• 9.374.549 stemmen

Met onder meer: Alejandro Casaseca en Óscar Zafra

Gesproken taal: Spaans

Plot [Rec]²

"Fear Revisited."

Direct na het einde van [Rec], wordt het verhaal weer opgepakt. Een dokter en een SWAT-team worden naar het afgesloten gebouw gestuurd en proberen de situatie onder controle te krijgen. Door middel van een camera weten ze alle gebeurtenissen vast te leggen. Er is wederom geen weg naar buiten en een duistere, mysterieuze nachtmerrie is aanstaande, want ze zijn niet alleen...

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Zeer goeie film, veel beter dan de eerste deel en meer creepy op momenten.
Alhoewel de eerste meer intrige en spanning had (je wist niet wat er gebeurde) was met deze wel het geval. Einde weliswaar minder...
al het gedoe met die demonische shit mochten ze achterwege laten en gewoon een simpele 'infectie die uit de hand liep' doen. stoorde mij weliswaar niet maar voor degenen die deze film willen zien,kijk eerst deel 1.
Een ding snapte ik niet zo erg wat is er gebeurd met die 2 andere tieners?? Ik nam aan dat ze niet infected waren,op basis van die ene, en alleen kon uitmaken dat ze hun ergens hadden opgesloten Alhoewel, zeker komt er een vervolg en de makers hebben de intentie om dit als een trilogie te maken,moeten ze niet specifiek.

4/5

Deze film met enigszins getemperd enthousiasme aangevangen.

De trailers zagen er iets te "Doom"-achtig uit. Erg veel geschiet en macho special ops gedoe. Gelukkig valt het allemaal erg goed mee en is het slecht een klein onderdeeltje van de film.

De regisseurs voegen wat nieuwe trucjes toe (die nagenoeg allemaal werken), hebben de stijl van de eerste geperfectioneerd en hoewel erg uitleggerig, weten ze de saga enkel intrigerender te maken.

Vooral die headcams zijn geniaal. Ook enkele scenes die tot het beste van het horrorgenre behoren (die vuurpijl in de mond en dat bezeten kereltje.

Redelijk perfecte sequel die net iets minder eng is omdat het idee bekend is, maar dat erg goed oplost door een aantal nieuwe en origineel elementen toe te voegen.

Dikke 4.0* en een uitgebreide review

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Net zoals de voorganger [Rec] kon ik hier wederom weer weinig mee. Veel onlogische keuzen en vreemde situaties die geforceerd worden om de speelduur maar een beetje te vullen. Opzich geen problemen mee maar het aantal plotgaten nam maar toe met elke twist. Haalde me ook uit de spanning, die ook schaars was.

Vermakelijk is, net zoals het eerdere deel nog net allemaal wel, maar zie niet in waarom deze franchise (?) zo succesvul moet zijn als het is.

Grootste plotgat moet ongetwijfeld wel de tweede helft van de film zijn waar we de jongeren volgen. Zij halen wat kattekwaad uit in het gebouw tegenover, plots komen er SWATS en helikopters die er voorheen niet waren. Eenmaal beneden word er erkend dat het synchroon loopt met de eerste helft, echter was er in [Rec] 1 al die heisa met media/helikopter/politie al in de eerste 20 minuten gaande. Terwijl de film juist beweert af te spelen direct na de gebeurtenissen van de eerste deel. Misschien zie ik het allemaal verkeerd maar voor nu is dit gewoon een gigantische fout van de producties kant. Erg slecht.

avatar van Halcyon

Halcyon

Even belabberd als het eerste deel.

Balagueró en Plaza doen hun nummertje nog eens over. Tof voor degenen die [Rec] al goed vonden, maar ik hoorde daar helaas niet bij. Ik had wel wat hoop voor dit vervolg; die bleek echter tevergeefs. Op de cinematografie valt weinig aan te merken. Het regisseursduo heeft de techniek nog beter onder de knie dan voordien en levert een mooie collage af van real life beelden en geluiden. Maar een degelijke cinematografie alleen maakt nog geen goede film. De plot is namelijk al even mager als in het eerste deel, met dit verschil dat men een inhoudelijke wending aan het verhaaltje gegeven heeft. Op zich niet verkeerd, maar echt overtuigend was het allemaal niet.

Uiteindelijk is [Rec]² in hetzelfde bedje ziek als zijn voorganger: veel irritante mensen die schreeuwend door een gebouw rennen, dit de hele film lang. Nee, dit blijft geen 85 minuten boeiend. De vertolkingen zijn amper beter dan die van een locaal toneelgezelschap, maar erger nog zijn de dialogen en de onderlinge interacties. Die zijn zo schreeuwerig en onrealistisch dat het op den duur echt vervelend wordt om naar te kijken.

Voor het overige is er maar weinig "horror" aan deze film. Er is een nijpend gebrek aan schrikmomenten en spanning (omwille van de irritante personages waar je geen seconde mee meeleeft) en ook voor gorehounds is dit maar een slappe hap. Gelukkig waren Balagueró en Plaza wel zo geslepen om de film te laten eindigen met een leuk bedachte cynische noot.

Maar toch, geef mij maar de Amerikaanse aanpak die minder hysterisch en veel spannender is. Quarantine² bijvoorbeeld?

avatar van Macmanus

Macmanus

Minder maar nog steeds erg vermakelijk.

Deel1 werd net iets minder door het einde, hier trekken ze de lijn helemaal door en is er van enig mysterie niks over. Jammer, maar de makers vangen het goed op door de actie en horror lekker in beeld te brengen. Erg videospelletjes achtig, maar omdat er geen echte hoofdrolspeler is heb je nooit dat je weet dat die of die niet dood gaat en het best eng blijft. Beetje jammer van de jeugd, vond hun camera ook niet echt passen binnen de logica van de swat team camera's. Maar overal geen slecht vervolg.

3.5 sterren, nu weer verder met wat ander horror werk Balagueró.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Niks minder dan het eerste deel wat mij betreft. Dit 2e deel is op een aantal vlakken zelfs nog beter voor zover ik me deel één nog kan herinneren. Ik heb me wederom erg vermaakt in ieder geval.

De regisseurs voegen een aantal dingen toe die érg goed uitpakken. Zo vond ik die headcams geweldig, erg gaaf dat daar steeds naar omgeschakeld wordt, maar ook het feit dat ze (op het eind) met de night-vision andere dingen zien dat met het normale licht vond ik erg cool. Op visueel vlak sowieso meer dan geslaagd dit tweede deel.

Na het 1e deel is de verrassing er natuurlijk wel wat af, ook al het mysterie uit deel één is nagenoeg weg en wordt vervangen door allemaal demonisch gedoe en duivelse bezetenheid, maar het werkt wel en brengt genoeg creepy momenten met zich mee. De scéne met de vuurpijl is geweldig, leuk om de hoofdrolspeelster uit deel één weer terug te zien en we vervolgens op het eind dankzij haar ook nog een lekkere twist te verteren krijgen. Erg leuk bedacht allemaal. Het plot kent wel wat mankementen, maar dat stoorde me niet.

Zo lang deze twee regisseurs aan het roer blijven mag er wat mij betreft lekker een [REC]³ komen. Zowel dit deel als de vorige staan op een dikke 3 sterren, maar beide zijn in staat tot verhoging. Heerlijk vermaak.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Toch wat teleurgesteld..
Deel 1 vond ik op momenten zenuwslopend met een weergaloos einde, dus dat was natuurlijk al moeilijk te overtreffen. Maar [REC]2 is wel erg chaotisch zeg..

Allereerst de verschillende verhaallijnen (de kinderen). Geinig dat je dezelfde gebeurtenissen vanuit twee oogpunten ziet en een klein "oja"-momentje beleeft, maar meer toegevoegde waarde zie ik niet.

Je kunt dan ook niet de hele tijd met iemand meeleven; het schakelt maar over en leunt volledig op de actie en de schrikmomenten en niet langer op spanning en mysterie. Jammer, want ik ging ervan uit dat er een virus was waar toevallig het Vaticaan als eerste op was gestuit en dat zij er (al dan niet foutief) vanuit gingen dat het om bezetenheid moest gaan. Dat het ook daadwerkelijk zo blijkt haalt het mysterie weg en maakt het ridicuul. De SWAT-member die kalm wordt gehouden met een kruis aan de deur, de gebeden, tja...

De head-cams zijn wel fraai, daar is duidelijk Aliens in te herkennen, net als de nadruk op de vele actie (hoewel het acteerwerk van enkelen niet al te best is). Ook het switchen met night vision pakt goed uit. Alleen die waterbron.. alsof belichting versus night-vision een andere realiteit laat zien waar het jongetje op doelde, ofzo. Te zot.. of ik zie het verkeerd, zoja "enlighten" me Door al die punten miste het einde dan ook de bedoelde impact.

Gelukkig ligt het tempo hoog en zitten er een paar goede scenes in, waarvan de spannendste jammergenoeg aan het begin - de SWAT-er die terug moet kruipen in de koker. Ook de vrouw met de vuurpijl en het overbrengen van de 'geest' in de reporter waren gaaf en het ronddolende meisje met de hamer blijft indrukwekkend.

Al met al wel vermakelijk maar op de belangrijke fronten (spanningsopbouw, mysterie, "geloofwaardigheid") een stuk minder dan [REC], daar kunnen de gelikte cameratruukjes niets aan veranderen.

avatar van 606

Net wat minder spannend maar wel weer goed in elkaar gezet.
En ja open einde dus (deel 3)?

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Veel minder dan deel 1. Spanning is grotendeels weg doordat het verhaal vrij snel volledig wordt uitgelegd, terwijl in deel 1 de kijker totaal niet weet wat er aan de hand is (althans, veel minder). Een groot deel van de film is toch wel een herhaling van deel 1, met dezelfde manier van spanning opwekken.

Een niet erg boeiend vervolg, maar er zijn slechtere horrorvervolgen.

avatar van WessRocks

WessRocks

Zeker de moeite om te kijken als je de eerste film hebt gezien..
het begin is nog wat mysterieus vooral omdat het huis leeg is en geen spoor is van de vrouwlijke reporter van de eerste film

in het midden is de film wat matig, zelfs met momenten vervelend: veel geroep, veel wazige beelden (veel momenten dat je graag wilt zien hoe de "aanvallende mensen" eruit zien, maar door het schokkerigbeeld lukt dat niet)
Het enige leuke vond ik hier de rol wat die drie "pubers", vond het wel goed. Dat zorgde voor wat afwisseling in de film

het laatste half uur, twintig minuten vond ik dan weer het sterkste uit deze film.. Was vooral blij dat de vrouwelijke reporter er weer was, ook dat ze op zoek zijn naar het meisje met de demon, en het night vision gedeelte met de camera vond ik wel spannend.. Ook krijgen we te zien wat er gebeurde met de reporter aan het einde van de vorige film. Datvond ik wel "fascinerend" om naar te kijken, ook de rol die ze nu hierdoor krijgt in de film..

Acteerprestaties waren matig, sommige acteurs vond ik wat overdreven spelen
Het verhaal wordt nu uitgelegd, wat er precies aan de hand is. daardoor is het ook wel minder spannend, de eerste film draait dan vooral om het feit "wat" er precies aan de hand is, waarom iedereen zo doet, die kracht mist deze film dan wel..

Het leuke aan het einde is, het is een open einde en ik ben zeker benieuwd naar deel 3, moest deze erkomen..

avatar van Zinema

Ietsje leuker.

Dan deel 1 welteverstaan.

Van dat deel was ik al geen fan en deze gaat met de priester net over het randje dat ik nodig bleek te hebben. Gekte dus.

Een hoop geschreeuw en veel geschok, maar dit helpt wel mee aan enige betrokkenheid. Niet origineel edoch wèl werkend is het video-game segment. Had mijn speelgoedpistooltje al klaar liggen.

Knaller-de-knal. Hap, slik (de larve) en weg.

Goed.

avatar van Beloki

Beloki

Als je deel 1 al hebt gezien is hij vrij voorspelbaar. Het einde vond ik ook niet bijzonder. Deel 1 was veel beklemmender en spannender.

Toch is het al met al gewoon een redelijke film. Het concept met de verschillende camera´s en de twee verhaallijnen is origineel. Ook het acteerwerk is voldoende.

B.

avatar van Derekbou

Derekbou

Ondanks dat deel een alweer twee jaar oud is voelen de eerste beelden van het vervolg erg vertrouwd aan. Er is weinig veranderd ten opzichte van het origineel, wat voor mij geen probleem is, zeker omdat het verhaal direct na de gebeurtenissen van [Rec] aanvangt. Je zou beide delen prima tot één drie uur durende griezelrit kunnen samenvoegen.

[Rec] 2 ontvangt van mij dezelfde beoordeling als het origineel omdat er zowel wat zaken beter als slechter uitgewerkt worden. Visueel is het allemaal nog net iets intenser, mede door de first person cameravoering, welke van mij nog wel iets vaker gebruikt had mogen worden. Aan de andere kant vind ik het eerste deel juist zo sterk omdat er zeer weinig verhaal is en geen verklaringsgronden gegeven worden voor de infectie. Daarom is het spijtig dat er hier met een standaard duiveluitdrijvingsverhaal à la The Exorcist op de proppen wordt gekomen als verklaring. Erg storend is het niet en met een vervolg kun je de kijker eigenlijk niet nog langer in het ongewisse laten, maar een origineler aanpak had [Rec] 2 het eerste deel kunnen doen overstijgen.

Net als [Rec] prima entertainment. Een derde deel is niet noodzakelijk, maar wanneer het net zo degelijk uitgewerkt wordt als deel twee, waarom ook niet?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik voel mij nu best hardcore, want ik heb gister [Rec] 2 gekeken en die film is Spaans gesproken. Nu is dat niet echt een probleem als je er Nederlandse of Engelse ondertiteling bijhebt, maar in mijn geval had ik er Zweedse ondertiteling bij ofzo. Dat maakte het toch wel een beetje lastig te volgen vond ik.

[Rec] 2 voelt wat minder aan als een overbodig vervolg. Daar heeft het recente The Descent 2 wel last van. Opnieuw gaan er mensen bewapend met een camera het gebouw binnen om uit te zoeken wat er aan de hand is. Dit keer betreft het een soort priester en een aantal leden van een SWAT team.
In deel 1 kregen we al stevige hints dat het te maken heeft met het occulte en in dit deel is het ook overduidelijk dat we te maken hebben met bezeten mensen. Her lijkt erop dat ze het zombievirus scenario een beetje mixen met demonische bezetenheid.

Deze film is wat drukker dan deel 1 en dat Spaanse temperament is af en toe iets om je aan te ergeren. Gelukkig weet de film wel haast precies het sfeertje van deel 1 vast te houden. Je voelt je meteen thuis zodra je weer in dat gebouw bent. Er viel mij in [Rec] 2 iets op. Wat in hier vaak zag gebeuren, is dat de bezeten mensen iedere keer de camera aanvallen waardoor je dus een mooie angstaanjagende close-up krijgt, maar na 4x vind ik dat ook wel genoeg. Toch heeft het wel wat, dus ik weet niet of ik dit nu als nadeel of voordeel moet zien.

We krijgen wat meer uitleg in deze film. Dat is tenminste wat ik uit de Zweedse ondertitels kon opmaken. Het magere gedrocht uit deel 1 keert ook weer terug en is weer net zo creepy. Alleen waar komen ze nu weer mee aanzetten? Een wormachtige parasiet die uit de keel van het magere meisje komt en vervolgens in de keel van de hoofdrolspeelster uit deel 1 beland die dus nog leefde. Ook zij is nu bezeten, maar op een hele andere manier. Hmmm!!

[Rec] 2 gaat een stapje verder dan deel 1. Niet echt qua gore, wel qua gebeurtenissen, want deze film heeft geen opbouw van een half uur. En de nadruk ligt vooral op het occulte dit keer. Goede film en net iets minder dan de 1e [Rec].

avatar van Maximilian

Maximilian

Erg teleurgesteld door Balaguaró en Plaza.

Sowieso is de belevingswaarde tig keer minder doordat de camera 'n stuk scherper staat afgesteld.

Verder het SWAT team dat uit een schamele 4 personen bestaat; de hele flat is uitgemoord in deel 1, maar 4 zwaarlijvige heethoofden die kennelijk nog geen scheet ervaring hebben moeten de klus maar gaan klaren . Strategische fout met troef IMHO als je kijkt naar de lachwekkend amateuristische wijze waarop deze mannen in de dekking gaan en hun geweer meester (lees groentje) zijn.

Vond de bezetenen dan wel weer zeer fijn om naar te kijken en het exorcisme van de priester gaf een extra dimensie aan het geheel.

2.5*/5 ; deel 1 was zó veel beter mensen

avatar van $pecial

$pecial

Ik vond de eerste Rec toendertijd flink tegenvallen, maar dat kwam misschien door mijn te hoge verwachtingen, ook al is de laatste scene nog steeds bij gebleven.

Deel 2 gaat verder waar 1 is gestopt en 't tempo zit er meteen lekker in. Een aantal schrikscenes waren best geslaagd.

Na een prima begin, verloor de film bij mij de aandacht, dat begon toen de jongeren in het verhaal werden betrokken dit gedeelte voelde voor mij wat geforceerd aan en ontnam ook de spanning.

Verder moet ik ook nog kwijt dat het Spaanse accent mij niet echt ligt, het is me soms allemaal te hysterisch.. daar moet je wel van houden.

Toch nog 3.0 * want het sfeertje is echt geweldig neergezet en het is ook nog eens lekker spannend. Wel moet ik zeggen dat er in dit deel de 'geinfecteerden/zombies' veel vaker in beeld komen, waardoor het schokeffect minder is dan in deel 1.

avatar van Spetie

Wel een aardig vervolg dit, al is de grote verrassing van het eerste deel er natuurlijk wel af. Wat overblijft is een film, die wederom enkele goede schrikmomenten bevat en daarnaast ook best een hoop gore. Die hoofdcamera's zijn een leuke toevoeging aan de beelden. Daarnaast zijn de twee verhaallijnen wel aardig verzonnen en op een gegeven moment wel goed in elkaar verweven. Het is alleen jammer dat het allemaal iets voorspelbaarder en over het geheel gezien toch een stuk minder spannend is dan het eerste deel. Toch is het allemaal dus wel weer best vermakelijk en zou er zomaar nog een derde deel kunnen komen, maar goed dat merken we vanzelf dan wel weer.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Ietsje minder dan het eerste deel. We komen meteen in de actie terecht en dat spreekt me meestal minder aan. Toch spelen de makers het slim door naar de jongeren over te schakelen. Op die manier houden ze het tempo erin en gaat de film niet slepen.

Nog steeds spannend en vind dat huis ook een erg geslaagde locatie, maar toch minder dan de eerste voor mij. 3*

avatar van El ralpho

El ralpho

Een vervolg wat mij zeker niet tegenviel! enigste en meteen grootste nadeel, is dat de film een stuk minder eng is als de eerste..maar daarvoor in de plaats is deze 2e film een stuk grover geworden. Bijvoorbeeld die scene met die vuurpijl, gaat bij mij echt de geschiedenis in als een van de lompste scenes ooit! ook vind ik het goed uitpakken dat die bezetenheid nu bij de film komt kijken, dat geeft er wel een interessante draai aan even goed als de eerste. minder eng maar dus wel grover. een 4,5

avatar van rep_robert

Aardig vervolg op [REC], maar wel beduidend minder dan het sterke 1e deel.

Het grootste probleem was voor mij het verhaal dat zich vooral in het 2e deel van de film ontwikkelde. Het werd wat mij betreft weer veel te gelovig/Christelijk, daar zit ik echt totaal niet op te wachten. Ook werd het einde een beetje te vaag, misschien dat ik even een stukje niet had opgelet. Maar het komt er op neer dat als ze de nachtvisie gebruiken van de camera, ze van alles kunnen zien die je niet ziet als er normaal licht wordt gebruikt. Dit trok HE-LE-MAAL op niets en nam eigenlijk een te grote loop met de geloofwaardigheid. Dit soort zaken zorgden voor lichte irritaties, net zoals die priester. Hij leek al op een zombie zonder dat ie gepakt was door die monsters, ook zijn acteerwerk was als een zombie. Dramatisch. Verder moet je wel tegen het Spaanse geschreeuw kunnen uiteraard.

Gelukkig is [REC]² ook nog erg sterk als horrorflm, het gebruik van de headcams was erg leuk gedaan en de chaos die dit soort camerastandpunten in horrorfilms veroorzaakt zorgt bij mij altijd voor een extra lading spanning. Dit in combinatie met het claustrofobisch donkere flatgebouw en de lekkere ranzige momenten maakt [REC]² een aardig vervolg op het sterke eerste deel.
Op naar deel 3, aangezien het weer op een leuke manier eindigde.

p.s. @Jacobaco, je weet dat je ook Nederlandse subs kan pindakazen op het internet he

avatar van Mescaline

Mescaline

Beter uitgewerkt dan het eerste deel, waar het eerste deel soms nog wat steekjes liet vallen weet deze film de tijd beter op te vullen en spannend te houden.

De reden dat deze film ook wat beter uitgewerkt is komt ook omdat alle leden van het SWAT-Team een camera hebben zodat we het van meerdere hoeken kunnen bekijken en de film daarmee meer spanning opwekt dan het eerste deel deed.

Toch waren ook hier vaak de schrik momenten een beetje voorspelbaar, toegegeven dat ze wel beter waren dan het eerste deel maar daarbij wel weer de zelfde fout in gingen(dingen te lang in beeld vertonen zodat het enge er wel vanaf gaat)

Kortom: Veel beter uitgewerkt dan het eerste deel en met een passend einde, toch valt ook deze film in de zelfde fouten als deel 1 deed en is daarom ook niet echt een hele goede horror film te noemen.

Niet te min stukken beter dan deel 1 dus ook een halve ster extra!

3,5 sterren.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Jammer dat het enge van het eerste deel weinig terukomt. [Rec] 2 is bijzonder vermakelijk, maar als liefhebber van het eerste deel had ik het graag aders gezien. Het script is slim in elkaar gekunsteld zodat het nergens repetitief wordt en individuele scènes springen er wel degelijk uit. Zo vond ik de vuurpijl scène geniaal. Vermakelijk, zeker, maar ook lichtjes teleurstellend.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Flinke tegenvaller en zeer overbodig vervolg.

Het is echt letterlijk een vervolg. Niets vernieuwens, qua spanning veel minder dan het eerste deel, sfeerschepping komt ook niet helemaal uit de verf en die drie koters zijn te irritant voor woorden. Veel vervelend geschreeuw ook. Ook het hele handycam concept werkt hier niet zo goed en dan dat hele posessed gebeuren maakt het allemaal niet beter. Het is eigenlijk precies deel 1 dan minder. Gangetje, gangetje, even een bezetene killen en dan maar weer naar het dametje upstairs. Die twist is natuurlijk ook geen twist meer te noemen.

avatar van Minotaures

Minotaures

Niets mis met dit vervolg.

Evengoed als 't eerste. Hierin gaat het theorie over de besmette wat dieper dan deeltje 1. Daar zou het enkel om een gevalletje 'hondsdolheid'-infectie zijn... hierin gaat het nu een stap hoger naar de demonen en duivel-bezetting.

Voor mij waren er helemaal geen schrikmomenten, dat was jammer. Maar wel genoeg spanning!

Bij mij scoort deze evengoed als 't eerste.

avatar van namingway24

namingway24

Briljant vervolg op een briljante film.

Laat je niet in de luren leggen, dit vervolg bevat weer een aantal prachtige schrikmomenten. De film begint rustig met een paar momenten waar je verwacht dat er wat gaat gebeuren, en ook al gebeurt er niets, toch zit je op het puntje van je stoel omdat je weet dat er elk moment wat kán gebeuren. En als het eerste grote moment zich dan aandient, is het hek ook goed van de dam en besef je dat deze film alle registers opentrekt.

De actie speelt zich ditmaal af vanuit het oogpunt van een S.W.A.T.-team, en de beelden van de helmcamera's zijn in het begin van de film stabieler dan de filmcamera uit deel 1. Maar naarmate de film verder vordert neemt de paniek toe en daarmee het schokken van de camera.

Het kan misschien lijken alsof de sfeer in deze film minder is, maar dat is totaal niet waar. Het plot draagt hier voor een groot deel aan bij: het maakt de film totaal onvoorspelbaar en de monsters hebben een paar geweldige trucs in hun arsenaal. Normaal ben ik niet zo van de de duivel en bezetenen, maar hier wordt het omgezet in een echte bedreiging.

De laatste scène is ronduit briljant. Het hele concept van een schemerwereld die je alleen in het donker kan zien zorgt voor iets wat ik nog nooit eerder gezien had. Het einde is een prachtige downer en een absolute verademing.

Ik heb deze film samen met Rec 1 achter elkaar gekeken, en dit voelt echt als één groot geheel: een prachtige, bizarre, onvoorspelbare achtbaanrit die de adrenaline door je lichaam doet gieren. Ik weet niet zeker of het derde deel te veel van het goede wordt, maar deze 2 films staan allebei als een huis.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Een overbodig vervolg,

Maar daarom niet minder vermakelijk, aangezien er weer een hoop leuke moorden worden voorgeschoteld. Absoluut hoogtepunt in deze reeks was de op hol geslagen, rondtollende vuurpijl in de mond van iemand. Het was blijkbaar nog niet doorgedrongen tot de geïnfecteerden dat je een rund bent als je ( ongewild ) met vuurwerk stunt.

Helaas heeft de film wel flink ingeboet aan spanning ten opzichte van het het eerste deel. Op zich wel logisch, aangezien deze film weer hetzelfde concept als uitgangspunt neemt, maar daarom wel een klein euvel, dat enigzins wordt rechtgezet door de hoge amusementswaarde van de film. Vooral het hele gebeuren op de zolder was weer geweldig om te aanschouwen. Een 3,5*

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

Uitstekent vervolg.

Dit deel is net als zijn voorganger, een zeer geslaagde film! Dit is nu de derde handcam film die ik zie en het bevalt me tot nu toe zeer goed.

Het plot lijkt veel op die van het eerste deel, sterker nog, de twee films lopen gedeeltelijk paralel met elkaar. Maar ook het tweede deel is even indrukwekkend als de eerste.

Veel actie en veel spanning, precies zoals ik het graag zie. Het spanningsniveau is ook dit keer weer zeer groot, doordat je er als het ware midden in zit. Je ziet als toeschouwer hetzelfde als de personages. Ook de headcams zijn zeer leuk gevonden.

Beter dan deel 1, maar de originaliteit is weg. Daarom krijgt deze film hetzelfde aantal sterren als zijn voorganger.

avatar van dEUS

dEUS

Sterk vervolg!

Na deel 1 is het nieuwe er natuurlijk wel een beetje af, maar toch blijf ik de typische stijl van deze reeks enorm waarderen. Die handcam is een erg krachtig instrument in het scheppen van sfeer én spanning. Al werd het in dit deel wel iets minder goed ingezet. In deel 1 had je nog de verslaggeving en interviews, die de film iets leuks meegaven.

Ik heb Rec 2 gezien in blu-ray kwaliteit en ik kan je verzekeren dat het een absolute verademing is. De films zijn door de setting vrij donker en de gezichten die je door het donkere heen te zien krijgt, zijn op blu-ray haarscherp. Echt heel mooi om zien!

Het verhaaltje over de demoon en de pastoor was misschien voor sommigen niet nodig geweest, maar ik vond dit 'mysterieuze' wel een extra'tje geven aan de film.

Blijft topvermaak, misschien dat tikkeltje minder dan zijn voorganger, maar kan in ieder geval niet wachten op Sleep Tight (al moet ik Darkness en Fragile ook nog zien)!

4.0/5.0*

avatar van IcU

IcU

Oei, pijnlijk laatste half uur zet een sterk en o zo spannend eerste uur een niveautje lager. Als de schrijvers richting het einde de smaak te pakken krijgen komen er tenenkrommende en overbodige wendingen in het plot. Helaas worden dan ook de sterke suggesties die in het eerste deel aanwezig waren van tafel geschoven. Er waren wel een paar goede schrikeffecten en eng kon je hem hier aan daar zeker noemen. Een aantal mooie beelden deden af van het feit dat je vanuit de camera mee keek. De beelden waren af en toe te opgezet. Door het verhaal op deze manier uittebreiden (de makers hebben de avond voor het schrijven waarschijnlijk de 'Exorcist' bekeken)haalt deze film het never nooit niet bij het eerste deel, maar voor een vervolg waar herhaling om de hoek keek is het nog knap origineel.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Te lang geleden dat ik [Rec] zag om te vergelijken, maar dit vervolg is iig best aardig.

Al die verklaringen hoeven van mij niet zo nodig, maar hier is het wel redelijk uitgewerkt met die reageerbuis in de koelkast etc. Ik vond vooral het switchen tussen verschillende headcams wel gaaf gedaan. Wel worden er na verloop van tijd iets te veel verhalen samengevoegd, had weinig toegevoegde waarde (nja, lichte killwaarde dan).

3*, jammer dat dit zich richting een Saw serie aan het ontwikkelen is.