• 9.376.040 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Tom Shankland

Met onder meer: Eva Birthistle, Hannah Tointon en Stephen Campbell Moore

Plot The Children

"You brought them into this world. Now ... They will take you out."

Twee gezinnen komen bij elkaar om kerstvakantie te vieren. Het begint als een spannende vakantie voor Elaine en Jonah, maar als de kinderen van het gezin hun ouders zonder duidelijke reden aanvallen, verandert het al snel in een nachtmerrie.

orbit schreef:

Verder natuurlijk wel ongeloofwaardig, maar dat doet aan thema verder niks af.

Klopt, al vond ik het wel heel erg geloofwaardig gebracht, waardoor de suspense prima werkte.

avatar van jollyjoker

jollyjoker

stuk voor stuk goede acteurs. Ook the children! Film kwam langzaam op gang, meer de sfeer icm muziek was goed. Ook goed einde. Een van de betere films welke ik de laatste tijd heb gezien.

avatar van Prudh

Prudh

Fuck, dit is scary! The Children is een no nonsensefilm die me constant op het puntje van mijn stoel hield. Halcyon beschrijft het hierboven uitmuntend. De film komt wat traag op gang, maar als de kak eenmaal aan de knikker zit is er geen houden meer aan. In sneltreinvaart worden we getrakteerd op de huiveringwekkende kinderen en hun snode plannetjes. De ouders worden totaal overrompeld. Er wordt verder geen tijd verspild aan een hoe en waarom: het is zoals het is en daar moeten we het mee doen. Recht voor zijn raap.

Vanwege de poster verwachtte ik eigenlijk een Children of the Corn-achtig rukfilmpje, maar door het lovende commentaar alhier ben ik deze toch nog even wezen kijken. Ik ben vooral verrast door de kundigheid waarmee dit is opgezet: goed geregisseerd, geacteerd en vooral gemonteerd (de flitsende paralelmontage maakt sommige scenes nog zenuwslopender dan ze al zijn!)

The Children is een fucking spannende film, grof en goed gemaakt bovendien. Ik zeg zien.

avatar van Diamantje06

Diamantje06

Wat een dikke schijtfilm zeg! Eerst is het spannend en dat bouwt steeds meer op, tot het opeens lijkt dat de personages steeds dommer worden en de film steeds voorspelbaarder wordt.

Het enige grappige was dat die kinderen gewoon werden geslacht.

avatar van Edonkie

Edonkie

Idd, wat Diamantje06 zegt.

Niet onder de indruk.

En dat komt met name door de zogenaamde tweede helft waar de ongeloofwaardigheid en Hollywoodwetten zegevieren. Ook zijn een aantal moorden scary maar andere weer rommelig in beeld gebracht. Het is natuurlijk ook niet makkelijk werken met kleine kinderen in een film als deze. Ook vond ik het een minpunt dat de kinderen nergens écht eng werden. Het tweede deel van de film kent vooral veel voorspelbaarheid. En dat is jammer, want e.e.a. begon uiterst spannend en afwijkend van allerlei cliché's. Helaas hebben de makers dit, mijns inziens, niet vol kunnen houden. Met als dieptepunt het Hollywoodiaanse einde.

Redelijk.

Zinema schreef:

Met als dieptepunt het Hollywoodiaanse einde

Heh?

Halcyon schreef:

Heh?

Het verschijnen van de andere kindertjes in het bos. Het inzoomen op de ogen van het meisje op de passagiersstoel. Will she be infected too? Zat enkel nog te wachten op de woorden "To Be Continued..."

No thanks.

Halcyon

Ik snap het. Ik dacht dat je het over de de algemene ontknoping had, niet over één welbepaald shot.

Edit: Ik zie net dat je je bericht hebt aangepast. Dat van het bos dat vol loopt met die kinderen, wat is daar zo Hollywood aan?

Halcyon schreef:

Zo ongeveer alles.

Begrijp me goed, dat viel nog enigszins te pruimen ware het niet dat de film na een erg sterk eerste uur gewoon ontzettend snel bergafwaarts ging. Vond ik nogal jammer omdat ik dacht dat ik naar iets speciaals zat te kijken.

Spartaan1986

Het grote nadeel van deze film is dat erniet echt een reden was van het gebeuren Sterk geacteerd en erg spannend maar zeker de laatste 5 minuten wordt het allemaal net wat te vaag.

Tonypulp

Waarom moet er dan een reden voor zijn?

Een beetje mysterie is juist goed

Halcyon

100% eens met jeroentjuhhhhh. Ik vraag me af waarom sommige mensen liever alles voorgekauwd willen hebben terwijl dat vaak nefast is voor de bizarre, mysterieuze sfeer in een film. Zeker in deze film.

avatar van Zinema

Grappig hoe meningen kunnen verschillen.

Vond het einde juist allesbehalve mysterieus maar erg gelikt. Mede daardoor nogal een minpunt.

Tonypulp schreef:

Waarom moet er dan een reden voor zijn?

Een beetje mysterie is juist goed

Een (goede) reden zou wel fijn zijn ja. Waar heb je anders naar zitten kijken.

Begrijp me niet verkeerd ik vond The Children vrij goed maar je blijft een beetje teleurgesteld achter.

Zinema schreef:

Grappig hoe meningen kunnen verschillen.

Ik heb het dan ook over de gehele film, ookal verpest het einde een beetje de sfeer is het over het algemeen geweldig neergezet met een sterke sfeer.

Sinds lange tijd weer eens met zweet handjes zitten kijken naar een film

jeroentjuhhhhh schreef:

Sinds lange tijd weer eens met zweet handjes zitten kijken naar een film

Zat bij vlagen idd een creepy sfeertje in.

Spartaan1986 schreef:

Een (goede) reden zou wel fijn zijn ja. Waar heb je anders naar zitten kijken.

Wanneer word uitgelegd waarom iets gebeurd verpest dat de gehele sfeer.

Er gebeurd iets waar niemand een benul van heeft, waarom zou jij als kijker dan wel moeten weten wat er nou gebeurd, dan kun je je toch niet meer inleven en gaat de spanning totaal weg.

Tonypulp schreef:

Wanneer word uitgelegd waarom iets gebeurd verpest dat de gehele sfeer.

Juist wel als kijker ga je het relativeren. Thriller/horrors zijn leuk maar er moet wel iets achter steken. Als er niet achter steekt of de reden is erg flauw dan vind ik een film een stuk 'leger'.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

En zo is er altijd wat. Een ontknoping waarin alles wordt verklaard is ook niet altijd alles. Soms is het leuk om te zien hoe alles op zijn plaats valt, maar soms ook niet. Leuk is dat bij een film als The Usual Suspects, maar bij horror vind ik het net even anders liggen.

Het voordeel van o.a. deze film is dat het op z'n minst een realistisch aspect is dat je als kijker wordt achtergelaten met de vraag, huh hoe zit dat nou? Dat maakt horror voor mij mede interessant. (mits goed gedaan) Het mysterieuze.

Want stel dat jou zoiets overkomt. Dan wordt je ook niet ala minuut uitgelegd hoe of wat. Maar omdat het een film is en blijft, wil je weten hoe het zit. Ik zie het dus zo. Stel dat ik daar bij was in deze film, dan is het vrij logisch dat je er niet achterkomt wat er nu precies aan de hand is.

Ok, als je daar niet van houd, dan is het tegenvaller, want je hebt zoiets van het is een film, dus ik wil het weten.

avatar van RickZ

RickZ

De eerste helft van deze film is zeer matig met een beetje verhaalopbouw, de 2e helft is het interessantere gedeelte maar dat valt dan wel wat tegen. Oke, een beetje gore maar nergens spanning, en veel kindergegil. Alleen voor de echte liefhebber dus...

avatar van james_cameron

Effectieve, intense horrorfilm met een aparte invalshoek. Regisseur Shankland weet met weinig middelen een zeer naargeestige sfeer te bereiken. Camerawerk, montage en geluidsontwerp worden maximaal benut om de kijker de stuipen op het lijf te jagen. Vooral in de opbouw is de sfeer zeer beklemmend en naar. Gelukkig wordt niet alles voorgekauwd, zodat je als kijker zelf enigzins invulling aan de gebeurtenissen kunt geven. De uitewerking van het gegeven is enigzins voorspelbaar, maar mede door de korte speelduur blijft de film spannend tot het eind.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Extreem spannend filmpje.

Naarmate de film vorderde, nestelde het zich meer en meer onder mijn huid. Het uitgangspunt gehaald uit The Invasion of the Body Snatchers is niet nieuw, noch vernieuwend, maar probeer maar eens met zo'n basaal uitgangspunt zo'n magistraal geregisseerde film neer te zetten.

Shankland weet wat te doen om het publiek de stuipen op het lijf te jagen met minimale middelen. Het begint allemaal met de formidabele casting van de kleine etters. Allemaal hebben ze een perfecte kop voor hun rol en je gaat je op een gegeven moment haast schuldig voelen om de haat jegens deze engerds. Maar waar The Children zijn kracht vandaan haalt is het effectieve script en het sound design. De score en soundtrack zijn allemaal in dienst van het creëren van pure angst en het script heeft de perfecte timing kunnen vinden. Bovendien werkt het script behoorlijk psychologisch. De personages weten niet om te gaan met hun eigen losgeslagen kinderen, zo ook de kijkers, die met afgrijzen het lot van deze boosdoeners afwachten. Een waar moreel twistpunt, want hoe vaak worden kinderen in zo'n positie geschaard? Het is eerder gedaan in The Omen, maar zo gewelddadig als het er hier aan toe gaat, is mij nieuw.

Dit alles wordt kracht bijgezet door de desolate setting en het mysterie dat de film omringt. Onbegrijpelijk dat mensen op zoek zijn naar verklaringen. Dit is de enige juiste manier om The Children zo spannend en zo eng mogelijk te maken met de middelen die voorhanden liggen.

The Children is een schoolvoorbeeld van hoe met filmtechnische middelen en een gewaagd script, het maximale uit het minimale te halen. Puik werk van Shankland en zijn team, die hiermee mijn nummer twee van het Imagine festival vestigt.

Geweldige ervaring.

avatar van The Last

The Last

Ik ben de laatste tijd best vaak te porren voor een leuke horrorfilm. Maar deze suspense-flick spant de troon met ruime afstand.

Het uitgangspunt met een of andere epidemie (neem ik aan, toch?) is vrij standaard inderdaad, maar het wordt wel erg naargeestig gebracht hoor. We spreken hier over stalkende kinderen die in hun ouders snijden, een potlood in de oog steken en noem maar op. Alleen ondanks de redelijke gore, draait het hier volledig om de suspense. En zoals dutchtuga al zegt, de handelingen van de ouders met hun losgeslagen kinderen. De opbouw was ijzersterk met telkens close-ups en gedetailleerde weergaven van dingetjes onder een creapy deuntje. Totaal niet voorspelbaar ook. Voorspelbaar is de hele afloop daarna helaas wel, maar dat doet niks af aan het feit dat ik anderhalf uur lang op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Vooral het moment op de trap voor die deur met de overgebleven 2 kinderen en moeder en dochter was geniaal!! Ook het einde met al die kinderen in het bos was fucked up.

Kort gezegd, uitermate spannende en goedgemaakte horrorfilm. En IMO ook een heel stuk creepier dan andere horrorfilms. Al is het maar door die kinderen.

Aanrader alvast. 4,0*.

avatar van Ralf81

Ralf81

Prima horrorfilmpje! Heeft wel wat weg van Joshua (Devil's Child). Shankland durft te breken met de ongeschreven regel die in Hollywood lijkt te gelden: geen kinderslachtingen! Het hangt voor mij erg van de film af of dit wel of niet door de beugel kan, maar in The Children vond ik het gedurfd en geslaagd!

avatar van wibro

wibro

Uitstekende Britse horror. Deze film vanavond gezien in Arthouse Lux in het kader van het SF/horrorprogramma Dark Lux. Sinds "The Wicked Man" heb ik niet meer zo'n goede Britse horrorfilm gezien. Ik werd regelmatig op het puntje van de stoel gezogen. Deze film vond ik aanzienlijk spannender dan de Zweedse horrorfilm "Let the Right One In", die ik afgelopen donderdag gezien heb. Ook in die film speelde kinderen de hoofdrol. Doodde het vampiermeisje om te overleven, in "The Children" werd het waarom van het doden door de sadistische en moordlustige koters in het midden gelaten.. De beelden waren af en toe zeer schokkend. Nog nooit heb ik kinderen gezien die er zo angstaanjagend uitzagen.
Wel jammer vond ik het dat de film niet ondertiteld was. De dialogen waren over het algemeen zeer moeilijk te volgen. Zo gauw deze film op DVD uit is ga ik hem daarom ook herzien.

Waardering: voorlopig 4,5*

avatar van Bas I.

Bas I.

Wat een film! Vanaf seconde 1 heb ik geboeid zitten kijken in deze film over kinderen die het moordlustige pad op gaan. Een aantal heerlijke kills, lekkere spanning.. en een goed verhaal! Dit is een absolute aanrader voor horrorfans! Mijn verwachtingen waren eerst niet hoog maar het hoge publiekscijfer op Imagine was meer dan terecht. Een van de hoogtepunten van het festival.

avatar van vwtune

vwtune

Prima horror film hoor. Leuk gedaan ook met die kinderen.

Soms vond ik het geschreeuw wel iiritant. Verder goed geacteerd.

avatar van Macmanus

Macmanus

Een hele aardige poging!

Moorden, Martelen, Verkrachten niks is meer taboo in de horror wereld, alleen 1 ding is nog niet heel erg ingeburgerd in het genre. En dat zijn kinderen, en het vermoorden is al helemaal verboden. Er zijn wel films geweest die het een soort van wouden doen, Village of the Damned, Children of the Corn, maar op het moment supreme zag je weinig. Daar brengt deze film verandering in. Ze nemen het Village of the Damned concept en brengen het naar de wereld van nu waar alles mag.

De film begon wat rustig, waren misschien ook iets teveel kinderen. Was ook heel even bang dat ik toch teleurgesteld zal worden. Maar als de kinderen dan ook daadwerkelijk gek worden, is het toch wel genieten. Met een paar lekkere close shots, en creapy kids.

Film is niet foutloos, vond de montage soms wat haperen. Maar door de sfeer en dat shot van die kinderen in het bos, krijgt het toch een goede 4 sterren. Zullen de Fransen ook aan kinderen durven komen

avatar van Johan24

Johan24

Ik vond de kinderen in deze film een stuk overtuigender overkomen dan in Eden Lake. De kinderen wisten goed op de emoties van de ouderen in te spelen waardoor de ouders in hun onschuld bleven geloven. Het laatste gedeelte was ook best wel spannend.

Het plot is niet diep uitgewerkt, toch een leuk filmpje maar persoonlijk vind ik het geen topper zoals sommige anderen