Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 110 minuten / 114 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Dennis Iliadis
Met onder meer: Sara Paxton, Monica Potter en Garret Dillahunt
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Last House on the Left
"If someone hurt someone you love, how far would you go to get revenge?"
John en Emma Collingwood en hun dochter Mari verblijven in een vakantiehuis in de bossen. Mari krijgt toestemming van haar ouders om haar vriendin Paige op te zoeken in het nabijgelegen dorp. Maar wanneer het tweetal daar in de handen van een groepje criminelen terechtkomt, worden ze ontvoerd...
Mari Collingwood
Paige
Giles
Morton
niethie
Remakes: ik moet er over het algemeen niets van hebben, de afgelopen jaren zijn er op die manier al zoveel klassiekers naar de klote geholpen, ik verwachte hier dan ook weinig van van maar omdat het orgineel redelijk gedateerd is en wat storende factoren kent dat die van het uitgangspunt afleiden (de agenten, de muziek, het amaturisme ed) was ik toch wel benieuwd wat ze ervan gemaakt hadden, het was een van de weinige films waarvan ik vond die ie wel aan een spreekwoordelijke remake toe was zeg maar. Eerder was er trouwens al het onofficieele Chaos die erg mislukt en tevens een hele saaie zit was, maar dit: dit was toch wel een kleine verrasing hoor. Misschien zelfs wel ietjes beter dan het rommelige orgineel. Het is dan wel stukken minder rauw ivgm de versie uit 72, de geweld scenes hier waren redelijk tam als je het vergelijkt met het shitload aan Europese genrefilms die we de afgelopen jaren voor onze kiezen kregen. Al maakte die verkrachtingscene opzich best wel indruk. Het groepje criminelen hier vond ik ook minder bruut dan in het orgineel, vooral Krug en Sadie waren daar soms echt beesten, hier was het me soms iets te Hollywood achtig. Voor de gemiddelde bioscoopganger wel schrikwekkend maar als je al zoveel gewend bent kijk je er allang niet meer zo van op. Vond het wel fijn dat de uiteindelijke wraakscenes zo lang uitgesponnen waren, in het orgineel waren het meer fragmenten die constant afgewiselt werden, helaas waren de ouders hier niet de brave, burgelijke, christelijke(?) mensen uit het orgineel waardoor ook dit wat minder hard leek maar opzich leuke kills. Vooral die met die gast en zijn hand in de gootsteen, zat daar wel even op het puntje van mijn stoel met open ogen naar te kijken en vanaf daar ging het gewoon lekker door. nee hoor, weinig op aan te merken verder. Wel grappig dat de rollen van de twee meisjes hier zijn omgedraait, waar Mari in het orgineel een bang, ontschuldig meisje is, ivm haar vriendin is het hier de heldin en haar vriendin het bange, hysterische kalfje. Dat ze echter een zwemkampioen bleek te zijn, al die aanvallen overleefde en het nog helemaal naar huis wist te redden, om het vervolgens te redden en samen met haar ouders en de medeplichtige weg te varen, was wel erg ongeloofwaardig. Goed, goed geloofwaardigheid is niet altijd het sterkste punt van horrorfilmpjes maar hier had het harden overgekomen als ze gewoon gestorven was of alsnog werd vermoord door Krug toen haar ouders even uit het zicht waren, daarmee kiest de maker toch de makkelijkste weg om zijn oppervlakkige popcorn publiek te pleasen en dat vind ik jammer. Nouja verpest heeft het, het niet ofzo, maar het is nou niet bepaald een twist die past in een soortgelijke film. Het laatste stukje op het einde waar de dokter nog even terugkomt om Krug aan te pakken is helemaal belachelijk. De man had zijn wraak gehad en mocht blij zijn dat hij levend weg was gekomen, nu was hij mogenlijk net zo'n bruut als het Krug zelf, tenzij hij daar gewoon was om zijn sporen uit te wissen natuurlijk, maar ik betwijfel het. Jammer dus dat er nogal wat momenten inzitten die het geheel een rare nasmaak geven, maar goed Craven's versie is natuurlijk ook verre van perfect, denk zelfs dat hjj, hem kennede, deze zal prefereren boven zijn eigen film. Desondanks heb ik me prima vermaakt. Je kunt hem gerust gaan zien dus, het verziekt immers nergens iets aan...
Elke11
Deze kan me zeker wel boeien... zeker geen saaie film, veel spanning, verhaal goed opgebouwd... wel een aanrader!
bhuijer
gewoon een lekkere (wegkijk) thriller/horror.
Wel een pluim voor de het acteerwerk van Sara Paxton.
boozebelly
- 1908 stemmen
Deze film bevat een paar rauwe scenes. Die verkrachting en dat meisje dat gestoken werd vond ik echt indrukwekkend ziek om te zien. Zoiets zie je toch niet vaak zo goed weergegeven in een film.
De film "Eden Lake" gaf mij soms ook zo'n gevoel, met die scene waarin die kerel met allerlei voorwerpen word bewerkt, dat is zo realistisch weergegeven dat ik met afschuw zit te kijken.
Dit soort films vind ik dan ook een behoorlijk stuk sterker dan bijvoorbeeld: "Wrong turn, House of wax e.d.
Dat komt dus puur doordat het veel realistischer word weergegeven, dat zie ik liever dan één of andere gestoorde maniak die een groep verdwaalde tieners een bijl in de rug parkeert, dat maakt al geen impact meer.
Goede film, maar alleen die eindscene kost wel een halve punt. Dat was echt te goedkoop en past totaal niet in het degelijke verhaal.
pumpking
Ik kreeg het gevoel dat het traag op gang kwam, en ook in het begin voelde ik mij weinig bezorgd om de personages, tot het tij zich keerde bij autoaccident toen werd ik er pas in meegesleept. Uiteindelijk positief dus.
Daarna volgde de zeer brutale verkrachting- en steekscène (ik keek samen met vrienden en hadden, inclusief ik, toch redelijk veel moeite om ze uit te kijken) want de manier waarop was echt schandalig.
Vanaf daar werd je er echt ingezogen en bleef mijn hart aan een hoger tempo slaan, dit tot op het einde.
Het zwakke begin, werd plots in het midden zodanig spannend, en van opbouw wil ik hier niet spreken want het was echt in één scene dat alles omkeerde.
Toen die zoon de foto vd dochter zag vond ik zalig, er ging een rilling door been en merg bij mij, en duidelijk ook bij hem!
Het einde: Ik zat echt met hart & ziel te hopen dat die vader de verkrachter van zijn dochter een lesje zou leren, die behoefte werd vervuld.
Een van de horrors die ik het meest weet te appreciëren.
m1701
I LOVE GERECHTIGHEID!!!!
Top film!!! Wat zat hier een spanning in! Pfff heb steeds met een rilling zitten kijken, zelfs het puntje van mijn stoel was bezet
Heerlijke film! Absoluut de moeite waard.
Lang geleden dat ik zo'n goeie thriller/horror heb gezien.
Het stukje met de neus vond ik wel erg smerig....
Dikke 4*
Tun-89
Hele goede Horror!! eindelijk weer eens..
Echt spannend, goede schrikmomenten, soms eng.
Begin komt hij íetsje moeilijk op gang toen dacht ik hmm wat nu,
maar al gauw heeft de film je in z'n greep.
Echt een aanrader!
4,0 *
rebecca-angel90
Een film waarin ze zo´n verkrachtings scene laten zien, mag gewoon niet bestaan naar mijn mening! Ik vind dit echt absurd. Heb moeten janken toen ik dit zag en met moeite de film afgekeken. Buiten die scene om goede film ja, maar voor mij maar een halve ster door die scene (die ook nog lang duurt)!!!
Ralf81
Huh?? Er valt toch vrijwel nul komma nul te zien, op een paar messteken na, terwijl in het origineel dat meisje d'r darmen eruit worden getrokken?
Ook de verkrachtingsscène was bijna braaf te noemen. (Vrouwlief is het met mij eens.)
Het feit dat jij een verkrachtingsscène uberhaupt braaf kunt vinden maakt mij al duidelijk dat jouw grenzen ergens anders liggen dan de mijne.
jacqvin
Wat een absurde reden om een film 0,5 sterren te geven. Stem dan niet. Het is een ongemakkelijke scene maar zeker niet zonder functie of bijzonder expliciet in beeld gebracht.
Ik neem aan dat de films Dead man Walking en The General's Daughter volgens jou dan ook nooit gemaakt hadden mogen worden?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11916 berichten
Ghehee... over I Spit on Your Grave en No Moriré Sola maar te zwijgen
de grafhond
@Jacvin en Vooral Blue judaskiss.
Rebecca-angel heeft gelijk! Ik heb eerder al aangehaald bij deze film dat indien ze hadden gekozen voor het volgende scenario: meisje komt huilend bij ouders aan en verteld hun alleen maar dat ze verkracht is, dan komt dit schokkend zat over! Dit hoeft niet expliciet in een film worden verwerkt die een doelgroep heeft wat verder reikt dan degene die erop geilen.
Niets, maar niets dan ook ter wereld lijkt mij zo erg als verkracht te worden. Het moet voelen als een inbraak, maar dan in je lichaam. Een dader staat niet stil bij wat hij aandoet. Ik ben echt van mening, hoe hard het ook is, maak dan je slachtoffer meteen af ook.
en dan bluejudasskiss, hoe hypocriet moet jij dan wel niet zijn?!!! Bij "the cove" ga je helemaal door het lint wat ze die beesten aandoen en zet je je in voor veganisme etcetera, dierenrechten zus en zo. En je reactie hier over een verkrachting waar iemand van walgt dat het getoont wordt in een hollywoodfilm begint met : "Ghehee" !!
Een mensenleven staat ALTIJD boven dat van een beest!
uberjason
Ik was blij verrast met deze remake.....ze hebben er een stijlvolle aangrijpende film van gemaakt en ook heeft deze film een enorme spannings opbouw.......erg goed gedaan en ook prachtige soundtrack!
Leuke is dat de originele Last house niet op alle fronten word overgedaan. Op die manier kun je beide films bekijken en toch naar 2 totaal verschillende films kijken.
Het lijkt erop dat samen met Halloween II en aankomende Nightmare on Elmstreet de grote schare bad-remakes eindelijk word afgesloten....Tja bij remakes denk ik dat je toch van bepaalde fouten moet leren ( Amityville, Psycho, waren niet bepaalde knallers)
jacqvin
@Jacvin en Vooral Blue judaskiss.
Sorry hoor maar dit slaat echt nergens op. Hadden ze bij Saving private Ryan de "beachlanding" dan moeten vervangen met een scene waar de ene soldaat aan de andere verteld dat het "best wel heftig" was?
Als je er niet tegen kan als er ongemakkelijke scenes in een film zitten dan begrijp ik echt niet waarom je een film als The last house on the left gaat bekijken en als je zelfs vind dat films als deze niet eens gemaakt hadden mogen worden dan moet je voortaan maar wat uit het Disney rek pakken.
de grafhond
Hoezo Jacqvin? Moordpartijen en oorlog scenes zijn in een gemiddelde aflevering van sesamstraat al te vinden. Er rust nog steeds een soort van taboe op zaken als verkrachting en pedofilie. Graag had ik dat gezien dat dat ook bleef! Ik geef echt de schuld aan de media (hetzij films of het nieuws bijv) dat er steeds meer moorden plaatsvinden, criminaliteit en discriminatie. Stel je voor dat een "verkrachting" de normaalste zaak van de wereld wordt. Ik hoop dat je me begrijpt waar ik naartoe wil.
boozebelly
- 1908 stemmen
Daar hebben jullie eigenlijk best wel een punt Rebecca & Grafhond (...
) Eerlijk gezegd had ik het nog niet zo bekeken.
Straks word het normaal en gaat het shockerende eraf voor veel mensen. Bij zoiets mag dat eigenlijk nooit gebeuren.
jacqvin
Hoezo Jacqvin? Moordpartijen en oorlog scenes zijn in een gemiddelde aflevering van sesamstraat al te vinden. .
Moet ik hier echt serieus op ingaan?
De verkrachting werd alles behalve verheerlijkt in de film dus de suggestie dat films als deze er schuld aan hebben dat er meer verkrachtingen zouden plaatsvinden vind ik op zijn minst een beetje vreemd. Waar haal jij de wijsheid eigenlijk vandaan dat er nu meer verkracht wordt? Is het niet zo dat dezelfde media die jij de schuld geeft er juist verantwoordelijk voor is dat deze misdrijven nu juist vaker openbaar gemaakt worden en niet zoals vroeger angstvallig geheim worden gehouden.
Ik vond het een goede en aangrijpende scene die juist benadrukt wat een vreselijke ervaring het is voor het slachtoffer.
Hier had ik de eerste keer nog overheen gelezen ook. Wat is dat een belachelijke opmerking zeg. Wil jij nou beweren dat als jouw dochter verkracht wordt dat je liever hebt dat ze haar gelijk maar vermoorden ook? Denk jij dat slachtoffers van verkrachting geen reden meer hebben om verder te leven?
Je komt nogal moralistisch over maar het raakt allemaal kant nog wal.
Ralf81
Daar hebben jullie eigenlijk best wel een punt Rebecca & Grafhond (...
) Eerlijk gezegd had ik het nog niet zo bekeken.De verkrachting is wel heel uitgebreid in beeld gebracht en hoewel die scene wel impact heeft (in negatieve zin uiteraard), hoop ik ook niet dat we dat op die manier veel vaker in films gaan zien.
Ik ben het ook hélemaal eens met Rebecca en de grafhond!
Ook voor mij zijn er grenzen aan het toelaatbare, en met een dergelijke verkrachting, hoe "braaf" deze volgens sommigen dan ook in beeld wordt gebracht worden deze ruimschoots overschreden. Of de gebeurtenis dan wel of niet wordt verheerlijkt (wat is dat uberhaupt voor argument!) maakt geen bal uit, het blijft schokkend en totaal onnodig en nutteloos.
jacqvin
Ik ben het ook hélemaal eens met Rebecca en de grafhond!
Ook voor mij zijn er grenzen aan het toelaatbare.
Fijn voor je dat jouw grens hier ligt maar dat wil niet zeggen dat die er voor een ander ook moet liggen.
Rebecca schreef dat films die scenes als deze bevatten van haar niet mogen bestaan en dat is absurd. Jullie begrijpen toch wel dat dit een film is en dat er geacteerd wordt?
Grafhond suggereerde dat scenes als deze er mede verantwoordelijk voor zijn dat er meer verkrachtingen zouden plaatsvinden en ik geef aan dat dat onzin is omdat de verkrachting eerder veroordeeld wordt dan verheerlijkt. Dat is toch niet zo moeilijk om te begrijpen?
Het onnodig en nutteloos noemen is ook een beetje raar. Dus de scene met de verkrachting was onnodig maar de scenes met de moorden niet?
Wat is jullie probleem nou eigenlijk? Is het puur dat jullie het niet willen zien? Als jullie een boek lezen mag een verkrachting dan wel beschreven worden of moet het dan ook maar overgeslagen worden omdat het onprettig is?
Tonypulp
Het is blijkbaar erg schokkend voor sommige (ga vooral Irréversible kijken
) maar om het doelloos te noemen is gewoon niet waar. Het dient duidelijk het doel om te schockeren, en blijkbaar is het behoorlijk geslaagd. Ik vond het nou niet bepaald een memorable shock scene, dat was bij i spit on your grave of irréversible wel anders.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Schokkend is discutabel, maar onnodig en nutteloos is het niet, ik hoop dat je de context kan zien in deze film?
Als mensen hier niet van houden oke dan is het niet je cup of tea, en kan je altijd nog een andere film kijken.. maar ontoelaatbaar..?
@jeroentjuhhh: inderdaad, dat met die gamers is ook onzin, in sommige landen mag GTA al geen rood bloed meer bevatten door dit soort..
Ralf81
Natuurlijk kan ik de context zien, maar waar ik problemen mee heb is dat ze de grenzen voor wat in een film 'kan' steeds verder aan het verleggen zijn. Ik wil niet beweren dat er een causaal verband is tussen het kijken van dit soort films en moorden/verkrachtingen in de echte wereld (zou overigens wel meer onderzoek naar gedaan mogen worden), maar ik ben er zeker van overtuigd dat mensen (zeker diegenen die gevoelig zijn voor beinvloeding) door films sneller gewend raken aan het zien van dit soort dingen; of ze nu in de context passen of niet of wel of niet verheerlijkt worden maakt daarbij niet uit. Men kijkt bijvoorbeeld de eerste paar keren nog weg, maar daarna kan men er al gemakkelijker naar kijken. Zeker als het in andere films al net wat erger is. En deze 'gewenning' is voor mij de kern van het probleem, en dit kan voor mensen die ze niet allemaal op een rijtje hebben in onze samenleving wel eens nét dat duwtje zijn.....
Dit illustreert wat ik bedoel: de scène in TLHL valt wel mee, omdat het in andere films al erger is. Onze Jeroentjuhhh is duidelijk al meer gewend. Hoe had je deze scène beoordeeld als het de allereerste verkrachting was die ooit in een film getoond werd? Jeroen, ik hoop dat ik jou als voorbeeld mag gebruiken voor mijn standpunt, no offence

En ik ben het met jacqvin eens dat ieder zijn grenzen anders liggen, maar voor mij worden ze al vaak overschreden en ik ben dan ook benieuwd (of gevreesd): waar gaat het naartoe en waar houdt het op? Ik ben blij dat er hier op MM nog mensen actief zijn die 'moralisten' genoemd worden, want ze blijken hard nodig!
Tonypulp
Als mensen maar niet gaan denken dat ik een verkrachting normaal vind
Als mensen maar niet gaan denken dat ik een verkrachting normaal vind
Nee, maar het heeft al wel minder impact als je het in een film ziet gebeuren. Daar gaat het om.
jacqvin
... of ze nu in de context passen of niet of wel of niet verheerlijkt worden maakt daarbij niet uit.
Natuurlijk maakt dat wel uit.
Ik zou (iets) meer begrip voor je argumentatie hebben als het hier ging om een scene als die in "High PLains Drifter" met Clint Eastwood. Dat is ten minste nog een scene waarbij je morele vraagtekens kunt zetten.
Dat we afstompen van het zien van schokkende scenes is helaas menselijk en vaak ook waar maar dat neemt niet weg dat we best met onze neus op de feiten gedrukt mogen worden. Egens van afstompen is trouwens iets heel anders als iets dan ook te willen gaan doen.
Films als Schinlers List hebben toch ook schokkende beelden. Mogen zulke films dan ook niet gemaakt worden of moeten we nu met 2 maten meten omdat The Last House On The Left in een ander genre zit?
R0b3rT
Heerlijke horror!
Een goed verhaal met angst, spanning, geweld, bloed en verkrachting. Ik heb me vermaakt tot aan de aftiteling!
Alles was ook lekker goed in beeld gebracht, spanningsniveau was ook goed!

The Last House on the Left
1972

Dit zijn de beste recente horrorfilms volgens Stephen King

Vijf remakes die veel bekender zijn dan het origineel

Plein Soleil
Misdaad / Thriller, 1960