Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Alejandro Casaseca en Óscar Zafra
Gesproken taal: Spaans
Plot [Rec]²
"Fear Revisited."
Direct na het einde van [Rec], wordt het verhaal weer opgepakt. Een dokter en een SWAT-team worden naar het afgesloten gebouw gestuurd en proberen de situatie onder controle te krijgen. Door middel van een camera weten ze alle gebeurtenissen vast te leggen. Er is wederom geen weg naar buiten en een duistere, mysterieuze nachtmerrie is aanstaande, want ze zijn niet alleen...
Dr. Owen
Mire
Ori
Tito
Ninto
Mja, alleen die tieners zullen waarschijnlijk niet ver komen, want Angela (bezeten) heeft via Owen's walkie-talkie het order gegeven het pand plat te branden...
Maar goed, dat is voor [REC]³ om te bepalen. Wellicht loopt het anders.
Blarown
zijn [REC] 1 en 2 beide Spaans gesproken?
anders zie ik er vanaf denk ik..
lijkt me nogal iritant
Macmanus
Minder maar nog steeds erg vermakelijk.
Deel1 werd net iets minder door het einde, hier trekken ze de lijn helemaal door en is er van enig mysterie niks over. Jammer, maar de makers vangen het goed op door de actie en horror lekker in beeld te brengen. Erg videospelletjes achtig, maar omdat er geen echte hoofdrolspeler is heb je nooit dat je weet dat die of die niet dood gaat en het best eng blijft. Beetje jammer van de jeugd, vond hun camera ook niet echt passen binnen de logica van de swat team camera's. Maar overal geen slecht vervolg.
3.5 sterren, nu weer verder met wat ander horror werk Balagueró.
zijn [REC] 1 en 2 beide Spaans gesproken?
anders zie ik er vanaf denk ik..
lijkt me nogal iritant
Wat een kutargument om die films niet te kijken. Ik durf te beweren dat de meeste Amerikaans/Engels gesproken horrorfilms een stuk zwakker en voorspelbaarder zijn dan soortgenoten uit Spanje en Frankrijk.
Erwinner
Zo redeneert bijna iedereen hoor Litmanen! Ik hoor bijna niet anders.
Tonypulp
Ja, je hoort inderdaad niet anders, maar het is buitengewoon triest
Minotaures
Maar goed, dat is voor [REC]³ om te bepalen. Wellicht loopt het anders.
Oh, dat wist ik niet. Ik dacht dat juist omdat ze bezetten was groenlicht gaf met een vervormde stem, zodat ze het virus verder kan spreiden. Maar dat was een gokje.
Zo redeneert bijna iedereen hoor Litmanen! Ik hoor bijna niet anders.
Ik vind het gewoon jammer. Ik moet zeggen, het grootste deel van wat ik kijk is ook Amerikaans/Engels gesproken, maar ik sta wel voor alles open. Zeker als horrorliefhebber moet je toch grenzen willen verleggen. Zo wil ik graag nog eens in de Aziatische horror duiken. Bijna niks nog van gezien.
delvohii
gisteren na veel gezeur of we toch wel niet naar antwerpen moesten reizen, toch gepindakaasd. het eerste deel van de film vond ik weer erg spannend en leuk omdat je het gevoel hebt dat je weer precies in hetzelfde huis als deel 1 zit.
maar nadat de eerste paar *infected* gasten op ze af kwamen rennen, had ik niet echt het zelfde spannende gevoel als bij deel 1. en nadat bleek dat die gasten niet eens infected waren maar juist bezetenen was het voor mij niet echt meer een erg geloofwaardige film. er zaten best enge stukjes in , don't get me wrong
. maar het is gewoon zo dat dat hand-held cameras het verhaal een stuk geloofwaardiger maken, en dat had ik ook in deel 1, maar hier na dat stuk niet meer. ook dat die bezeten baby over het plafond heen kroop maakte het minder geloofwaardig
ook zoals iemand hier al zei is het in deel 1 een paar wanhopige mensen zonder wapens in een erg creepy gebouw, je weet niet wat ze gaan doen, je wil weten wat er gaat gebeuren. maar bij deel 2 heb je dan in je achterhoofd, WANNEER er iets gebeurd schieten ze toch wel een paar dakramen in hun hoofd, en ben je klaar. je hebt niet dat wanhopige *wat zou er gebeuren* gevoel.
en nee ik vond de film totaal niet slecht ik vind rec 2 echt wel een van de beste horror films van de afgelopen jaren, ze weten in rec je echt goed vast te houden in het verhaal en het is ook gewoon spannend in sommige stukken. maar alles wat ik zeg is dat deel 1 wel flink beter was (naar mijn gevoel)
ik geef hem toch 3,5*, misschien wordt dat later wel een 4,0*.
Ninto
Ja is ook zo! Maar ze heeft ook met zijn stem het order gegeven het pand plat te branden zodra "de vrouw" eruit is gehaald.
Leland Palmer
Niks minder dan het eerste deel wat mij betreft. Dit 2e deel is op een aantal vlakken zelfs nog beter voor zover ik me deel één nog kan herinneren. Ik heb me wederom erg vermaakt in ieder geval.
De regisseurs voegen een aantal dingen toe die érg goed uitpakken. Zo vond ik die headcams geweldig, erg gaaf dat daar steeds naar omgeschakeld wordt, maar ook het feit dat ze (op het eind) met de night-vision andere dingen zien dat met het normale licht vond ik erg cool.
Op visueel vlak sowieso meer dan geslaagd dit tweede deel.
Na het 1e deel is de verrassing er natuurlijk wel wat af, ook al het mysterie uit deel één is nagenoeg weg en wordt vervangen door allemaal demonisch gedoe en duivelse bezetenheid, maar het werkt wel en brengt genoeg creepy momenten met zich mee. De scéne met de vuurpijl is geweldig, leuk om de hoofdrolspeelster uit deel één weer terug te zien en we vervolgens op het eind dankzij haar ook nog een lekkere twist te verteren krijgen. Erg leuk bedacht allemaal. Het plot kent wel wat mankementen, maar dat stoorde me niet.
Zo lang deze twee regisseurs aan het roer blijven mag er wat mij betreft lekker een [REC]³ komen. Zowel dit deel als de vorige staan op een dikke 3 sterren, maar beide zijn in staat tot verhoging. Heerlijk vermaak.
deLeeuw
- 1944 stemmen
Haha inderdaad, wat is dat tegenwoordig met dat NL-Engels-filmvolk.
Wat barbaars om Spaanse, Franse, Duitse of Zweedse films maar links te laten liggen vanwege de "irritante" taal die je niet gewend bent.
Ooit zo'n film gezien? Vaak 10 keer beter dan een over-de-top hollywoodfilm + een veel mooiere taal!
Maar goed, je kunt je aansluiten bij die groep Amerikanen die dat ook denken, en wachten op een slechte remake of slap aftreksel van de film. Dan zit je gelukkig niet met "die taal"..
WB
Heerlijke film weer. Het mysterieuze wat het eerste deel had is hier niet helaas, maar daarentegen heeft deze wel wat leuke nieuwe aspecten en 'turns'. Deel 1 is m.i. wel spannender, maar deze is niet slechter. Ik zeg op naar [Rec] 3.
Colombo
Uitstekend vervolg op [rec]. Spaanse taal vind ik erg prettig om naar te luisteren en vooral bij een horror. Vond de acteerprestaties van zeer hoog niveau alleen ik stoorde me aan de verhaallijn van de 3 domme kinderen, wat voor mij zeer onrealistisch overkam gezien de situatie.
Er komt waarschijnlijk ook een 3e deel uit gezien het einde.
Superieure sequel volgens beproefd Aliens-recept: send in the marines! En ook een, eh... priester. Spannend, creepy en intens, met heel wat bloedstollende momenten. Opbouw is niet meer nodig, je wordt als kijker direct in de aktie gesmeten. Van het schokkerige camerawerk wordt je af en toe nog steeds zeeziek, maar visueel zit de film toch wel piekfijn en vernuftig in elkaar. Soms waan je je in een first person-shooter game, maar al te gekunsteld wordt het gelukkig niet. De film is, ondanks de geforceerde en soms iets beperkende cameravoering, fris en inventief. Ze worden dus gelukkig nog steeds gemaakt- vervolgfilms die de moeite waard zijn.
Bottleneck
Toch wat teleurgesteld..
Deel 1 vond ik op momenten zenuwslopend met een weergaloos einde, dus dat was natuurlijk al moeilijk te overtreffen. Maar [REC]2 is wel erg chaotisch zeg..
Allereerst de verschillende verhaallijnen (de kinderen). Geinig dat je dezelfde gebeurtenissen vanuit twee oogpunten ziet en een klein "oja"-momentje beleeft, maar meer toegevoegde waarde zie ik niet.
Je kunt dan ook niet de hele tijd met iemand meeleven; het schakelt maar over en leunt volledig op de actie en de schrikmomenten en niet langer op spanning en mysterie. Jammer, want ik ging ervan uit dat er een virus was waar toevallig het Vaticaan als eerste op was gestuit en dat zij er (al dan niet foutief) vanuit gingen dat het om bezetenheid moest gaan. Dat het ook daadwerkelijk zo blijkt haalt het mysterie weg en maakt het ridicuul. De SWAT-member die kalm wordt gehouden met een kruis aan de deur, de gebeden, tja...
De head-cams zijn wel fraai, daar is duidelijk Aliens in te herkennen, net als de nadruk op de vele actie (hoewel het acteerwerk van enkelen niet al te best is). Ook het switchen met night vision pakt goed uit. Alleen die waterbron.. alsof belichting versus night-vision een andere realiteit laat zien waar het jongetje op doelde, ofzo. Te zot.. of ik zie het verkeerd, zoja "enlighten" me
Door al die punten miste het einde dan ook de bedoelde impact.
Gelukkig ligt het tempo hoog en zitten er een paar goede scenes in, waarvan de spannendste jammergenoeg aan het begin - de SWAT-er die terug moet kruipen in de koker. Ook de vrouw met de vuurpijl en het overbrengen van de 'geest' in de reporter waren gaaf en het ronddolende meisje met de hamer blijft indrukwekkend.
Al met al wel vermakelijk maar op de belangrijke fronten (spanningsopbouw, mysterie, "geloofwaardigheid") een stuk minder dan [REC], daar kunnen de gelikte cameratruukjes niets aan veranderen.
Net wat minder spannend maar wel weer goed in elkaar gezet.
En ja open einde dus (deel 3)?
tukkerstein
Veel minder dan deel 1. Spanning is grotendeels weg doordat het verhaal vrij snel volledig wordt uitgelegd, terwijl in deel 1 de kijker totaal niet weet wat er aan de hand is (althans, veel minder). Een groot deel van de film is toch wel een herhaling van deel 1, met dezelfde manier van spanning opwekken.
Een niet erg boeiend vervolg, maar er zijn slechtere horrorvervolgen.
WessRocks
Zeker de moeite om te kijken als je de eerste film hebt gezien..
het begin is nog wat mysterieus vooral omdat het huis leeg is en geen spoor is van de vrouwlijke reporter van de eerste film
in het midden is de film wat matig, zelfs met momenten vervelend: veel geroep, veel wazige beelden (veel momenten dat je graag wilt zien hoe de "aanvallende mensen" eruit zien, maar door het schokkerigbeeld lukt dat niet)
Het enige leuke vond ik hier de rol wat die drie "pubers", vond het wel goed. Dat zorgde voor wat afwisseling in de film..
het laatste half uur, twintig minuten vond ik dan weer het sterkste uit deze film.. Was vooral blij dat de vrouwelijke reporter er weer was, ook dat ze op zoek zijn naar het meisje met de demon, en het night vision gedeelte met de camera vond ik wel spannend.. Ook krijgen we te zien wat er gebeurde met de reporter aan het einde van de vorige film. Datvond ik wel "fascinerend" om naar te kijken, ook de rol die ze nu hierdoor krijgt in de film..
Acteerprestaties waren matig, sommige acteurs vond ik wat overdreven spelen
Het verhaal wordt nu uitgelegd, wat er precies aan de hand is. daardoor is het ook wel minder spannend, de eerste film draait dan vooral om het feit "wat" er precies aan de hand is, waarom iedereen zo doet, die kracht mist deze film dan wel..
Het leuke aan het einde is, het is een open einde en ik ben zeker benieuwd naar deel 3, moest deze erkomen..
Ietsje leuker.
Dan deel 1 welteverstaan.
Van dat deel was ik al geen fan en deze gaat met de priester net over het randje dat ik nodig bleek te hebben. Gekte dus.
Een hoop geschreeuw en veel geschok, maar dit helpt wel mee aan enige betrokkenheid. Niet origineel edoch wèl werkend is het video-game segment. Had mijn speelgoedpistooltje al klaar liggen.
Knaller-de-knal. Hap, slik (de larve) en weg.
Goed.
jadolino
Heb Quarantaine gezien en herken deze film hierin. Afgezien dat er spaans word gesproken vind ik deze een vermakelijke horror. Nou maar hopen dat er geen Quarantaine 2 komt met dezelfde inhoud van rec 2.
Rabbitto
Ik vond het een rechtmatig vervolg op deel 1. Alleen jammer dat er eigenlijk niet ECHT veel gebeurde met de voortgang van het verhaal. Het enige wat je weet is dat het demonisch is in plaats van zombies en dat ze bloed nodig hebben voor een tegengif.
Dus wachten op deel 3 maar weer en laten we bij dat deel hopelijk meer te weten komen over de ''origins'' en wat je krijgt als het het pand verlaat.
Keane1983
Zeer zeker een tegenvaller.
In vergelijking met deel 1 is het wel een aardige opvolger maar kan zeker niet tegen deel 1 op.
Het verhaal vindt ik persoonlijk tever gezocht kom op man, bezeten zombies!!!. Owke het idee is wel aardig maar ik denk niet voor dit concept. Ook het larven idee en een tweede wereld die alleen maar in het donker zijn te zien, maken het geheel erg ongeloofwaardig waar deel 1 juist heel erg hard aan werkte om het juist geloofwaardig over te laten komen.
Slaan ze hier in mijn ogen geheel de plank mis.
Acteerwerk vond ik in dit deel ook niet heel erg overtuigend. Hier werd voornamelijk in geschreeuwd en langs elkaar lopende dialogen!!!! Bijv. De pastoor is iets aan het uitleggen en die Larra is er maar doorheen aan het kleppen: WAAROM ZIJN WE HIER, WAT BEN JE VAN PLAN!!! Dude..luisteren!!!
De film heeft zijn verwachtingen niet waar weten te maken waar ik op gehoopt had.
Het is inplaats van een waardig vervolg gewoon een hap-klare-12-in-een-dozijn-film geworden (mooi scrabble woord).
Van mij een 2.5*
Wa The Fu
Net als Paranormal Activity eindelijk geen standaard horror en net als deel 1 mooi "klein" gehouden geen overbodige special effects en teveel acteurs
komt zeker een deel 3 gezien de overlevenden
Wa The Fu
quarataine is de amerikaanse versie van Rec gewoon jatwerk

[REC] 4: Apocalipsis
2014

[REC]³: Génesis
2012

[Rec]
2007

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Shutter
Horror / Thriller, 2004

I Am a Hero
Actie / Horror, 2015
religion and supernaturalblood sample occultismeswat teamgas masknight visionfreezer gevonden beelden