The Final Destination (2009)
Genre: Horror
Alternatieve titel: Final Destination 4
Geregisseerd door: David R. Ellis
Met onder meer: Bobby Campo, Shantel VanSanten en Mykelti Williamson
Releasedatum: 3 september 2009
Bekijk via Prime Video
Plot The Final Destination
"Rest In Pieces."
Nick en een paar vrienden gaan voor het weekend naar een circuit om een autorace te bekijken. Er gebeurt echter een verschrikkelijk ongeluk. Een auto rijdt met hoge snelheid het publiek in. Er vallen veel doden en het lijkt er zelfs op dat het stadion in elkaar gaat vallen, totdat Nick erachter komt dat het maar een visioen was. Hij besluit om samen met zijn vrienden te vluchten voor wat komen gaat, maar de ''dood'' zal de overlevenden blijven achtervolgen om alles wat gebeurd zou moeten zijn, recht te zetten.
Nick O'Bannon
Mechanic
Racist
Racist's Wife
dnnyy17
als ik deze film niet in 3D had gezien was het gewoon weer hetzelfde als die andere delen maar dan weer met nieuw verzonnen sterf-scenes.. 3D maakt het iets leuker maar het blijft voor mij een heel matige film met matige cast en weer een zelfde soort verhaal..
Vascago
Meer van hetzelfde alleen dan slechter. Het lijkt erop dat de inspiratie bij de sterfscenes een beetje weg is want die zien er vrij pover uit. Alleen de beginscene is al een stuk minder dan in de vorige delen. Verder worden ook dingen uit andere delen gekopieerd en dan iets anders in het verhaal geplaatst (de nailgun bv. Die zagen we ook al in deel 3 alleen ging de gast er hier niet dood van en het einde is eigenlijk precies hetzelfde als deel 1 Acteerwerk was gewoon erg matig. Ik vind het nog steeds een leuk concept, dus vandaar nog een kleine voldoende, maar of ze moeten weer echt nieuwe kills verzinnen of gewoon ophouden, want het wordt steeds minder.
TK1991
Wat een gezeik hierzo zeg. Je weet dat dit deel gewoon hetzelfde is van de vorige delen. Dat kan je gewoon overal lezen in de info over de film! Beetje kinderachtig om daarover te gaan zeuren en zeiken.
Vind dat dit de beste is uit de hele reeks. Niet omdat het verhaal anders is.. Maar om het 3d Effect. Gewoon verstand op 0 en lekker kijken en genieten van de gore effecten.
Kevin Floor
Geen speciale film, niet beter dan deel 2, maar met de 3D uitvoering, maakt het de film aangenaam om te zien!
3D wordt nog interessant met sommige films.
Bart013
Gister twee keer geweigerd bij de film.... in twee verschillende bioscopen. Had niet verwacht dat ze zo streng zouden controleren, nog 8 dagen tot ik 16 jaar ben dus ik dacht dat ze daar wel een beetje luchtig over konden doen. Maar nee, nog een dik weekje wachten voordat ik deze film zie dus.
uberjason
Ik ga em vanavond kijken met m'n vriend....ben erg benieuwd naar het laatste deel....de soundtrack ook al besteld bij Bol, dus dan is de collectie weer compleet.
Nog mensen die naar Piranha 3D gaan als ie uit komt?
Final Destination films vind ik altijd leuk om kijken...je word toch vaak op een dwaalspoor gezet voordat de dood werkelijk toe treed....dit word vast lachen met 3D effect. Ik zal mn oordeel binnenkort even vellen zodra ik hem gezien heb.
horrorfreak14
3 sterren voor de 3D effecten, die alles min of meer goedmaakten.
Verder was het zoals verwacht een typische final destination film, alles voorspelbaar en het einde ook typisch FD. En het acteerwerk was idd niet zo knap.
Maar er waren wel heel veel 3D effecten. Veel meer dan bij My Bloody Valentine of Ice Age dacht ik...die kleine rondslingerende dingetjes..xD
Warner Brothers
Heb me samen met mijn vriendin vermaakt in de bios. Wederom hetzelfde verhaal en min of meer een open einde....waar een vervolg op zou kunnen komen. We gingen met een tevreden gevoel de bios uit. Voor het vermaak en de spanning geef ik de film 4 sterren. (het verhaal daarentegen niet)
Frenkul
Ik heb hem in de bios gezien en nog wel zelfs in 3D!
Maar oeh wat slecht. nouwelijks 3d effects, ze zouden het niet eens
een 3d film moge noemen. Hij is standaard en te voorspelbaar.
Sjoerdow
Bah wat slecht. De 3D-effecten vond ik ook niet bijster bijzonder eigenlijk.
Maar waar ik mij dood aan geërgerd heb is die verrotte cast. Het is net alsof ik naar een aflevering van The Hills aan het kijken was. Allemaal mooie opgemaakte mensen, bah wat een neppe zooi.
Dan die acteerprestaties! Ongelofelijk wat tenenkrommend slecht en vervelend. Ik had de neiging om bij elke sentimentele scéne mijn hoofd weg te draaien. Bovendien stikt het script van onnozele fouten en ondoordachtheid.
Waarom gaat die Janet met een defect dakraampje in hemelsnaam haar auto wassen? WIL ze dood ofzo? Waarom doet die kapster alsnog de stoel omhoog terwijl die defect is? Je weet dat die stoel elk moment weer naar beneden kan schieten! En waarom bekommert niemand zich om de gestorven mensen (Hey Hunt just got killed....Oh my god, that means I am next!). Geen beelden van begravenissen of famillieleden die rouwen om de gestorvenen. Slechts onnozele dialogen tussen de 4 flat characters van deze film.
Al deze beroerde momenten in de film zorgen er ook voor dat je eerder gaat lachen om de kills dan dat je denkt: Och wat jammer dat dat karakter overleden is. Je krijgt totaal geen empathie meer mee, omdat de karakters er schijnbaar ook lak aan hebben.
Toegegeven, de kills zijn leuk en enigszins origineel, maar daar mag het in deze film niet alleen om draaien. Een beetje sleutelen aan het script en de voorspelbaarheid had wel gemogen.
Voor mij mag deze filmreeks wel afgelopen zijn, ik verwacht niks nieuws meer van een FD 5.
1,5 ster.
bart28
waarom moeten we in Belgie nog 2 weken wachten tot hij in de cinema uitkomt?
NERD
Dat is volgens mij toch ook wel een klein beetje het idee van deze serie films. Ik zie ze eigenlijk altijd als een horror/comedy. De gebeurtenissen zijn gruwelijk, de beelden meestal ook. Maar juist omdat de focus zo duidelijk op de enorm creatieve, uitgebreide en soms ook droge manier ligt waarop de verschillende personages (waarmee we toch weinig affiniteit hebben) het loodje leggen hebben bij mij altijd wel duidelijk een comische ondertoon gehad.
Neemt niet weg dat ik dit de zwakste uit de FD serie vindt. Een serie welke ik toch graag mag zien.
Mijn beoordeling: 3 sterren.
apekool
De film gezien in 3d, dat is eigenlijk hetgene wat het leuk maakt, want de film is eigenlijk verder niet heel boeiend. de sterfscenes zijn te ver gezocht, maar er zitten wel een paar ranzige stukjes in. Het was wel leuk vermaak, maar zonder 3d zou er geen bal aan zijn.
Ice_Princess
Ik vond hem leuk omdat hij in 3D was, maar verder was hij meer lachwekkend bij de sterfdingen dan echt eng/goor!
$pecial
Zonder 3D was deze film helemaal niets. Het stikt van de fouten, meer voorspelbaarheid in een film stoppen zou niet lukken en dan nog niet te praten over de acteerprestaties.
Het enige wat me bij de film liet blijven waren de kills! Die daar in tegen eerder komisch dan echt luguber waren.
En zoals gezegd zijn de 3D effecten zeker niet onaardig, hopelijk wordt deze techniek nog een keer toegepast in een film waar het niet alleen maar draait om dit. (Cameron's Avatar wellicht?)
DVD-T
Het einde was al wat in zicht bij de 3e Final Destination, en wat mij betreft heeft Ellis het laatste hoofdstuk gemaakt van de serie, want veel vernieuwing heeft hij niet aangebracht aan de gebruikelijke ingrediënten van deze leuke films.
Als de film begint heeft het net als in deel 3 helemaal niets meer te maken met de vorige delen uit de serie. Dit betekent dat dit weer meer van hetzelfde is in een ander jasje. Dat het in 3D is maakt verder niet uit, die ervaring heb ik niet gehad aangezien hij bij ons in de bios in 2D draaide. Had er bij sommige effecten misschien iets leuker uitgezien, maar ik zie het verder niet als een nieuwe/echte toevoeging op het gebruikelijke. Dit keer krijgt een van de jongeren een visioen bij een auto race. " Iedereen gaat dood" wordt er geroepen, een aantal mensen verlaten het circuit en moeten er vervolgens alsnog aan gaan. Voor het goede verhaal gaat er natuurlijk niemand naar een FD film, maar om te zien wat voor gruwelijke dood de personages dit keer ondergaan. Dit zit zeker goed, al wordt het nergens echt meer spannend aangezien het aldoor wordt aangekondigd. Toch merk je dat de inspiratie toch wel een beetje op is. De doden gebeuren nog wel leuk, maar worden te snel afgerageld en voltrokken, waardoor je als kijker een beetje met een onvoldaan gevoel achterblijft. 1 scène wil ik special even noemen en dat is het moment in de shopping mall . Deze zag er fantastisch uit en was zowaar nog een beetje spannend.
Acteerwerk is een beetje belabberd en komt nergens echt goed over. Nu stoort me dat in dit soort films niet echt, maar het had dus beter gekund. De effecten zagen er verder een beetje nep uit allemaal, en ook filmtechnisch is er nergens iets vernieuwends te ontdekken. Leuk vermaak, meer niet.
Pijnlijk 4de deel.
Deel 1 en 3 waren (best) vermakelijk maar daar blijft maar weinig van over. Deze keer wel érg vervelende acteurs en erg vergezochte situaties.
Het basisidee is ondertussen ook iets teveel uitgemolken. Zou niet zo erg zijn moesten de makers daar ook rekening mee gehouden hebben, maar het blijft blijkbaar de bedoeling dat het publiek "oeh!" reacties roept tijdens de twists.
Effecten waren deze keer ook wel erg nep, meeste kills waren best leuk en origineel maar énorm slecht vormgegeven. Zeer plots en onnatuurlijk allemaal, en dat terwijl ze toch probeerden best goor over te komen. 3D is verder ook erg storend, zeker wanneer je de film in 2D kijkt. Je ziet de hele tijd welke stukjes 3D moeten zijn, wat afleidt en het filmwerk ook helemaal niet ten goede komt. Eerder achteruitgang dan vooruitgang.
De opzetjes blijven nog steeds best grappig, verder is het tussengebral bijna gereduceerd tot 0. Niet slecht maar het maakt van de film zelf al een reeks herhalingen. En dat terwijl het 4de deel zelf al één grote herhaling is. Waarschijnlijk het grootste minpunt.
De optiteling was uiteindelijk nog het leukst (met x-ray kills uit de andere films). Niet zo'n positieve constatatie dus.
DonLeone
hoogst origineel vervolg met ingenieus bedachte manieren om te komen overlijden, hier zou ik graag backstage bij geweest zijn om wat meer te controleren of elke 'dood' wel technisch haalbaar is
Vascago
Wat is er origineel aan? Dit is een pure herhalingsoefening van de vorige 3 delen. Alleen met minder coole moorden.
DonLeone
nee, ik vind persoonlijk dat dit vierde deel echt geniaal bedachte moorden heeft in tegenstelling tot de andere drie. daar waren ze ook al cool, maar nu nog meer.
ik denk er dus wat anders over als jij, ik vind de samenloop van omstandigheden van verschillende gebeurtenissen goed gevonden
deTuinman
volgens mij zijn alle moorden precies hetzelfde maar telkens andere attributen
ik vind dit soort kansloze films echt in het rijtje, scarymovie, high school musical en van die andere aso-commerciefilms passen
$pecial
Geniaal bedachte moorden? Nou dat vond ik wel meevallen, ze waren af en toe erg saai en heel vergezocht.
Deel 1 vond ik erg vermakelijk en toen ging het gewoon berg afwaarts met deze serie.
The Final Destination, laten we hopen dat het ook daadwerkelijk echt de eindbestemming is van deze reeks.
DonLeone
ik denk niet dat dit de laatste final destination zal zijn
en dat denk ik niet alleen omdat ik het goede films vind
als je gewoon even kijkt naar hoeveel commercialising er aan zo een film zit
en dat er zo wordt op ingespeeld door media, magazines en dergelijke
nee dan vermoed ik dat het enkel zal toenemen in 'delen'
zelfs al heeft DeTuinman gelijk, het zijn altijd dezelfde moorden met andere attributen, maar wat mij betreft kick ik zo op deze films juist vanwege de andere attributen
bovendien geldt die stelling niet alleen voor alle horrorfilms, maar ook voor alle films
elk sterfgeval in een film is al vaak verfilmd
het gaat om het verhaal en niet om details zoals hoe ze doodgaan
mja en er komen vast nog delen
de Saw franchise is een perfect voorbeeld van hoe een filmreeks veel extra weet te verkopen
$pecial
Ja, daar heb je gelijk in, het draait nu eenmaal om het geld, en deze film zal ongetwijfeld wel wat in het laatje brengen
Jammer dat het zoveel gebeurt want het is niets anders dan de formule keer op keer gebruiken.. uitmelken heet zo iets, en daar is SAW ook een goed voorbeeld van.
Regan_Robbie24
gisteren met mijn vriend in de bioscoop gezien toch spijt dat ik niet weer voor harry ging! het is een grappige film maar om veel voor te betalen? nopeh. de andere delen zijn leuker. maar ja ieder z'n mening. De film is toch 2,5 waard;)

Final Destination: Bloodlines

Final Destination 2
2003

Final Destination
2000

'Final Destination'-franchise opnieuw populair in aanloop naar nieuwe bioscooprelease van zesde deel

Saw

Saw II
Horror, 2005

The Ring
Horror, 2002
autoracesterven en doodplanstock car racing auto ongelukpremonitionbloedvergietenvision