb hem laats weer eens gezien en ik was helemaal overdonderd.