Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 110 minuten / 114 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Dennis Iliadis
Met onder meer: Sara Paxton, Monica Potter en Garret Dillahunt
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Last House on the Left
"If someone hurt someone you love, how far would you go to get revenge?"
John en Emma Collingwood en hun dochter Mari verblijven in een vakantiehuis in de bossen. Mari krijgt toestemming van haar ouders om haar vriendin Paige op te zoeken in het nabijgelegen dorp. Maar wanneer het tweetal daar in de handen van een groepje criminelen terechtkomt, worden ze ontvoerd...
Mari Collingwood
Paige
Giles
Morton
dutchtuga
Hulde voor een Hollywood remake die het eens niet bombastisch aanpakt. Waarom moet er veel meer gebeuren?
orbit
- 12092 berichten
Nouja, ik vond de gehele opzet gewoon matig en minder obscuur dan het origineel en hoopte eigenlijk dat ze de film van Craven een bloedige aanpak hadden gegeven.. daar was ik ook al nooit dol op namelijk.
dutchtuga
Je hoopte erop, maar bent er niet dol op? Ik snal 'm niet helemaal
Macmanus
Dat miste ik nou totaal niet. Maar het idee is toch eerste helft gruwelijkheden van de criminelen en tweede deel revange ouders. Allebei kwam wat lauw over inderdaad, wanneer het toch schreeuwde om een keiharde grimmige aanpak.
orbit
- 12092 berichten
Je hoopte erop, maar bent er niet dol op? Ik snal 'm niet helemaal
. Over het obscure gesproken, deze remake mist inderdaad het vreemde contrast dat het origineel in zich had. Dat gestuntel van de agenten tegenover de rauwe verkrachtingsscène bv. Deze daarentegen is wel een stuk duisterder en zeker niet minder grof. De messteken bijvoorbeeld hakten er wel in. Ik was niet dol op het origineel, dus hoopte op een bloedige aanpak.. zo moet je het lezen
Spartaan1986
Sterkste film die ik gezien heb op het Imagine festival. Spannend,aangrijpend en sterk geacteerd. Een van de weinige minpuntjes vond ik dat de dochter uiteindelijk nog levend uit het water kwam.Dat was dan weer typisch Amerikaans ofterwijl zo moralistisch als de pest.
Spannend tot teleurstellend.
Dit heeft met name te maken met het nogal gladde tweede deel. De film begint namelijk erg sterk. Waar het origineel de tand des tijds niet goed heeft doorstaan maar wel een behoorlijke classic is inmiddels, is deze poging zeker niet gek, maar ook weer niet goed. De voorspelbaarheid en de bijbehorende cliché's van de tweede helft helpen het prima eerste gedeelte daardoor nogal om zeep. Met name het gemak waarmee de characters het winnen van de psycho's, evenals het einde met de magnetron is een kleine teleurstelling.
Gemiddeld horrorfilmpje
RickZ
Beter dan andere soortgelijke films: opbouw als thriller en uiteindelijk het bloed en gore. Helaas is het verhaal wat overdone en de gebeurtenissen (te) onwerkelijk. Netaan voldoende.
Ook al niet wat het moet zijn. 't Is niet best gesteld met de horror remakes van de laatste tijd.
Het origineel is inderdaad de perfecte kandidaat voor een remake. Cult film die ondertussen zo gedateerd is dat zijn charme niet verder rijkt dan de vroegere glorie. Aan de remake dan om deze weer op te poetsen.
Als remake heeft deze film 100% gefaald. Het opgepoetste script is om gek van te worden. Elk gaatje is dichtgetimmerd met één of ander opzichtig smoesje. Mari is een zwemstertje geworden zodat haar ontsnapping logischer lijkt, de telefoon doet het niet omdat de bliksem net inslaat - terwijl dat ding in het origineel gewoon kapot was - en zo zijn er tal van scenes te noemen waar tijd wordt verspild aan één of ander idioot detail. Het script is meer solide, maar het schaadt de film.
Erger nog is eigenlijk dat ze niet alleen alle gaten dichtgetimmerd hebben, maar ook zo'n beetje de hele kern van het origineel overtimmerd. De "slechterikken" hebben allen hun motivatie, sommigen zelfs wat menselijkheid gekregen. Het hele verhaal rond zinloos geweld is daarmee compleet uit de film verdwenen. Ouch.
En ook het tweede deel is stevig vermassacreerd. Gelikte onzin die erg braaf en pover blijft. Bij momenten een beetje onnozel over the top gaat zonder echt te kunnen imponeren. Waar is de afgebeten pik, de kettingzaag en de zelfmoord van de zoon?.
Als film op zichzelf is deze remake wel een stukje beter. Visueel netter en beter uitgewerkt, een redelijk tot aardige score en een paar mooie scenes (zoals het stukje na de verkrachting). Maar gezien het horrorgeweld van de laatste jaren en de cult van het origineel hangt dit amper boven Hollywoodiaanse horror. Een film zonder impact, met een belachelijk opgespoten script en te soft, zelfs voor een gewone wraakfilm.
En waarom blijft die dochter nu leven. Heeft niet eens een functie in de film.
Brianna
Meen je dat laatste nou, alles is daar juist op gericht, aangaande de reacties van de ouders.
Brianna
ik vind dat jij over het algemeen toch vrij hoge waardering geeft als ik dat zo bekijk. maar goed smaken verschillen
Moet ook eerlijk zeggen als ik een film slecht vind dat ik meestal ook geen recentie schrijf, en meestal ook geen cijfer, maar miss moet ik dat maar wel vaker gaan doen,
In het origineel is ze gewoon dood, wat de reactie van de ouders nog iets heftigers en logischer maakt. "Kom, we gaan nog even naar het huisje om de slechterikken te vermoorden terwijl eigenlijk onze dochter naar het ziekenhuis moet" is toch niet al te best. Hier lijken de ouders pas door het lint te gaan als ze merken dat ze verkracht is (wat natuurlijk 10 keer erger is dan aangerand en vermoord).
Mnee, ik blijf het nogal overbodig vinden.
Bas I.
Ik vond deze remake van Wes Craven's klassieker vrij geslaagd. Hij hanteert ongeveer dezelfde opzet als het origineel maar hier ziet alles er net even iets gelikter uit. Goede kills, goede acteerprestaties en vooral die constante regen zorgden ervoor dat ik me geen seconde heb verveeld en lekker in de film zat. Één van de betere remakes wat mij betreft. Maar helaas ook vrij voorspelbaar en standaard. Ook ben ik het eens met het punt van Onderhond, maar toch heb ik me niet verveeld.
L. luchtloper
Zeer spannend. Maar erg vulgair wel. De laatste scene vond ik zeer onlogisch vanuit het perspectief van de ouders.
Misschien ben ik te preuts voor dit soort films.
Vascago
Mooie film. Lekker duister en rauw. Helaas af en toe wat te donker gefilmd maar oke. Goed geacteerd, behalve van die vriendin van Krug en je kunt je inleven in de gevoelens van de ouders. Muziek is ook goed, niet te bombastisch, gewoon lekker. Ik kan me eigenlijk niets van het origineel herrineren, dus die ga ik snel een keer kijken, maar ik vond dit iig een zeer fijn filmpje.
elham
Heel spannende film (met een schitterende einde
)!!
VEEEEL beter dan Eden Lake!!!!
Vascago
Waar slaat in godsnaam de vergelijking met Eden Lake op? Dit is gewoon een goede remake van een film van Wes Craven.
leach
Mnee, ik blijf het nogal overbodig vinden.
ik volg elk statement die je zegt...
ben fan van de originele en zag niet meteen een remake zitten, maar begreep het wel. En inderdaad hebben ze zakens aangepast waar het helemaal niet moest.
heb hem wel een 3 gegeven omdat als je deze film voor het eerst kijkt, zonder ooit de originele te hebben gezien deze wel vrij goed meevalt. de film sucked dus niet, wel de remake
mr.taxichauffeur
goeie film
alleen het allerlaatste einde hadden ze weg moeten laten ,het was wel chic om te zien maar overbodig.
Hij was beter dan ik had gedacht dus daarom een 4.0*
Cyberator
Ik wil deze film volgende week zien met vriendin.
Maar ik maak me wat zorgen.
Op site's las ik dat er een erge verkracht scéne in zat...
Nuja Amerikanen overdrijven altijd op dit vlak , maar wat vonden jullie ervan?
Vriendin is wel nog ma 16. Kwil niet dat ze met een trauma zit na deze film
Pastichio Rocker
Ik wil deze film volgende week zien met vriendin.
Maar ik maak me wat zorgen.
Op site's las ik dat er een erge verkracht scéne in zat...
Nuja Amerikanen overdrijven altijd op dit vlak , maar wat vonden jullie ervan?
Vriendin is wel nog ma 16. Kwil niet dat ze met een trauma zit na deze film
aerts007
Bel de dokter maar al.
Cyberator
Tis niet dat we absoluut een film over verkrachting willen zien xD
Tis gewoon de enige horror die ze spelen in Studios. (cinema zaal)
Het is dan toch zeer schokkend?
uberjason
Is deze film dan al uit in de bioscopen? ik zag op Ebay al de dvd staan, en dacht dat hij hier dus ook al uit zou zijn. Heeft iedereen deze remake dan via download gekeken?
Ik ben er na de reacties te hebben gelezen wel nieuwschierig naar geworden. Ik vond de originele erg goed, en zeker de muziek van David Hess. Ik hoop dat hij ook weer iets aan muziek toevoegt bij deze film.
aerts007
Tis niet dat we absoluut een film over verkrachting willen zien xD
Tis gewoon de enige horror die ze spelen in Studios. (cinema zaal)
Het is dan toch zeer schokkend?
Als je Martyrs 5* geeft,is niets meer schockerend .
JacoBaco
Je kunt beter Irréversible kijken; dat is wat lichtere kost.
Dat is misschien net te zwaar. Ik zou dan eerder kiezen voor Baise-Moi. Die verkrachtingsscene is nog een soort van vrouwvriendelijk.

The Last House on the Left
1972

Dit zijn de beste recente horrorfilms volgens Stephen King

Vijf remakes die veel bekender zijn dan het origineel

Plein Soleil
Misdaad / Thriller, 1960