• 9.378.143 stemmen

Met onder meer: Alejandro Casaseca en Óscar Zafra

Gesproken taal: Spaans

Plot [Rec]²

"Fear Revisited."

Direct na het einde van [Rec], wordt het verhaal weer opgepakt. Een dokter en een SWAT-team worden naar het afgesloten gebouw gestuurd en proberen de situatie onder controle te krijgen. Door middel van een camera weten ze alle gebeurtenissen vast te leggen. Er is wederom geen weg naar buiten en een duistere, mysterieuze nachtmerrie is aanstaande, want ze zijn niet alleen...

avatar van MatthijsG.

MatthijsG.

Erg sterk vervolg op een geweldig spannend eerste deel.
Omdat het idee inmiddels bekend is en de spanning daarom wat minder is, scoort deze film bij mij iets lager dan deel 1, maar nog altijd erg hoog.
Ik kijk uit naar deel 3

avatar van Beloki

Beloki

Als je deel 1 al hebt gezien is hij vrij voorspelbaar. Het einde vond ik ook niet bijzonder. Deel 1 was veel beklemmender en spannender.

Toch is het al met al gewoon een redelijke film. Het concept met de verschillende camera´s en de twee verhaallijnen is origineel. Ook het acteerwerk is voldoende.

B.

avatar van eses_26

eses_26

Laat deel 3 maar komen

Wa The Fu

dit bewijst eens te meer dat europa ook goeie horror kan maken

ook het noorse death snow was zeer vermakelijk(dod sno)

avatar van domkey

domkey

De suspense die in deel 1 nog aanwezig was,vind ik hier nergens terug.

Daar het virus in Rec nog de hoofdrolspeler was, krijgen we hier te maken met één of ander demoontje.
Een flatgebouw met verschillende Linda Blair klonen, er liep er zelf 1 over het plafond Nergens eng en veel warrige aktie.
Zelfs de scene met het bloedstaal leek zo weggeplukt uit The Thing.

Resultaat: een middelmatig aktiefilmpje.
Voor de game Fanatics onder ons leuk kijkvoer.

avatar van mixmaster

mixmaster

geweldig vervolg op het 1e deel , ze zijn dan ook echt perfect om achter elkaar te kijken .

dezelfde spanning en beklemmende sfeer is ook in dit 2e deel aanwezig.

avatar van Xen0n

Xen0n

mixmaster schreef:

dezelfde spanning en beklemmende sfeer is ook in dit 2e deel aanwezig.

Je zegt het precies zoals het is! Geweldig hoe goed deze 2 op elkaar aansluiten, niet of bijna geen overlapping maar toch past het allemaal. Zeer spannend, en ze weten het ook nog eens aardig geloofwaardig te houden.

Ik ben geen hele erge horror fan, maar deze(netzoals de eerste) weet me toch weer erg te vermaken.

Ik denk 2 van de minder bekende horror's die ik heb bekeken, maar toch wel 2 van de betere!

tal1b

niet verwacht dat het opvolgnede deel ook goed zou zijn!!

had er veel zin in om deze te kijken.

paar goeie schrik effecten weer, en knap stukje werk, vooral omdat dit direct verder ging waar deel 1 was geeindigd.

ik zou zeggen, op naar [REC]³

avatar van Xen0n

Xen0n

Dat is wat ik ook zou zeggen! Heb er nu al zin in

Wa The Fu

9 van de 10 sequels zijn niet om aan te zien maar [REC] 2 is daarop echt een uitzondering verheug mij dan ook op [REC] 3

avatar van davincstyle

davincstyle

Deze vond ik enger dan deeltje 1. Vond hem echt spannend en kan ook niet wachten op een vervolg. Ben benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken, of ze iemand dat meisje laten ophalen ?

avatar van akira124

akira124

Iets beter als deel 1. 3,5***

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Ik vind het zo jammer dat ze weer de kant op gaan van de duivel en bezetenheid. Ik dacht bij nummer één eerst nog dat het gewoon een virus was. Dat zou ook heel wat geloofwaardiger zijn, toen in het tweede deel kwam het er echt uit, . De film zakte meteen 2 sterren in mijn ogen. Gelovigen van het vaticaan op een super geheime missie waar niemand wat vanaf weet. Whaha. Echt zonde.

avatar van Keane1983

Keane1983

Dutchmeister schreef:

Ben ik het helemaal mee eens (had ongeveer het zelfde gezegt)

avatar van Derekbou

Derekbou

Ondanks dat deel een alweer twee jaar oud is voelen de eerste beelden van het vervolg erg vertrouwd aan. Er is weinig veranderd ten opzichte van het origineel, wat voor mij geen probleem is, zeker omdat het verhaal direct na de gebeurtenissen van [Rec] aanvangt. Je zou beide delen prima tot één drie uur durende griezelrit kunnen samenvoegen.

[Rec] 2 ontvangt van mij dezelfde beoordeling als het origineel omdat er zowel wat zaken beter als slechter uitgewerkt worden. Visueel is het allemaal nog net iets intenser, mede door de first person cameravoering, welke van mij nog wel iets vaker gebruikt had mogen worden. Aan de andere kant vind ik het eerste deel juist zo sterk omdat er zeer weinig verhaal is en geen verklaringsgronden gegeven worden voor de infectie. Daarom is het spijtig dat er hier met een standaard duiveluitdrijvingsverhaal à la The Exorcist op de proppen wordt gekomen als verklaring. Erg storend is het niet en met een vervolg kun je de kijker eigenlijk niet nog langer in het ongewisse laten, maar een origineler aanpak had [Rec] 2 het eerste deel kunnen doen overstijgen.

Net als [Rec] prima entertainment. Een derde deel is niet noodzakelijk, maar wanneer het net zo degelijk uitgewerkt wordt als deel twee, waarom ook niet?

avatar van Jor123

Jor123

avatar van ASman

ASman

Een bijzonder goed vervolg.
De sfeer is wel wat minder en sommige schrikeffecten komen zeker niet meer zo hard aan als in de eerste, maar toch valt dit deel mede door een extra schep gore bijzonder goed te pruimen. Een soort van Exorcist op speed met duidelijk een hoger budget, meer geweld en een weirde ideeen.
Zeker en vast een aanradertje voor hen die deel 1 goed vonden.

Er kloppen toch een aantal dingen niet...

zo'n dom amerikaans remake vind je beter?

avatar van domkey

domkey

Is hier dan al een remake van?

Het gaat hier wel over Rec 2!

avatar van WessRocks

WessRocks

Er kloppen toch een aantal dingen niet...

Logisch 'Quarantine" is ook de remake van REC 1!

REC 2 gaat dus verder, en tot nu toe is daar nog geen REMAKE van..

tal1b

Gaat erom dat die quarantine beter vind dan REC

en quarantine is een remake van REC, jaja 'deel 1'

mja, BOEIEND...

avatar van Apster

Apster

Niet zo goed als het eerste deel, maar het vervolg mag er best zijn. Bouwde het eerste deel de spanning nog op naar een memorabele climax, in dit deel is de hysterie 85 minuten lang aanwezig met een hoop schrikmomenten. De verrassing is er wel een beetje van af, maar de film heeft toch een aantal griezelige scenes en het heeft dezelfde naargeestige sfeer als deel 1.

avatar van Debo

Debo

Onbegrijpelijk dat deze film zo hoog wordt beoordeeld maar misschien is het gewoon niet mijn genre. Het verhaal is dun, de special effects slecht en het acteervermogen loopt niet over. Het meeste is in het donker gefilmd waardoor je de 'geïnfecteerden' slecht ziet. Spannend is het geen seconde en de manier waarop het is gefilmd is gewoonweg bijna vermoeiend om naar te kijken.

Debo schreef:

voor jou meer de waardeloze sequels van saw en final destination?

dat je toch nog 2,5 sterren geeft!!

avatar van supersonic74

supersonic74

Debo schreef:

je oordeelt 500 days of summer, the time travelers wife , the bucket list als hoog...en je kijkt naar deze movie?

avatar van supersonic74

supersonic74

Er kloppen toch een aantal dingen niet...

check [rec] 1 eerst! da's de originele ....die quarantine kan je wegpleuren tis de zoveelste hollywood remake.

avatar van dirk1978

dirk1978

matig vervolg. de spanning bij deel 1 is hier niet te bekennen. het komt allemaal wat rommelig en geforceerd over. ook de schrik momenten zijn een stuk minder en er wordt een stuk slechter geacteerd. 2*

avatar van Glacius

Glacius

De film is best aardig maar de oorzaak van het virus vind ik toch een keiharde tegenvaller. Alhoewel er in het eerste deel naar gehint werd, had ik toch gehoopt dat dat simpelweg bijgeloof van het Vaticaan zou zijn.

Het eerste deel is vanzelfsprekend een stuk beter en beklemmender.

Toch blijft het gevoel van realisme door de filmstijl zeer aanwezig.

avatar van marjoleinart

marjoleinart

Ik vond deel 2 echt wel een stukje minder dan deel 1. Vol verwachting begon ik dit tweede deel te bekijken. Had er nog niks over gelezen maar ik vond deel 1 erg goed en spannend!
Ik vind dit genre wel erg leuk en je zit er meteen helemaal in!
Maar toch viel deze tegen. Soms zelfs ook erg irritant, de mensen zijn constant aan het ruzie maken terwijl ze dat juist niet moeten doen in deze situatie!
En wat is er nu uiteindelijk gebeurd met die andere jongeren met camera? Misschien heb ik dat gemist? Werden die nu opgesloten in een kamer?
Zo zijn er nog meer dingen niet opgelost en dat is best frustrerend. Je wil na 2 delen toch wel eens helderheid! En wat had die worm met het bezeten zijn te maken?
Ach het was een leuk filmavondje. Dit is mijn eerste bericht maar weet nog niet goed hoe ik een punt moet geven. Maar dat vogel ik nog uit! Ik geef hem in ieder geval een 2,5

avatar van Elineloves

Elineloves

Deze staat voor vanavond op de planning, ik heb er zin in!