Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 110 minuten / 114 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Dennis Iliadis
Met onder meer: Sara Paxton, Monica Potter en Garret Dillahunt
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Last House on the Left
"If someone hurt someone you love, how far would you go to get revenge?"
John en Emma Collingwood en hun dochter Mari verblijven in een vakantiehuis in de bossen. Mari krijgt toestemming van haar ouders om haar vriendin Paige op te zoeken in het nabijgelegen dorp. Maar wanneer het tweetal daar in de handen van een groepje criminelen terechtkomt, worden ze ontvoerd...
Mari Collingwood
Paige
Giles
Morton
$pecial
De rest van de film is te veel op het bloed gebasseerd, vind ik.
..Beetje kort door de bocht of niet? Begin was goed, rest van de film is maar op bloed gebaseerd. Als je dit als een horrorfilm bekijkt, dan is het helemaal niet speciaal qua gore-gehalte. De echte gore liefhebbers komen naar mijn mening nauwelijks aan hun trekken op tweetal scènes na dan. De film vind ik juist prima in balans. Het begin is natuurlijk het kat en muis spel tussen de killers en de meiden, wat vervolgens ontpopt in een wraakfilm.
Nee ik ben het helemaal niet met je eens dat de film in het tweede stuk de bocht uitvliegt en helemaal niet dat het alleen om het bloed gaat..
vito666
echt een spannende film vond ik krijg goed te zien dat de personages echt gek zijn maar wel redelijk realistisch in beeld gebracht alles toppertje
Bla
Eindelijk weer een goede wraakfilm. Acteerwerk was prima in orde. Na het zeer verrassende Eden Lake weer een goede horror/thriller uit een onbekende hoek. 3,5*
MovieHolic
Vanaf 11 juni in de bioscoop (overige bioscoopreleases)
127 stemmen | gemiddelde 3,35
So wtf? lang leve downloaden ofzo? xD
Zuzuu
Nee hoor. Hij is al uit op 16 verschillende landen o.a Duitsland en België.
Nederland doet er alleen iets langer over.
Ik denk dat de meeste stemmers op dit moment uit België zijn.
Cyberator
Vreemd, in België is ie al lang uit.
Hij is zelf al weken uit de cinema
$pecial
Plus het feit dat hij ook in Nederland al in de Sneak heeft gedraaid, dus..
schram101
Heerlijke genre, telkens genieten bij dit soort films. Spanning was goed en ook het verhaal liep lekker. De bad guys in film zijn echt helemaal leip. Einde van de film was ook best aardig, alleen had net wat beter gekund.
max cady
Aardig filmpje. Gister met de vriendin gekeken en haar toch gewaarschuwd ( door de berichten hier ) dat er een "vrouwonvriendelijke scene" inzit. Begrijp het niet verkeerd maar wij vonden deze scene beide meevallen. In de film "monster" zit ook zoiets , wat ik erger over vond komen en zo zijn er meer films. Over de rest van de film.. De film begint als een soort thriller waarbij je vaak het gevoel hebt van oh meisjes jullie zouden liever niet op die plek zijn en eindigd als een bloedige thriller maar ik vond het vooral geen horror! Voor de rest beetje voorspelbaar en de laatsta scene voegde voor mij niks toe. Pluspunt is voor mij dat je het de ouders echt gunt om de badguys af te maken. 3*
Oh ja.. Ik vond Eden lake toch beter dan deze...
Bla
Klopt, als mensen al kokhalzend weglopen van deze film, ga dan maar niet zitten voor Irreversible. Een 15 minuten lange 'vrouwonvriendelijke' scene...
Kokhalsend weglopen bij deze film? Haha jeetje. Sommigen zijn dan wel heel weinig gewend. Zet Martyrs of A L'Interieur dan maar eens op
MissLati
aangezien mijn Vorige bericht is verwijderd omdat ik zogenaamd rare taal sprak?? (uhm,uhm) ik gaf gwoon mijn mening ,wist ik veel dat de moderators op mijn nederlands lette ,maar goed Nog 1 x .
Deze Film is is echt een aanrader !!!
_Moonwalker
Leuke wraakfilm, al waren de wraak acties wel onder de maat. Kan zelf nog meer leuke dingen bedenken voor iemand die mijn dochter zou verkrachten.
Prima acteerwerk, al was het soms een beetje net té geacteerd.
Max en Joep
Die naam is wel heel cheesy zeg.
wat is er mis met de naam dan?
vind het juist een bijzonder stijlvolle, dreigende, sfeervolle naam
aerts007
Die naam is wel heel cheesy zeg.
The Last House On The Right was inderdaad beter geweest.
JacoBaco
Nee man, The Last House In The Middle.
Sorry, viel te verwachten.
AmazingPP
Deze Film is is echt een aanrader !!!
Dat staat vermeld in de regels van de site. Er moet normaal Nederlands geschreven worden en niet dat MSN taaltje. Er wordt niet gelet op -dt of -d of -t of zoiets, maar een beetje normaal schrijven is toch niet erg?? Dus volgende keer gewoon gewoon schrijven, daar moet je wel op letten...
AmazingPP
Craven als producent van zijn eigen remake, het moet niet gekker worden. Producent of niet, de film heeft wel zijn originele karakter behouden en dat doet me deugd. In heel de film zit een soort sinistere sfeer wat je constant in spanning houdt. Prima remake, een van de betere van de laatste jaren. Toch qua acteerprestatie's vond ik hem maar matig. Een beetje overgeacteerd naar mijn mening. 3,5 *
namingway24
Goede remake van een matig origineel. De beruchte verkrachtings/martelscène is drastisch ingekort maar niet minder effectief. De acteerprestaties dragen zeker bij aan de rauwheid. En hoewel Dillahunt geen David Hess is weet hij een ijzingwekkend personage neer te zetten. De rest van de clan is knapper dan in het origineel, maar niemand komt over als een fotomodel. En ik moet Riki Lindhome (Sadie) een compliment geven dat ze het aandurfde in haar laatste scène de hele tijd topless te zijn. Dit was na My Bloody Valentine de beste (oftewel mijn favoriete) topless scène van het jaar (die ik heb gezien in het horrorgenre).
De tweede helft van de film is realistischer dan het origineel. De beweegredenen van de ouders van Mari zijn in het begin niet echt wraak, maar meer overleven en hun dochter in veiligheid brengen. De wraakacties zijn daarom zeker niet uitgebreid gepland (met uitzondering van Krug) en komen realistischer over dan in het origineel, dat op het laatst toch een beetje te bizar werd. De acteerprestaties zijn hier opnieuw erg goed.
Qua gore viel het mijns inziens nog wel mee. De scène met de gootsteen en de dood van Francis is het bloederigst, de scène met de dood van Sadie is realistisch en de magnetronscène met Krug is grappig maar helaas een beetje belachelijk.
Het is een beetje jammer van het zoetsappige einde, met de familie die wegvaart met (zoals we kunnen veronderstellen) nieuw gezinslid aan boord, anders had de film een halfje hoger gekregen.
Het rape/revenge genre is niet één van mijn favoriete horrorgenres, maar dit is een goede film. En de film mag dan gruwelijk zijn, de zaal juichte op het laatst bij elke actie van de Collinwoods, en dan doe je toch iets goed.
Dawn93
Het was wel een spannend Thriller , bij de verkrachting scene werden we wel even stil ( heb wel ergere scenes in films gezien daar niet van ) maar gewoon omdat ze 17 was en dit soort dingen ook echt gebeuren, En de vraag dan blijft mag je wraak nemen als iemand jouw of je famillie pijn doet. Wij waren wel bij toen de ouders hun wraak namen.
Ik vond het een redelijke goede film heb het 3 sterren gegeven
boldhead
zeer goede film en inderdaad de verkrachtings scene was erg realistisch moet ik zeggen.
creapy ook, als ze bij de familie aanbellen en ze weten nog van niks.
scene met de gootsteen inderdaad leuk en de magnetron scene, tsja.......
Al DeNiro
Goede remake.
De beruchte verkrachtingscene kan schokkend zijn voor kijkers die het niet gewend zijn, maar als je Ireversible gezien hebt valt deze nog mee.
Toch werd ik er ook wel stil van, omdat het meisje pas tiener is.
En dan de wraak van de ouders. Dat is eigenlijk nog gruwelijker gedaan.
Al had ik iets meer verwachtingen van het einde.
Bart Simpson
Ben jij het dan wel gewend om elke dag verkrachtingen mee te maken en te zien?
Max en Joep
en terecht.
mateloos irritant, dat taaltje.
j0zman
Vond het op één of andere manier niet bijzonder. Ik miste de spanning. Sommige scènes waren wel gruwelijk hard in beeld gebracht, maar dat redde voor mij niet de algehele film. 3,5*
The_Chosen_One
Goeie film , personages waren goed uitgebeeld in de acteurs. Heeft een redelijke bloedgehalte. Houd het spannend. Verhaal vond ik niet zo goed. Dus een *3,5
Ben jij het dan wel gewend om elke dag verkrachtingen mee te maken en te zien?
Ja joh. Ik woon dan ook in The Bronx in New York

The Last House on the Left
1972

Dit zijn de beste recente horrorfilms volgens Stephen King

Vijf remakes die veel bekender zijn dan het origineel

Plein Soleil
Misdaad / Thriller, 1960