- Home
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Tom Shankland
Met onder meer: Eva Birthistle, Hannah Tointon en Stephen Campbell Moore
Plot The Children
"You brought them into this world. Now ... They will take you out."
Twee gezinnen komen bij elkaar om kerstvakantie te vieren. Het begint als een spannende vakantie voor Elaine en Jonah, maar als de kinderen van het gezin hun ouders zonder duidelijke reden aanvallen, verandert het al snel in een nachtmerrie.
Halcyon
Ja, ja, ja. Dit zou wel eens dé horrorsensatie van 2009 kunnen worden. Wat een beklemmend stukje cinema zeg!
Het lijkt de laatste jaren wel een trend: doodenge kindertjes die het opnemen tegen volwassenen. Sowieso al een erg griezelig idee, maar The Children is toch wel degene die tot nu toe het verst gaat met dit concept.
Het begint met een familiereünie ter ere van kerstmis. Er wordt gelachen, gespeeld en gegeten. Maar het duurt niet lang voor de hel losbreekt. Zonder enige aanwijsbare reden vallen de aanwezige kinderen hun ouders aan die op hun beurt totaal geen raad weten met de situatie (kan je het hen kwalijk nemen?) en afglijden in een spiraal van paniek en hysterie. Wat volgt is een intense, spannende, doodenge en bloederige strijd tussen kinderen en volwassen die alle grenzen van de tot dusver heersende filmmoraal fataal overschrijdt. De reden hiervoor is tweeërlei: de kinderen zijn nog erg jong en per definitie erg onschuldig, maar tegelijkertijd bezondigen ze zich aan het meest buitensporige geweld en komen ze op de meest gruwelijke manieren aan hun eind.
Eigenlijk heeft The Children alles in zich om de nieuwe shocker annex klassieker van het decennium te worden. De film kent een hoog tempo, is gedurfd, hard, razend spannend, gruwelijk, compromisloos en gewoonweg erg goed gemaakt. Bovendien gaat hij verder dan elke andere film in dit genre. Het script is straight forward en verveelt de kijker niet met onnodige verklaringen die de intensiteit van de film in de weg staan. Daarnaast bevat The Children goed uitgedachte personages en dito karakterontwikkelingen die het surrealistische gegeven toch van de nodige geloofwaardigheid voorzien. Zo zien we dat de enige puber in het verhaal, tot geen van beide partijen behorend en dus met een min of meer nuchtere kijk op de zaken, zich logischerwijze ontpopt tot heldin en de strijd aanbindt met de moorddadige kinderen.
Gezien de afkomst van deze horrorfilm en gezien het choquerende thema zal The Children ongetwijfeld vergeleken gaan worden met Eden Lake. Daar waar laatstgenoemde film voornamelijk de realistische toer opgaat en daarbij maatschappijkritisch is, is The Children een klap in het gezicht zonder enige context. Veel meer confronterend met andere woorden omdat de kijker nergens enige houvast wordt geboden. Kortom: The Children is het summum in de kids vs adults horror!
Tonypulp
Indrukwekkend!
Waar eden lake al een gedurfde stap zette om jongeren neer te zetten als moordenaars op een realistische manier, gaat dit nog even een stukje verder, al is dit wel een stuk onwaarschijnlijker
Gedurende de hele film hangt er een zeer ijzige spanning, je weet niet wat er aan de hand is en de gebeurtenissen zijn behoorlijk indrukwekkend gezien de context.
De mysterie maakt deze film bijzonder spannend, je weet nooit wat er gaat gebeuren en dat zorgt voor erg originele en verrassende scènes.
De kinderen zijn daarnaast ook nog eens uitstekend gekozen, heel nietszeggend en daardoor angstaanjagend.
Een grote verassing en erg indrukwekkend! 4*
Vascago
En wie nu nog zegt dat kleine kinderen niet eng zijn verdiend een schop!! Echt in het begin ging het gewoon als in elk gezin al vond ik deze kinderen al wel extreem luidruchtig. Maar janken en schreeuwen hoort er blijkbaar bij , brrrr... En dan gaan die kinderen helemaal los. Paar te gekke schrikmomenten, voelbare angst bij de ouders en de puberdochter. Te gek. Lekker sfeertje, redelijk tot goed acteerwerk. Aantal leuke kills en een mooi einde. Wat wil je nog meer
JacoBaco
Ik kan er niets anders van maken dan dat het gewoon best een goede film is. Het grote pluspunt is dat het los staat van de Hollywood horror. Die vaak niet zo gedurfd (meer) zijn en bomvol clichés zit. Ik noem The Unborne.
The Children daarentegen voelt weer fris en fruitig aan. Een gevoelig onderwerp als kinderen doet de film goed. Ze komen daadwerkelijk bedreigend over en komen inderdaad op behoorlijk sadistische wijze aan hun eind. Dit maakt de film al bijzonder. De enige overeenkomst met Eden Lake is dat het om kinderen gaat, maar de context is totaal anders.
Toch was ik niet altijd te spreken over de gebeurtenissen. Bijvoorbeeld tot 2x toe hetzelfde schrikmoment. Vooral de 2e was erg overbodig. En op de 1 of andere manier kwam de spanning niet zo goed tot zijn recht. Althans, in mijn ervaring
The Children:
Een echte serieuze geheimzinnige horrorfilm met een handjevol geslaagde goremomenten. Alleen ben ik niet lyrisch over het totaalplaatje.
stef89
Eindelijk een keer wat anders dan de standaard horrorverhalen. Al is het kinder-tegen-volwassenen concept natuurlijk ook al wel vaker gebruikt in o.a. Eden Lake en Children Of The Corn. Maar wat ik bedoel te zeggen: deze film boeide van begin tot eind, wat ik de laatste tijd nog maar zelden heb bij horrorfilms.
Prudh
Fuck, dit is scary! The Children is een no nonsensefilm die me constant op het puntje van mijn stoel hield. Halcyon beschrijft het hierboven uitmuntend. De film komt wat traag op gang, maar als de kak eenmaal aan de knikker zit is er geen houden meer aan. In sneltreinvaart worden we getrakteerd op de huiveringwekkende kinderen en hun snode plannetjes. De ouders worden totaal overrompeld. Er wordt verder geen tijd verspild aan een hoe en waarom: het is zoals het is en daar moeten we het mee doen. Recht voor zijn raap.
Vanwege de poster verwachtte ik eigenlijk een Children of the Corn-achtig rukfilmpje, maar door het lovende commentaar alhier ben ik deze toch nog even wezen kijken. Ik ben vooral verrast door de kundigheid waarmee dit is opgezet: goed geregisseerd, geacteerd en vooral gemonteerd (de flitsende paralelmontage maakt sommige scenes nog zenuwslopender dan ze al zijn!)
The Children is een fucking spannende film, grof en goed gemaakt bovendien. Ik zeg zien.
Niet onder de indruk.
En dat komt met name door de zogenaamde tweede helft waar de ongeloofwaardigheid en Hollywoodwetten zegevieren. Ook zijn een aantal moorden scary maar andere weer rommelig in beeld gebracht. Het is natuurlijk ook niet makkelijk werken met kleine kinderen in een film als deze. Ook vond ik het een minpunt dat de kinderen nergens écht eng werden. Het tweede deel van de film kent vooral veel voorspelbaarheid. En dat is jammer, want e.e.a. begon uiterst spannend en afwijkend van allerlei cliché's. Helaas hebben de makers dit, mijns inziens, niet vol kunnen houden. Met als dieptepunt het Hollywoodiaanse einde.
Redelijk.
Effectieve, intense horrorfilm met een aparte invalshoek. Regisseur Shankland weet met weinig middelen een zeer naargeestige sfeer te bereiken. Camerawerk, montage en geluidsontwerp worden maximaal benut om de kijker de stuipen op het lijf te jagen. Vooral in de opbouw is de sfeer zeer beklemmend en naar. Gelukkig wordt niet alles voorgekauwd, zodat je als kijker zelf enigzins invulling aan de gebeurtenissen kunt geven. De uitewerking van het gegeven is enigzins voorspelbaar, maar mede door de korte speelduur blijft de film spannend tot het eind.
dutchtuga
Extreem spannend filmpje.
Naarmate de film vorderde, nestelde het zich meer en meer onder mijn huid. Het uitgangspunt gehaald uit The Invasion of the Body Snatchers is niet nieuw, noch vernieuwend, maar probeer maar eens met zo'n basaal uitgangspunt zo'n magistraal geregisseerde film neer te zetten.
Shankland weet wat te doen om het publiek de stuipen op het lijf te jagen met minimale middelen. Het begint allemaal met de formidabele casting van de kleine etters. Allemaal hebben ze een perfecte kop voor hun rol en je gaat je op een gegeven moment haast schuldig voelen om de haat jegens deze engerds. Maar waar The Children zijn kracht vandaan haalt is het effectieve script en het sound design. De score en soundtrack zijn allemaal in dienst van het creëren van pure angst en het script heeft de perfecte timing kunnen vinden. Bovendien werkt het script behoorlijk psychologisch. De personages weten niet om te gaan met hun eigen losgeslagen kinderen, zo ook de kijkers, die met afgrijzen het lot van deze boosdoeners afwachten. Een waar moreel twistpunt, want hoe vaak worden kinderen in zo'n positie geschaard? Het is eerder gedaan in The Omen, maar zo gewelddadig als het er hier aan toe gaat, is mij nieuw.
Dit alles wordt kracht bijgezet door de desolate setting en het mysterie dat de film omringt. Onbegrijpelijk dat mensen op zoek zijn naar verklaringen. Dit is de enige juiste manier om The Children zo spannend en zo eng mogelijk te maken met de middelen die voorhanden liggen.
The Children is een schoolvoorbeeld van hoe met filmtechnische middelen en een gewaagd script, het maximale uit het minimale te halen. Puik werk van Shankland en zijn team, die hiermee mijn nummer twee van het Imagine festival vestigt.
Geweldige ervaring.
wibro
Uitstekende Britse horror. Deze film vanavond gezien in Arthouse Lux in het kader van het SF/horrorprogramma Dark Lux. Sinds "The Wicked Man" heb ik niet meer zo'n goede Britse horrorfilm gezien. Ik werd regelmatig op het puntje van de stoel gezogen. Deze film vond ik aanzienlijk spannender dan de Zweedse horrorfilm "Let the Right One In", die ik afgelopen donderdag gezien heb. Ook in die film speelde kinderen de hoofdrol. Doodde het vampiermeisje om te overleven, in "The Children" werd het waarom van het doden door de sadistische en moordlustige koters in het midden gelaten.. De beelden waren af en toe zeer schokkend. Nog nooit heb ik kinderen gezien die er zo angstaanjagend uitzagen.
Wel jammer vond ik het dat de film niet ondertiteld was. De dialogen waren over het algemeen zeer moeilijk te volgen. Zo gauw deze film op DVD uit is ga ik hem daarom ook herzien.
Waardering: voorlopig 4,5*
Macmanus
Een hele aardige poging!
Moorden, Martelen, Verkrachten niks is meer taboo in de horror wereld, alleen 1 ding is nog niet heel erg ingeburgerd in het genre. En dat zijn kinderen, en het vermoorden is al helemaal verboden. Er zijn wel films geweest die het een soort van wouden doen, Village of the Damned, Children of the Corn, maar op het moment supreme zag je weinig. Daar brengt deze film verandering in. Ze nemen het Village of the Damned concept en brengen het naar de wereld van nu waar alles mag.
De film begon wat rustig, waren misschien ook iets teveel kinderen. Was ook heel even bang dat ik toch teleurgesteld zal worden. Maar als de kinderen dan ook daadwerkelijk gek worden, is het toch wel genieten. Met een paar lekkere close shots, en creapy kids.
Film is niet foutloos, vond de montage soms wat haperen. Maar door de sfeer en dat shot van die kinderen in het bos, krijgt het toch een goede 4 sterren. Zullen de Fransen ook aan kinderen durven komen
Brakeburner
Toffe film met zeker wel een origineel concept! Toch had ik er, zeker na het lezen van sommige erg positieve reacties hier, wel allemaal wat meer van verwacht.
Buiten het "de kinderen zijn evil" concept is er immers niet bijster veel vernieuwend aan deze film. Ook sommige acteerprestaties (bv. de mama uit de oorbel-scene) zijn niet echt fantastisch te noemen.
Maar goed, er hing af en toe wel een bevreemdend en creepy sfeertje in de film. Jammer genoeg is er voor een goeie horrorthriller meer nodig dan dat alleen...
Een 3*
Linn
Het lijkt of de rest hier een heel andere film heeft gezien...
In tegenstelling tot Eden lake (er werd mij verteld dat dit in dezelfde trand zo zijn) gebeurd er echt weinig tot niets in deze film. De kinderen zijn alleen maar schreeuwerig en vreselijk irritant en bezorgen me alleen maar hoofdpijn met hun vervelende gedoe.
In het begin van de film is het dan ook meer of je naar dat tvprogramma van die supernanny aan het kijken bent. Het lijkt meer te gaan om ouders die hun kind niet op kunnen voeden.
Verder maar 1 toffe scene waarin de kinderen ook werkelijk iets doen, voor de rest: Saai, niet spannend, geen horror en vooral zeer vervelend. Kijk naar Eden Lake als je echt spannende horror wil.
Zandkuiken
Achteraf bekeken is The Children best nog een redelijk goede prent maar tijdens de film zelf vond ik 'm bij momenten net als Linn nogal vervelend.
Misschien wel omdat ik tijdens het eerste half uur, wanneer de setting aan het publiek wordt voorgesteld, helemaal niet in de film werd ondergedompeld. In dit soort films hou ik heel erg van de sfeerschepping vooraleer de horror losbreekt maar dit viel me in The Children dik tegen. Visueel is het allemaal eerder flauwpjes en vooral de acteerprestaties vind ik in het eerste deel erg zwak.
Gelukkig herpakt de film zich eens de kinderen "ziek" worden. Zowel het acteren als het visuele aspect gaat er plots een pak op vooruit: zo is de tocht van Elaine van het huis naar de tent (met dat duizelingwekkende luchtshot) en de minuten erna zeer indrukwekkend. Ook de tussentijdse flitsen met de bloederige poppen mogen er wat mij betreft zeker wezen.
In tegenstelling tot Eden Lake (waar deze film hier toch redelijk vaak wordt mee vergeleken) vind ik de keuze van de "daders" minder geslaagd. Waar je van enkele pubers nog enigzins kan geloven dat ze je het vuur aan de schenen leggen, had ik meer moeite met de angst van de ouders voor peuters van nog geen meter hoog, of er dan al bovennatuurlijke krachten in het spel zijn of niet. Zo vind ik de scène op de trap voor de deur bijna lachwekkend: een volwassen vrouw die doodsangsten uitslaat omdat er twee pagaddertjes voor haar staan.
Wel geslaagd vind ik het einde en het feit dat je als kijker geen duidelijke verklaring krijgt van wat er zich daar allemaal heeft afgespeeld.
De lyrische reacties begrijp ik niet helemaal, maar toch nog 'n behoorlijke film in mijn ogen.
Dit was een prima film boven mijn verwachting.
Sterk acteerwerk en zeker de kids waren goed.
De film was ook nog eens super spannend.
3,5 ster
Rianneke_Dan
Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten van deze film, maar hij heeft me de stuipen op het lijf gejaagd! Wat een verschrikkelijke enge kinderen zeg! Ik het begin waren ze nog schattig, en ja ook wel erg druk maar goed dat zijn gewoon kids, ik ben niks anders van ze gewend. Maar op een gegeven moment slaat de hele sfeer om en krijgen de kinderen een angstaanjagende blik in hun ogen. Dan weet je gewoon dat het niet goed zit. Dan beginnen de brute moorden, en ik moet eerlijk zeggen dat ik best geschokt zat te kijken, omdat het met kinderen toch vaak de softe kant opgaat en dat is bij deze film totaal niet het geval. De chaos en paniek onder de ouders vond ik ook goed neergezet, natuurlijk weten ze niet wat ze moeten doen in zo'n situatie en wie ze moeten geloven. Dat kwam dus heel realistisch bij me over, mede ook door het goede acteerwerk.
Ik moet ook zeggen dat ik er meestal niet van hou dat er dingen niet worden uitgelegd, zoals waarom die kinderen ineens zo creepy worden etc, maar dat was in deze film juist hun kracht, je weet niet waarom en daardoor blijft die enge sfeer zo hangen.
Ik vond het in ieder geval een hele spannende film met een beklemmend sfeertje, en het waren zeker de meest enge kids die ik tot nu toe in een film heb gezien.
Chainsaw
Moordlustige kinderen zaaien dood en verderf. Blijft altijd leuk als het horrorgenre ingevuld wordt met die kleine, onschuldig ogende kids in plaats van een grote vent met een masker. Ook al is ook dat geen garantie voor een goede film. The Children hangt er wat dat betreft een beetje tussen. Met de setting en de simpele, maar doeltreffende muziek van Stephen Hilton lukt het Shankland om een alleraardigste sfeer neer te zetten. Een knus huisje in een bos vol sneeuw, waar twee bijzonder gelukkige gezinnen als in een reclame van Lenen.nl met elkaar de feestdagen gaan doorbrengen.
Het is ietwat jammer dat Shankland zoveel tijd neemt om de karakters neer te zetten. Want zo interessant en diepgaand zijn die personages niet, vond ze eerder nogal slaapverwekkend. Na bijna drie kwartier geeft Shankland dan eindelijk het startschot en mogen de kinderen het matige eerste gedeelte goedmaken. En dat lukt aardig. Een aantal sterke en interessante scènes volgen, hoewel het nergens echt spannend of eng wil worden. Maar gelukkig is subtiliteit ook een woord dat niet in Shankland's woordenboek voorkomt, zo is de scène waarin het jochie met de keel in het gat van de deur wordt gedrukt niet mis.
Uiteindelijk lukt het Shankland nog om met een sterk laatste half uurtje op de proppen te komen. Echt bijzonder of vernieuwend wordt het nergens, maar het einde dat hij zijn film geeft is uitstekend. Het is wat dat betreft jammer van het saaie eerste half uur en de wat magere karakters. Want het tweede gedeelte smaakte zeker naar meer. De poster deed me overigens meer denken aan zo'n goedkope B-film, die in de videotheek altijd helemaal onderaan in de rekken weggedrukt is omdat er geen hond naar wil kijken. Dat viel dan weer mee.
3,5 sterren.
Best knappe film vond ik.
Vooral de opbouw erg sterk. De kindjes zijn eigenlijk al gewoon klotejong, maar het is vooral de geniale soundtrack tijdens eenvoudige, observerende familiekiekjes die een enorm sterk begin brengt. Onheilspellend zonder dat er ook maar iets te zien is of gebeurt.
Eens het balletje aan het rollen wordt het wat meer cliché. Kindjes hadden iets enger gemogen, gore iets steviger en het nogal brave ik-ben-geen-Hollywood einde is aardig maar mist toch ook een beetje impact.
Tweede deel is iets gewoner en lost de verwachtingen van het eerste deel niet echt in wat mij betreft. Maar het blijft een erg sfeervol filmpje verder.
4* en een uitgebreide review
FillumGek
Een film die staat of valt aan de hand van de rollen van de kinderen. De film blijft rechtovereind; de kinderen zijn lekker gestoord neergezet.
Het eerste gedeelte van de film is wat saai. Het begint allemaal lekker gezellig, maar al snel merk je dat er iets niet pluis is met de kinderen. Het gaat allemaal net goed. Na ruim een half uur mogen de kinderen zich van hun slechtste kant laten zien en dat is soms toch nog wel spannend. Sommige moorden zijn best hard, en het maakt het des te harder omdat het kinderen zijn. Toch was het een groot pluspunt.
Ik vraag me wel altijd af in hoeverre die jonge acteurtjes besef hebben van het verschil tussen realiteit en fictie. Een normale kleuter confronteer je ook niet met geweld, maar voor de film werd er toch aardig met scherpe voorwerpen en bloed gespeeld. De kinderen waren in elk geval overtuigend genoeg.
Hoewel het einde wel goed is, vind ik het toch jammer dat je geen antwoord krijgt op de vraag; waarom? Zo moest dat kleine meisje in bed wat slijm ophoesten, maar wat het nou precies was...
Maar juist het ontbreken van de reden maakt het allemaal nog wat spannender. Goede film.
Naomi Watts
Ik hou een beetje gemengde gevoelens over aan The Children.
Aan de ene kant is het één migraine aanval. Irritant gejengel van die kids en qua duivelse daden gebeurt er eigenlijk niet al te veel. Ze zijn voornamelijk irritant en dat werkte regelmatig echt op mijn zenuwen. Gelukkig hebben we dan nog de rol van Hannah Tointon (Casey) die eigenlijk de film redt die als enige tegengas durft te geven. Een übercoole chick, gehuld in een minirok en met killer instinct. Die deursplinter kill is geweldig en vooral met de felheid dat ze het doet. Ze is nu op afstand mijn favoriete horrorchick. Ook wel ode aan de makers die het aan durven om onscreen children kills toe te passen
Toch blijft het jammer dat er qua terror deeds eigenlijk niet zo veel gebeurt, alleen de wat kleine wandaden hebben nogal grote gevolgen en ik had ook wel zonder dat gejengel kunnen leven. Ik had liever een echte adults vs kids battle gehad, niet dat naïeve gelul met die ouders.
Al met al toch nog wel een aanrader, te danken aan de cojones van Casey en de makers.
chevy35
ik heb zelden zo een irritante schreeuwerige film gezien,van het begin tot het eind me daar mateloos aan ge-ergerd,en over het waarom de kinderen zo veranderen is me ook een raadsel !
dus voor mij niet meer dan een halve punt
Heerlijke horrorfilm!
Er komen de laatste paar jaren echt pareltjes van horrorfilms uit Europa zeg! Frankrijk is tegenwoordig HET land voor de echte horror maar uit Engeland komen ook met regelmaat toppertjes. Zo ook The Children.
Jammer van de suffe 1e 3 kwartier opbouw. Veel te lang, veel te saai en het bezorgde me regelmatig irritatie met die zeikende en jankende kinderen. Men probeert personages uit te diepen die me niet boeien. Daarvoor kijk ik geen horrorfilm als deze.
Gelukkig gaat de film na 3 kwartier echt beginnen en dan wordt de film behoorlijk wreed en bij vlagen bijna eng. Die kinderen zijn echt scary als ze los gaan zeg. Deze film heeft iets wat andere horrorfilms bijna niet hebben. Kinderen in de hoofdrol. Moorderende kinderen en kinderen die vermoord worden zijn volgens mij niet echt nog geaccepteerde thema's in horror. Het idee dat je als ouder je eigen kind af moet maken is erg ziek maar wel steengoed uitgewerkt in de film. Eerst willen ze niet beseffen dat hen wat aangedaan wordt door eigen kroost maar als ze het beseffen dan moeten ze een hartverscheurende keuze maken.
Topper van de film was toch wel tienermeisje Casey. Mooie meid maar ook 1 met pit en iemand die actie ondernemen niet schuwde!
Na een tijdje kwam zij toch wel in de hoofdrol van de film terecht. Zo was haar kill bij de slaapkamerdeur erg hard. Sowieso had de film enge prima momenten zoals met de 2 kinderen en moeders in het bos of met de gewonde moeder in het huis. Die scene waar zij de trap op moet om haar dochter uit de slaapkamer te halen is creapy en zeer gaaf! Idem voor het einde met al die kinderen in het bos. Wel jammer dat dochterlief ook besmet lijkt. Dat lag voor de hand en helaas gebeurde het ook. Maar de film is gelukkig niet zon commercieel horrorproduct uit Amerika die je tegenwoordig zoveel ziet. Die films zijn echt voorspelbaar en bagger. The Children is creapy en beklemmend. Ook in de scene's waar niet echt wat gebeurd is het soms zeer spannend. Groot compliment aan de producers! Ook mede ook dankzij 't uitstekende camerawerk en de sterke soundtracks is de film erg geslaagd.
Dikke aanrader voor de horrorfans! Als het 1e gedeelte niet zo suf was had ik nog een halve ster erbij gedaan, maar voor nu:
Bottleneck
Je vraagt je af hoe kleine kinderen eng kunnen zijn, maar in The Children is dat toch goed gelukt! Knap ook dat alles bij daglicht speelt en geen nacht nodig is om een creepy sfeer te creëren. De sneeuw voegt er nog iets kils en lugubers aan toe. Na de aanloop komt de vaart er lekker in en hoop je vurig dat het pokkejong wat wordt aangedaan. Heel knap gespeeld trouwens van die kinderen (op wat nepgejank na, maar ja wat wil je).
Het is een leuke variatie op de virusfilms, ditmaal dus kinderen. Vind het ook een pluspunt dat de schuld niet onéindig lang wordt gelegd bij de verkeerde personen.
Toch zijn er wel wat dingen die ik een beetje vind misstaan in de film die voor de rest "waarheidsgetrouw" aandoet: ik zie twee kleuters nog geen lamme volwassen vent op een slee leggen, of een vrouw haar lot afwachten door twee andermans ukkies (trapscene), of je geliefde niet met de auto wegbrengen maar wachten op hulp die veel te laat zou komen. Maar goed, dat zijn slechts details. Dat er op het einde een stel wezenloos voor zich uit starende kinderen in een groep staan wordt onderhand wel een cliché en vond ik overbodig voor de afloop.
Al met al een geslaagde horror met een goed einde, die het imo op geen enkel front redt bij Eden Lake (om dan toch nog een vergelijking te maken).
maxcomthrilla
Boeiende film, waarvan ik mij afvroeg hoe kleine, weerloze kinderen nu toch zouden kunnen transformeren tot kleine meedogenloze, monsters?! Wel nu, door een samenloop van omstandigheden werd de situatie steeds grimmiger, waarbij de 1ste moord op de vader onheilspellend in beeld gebracht werd. De opbouw hier naartoe was al sterk, wat volgt is echter nog beter.
Het mag dan niet helemaal geloofwaardig zijn dat zulk klein grut volwassenen terroriseert en angst weet in te boezemen, de regisseur lijkt het niets te deren en mikt volledig op het principe dat kleine kinderen tot vreselijke daden in staat zijn, wat voorkomt dat hij met de handrem op regisseert om alles toch maar zo geloofwaardig mogelijk te houden. Deze film is op deze manier toch wat meer een horrorfilm dan een sociaal drama.
De kinderen waren inderdaad onuitstaanbaar, maar daardoor juist vreselijk effectief voor hun doen. De film zag er ook goed verzorgd uit, met enkele onheilspellende shots. De film is niet spannend, opdat je de hand voor je ogen hoeft te houden, maar desalniettemin wel spannend op een entertainende manier. 4*
schram101
Spannend filmpje die het van realisme niet moet hebben.
De gore is lekker aanwezig en ook de spanning zit er goed in. De kids komen overtuigend over hoewel het allemaal dikke larie is natuurlijk. Toch weet de regisseur een gevoel van geloofwaardigheid te creeeren die je op het puntje van je stoel laat zitten. Puik werk!
Ook het acteerwerk van de koters is goed. De levensloze blikken in hun ogen zijn om bang van te worden.
Uiteraard zijn er weer keuze's van de personages op te noem waar je je vraagtekend bij kunt zetten maar wat moesten we zonder domme beslissingen in een horror (thriller) film?!
Het einde van de film is een vreemde. Ik had zelf een totaal ander einde verwacht en stond dus ook wat abrupt te kijken toen het was afgelopen. Maar dit doet niets af aan de film. Sterker nog, het beklemmende gevoel dat je hebt tijdens de film voel je minuten later nog!
Fortune
Als je zit te twijfelen of je kinderen wil moet je deze film kijken dan wil je ze zeker niet.
Zat zeker een goede beklemmende sfeer in deze film die goed tot zijn recht komt.
Depressieve kids die er inzitten komen behoorlijk creepy over, vooral omdat je niet weet wat er precies gaat gebeuren.
Acteerwerk is redelijk, kinderen spelen erg goed en in het algemeen zat ik toch wel op het puntje van de bank wat ik de laatste tijd niet meer heb van horror films die uitkomen.
3.5
Triple G
Aardige horror. Hoewel mijlenver van enig realisme is de film zeker onderhoudend. Acceptabel acteerniveau van volwassenen én kinderen. En natuurlijk moet dit type films nauwelijks serieus genomen worden ondanks dat sommigen menen dat de film waardeloos is als dat niet kan. Je weet waar je aan begint, zou ik zeggen. En een beetje voorstellingsvermogen is essentieel in dit genre.
Wat meer onthulling over de oorzaak van de moordlustige kinderen had aardig geweest. We hebben een paar krioelende beestjes gezien die waarschijnlijk voor dit spektakel verantwoordelijk moeten worden geacht..
Het einde is echter gespeend van elke originaliteit en is zeer onbevredigend. Slechts gemakkelijk gemaakt voor een vervolg... Erg jammer, anders had de film best hoger kunnen scoren...
$pecial
Tegenvaller!
Acteerwerk was slecht en die kinderen, wat een lelijk rot jong zeg
Jammer, want de film is lekker verder hard en vooral het mysterieuze einde sprak me aan! Ik hou er wel van als de film je achter laat met het gevoel van; wat is er nu nou gebeurt?
Hele, hele krappe voldoende, weinig spanning te bekennen naast de prima gore; Ik heb dit jaar heel wat betere horrors gezien.
2.0 *
MNV2
En weeral een tegenvallende low-budget horrorfilm. Ik ben er nog niet uit wat ik het vervelendste vond aan deze film, het zwakke acteerwerk van die vervelende kinderen of de nogal lachwekkende handelingen van de personages. Het zijn in elk geval twee zaken waar ik me enorm aan gestoord heb. Vooral ook omdat het compleet ongeloofwaardig is dat vijf volwassenen zich laten vermoorden door vier kleuters. Verder werd mijn honger naar gore beelden en liters bloed ook al niet echt gestild, ik hoopte afgehakte ledematen en uitgeripte organen te bewonderen maar dat was helaas niet het geval en dat terwijl de film er toch de hele tijd naartoe leek te streven. Nu was het meer de hele tijd afwachten naar een moment dat maar niet kwam. Verder miste ik informatie naar het hoe en waarom van de vreemde handelingen van die kinderen.
Anyway, toch nog anderhalve ster omdat er af en toe wel een spannend moment te voorschijn kwam (doch voorspelbaar) en omdat het einde toch nog vrij origineel was. Ik hoop alleen dat er niet nog eens acht sequels volgen op een horrorfilm als deze.
1.5 sterren
Verassend enge film, al levert deze film wel een tweestrijd bij me op.
Aan de ene kant is de film ontzettend eng, in het begin zou je niet verwachten dat een paar kids eng zouden zijn, maar na de aftiteling denk je er wel anders over. Verschrikkelijk, soms zelfs nagelbijtend eng. De film is mooi gefilmd, lekkere setting, creepy sfeertje en een redelijke cast.
Wat mij tegenstond waren toch wel de handelingen van een aantal personages soms, allemaal zo naïef en op het einde met die auto zat ik al helemaal zo van: " je gaat toch niet uitstappen daar? Rijd gewoon rustig langs die auto en kijk of er iemand in zit!! " Zo'n gevoel kreeg ik, ook moest die moeder de auto nog is 20 meter van de verlaten auto af parkeren, hoe lastig wil je het maken?!
Ben benieuwd wat ze bedoelden met het einde? Dat Casey het virus ook te pakken heeft? Zodoende vind ik Onderhond zijn stelling niet helemaal goed naar voren komen, waarom krijgen alleen kleine kinderen het en waarom krijgt Casey op het einde het virus wel opeens te pakken? Een beetje vaag, maar vond het niet storend, wat mij betreft was het gewoon nog lekker mysterieus en niet al te uitleggerig, wat ook wel fijn is voor een keer. Denk misschien dat ze dat zwarte goedje beter wel helemaal uit de film hadden kunnen laten, misschien is soms beter dan ook maar een (hele) kleine uitleg.
Gewoon een degelijke horror/thriller, met zeker veel goede momenten in de film. Je moet verder wel tegen onlogisch en typisch horrorfilm gedrag kunnen, anders zou je je best nog een potje kunnen ergeren aan de film. Waar ik wel blij mee ben is dat het een keer een andere film is dan je gewend bent, als je later geen kinderen wilt hebben moet je deze film maar gaan kijken, want als je deze kids hebt meegemaakt wil je nooit meer kinderen!

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

An American Crime