Genre: Horror / Thriller
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Tom Shankland
Met onder meer: Eva Birthistle, Hannah Tointon en Stephen Campbell Moore
Plot The Children
"You brought them into this world. Now ... They will take you out."
Twee gezinnen komen bij elkaar om kerstvakantie te vieren. Het begint als een spannende vakantie voor Elaine en Jonah, maar als de kinderen van het gezin hun ouders zonder duidelijke reden aanvallen, verandert het al snel in een nachtmerrie.
Brakeburner
Toffe film met zeker wel een origineel concept! Toch had ik er, zeker na het lezen van sommige erg positieve reacties hier, wel allemaal wat meer van verwacht.
Buiten het "de kinderen zijn evil" concept is er immers niet bijster veel vernieuwend aan deze film. Ook sommige acteerprestaties (bv. de mama uit de oorbel-scene) zijn niet echt fantastisch te noemen.
Maar goed, er hing af en toe wel een bevreemdend en creepy sfeertje in de film. Jammer genoeg is er voor een goeie horrorthriller meer nodig dan dat alleen...
Een 3*
Linn
Het lijkt of de rest hier een heel andere film heeft gezien...
In tegenstelling tot Eden lake (er werd mij verteld dat dit in dezelfde trand zo zijn) gebeurd er echt weinig tot niets in deze film. De kinderen zijn alleen maar schreeuwerig en vreselijk irritant en bezorgen me alleen maar hoofdpijn met hun vervelende gedoe.
In het begin van de film is het dan ook meer of je naar dat tvprogramma van die supernanny aan het kijken bent. Het lijkt meer te gaan om ouders die hun kind niet op kunnen voeden.
Verder maar 1 toffe scene waarin de kinderen ook werkelijk iets doen, voor de rest: Saai, niet spannend, geen horror en vooral zeer vervelend. Kijk naar Eden Lake als je echt spannende horror wil.
Zandkuiken
Achteraf bekeken is The Children best nog een redelijk goede prent maar tijdens de film zelf vond ik 'm bij momenten net als Linn nogal vervelend.
Misschien wel omdat ik tijdens het eerste half uur, wanneer de setting aan het publiek wordt voorgesteld, helemaal niet in de film werd ondergedompeld. In dit soort films hou ik heel erg van de sfeerschepping vooraleer de horror losbreekt maar dit viel me in The Children dik tegen. Visueel is het allemaal eerder flauwpjes en vooral de acteerprestaties vind ik in het eerste deel erg zwak.
Gelukkig herpakt de film zich eens de kinderen "ziek" worden. Zowel het acteren als het visuele aspect gaat er plots een pak op vooruit: zo is de tocht van Elaine van het huis naar de tent (met dat duizelingwekkende luchtshot) en de minuten erna zeer indrukwekkend. Ook de tussentijdse flitsen met de bloederige poppen mogen er wat mij betreft zeker wezen.
In tegenstelling tot Eden Lake (waar deze film hier toch redelijk vaak wordt mee vergeleken) vind ik de keuze van de "daders" minder geslaagd. Waar je van enkele pubers nog enigzins kan geloven dat ze je het vuur aan de schenen leggen, had ik meer moeite met de angst van de ouders voor peuters van nog geen meter hoog, of er dan al bovennatuurlijke krachten in het spel zijn of niet. Zo vind ik de scène op de trap voor de deur bijna lachwekkend: een volwassen vrouw die doodsangsten uitslaat omdat er twee pagaddertjes voor haar staan.
Wel geslaagd vind ik het einde en het feit dat je als kijker geen duidelijke verklaring krijgt van wat er zich daar allemaal heeft afgespeeld.
De lyrische reacties begrijp ik niet helemaal, maar toch nog 'n behoorlijke film in mijn ogen.
Halcyon
sander.h
Redelijk amusant. Zoals ergens hierboven al eerder aangehaald enkele goede kills, maar echt sfeervol of spannend wordt het (bijna) nooit, bovendien vind ik het verloop eigenlijk te langzaam voor dit soort film - en dat voor een prent van 80 minuten. Tegen de tijd dat hij echt goed op gang komt is driekwart van de film al voorbij.
Neemt niet weg dat ik me toch wel vermaakt hebt, bovendien wilde ik net als Halcyon dat die kinderen hun verdiende loon zouden krijgen. 2,5*
Linn
Ik snap je punt wel, bij mij was er ook ergernis en op een bepaald moment haat voor die kinderen. Maar kon zo niet echt van de film genieten en het werd voor mij te irritant en te ergelijk.
wibro
.... bovendien wilde ik net als Halcyon dat die kinderen hun verdiende loon zouden krijgen. 2,5*
Dan had ik deze film aanzienlijk minder goed gevonden. Zo'n einde zou misschien zelfs voor mij de film verpest hebben. Bij horrorfilms gaat het er mij mij nooit om dat het goede het kwaad overwint. Sterke horroreffecten, goede sfeer en fotografie staan voor mij voorop en een goede afloop is voor mij helemaal niet belangrijk. De moraal kan voor mij buiten beschouwing gelaten worden en verklaringen voor het waarom hoeven voor mij niet gegeven te worden. Die vul ik desnoods zelf wel in. Zo ook bij deze film. Hoe vaak lees je niet dat ouders zonder duidelijke aanleiding hun kinderen mishandelen.
"Wel", zeggen de kinderen in deze film, "We zullen de rollen eens omdraaien, wij zullen papa en mama nu eens lekker mishandelen, nee erger nog, wij zullen papa en mama bovendien ook nog eens lekker om zeep helpen, grrrr.."
sander.h
Dat ben ik wel met je eens. Een dergelijk einde had van mij ook niet gehoeven. . Tijdens het kijken denk je onbewust steeds "Grijp die krengen!" - maar een dit open einde is toch eigenlijk gaver.
Halcyon
Dit was een prima film boven mijn verwachting.
Sterk acteerwerk en zeker de kids waren goed.
De film was ook nog eens super spannend.
3,5 ster
Tomato
Knap gedaan hoor. Kleine kinderen die daadwerkelijk eng worden, dan kom je toch best van goede huize als je dat voor elkaar krijgt. Ik kon me aan het begin van de film maar moeilijk voorstellen dat die kleine kinderen ook maar een beetje creepy zouden worden en dat is toch echt wel aardig gelukt....
In het begin waren ze schattig en daarna, kreeg je de kriebels
Rianneke_Dan
Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten van deze film, maar hij heeft me de stuipen op het lijf gejaagd! Wat een verschrikkelijke enge kinderen zeg! Ik het begin waren ze nog schattig, en ja ook wel erg druk maar goed dat zijn gewoon kids, ik ben niks anders van ze gewend. Maar op een gegeven moment slaat de hele sfeer om en krijgen de kinderen een angstaanjagende blik in hun ogen. Dan weet je gewoon dat het niet goed zit. Dan beginnen de brute moorden, en ik moet eerlijk zeggen dat ik best geschokt zat te kijken, omdat het met kinderen toch vaak de softe kant opgaat en dat is bij deze film totaal niet het geval. De chaos en paniek onder de ouders vond ik ook goed neergezet, natuurlijk weten ze niet wat ze moeten doen in zo'n situatie en wie ze moeten geloven. Dat kwam dus heel realistisch bij me over, mede ook door het goede acteerwerk.
Ik moet ook zeggen dat ik er meestal niet van hou dat er dingen niet worden uitgelegd, zoals waarom die kinderen ineens zo creepy worden etc, maar dat was in deze film juist hun kracht, je weet niet waarom en daardoor blijft die enge sfeer zo hangen.
Ik vond het in ieder geval een hele spannende film met een beklemmend sfeertje, en het waren zeker de meest enge kids die ik tot nu toe in een film heb gezien.
Chainsaw
Moordlustige kinderen zaaien dood en verderf. Blijft altijd leuk als het horrorgenre ingevuld wordt met die kleine, onschuldig ogende kids in plaats van een grote vent met een masker. Ook al is ook dat geen garantie voor een goede film. The Children hangt er wat dat betreft een beetje tussen. Met de setting en de simpele, maar doeltreffende muziek van Stephen Hilton lukt het Shankland om een alleraardigste sfeer neer te zetten. Een knus huisje in een bos vol sneeuw, waar twee bijzonder gelukkige gezinnen als in een reclame van Lenen.nl met elkaar de feestdagen gaan doorbrengen.
Het is ietwat jammer dat Shankland zoveel tijd neemt om de karakters neer te zetten. Want zo interessant en diepgaand zijn die personages niet, vond ze eerder nogal slaapverwekkend. Na bijna drie kwartier geeft Shankland dan eindelijk het startschot en mogen de kinderen het matige eerste gedeelte goedmaken. En dat lukt aardig. Een aantal sterke en interessante scènes volgen, hoewel het nergens echt spannend of eng wil worden. Maar gelukkig is subtiliteit ook een woord dat niet in Shankland's woordenboek voorkomt, zo is de scène waarin het jochie met de keel in het gat van de deur wordt gedrukt niet mis.
Uiteindelijk lukt het Shankland nog om met een sterk laatste half uurtje op de proppen te komen. Echt bijzonder of vernieuwend wordt het nergens, maar het einde dat hij zijn film geeft is uitstekend. Het is wat dat betreft jammer van het saaie eerste half uur en de wat magere karakters. Want het tweede gedeelte smaakte zeker naar meer. De poster deed me overigens meer denken aan zo'n goedkope B-film, die in de videotheek altijd helemaal onderaan in de rekken weggedrukt is omdat er geen hond naar wil kijken. Dat viel dan weer mee.
3,5 sterren.
Best knappe film vond ik.
Vooral de opbouw erg sterk. De kindjes zijn eigenlijk al gewoon klotejong, maar het is vooral de geniale soundtrack tijdens eenvoudige, observerende familiekiekjes die een enorm sterk begin brengt. Onheilspellend zonder dat er ook maar iets te zien is of gebeurt.
Eens het balletje aan het rollen wordt het wat meer cliché. Kindjes hadden iets enger gemogen, gore iets steviger en het nogal brave ik-ben-geen-Hollywood einde is aardig maar mist toch ook een beetje impact.
Tweede deel is iets gewoner en lost de verwachtingen van het eerste deel niet echt in wat mij betreft. Maar het blijft een erg sfeervol filmpje verder.
4* en een uitgebreide review
ken1976
Goede film, vooral de kinderen zijn creepy.... zitten een paar gore slachtscene's in! Ik vond de cast (knap van die kids dat ze zo een goeie rol kunnen neerzetten) goed ... die Engelse blijven toch altijd verrassen!!
3,5 sterren waarbij ik soms wel ff op het puntje van mijn stoel zat !!
Noodless
Sterke horrorfilm waarbij zelfs het verhaal zorgvuldig wordt opgebouwd tot op het moment dat er een eerste slachtoffer valt en vanaf dan is er continue spanning aanwezig. De sfeer van de film is super en er zitten een paar gore scènes in. De dreiging is al vanaf het begin aanwezig.
Ook een pluim voor de fotografie.
Opvallend zijn de acteerprestaties, voor dit genre niet altijd evident, heel sterk. Dat niet altijd alles verklaard wordt, vind ik geen probleem. Het mysterieuze zit er dan ook in. 8,5/10
Nancy1980
Ik vondt dit een spannende film, goede acteerprestaties van de kinderen, ik vondt het wel jammer dat er geen aandacht werd besteed aan wat de kinderen nou mankeerde, waarom werden zij zo?
verder goede film,
had best moeite ( mijn vriend had nachtdienst en dan slaapt mijn hummeltje altijd gezellig bij mij in bed) om dus samen het bed in te kruipen, hahahaha. grapje natuurlijk.
FillumGek
Een film die staat of valt aan de hand van de rollen van de kinderen. De film blijft rechtovereind; de kinderen zijn lekker gestoord neergezet.
Het eerste gedeelte van de film is wat saai. Het begint allemaal lekker gezellig, maar al snel merk je dat er iets niet pluis is met de kinderen. Het gaat allemaal net goed. Na ruim een half uur mogen de kinderen zich van hun slechtste kant laten zien en dat is soms toch nog wel spannend. Sommige moorden zijn best hard, en het maakt het des te harder omdat het kinderen zijn. Toch was het een groot pluspunt.
Ik vraag me wel altijd af in hoeverre die jonge acteurtjes besef hebben van het verschil tussen realiteit en fictie. Een normale kleuter confronteer je ook niet met geweld, maar voor de film werd er toch aardig met scherpe voorwerpen en bloed gespeeld. De kinderen waren in elk geval overtuigend genoeg.
Soedek
[/quote]Hoewel het einde wel goed is, vind ik het toch jammer dat je geen antwoord krijgt op de vraag; waarom? Zo moest dat kleine meisje in bed wat slijm ophoesten, maar wat het nou precies was...
Maar juist het ontbreken van de reden maakt het allemaal nog wat spannender. Goede film. [/quote]
een of ander virus dacht ik zo, je ziet een shot met ''agressieve bacterieen?'' langskomen..
Ik vond het in ieder geval een vermakelijk filmpje, lekker spannend ook. vooral toen die 2 kinderen het huis in probeerden te komen... brrr
je verwacht van kinderen natuurlijk geen prachtige acteerprestaties maar dit viel wel mee.
een 3.5
xangadix
Ik vondt
Sodeju, fouter kan het gewoon niet... Nou ja, laat maar.
Naast de verplichte supermarktbezoeken en obligate verjaardagen is er nu ook een film waarvan ik erg blij word dat ik het niet in mijn hoofd heb gehaald een of meerdere kinderen op de wereld te zetten. Hulde!
Nancy1980
xangadix, leg eens uit wat is er zo fout aan wat ik zei?
FillumGek
Klein spelfoutje alleen, niks om je druk over te maken
Ik vond
Nancy1980
ow ok haha, nou ik maar me er niet druk om, maar xangadix blijkbaar wel .
xangadix
Ik maak me er niet druk om hoor, het viel me gewoon op. Eerste persoon enkelvoud en verleden tijd en er dan nog een t achter zetten... foei toch!
Naomi Watts
Ik hou een beetje gemengde gevoelens over aan The Children.
Aan de ene kant is het één migraine aanval. Irritant gejengel van die kids en qua duivelse daden gebeurt er eigenlijk niet al te veel. Ze zijn voornamelijk irritant en dat werkte regelmatig echt op mijn zenuwen. Gelukkig hebben we dan nog de rol van Hannah Tointon (Casey) die eigenlijk de film redt die als enige tegengas durft te geven. Een übercoole chick, gehuld in een minirok en met killer instinct. Die deursplinter kill is geweldig en vooral met de felheid dat ze het doet. Ze is nu op afstand mijn favoriete horrorchick. Ook wel ode aan de makers die het aan durven om onscreen children kills toe te passen
Toch blijft het jammer dat er qua terror deeds eigenlijk niet zo veel gebeurt, alleen de wat kleine wandaden hebben nogal grote gevolgen en ik had ook wel zonder dat gejengel kunnen leven. Ik had liever een echte adults vs kids battle gehad, niet dat naïeve gelul met die ouders.
Al met al toch nog wel een aanrader, te danken aan de cojones van Casey en de makers.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime