Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Alejandro Casaseca en Óscar Zafra
Gesproken taal: Spaans
Plot [Rec]²
"Fear Revisited."
Direct na het einde van [Rec], wordt het verhaal weer opgepakt. Een dokter en een SWAT-team worden naar het afgesloten gebouw gestuurd en proberen de situatie onder controle te krijgen. Door middel van een camera weten ze alle gebeurtenissen vast te leggen. Er is wederom geen weg naar buiten en een duistere, mysterieuze nachtmerrie is aanstaande, want ze zijn niet alleen...
Dr. Owen
Mire
Ori
Tito
Glacius
Ik vind het niet erg dat er een vervolg komt.
Het verhaal is nog niet afgelopen, simpel.
Bram87
Deel 1 sprak me erg aan. Ik vond dat persoonlijk 1 van de betere horrorfilms! Ben daarom ook erg benieuwd naar deel 2. Mensen geef deze film een kans en ga hem niet op voorhand al afbranden!
neo
Jaume Balagueró heeft met Darkenss en Fragiles ook al eerder bewezen de spanning uitstekend te kunnen opbouwen en een fijne sfeer neer te kunnen zetten. Nu samen met Paco Plaza werken aan een vervolgfilm op het geweldige REC moet toch wel op zijn minst het niveau van eerder genoemde films kunnen behalen, al dan niet beter.
Het zal mij compleet een zorg wezen of het weer hetzelfde verhaaltje is, het was de sfeer die zo sterk was. Ik heb er dus wel vertrouwen in.
Ricciolina
Precies. Het staat ook in mijn lijstje van de beste horrors films tot nu toe. Deel één is een vermakende film, en realistisch. Can't wait to see this one.
Raffael77
Laat ik zeker gaan. REC is al zwaar zuig en zeer matig geacteerd en dan ook nog deel 2 LOL
mikey
Oh jee, alweer een film over een vent die nerveus rondrent met een camera.
Bla
Oh jee, alweer een film over een vent die nerveus rondrent met een camera.
De rage is nog niet over.
G to the J
LOl...
Het einde van deel 1 was toch dat da vrouwke werd weggesleept???? Dood wel te verstaan...
Krijgen we dan soort deel 2 blair witch project....?
ik weet niet of deze zo goed wordt als deel 1
LOl...
Krijgen we dan soort deel 2 blair witch project....?
ik weet niet of deze zo goed wordt als deel 1
Er zitten in ieder geval nog een besmet jongetje en meisje in het penthouse en het verhaal is voor de 'buitenwereld' nog niet af. Eigenlijk kun niet eens zeker weten of Angela dood is, ze werd levend weggesleept..
En wat is er terechtgekomen van de man die gefaald heeft in het ontwikkelen van het tegenvaccin? Uit de tekst bij de film kun je opvatten dat hij ook nog aanwezig is in het penthouse...
Deel 1 vond ik in ieder geval geweldig!
En ben stiekem toch wel erg benieuwd... Erger dan Blair Witch 2 kan toch niet worden
soom
Nééé, alsjeblieft, ik dacht dat REC deel 1 gewoon genoeg was. Lijkt Amerika wel.
flrois
Cyberator
Genoeg?? wil je dan niet weten hoe het verder loopt?! Ik vond de film helemaal nog niet af, ik ben echt blij dat de 2de komt.
De film gaat gewoon verder.
soom
Ik vond de film helemaal nog niet af, ik ben echt blij dat de 2de komt. De film gaat gewoon verder.
, snap echt niet wat een vervolgfilm voor zin heeft. Maar vind het fijn dat er tenminste mensen benieuwd zijn, ik niet namelijk
, maar toch zal ik hem gaan zien denk ik, dat dan weer wel.
Bottleneck
Voor mijn gevoel was het al afgerond namelijk
, snap echt niet wat een vervolgfilm voor zin heeft.
Er staan nog wel dat dingetjes open, zie mijn post hierboven
Remi
wil je dan niet weten hoe het verder loopt?!
Dat vond ik het juist het geniale van [Rec], de onduidelijkheden.
Bottleneck
Ja goeie reden om nog een keer te zien. Ik heb zo'n gevoel dat de journaliste op het laatst werd weggesleept door de maker van het anti-vaccin en dat je dan een of andere rare twist krijgt.
Maar goed, zolang de sequal maar niet de kracht van de eerste film teniet doet.
coldheaven
Inderdaad zeer goed mogelijk Bottleneck, want in het eerste deel hoorde je wel iemand op de taperecorder praten die al een lange tijd onderzoek aan het doen was naar het virus.
Minotaures
S.W.A.T-team! Dus we moeten veel actie en lege patronen verwachten!
DeLaNuit
Zojuist hier in de bioscoop in Valencia gezien. Ik heb me redelijk vermaakt, maar de schrikmomenten zijn een stuk voorspelbaarder. De spanning wordt zoals in deel 1 naar het einde toe ook weer opgebouwd, en beleeft daar, logisch, ook zijn climax. Over het algemeen pakt de film me minder dan deel 1, vandaar een half puntje lager.
voskat
Zojuist hier in de bioscoop in Valencia gezien.

Doe je dat wel vaker? Dan zullen we vast en zeker wel eens in dezelfde zaal hebben gezeten. Alleen had ik jammer genoeg niet de tijd om déze film mee te pikken voordat ik terug moest naar Eindhoven.
Hopelijk draait hij nog als ik terug ben ik VLC...
Ben trouwens benieuwd of Hollywood ook van dit vervolg een hopeloze remake gaat maken.
edit: Wtf, en jij komt ook nog eens uit Eindhoven? Straks ga je me nog zeggen dat we dezelfde Spaanse vrouw hebben.
damianodebeste
Deel 1 vondt ik erg goed ik ben benieuwd.
Ik vond deel 1 echt top ook de remake vond ik zeer vermakelijk.
irtimid
Gisteren gezien op het razorreel festival in Brugge
in aanwezigheid van paco plaza
de film sluit echt goed aan op REC 1
ook het gebruik van verschillende camera's
in de film was zeer geslaagd
de film is echter iets minder spannend dan de
vorige en iets meer gericht op actie maar hoe meer
naar het einde van de film toe hoe meer de spanning
opgebouwd wordt
ik denk zeker dat dit een must is voor al wie
de vorige REC goed vond en wil weten
hoe het verhaal zich verder ontwikkeld

[REC] 4: Apocalipsis

Shutter
Horror / Thriller, 2004

I Am a Hero
Actie / Horror, 2015
religion and supernaturalblood sample occultismeswat teamgas masknight visionfreezer gevonden beelden