• 9.374.505 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Tom Shankland

Met onder meer: Eva Birthistle, Hannah Tointon en Stephen Campbell Moore

Plot The Children

"You brought them into this world. Now ... They will take you out."

Twee gezinnen komen bij elkaar om kerstvakantie te vieren. Het begint als een spannende vakantie voor Elaine en Jonah, maar als de kinderen van het gezin hun ouders zonder duidelijke reden aanvallen, verandert het al snel in een nachtmerrie.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

De Britten zijn aardig bezig met horror de laatste tijd

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Dat waren ze toch altijd al wel?

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Niet zo actief als de laatste 2 jaar (Wilderness,Eden Lake,Robert Carmichael, Mum & Dad). Stuk voor stuk horrorfilms met veel potentie. Deze past vast ook in dat rijtje.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

Geweldig spannende film.. en stel je voor dat je kinderen ineens zo veranderen...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ziet er ook leuk uit.

Mijn lijstje word steeds langer zo

avatar van Halcyon

Halcyon

Het lijkt de laatste jaren wel een trend: doodenge kindertjes die het opnemen tegen volwassenen. Sowieso al een erg griezelig idee, maar The Children is toch wel degene die tot nu toe het verst gaat met dit concept.

Het begint met een familiereünie ter ere van kerstmis. Er wordt gelachen, gespeeld en gegeten. Maar het duurt niet lang voor de hel losbreekt. Zonder enige aanwijsbare reden vallen de aanwezige kinderen hun ouders aan die op hun beurt totaal geen raad weten met de situatie (kan je het hen kwalijk nemen?) en afglijden in een spiraal van paniek en hysterie. Wat volgt is een intense, spannende, doodenge en bloederige strijd tussen kinderen en volwassen die alle grenzen van de tot dusver heersende filmmoraal fataal overschrijdt. De reden hiervoor is tweeërlei: de kinderen zijn nog erg jong en per definitie erg onschuldig, maar tegelijkertijd bezondigen ze zich aan het meest buitensporige geweld en komen ze op de meest gruwelijke manieren aan hun eind.

Eigenlijk heeft The Children alles in zich om de nieuwe shocker annex klassieker van het decennium te worden. De film kent een hoog tempo, is gedurfd, hard, razend spannend, gruwelijk, compromisloos en gewoonweg erg goed gemaakt. Bovendien gaat hij verder dan elke andere film in dit genre. Het script is straight forward en verveelt de kijker niet met onnodige verklaringen die de intensiteit van de film in de weg staan. Daarnaast bevat The Children goed uitgedachte personages en dito karakterontwikkelingen die het surrealistische gegeven toch van de nodige geloofwaardigheid voorzien. Zo zien we dat de enige puber in het verhaal, tot geen van beide partijen behorend en dus met een min of meer nuchtere kijk op de zaken, zich logischerwijze ontpopt tot heldin en de strijd aanbindt met de moorddadige kinderen.

Gezien de afkomst van deze horrorfilm en gezien het choquerende thema zal The Children ongetwijfeld vergeleken gaan worden met Eden Lake. Daar waar laatstgenoemde film voornamelijk de realistische toer opgaat en daarbij maatschappijkritisch is, is The Children een klap in het gezicht zonder enige context. Veel meer confronterend met andere woorden omdat de kijker nergens enige houvast wordt geboden. Kortom: The Children is het summum in de kids vs adults horror!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Klinkt veelbelovend en ben blij dat ik deze in mijn AFFF programma heb gepland.

avatar van stinissen

Na Eden Lake eindelijk weer eens een geweldige Horror/Thriller de kinderen zijn echt weerzinwekkend en het verhaal is zeer spannend.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Indrukwekkend!

Waar eden lake al een gedurfde stap zette om jongeren neer te zetten als moordenaars op een realistische manier, gaat dit nog even een stukje verder, al is dit wel een stuk onwaarschijnlijker

Gedurende de hele film hangt er een zeer ijzige spanning, je weet niet wat er aan de hand is en de gebeurtenissen zijn behoorlijk indrukwekkend gezien de context.

De mysterie maakt deze film bijzonder spannend, je weet nooit wat er gaat gebeuren en dat zorgt voor erg originele en verrassende scènes.

De kinderen zijn daarnaast ook nog eens uitstekend gekozen, heel nietszeggend en daardoor angstaanjagend.

Een grote verassing en erg indrukwekkend! 4*

avatar van Brianna

Brianna

Niet echt mijn type film. Het is geen slechte film, maar werd er zelf niet warm of koud van. De het samenspel tussen de acteurs is goed, zelf de kinderen spelen het goed, daar lag het niet aan, maar wat ik al zei, niet mijn type film. Voelde de spanning niet.

avatar van barcam

barcam

Vond Eden Lake persoonlijk toch stukken beter.

Zeer goede acteurs en bangelijke kindjes maar miste iets.

avatar van Ondergronds

Ondergronds

Halcyon schreef:

Ja, ja, ja. Dit zou wel eens dé horrorsensatie van 2009 kunnen worden. Wat een beklemmend stukje cinema zeg! (.....)

Schitterend neergezet!

Vascago

En wie nu nog zegt dat kleine kinderen niet eng zijn verdiend een schop!! Echt in het begin ging het gewoon als in elk gezin al vond ik deze kinderen al wel extreem luidruchtig. Maar janken en schreeuwen hoort er blijkbaar bij , brrrr... En dan gaan die kinderen helemaal los. Paar te gekke schrikmomenten, voelbare angst bij de ouders en de puberdochter. Te gek. Lekker sfeertje, redelijk tot goed acteerwerk. Aantal leuke kills en een mooi einde. Wat wil je nog meer

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik kan er niets anders van maken dan dat het gewoon best een goede film is. Het grote pluspunt is dat het los staat van de Hollywood horror. Die vaak niet zo gedurfd (meer) zijn en bomvol clichés zit. Ik noem The Unborne.

The Children daarentegen voelt weer fris en fruitig aan. Een gevoelig onderwerp als kinderen doet de film goed. Ze komen daadwerkelijk bedreigend over en komen inderdaad op behoorlijk sadistische wijze aan hun eind. Dit maakt de film al bijzonder. De enige overeenkomst met Eden Lake is dat het om kinderen gaat, maar de context is totaal anders.

Toch was ik niet altijd te spreken over de gebeurtenissen. Bijvoorbeeld tot 2x toe hetzelfde schrikmoment. Vooral de 2e was erg overbodig. En op de 1 of andere manier kwam de spanning niet zo goed tot zijn recht. Althans, in mijn ervaring

The Children:

Een echte serieuze geheimzinnige horrorfilm met een handjevol geslaagde goremomenten. Alleen ben ik niet lyrisch over het totaalplaatje.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Zeer fijn filmpje, dat wel moet gebaseerd zijn op de gelijknamige film uit 1980.
Het verhaal is wel een beetje anders, maar het komt wel op hetzelfde neer.
Het einde van de film met al die kinderen in het bos is huiveringwekkend.
Compromisloos horrorvertier op zijn best!

brucecampbell schreef:
Het verhaal is wel een beetje anders, maar het komt wel op hetzelfde neer.
Het einde van de film met al die kinderen in het bos is huiveringwekkend.
Compromisloos horrorvertier op zijn best!

Ik heb de dag voor ik deze film heb gekeken die uit 1980 gekeken en die heeft er toch echt helemaal niets mee te maken. Lijkt er niet zelfs maar een beetje op vind ik.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Het is al een hele tijd geleden dat ik de film uit 1980 heb gezien, maar het gaat toch ook over geïnfecteerde kinderen die volwassenen aanvallen? Dat deze film er verder niet zoveel op lijkt kan ik aannemen.

Vascago

Ja maar dat is ook het enige wat een beetje hetzelfde is. Daar gaat het om een hele schoolbus met kinderen. En de kinderen hier worden gewoon donders aggressief, terwijl die andere kinderen bovennatuurlijke krachten krijgen en de mensen in het dorp met hun handen levendig verbranden, Dus deze is een heel stuk realistischer.

avatar van stef89

stef89

Eindelijk een keer wat anders dan de standaard horrorverhalen. Al is het kinder-tegen-volwassenen concept natuurlijk ook al wel vaker gebruikt in o.a. Eden Lake en Children Of The Corn. Maar wat ik bedoel te zeggen: deze film boeide van begin tot eind, wat ik de laatste tijd nog maar zelden heb bij horrorfilms.

avatar van Xen0n

Xen0n

Met al de meningen gelezen hier denk ik toch dat ik deze moet gaan bekijken, ook al vind ik de voorkant er vrij slecht uit zien. Geeft toch een negatief voorgevoel bij zo'n film, wat natuurlijk jammer is voor een film die bij zoveel mensen goed gewaardeerd is...

Morgen maar is kijken denk ik

avatar van iesja

iesja

Na lange tijd echt weer eens genoten van een horror/thriller film. Waarmee Eden Lake van start gaat gaat The Children even keihard door. Van mij krijgt deze film een 4 puur om de spanning maar het einde had toch beter gekunt. Vond de reactie van de vader zn vrouw op de bank gooien en met zijn dochter ervan door gaaneen beetje vreemd maar dat zal wel aan mij liggen. Geen vervolg aub, mooi zo laten!!

Keane1983

Ik ben heel erg benieuwd, ik ga hem vanavond kijken na mijn avonddienst...en hoop dat hij zo veelbelovend is zoals hij hierboven wordt beschreven.....Wordt Vervolgd...

avatar van dragonlady1982

dragonlady1982

het begon vond ik toch wel wat saai

maar later werd het gelukkig toch nog spannend.

leuke film

Keane1983

Dit is weer eens een topfilmpje..net gekeken en ben er zeer over te spreken.
Ik begin steeds meer van mening dat de beste horror films steeds meer vanuit europa gaan komen en amerika ons steeds meer comersieele stroep en remakes probeert aan te smeren...

MENSEN DIE KINDEREN WILLEN!!! KIJK DEZE FILM EERST...KINDEREN MAKEN MEER KAPOT DAN JE LIEF IS!!!!

Een film zoals deze heb ik nog nooit eerder gezien..ik dacht omdat er kinderen in mee spelen dat het niet zo erg kon zijn...meer niets is minder waard.
Er wordt een grimmige sfeer geceeerd en de muziek is er erg goed bij geplaatst.
Het acteerwerk vond ik zeer goed en vooral van de kleinere vond ik het super gedaan.
De film komt wel ietsjes traag opgang, maar vervolgens wordt je de rest van de film getrakteerd op een bloederige en spannende rit die net voor het einde toch weer een beetje tegenvalt hiermee doel ik op al die kinderen in het bos ineens....wat willen ze hiermee bereiken...en vervolg?? NIET DOEN !!!
De film heeft toch wel iets chokend, zoals ik net al zei heb ik nog nooit zo een film gezien met kinderen of wat er met de kinderen gebeurd...ik bedoel...een houten deur splinter recht door een kinderkopje!!!!
Deze film weet het allemaal toch wel realistisch en bruut te brengen.
Van mij een dikke 4.0* verdiend...
Een goede en beklemmende horrorfilm die je echt gezien moet hebben..

avatar van JacoBaco

JacoBaco

]Keane1983 schreef:

Het was zeker een intensief avonddienstje.

Keane1983

Hahaha dat kun je wel zeggen jah Ik denk er toch nog evenjes over na..

avatar van merdo

merdo

wat een zieke film is dit !! ik heb veel horrors gezien maar dit slaat nergens op kinderen die hun eigen ouders vermoorden en moeders die hun eigen kind afmaken uit onmacht!!!

wat ik zowieso niet begrijp is dat je je kind van 3 en 4 laat meespelen in zo'n film dan spoor je al niet als ouder

merdo schreef:

Daar zat ik dus ook mee in mijn maag...en dat is nou wel het verschil tussen europese films en amerikaanse.....de amerikanen zijn hierin te comercieel en te preuts...de europeanen zijn gewaagd en durven ook te doen...Ik ben er ook wel van overtuigd dat de kinderen niet alles mee krijgen van de film (net als in planet terror, speelt ook een kind in mee, maar hier zijn aanpassingen in gemaakt voor het kind en later digitaal toegevoegd!!!) Ik ben idd wel eens benieuwd hoe ze deze hebben gemaakt hahaha

avatar van steffiestones

steffiestones

Ik heb hem gisteren bekeken en moet zeggen dat ik teleurgesteld ben! Het eerste half uur gebeurd er niks en daarna is alles verwarrend. Eden lake vind ik véééél beter!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Mooie film met een interessant concept, nl. hoe kun je als ouder je eigen kind vermoorden?.. Dit is daarom een zeer geslaagde horror geworden die Damien naar de kroon steekt. Prima kinderen ook in de rollen. Verder natuurlijk wel ongeloofwaardig, maar dat doet aan thema verder niks af.