• 9.375.076 stemmen

The Last House on the Left (2009)

Horror / Thriller | 110 minuten / 114 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 110 minuten / 114 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Dennis Iliadis

Met onder meer: Sara Paxton, Monica Potter en Garret Dillahunt

Releasedatum: 11 juni 2009

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Last House on the Left

"If someone hurt someone you love, how far would you go to get revenge?"

John en Emma Collingwood en hun dochter Mari verblijven in een vakantiehuis in de bossen. Mari krijgt toestemming van haar ouders om haar vriendin Paige op te zoeken in het nabijgelegen dorp. Maar wanneer het tweetal daar in de handen van een groepje criminelen terechtkomt, worden ze ontvoerd...

avatar van WessRocks

WessRocks

Aardige film. Het heeft een bepaalde spanning die ik wel leuk vind.
De acteurs vind ik zeer goed gecast. Stuk voor stuk hebben ze iets wat hun personage nog meer in achting doet stijgen.
Het einde met de microgolf vond ik zeer geslaagd, maar als we even nadenken zou ik hem eerder een heel leven lang verlamd tot zen nek geven dan een snelle pijnlijke dood. Had ook wel graag zo een stukje gezien van 1jaar later wat er nu van justin geworden is. Maar dat zal ik wel aan mijn fantasie overlaten.
Een aanrader !

avatar van Fargo78

Fargo78

Kan iemand me vertellen wat de rol van Justin (de zoon) toevoegt aan het verhaal? In mijn ogen een totaal overbodig personage.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

moet dat dan?

avatar van gandalf

gandalf

Ik vind dit absoluut een ongeschikte film voor een Sneak Preview. Ik zat vandaag in de Pathé met mn vriendin en we hadden Night at the museum 2 gezien en dachten er nog even een Sneak Preview achteraan te pakken. Maar die verkrachtingsscene gingen mij en mijn vriendin en een flink aantal mensen in het publiek véél te ver. Ongeloofelijk dat ze dit al Sneak laten zien, ze moeten zich schamen. Verheerlijking van geweld zoals in een Tarantino film gaat nog wel, maar dan weet je dat het over de top is. Deze film begint als een slechte B- film die je dan even later wel weer serieus moet nemen (de verkrachtingsscene). Tenminste, ik neem aan dat je hier niet van kan genieten, lijkt me wel erg pervers. Kortom, ik ben de bioscoop uitgelopen...

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

De verkrachtingsscene was inderdaad TE in beeld gebracht. Snap best dat mensen dat walgelijk vinden en daardoor weglopen, ik dacht er zelf ook aan. Maar bleef toch zitten, gelukkig maar. De film slaat om in een keiharde thriller, met een aantal geweldige scenes. Ze hebben de acteurs en actrices goed gecast, erg overtuigend allemaal!

Maar ik vind het geen bioscoopfilm waardig, en zeker niet een sneakfilm. Dit is een film die alleen op DVD thuishoort.

Fargo78 schreef:

Ehmmm, hij legde toch het kettinkje op het aanrecht? En zo kwamen de ouders erachter hoe en wat...

avatar van Cyberator

Cyberator

mooie woorden van 'gandalf' en 'ArcovandenBroek'

Ik maakte me erg zorge om die scéne... Ik hou van horror, maar zo een scéne hoeft niet in een film.

Ik was ze gaan zien met men vriendin. Een geluk dat ze pas over 3 maand 16 werd. We moesten onze pas tonen en mochten dus niet binnen omdat ze nog geen 16 was.

Ben wel blij van ene kant.

(zijn we gewoon een film gaan huren )

Misschien dat ik de film eens alleen op dvd bekijk...

avatar van SanneW

SanneW

Ik zeg topper! In begin moet die een beetje inkomen, maar dat duurt niet lang. De hele film is gewoon spannend en gewoon ook top wat pa en ma even uitvreten. Vond de verkrachtings scene ook een beetje erg om te zien. Was een beetje heftig.

Het is soms een beetje horror, maar niet dat je zegt ik kijk naar een SAW film. Ik zeg meer thriller.

Het einde vond ik nogal jammer. Ineens was het fictie, maar hoorde viavia dat het schijnbaar wel kan.

avatar van Ethicus

Ethicus

Gisteren ook in de sneak gezien en ik moet dus ook concluderen dat een dergelijke film niet in de sneak thuis hoort. Sneak-bezoekers weten niet wat er komt en ook niet wat ze kunnen verwachten. Wanneer je dan plotseling met een verkrachting te maken krijgt, komt dat behoorlijk hard aan. Bij de voorstelling van gisteren, in DH Spuimarkt, liepen er dan ook een aantal mensen weg en heel even wilde ik datzelfde doen. Ik heb dat niet gedaan want ik wist dat het een zogenaamde wraak-film was en dat Mari's ouders dus nog wel het één en ander in huis zouden hebben.

Het vervelende van de scene is dat je in je achterhoofd hebt, dat dit soort dingen ook in het echt gebeuren. Iedere dag worden er over de hele wereld talloze meisjes en vrouwen getekend voor het leven. Juist dat "getekend zijn voor het leven" maakt dat deze film mij onvoldaan achter heeft gelaten. De wraak van Mari's ouders, neemt niet weg dat de verkrachting heeft plaatsgevonden en Mari zal dit dus nooit vergeten. De wraak maakt naar mijn idee dus niets goed en daarom is het hele gevolg van de verkrachting zinloos. Toen de criminelen één voor één het loodje legden, brak er telkens een applaus uit. Ik snapte dit niet, want wat veranderde de dood van de criminelen aan de geestelijke situatie van Mari, het eigenlijke slachtoffer. Precies, helemaal niets. De gruwelijke moorden zijn er slechts voor ons genot en onze voldoening in verwerkt. Deze film laat dus eigenlijk zien hoe egoïstisch mensen feitelijk zijn.

avatar van evi89

evi89

gandalf schreef:

Ik ben het ook helemaal met Gandalf eens. Ik was bijzonder geschokt door de heftige verkrachtings scene. Ik heb saw (las eerder een vergelijking met de "engheid" die iemand hier op het forum maakte) ook gezien, maar vond het lang niet zo schokkend als de verkrachtings scene in deze film. Misschien omdat ik van het vrouwlijke geslacht ben dat me dit exta shokkeerde, maar vond het aanzien van deze scene een ware martelling. Voor mij was het aanzien van deze film in de sneak geen aangename afronding van de avond.

avatar van subder

subder

avatar van shiny31

shiny31

spannende film.meer thriller dan horror....

de verkrachtingsscene was too much... heb hier dus ook niet naar gekeken of geluisterd... kan ik niet tegen.

verder een beetje over de top.maar toch een goede film.

avatar van $pecial

$pecial

Goede film en zeer realistisch in beeld gebracht. Niet echt een horror neen, maar meer een thriller met twee gezichten. Eerste deel van de film is meer een soort kidnap film wat later in het tweede deel omslaat in een wraakfilm. De 'beruchte' verkrachtingsscene was nou niet echt buiten de grenzen dat sommigen hier beweren, misschien omdat ik hier dan al was op voorbereid. (Kijk de film Irréversible dan maar eens, dan zie je toch een verkrachting van een ander kaliber.)

Verder is de gore ook binnen de perken gehouden, maar dat doet deze film niet te min. Een aanrader voor degenen die eens een keer een ander soort thriller willen zien.

avatar van dennislaport

dennislaport

inderdaad de scene in "Irréversible" of "Baise Moi" zijn een stuk heftiger. Maar deze is ook best heftig. En voor een Sneak is het denk ik niet echt een geschikte film

Maar goed. Film was zeker goed te doen

acteren ging goed. camera was goed

er was een goede spanning .

Soft horror maar een super thriller

Dikke 3.5!

avatar van mixmaster

mixmaster

zeer spannende en shocking thriller/horror.

ik vond hem beter als het origineel maar er zit dan ook meer als 30 jaar verschil in.

verkrachtings scene was heftig maar wel realistisch.

uitstekend acteerwerk en goeie enge muziek.

voor mij is dit een toppertje .

avatar van The Oceanic Six

Wow!

Bijzonder gelukte horror-thriller waarvan dus nu een remake is gemaakt. Ik heb het origineel nog nooit gezien, maar die ga ik binnenkort maar eens zoeken.

Wat moet je eigenlijk zeggen van deze film? Het 1e deel van de film is voor de groep psycho's die tegen de 2 meiden tekeer gaan en het 2e deel van de film is voor de ouders die hun wraak gaan nemen. Ik vond de film wel ietswat lang duren. Zeker dat 1e deel had korter gemogen en het 2e deel langer. Ik kreeg echt een gevoel van gerechtigheid toen de ouders tekeer gingen tegen die lui! Dat voelde eigenlijk wel erg goed. Wel supersuf en erg Amerikaans dat dochterlief van alles meemaakt, in het water nog neergeschoten is en toch nog aanspoelt voor de veranda van de ouwelui en het overleefd. Zonde. De film had meer kracht gehad als ze nog kon vertellen wie de daders waren en daarna dood gegaan was. Ik had tijdens het kijken van de film een idee dat ik naar een combinatie van Funny Games, Irriversible en Halloween aan het kijken was, al zijn die films uiteraard wel anders in 't plot. De verkrachting van Mari was erg wreed en was weinig minder dan in Irriversible. Ook alle andere aanslagen op de meiden waren best confronterend en hard. Dat mag je ook zeggen van wat de ouwelui met de psycho's deden. Zeker die 1e kill op het aanrecht in de gootsteen was erg goed en het slot met de magnetron was subliem! Jammer alleen dat de vrouw van de groep er met een kogel vanaf kwam...

De film is helaas wel regelmatig onlogisch door de vele toevalligheden maar ik heb me er erg mee vermaakt. Zeker ook omdat er overtuigend werd geacteerd en omdat er genoeg gore-momenten ook getoond werden in plaats van dat de camera meteen wegdraaien zou. Al had het best goorder gemogen en had de wraak van de ouders langer mogen duren. Wel ietswat vergezocht trouwens dat een dokter en zijn nette vrouw plots veranderen in genadeloze killers die ook het sadisme niet schuwden. Maar ach... Ik zou denk ik ook gek worden van woede als mijn kind zoiets aangedaan zou zijn.

Ruime voldoende: 3,5*

avatar van mcdaktari

mcdaktari

nou, het orginele vindt ik niks vergeleken met deze versie. De eerste versie is uit 72 als ik me niet vergis, maar deze is veel beter. mijn mening teminste

avatar van Leno

Leno

Echt horror kan ik het niet noemen. Er zitten wat (aardige) gore scenes in en de verkrachtingsscene is effectief. Eng of spannend wordt het eigenlijk nooit. Toch is de opbouw van het verhaal best aardig en zorgt de cast ervoor dat je redelijk geboeid zit te kijken.

Het afgekauwde verhaal doet de film geen goed; het pittige einde mag er echter best wezen. Helaas duurt het allemaal wel iets te lang dan en zijn de acties van de karakters niet altijd even logisch as usual..

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Onwijs spannende film, ik begon vrij bevooroordeeld aan deze film maar ik had godzijdank op alle fronten ongelijk.

Tijdens de film ben ik helemaal vergeten dat ik kiespijn heb, die komt nu pas weer opzetten verd*mme, dat zegt genoeg lijkt me.

Aanrader.

Ik ga dit weekend het origineel maar weer eens kijken en vergelijken.

avatar van james_cameron

Geslaagde remake van het technisch erg zwakke origineel. Ditmaal komen de makers visueel wel overtuigend uit de hoek, met fraai rauw camerawerk en een krachtige montage. Sterke dreigende soundtrack ook. Tegen het einde zeurt het kat-en muisspel iets te lang door en de laatste paar shots slaan werkelijk nergens op, maar tot die tijd is de film goed gespeeld, intens, naar en behoorlijk spannend.

avatar van Zoyechka

Zoyechka

Dit was een vermakelijke film Had er eerlijk gezegd niet veel van verwacht, maar gelukkig had ik het mis.

En wat zit iedereen te zeuren over die 'scene' zeg.. Het valt toch wel mee..

Vond hem erg spannend en ik raad hem zeker aan !

avatar van Diekmans

Diekmans

Goede film, spanning is goed opgebouwd en stuk voor stuk wordt er goed geacteerd. Ik had zelf ook wat problemen met de verkrachtingsscene, die iets te lang duurde waardoor de film niet bepaald geschikt is voor een groot aantal kijkers, verder een film die ver boven de middelmaat uitsteekt.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Aardige film. met een orginele slotscene.

avatar van Antonev

Antonev

Lijkt me een heel aardige film, het verhaal sprak me in ieder geval aan.

Goeie film,

Toen hij afgelopen was, was ik nog steeds aan het nadenken...

de meeste mensen denken dat het een standaard film is, is het ook wel een beetje, maar er zitten goeie cliche in. Heb me geen seconde verveeld, behalve die rape scene even dan, daardoor liepen de mensen gewoon uit de bioscoop!

Zeker een aanrader, een toppertje!

Safri schreef:

Het origineel van Wes Craven vond ik wel zeer bad ass. Deze wordt, afgaande op de trailer, vermoedelijk softer en 'normaler'.

Ben benieuwd als je dat ''soft''en ''normaler'', nog steeds hebt als je de film hebt gezien...

avatar van as

as

gandalf schreef:

Ik vind dit absoluut een ongeschikte film voor een Sneak Preview.

Wat een onzin zeg. Dat is toch het risico dat je neemt als je naar een sneak gaat? Dat is de essentie lijkt me, dat je niet weet wat je te zien krijgt. Dat het je niet bevalt is iets geheel anders.

avatar van Bla

Bla

as schreef:

Inderdaad, dat is dus waarom ik niet naar de Sneak ga, bang dat ik ineens voor Sex and the City kom te zitten... Neen, dank u.

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

mcdaktari schreef:

Was wel het debuut van Wes Craven, en zijn budget was toen een heel stuk kleiner maar toch vond ik het origineel wel leuk om te kijken .

Echt slecht vond ik die niet hoor.

En die "rape " scene hoort nu eenmaal in het verhaal , die zat er in het origineel ook in .

avatar van Pudna

Pudna

Het begon goed, vond ik. Een heftig verhaal over twee meisjes die ontvoerd worden. Maar dat hele kat en muis-spel daarna met die ouders duurt echt te lang, en is niet echt interessant. Ja, ranzig is het wel, maar waarom gaat het maar door? Daardoor wordt helemaal vergeten waarom dat hele 'gevecht' (lees: slachtpartij) eigenlijk plaatsvindt: een serieuze en verschrikkelijke zaak als verkrachting. Die scène was wel goed gedaan, van de verkrachting. Hij was verschrikkelijk, wat verkrachting ook in het echt is. De rest van de film is te veel op het bloed gebasseerd, vind ik.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Goede film maar naarmate hij vordert wordt hij steeds minder. De scene van de verkrachting is sterk gemaakt, al snap ik niet dat mensen daarvoor de bioscoop uitgaan.. Acteren is sterk al zitten er wel weer een aantal standaard dingetjes in. Als ik de vader had geweest had ik niet een hamer gepakt uit een tuinhuis vol met gereedschap. Nee verdomme ik had een kettingzaag gepakt en iedereen in dat gasthuis aan flarden gezaagd.

Ook het laatste stuk met die magnetron is een beetje slap. Als hij echt verlamd is doe je zijn hoofd toch niet in de magnetron. Je hakt zn benen eraf inclusief nog een arm en laat hem de rest van zijn leven wegrotten in een rolstoel.

Nee al met al een uiterst vermakelijke film!

3,5