The Hangover (2009)
Genre: Komedie
Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Todd Phillips
Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via Videoland
Plot The Hangover
"Some guys just can't handle Vegas."
Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.
- Trailer (YouTube)
- The Hangover (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Mr. Chow
Melissa
Mike Tyson
SITH_LORD
Heb erg gelachen met deze film, valt niet mee om een goede comedy te maken. De zoektocht was erg leuk gedaan. Mike Tyson met Phill Collins
je80roen
Mja gisteren herzien op dvd. Maar als de verassing ervan af is en de foto's op het einde in het klein te zien zijn, in tegenstelling tot op een bioscoopsherm verliest de film toch wel een groot deel van zijn charme. Moet hem tot mijn spijt toch een punt in mindering brengen.
rustugan
Heb genoten van de film. Zoals sommige hier al zeggen vind ik dat die dikke de film draagt. Het stukje met Tyson kon me niet echt boeien. Voor de rest erg leuk gehad. En het einde is natuurlijk ook fantastisch.
goedefilms
The Hangover echt een leuke film om lekker alles even te vergeten.
Tyson had voor mij ook niet gehoeven.
Misschien niet overal realistisch maar zoals zo vaak wordt gezegt
het is maar een film.
Een aanrader op het gebied van komedies.
W.Yellow
Wat een geweldige film zeg. Ik heb vreselijk gelachen. Dit soort films zie je niet vaak. Echt een TOPPER !!
FunkyMonk
De enige echt grappige personage in de film was die Chinees/ Japanner. Voor de rest vond ik er echt bar weinig aan.
hahahaha, idd ja. had er ook meer van verwacht.
ruudhesselink
Zat weinig spirit in de film, werd ook allemaal erg flauw gebracht.
Het einde op de bruiloft heeft een groot aandeel in deze milde score, prachtig stukje!
evenals de foto's van de aftiteling, ook fantastisch
Woolf
Ik heb altijd mijn twijfels bij Amerikaanse comedy's maar ik vond deze erg aardig. Heb me goed vermaakt. Een minpuntje: Mike Tyson.
Resurrection
Comedy is een van de moeilijkste genres in mijn ogen. Er zijn zoveel valkuilen waarin scriptschrijvers en regisseurs kunnen trappen. Daarom toch een 3,5 hoewel ik er meer van verwacht had.
Iedereen die ik sprak was vol lof over The Hangover, dus misschien ben ik met iets te hoge verwachtingen gaan kijken (daar was ik me van te voren al van bewust). De setting an sich is al grappig, volwassen mannen die in een wilde stad los gaan, daarna out gaan en de volgende dag proberen te achterhalen wat er is gebeurd. Als kijker blijf je daarom geinteresseerd, omdat je zelf ook niet weet wat zich die nacht allemaal heeft afgespeeld. Wat dat betreft doet het aan als een detective. Wat humor betreft vond ik het een beetje tegenvallen, het had allemaal iets directer gemogen en gezien de verhalen had ik verwacht dat de grappen legendarischer waren. Ook de grapdichtheid mocht in mijn ogen nog wat hoger.
(Wel goed om te zien dat het monopolie op amerikaanse (mannelijke) komedie van Jonah Hill, Seth Rogan en consorten een keer doorbroken is. Hoewel ik sommige films van hen beter vind.)
namingway24
Deze komedie steekt ver boven de middelmaat uit door het geweldige camerawerk, de produktie (locatie, sets) en het interessante plot, dat elke keer weer leuk blijft.
En de film houdt stand, zelfs na de vierde kijkbeurt.
Op de Blu-Ray staat ook de unrated versie, maar ik moet toegeven dat ik de bioscoopversie prefereer. De vaart gaat er bij de unrated versie een beetje uit, en maar heel weinig toegevoegde scènes zijn grappig.
Wel raar trouwens, is dat bij de aftiteling van de bioscoopversie de foto's waarop Galifianakis een blowjob krijgt zijn gecensureerd, terwijl je dat in de bioscoop wel zag.
Al met al staat deze film in mijn top 5 van het jaar...
barns
Errug leuk zeker voor tijdens de kerstdagen.
Het verband tussen 'the hangover' en de kerstdagen is me niet duidelijk
Latinstar
mike tyson was juist het enige pluspunt van de film want dankzij zijn agressieve houding moest ik juist lachen want die mietjes waren echt bang voor hem haha. voor de rest waren de andere acteurs totaal niet grappig met hun onderbroekenlol.
mayhemblik
Leuke film die van mij nog wel véél gekker had gemogen.
Een paar keer dubbel gelegen.
dat stukje dat ze op dat terras zitten en onze bebaarde held die ruk beweginkjes maakt bij die baby, hilarisch.
Wat ik wel jammer vond is dat ze die psychopaat/verkrachter een rol hebben gegeven, Mike Tyson moet je extreem links laten liggen die griezel.
Mag ik jullie erop wijzen dat Todd Phillips ook de man is achter de geniale documantaire Hated over GG Allin??
Dat is absoluut een aanrader.
En nee, oké GG was ook wel een psychopaat, maar wel één met humor én geweldige muziek!
yeyo
En hij kan er blijkbaar nog best mee lachen ook, de cynicus: We all do dumb shit when we're fucked up.
documantaire
Dit moet natuurlijk documentaire zijn
Nomak
Jij moet geen onzin lullen over zaken waar je geen weet van hebt!
BoordAppel
Misschien heb jij er geen weet van dat Tyson voor verkrachting is veroordeeld?
!!!!*Lucky
Als je hoort hoeveel mensen 20 jaar vast hebben gezeten en toch later onschuldig blijken & sowieso hoeveel onschuldige worden veroordeeld, dan kan je best zeggen vind ik dat je hier niks zekers over kan zeggen.
Maargoed back to the movie.
Yamato
De humor ontging me compleet, ook het verhaal vond ik niet boeiend maar dat zal ook de bedoeling niet zijn geweest.
mayhemblik
Jij moet geen onzin lullen over zaken waar je geen weet van hebt!
Jij vind het zeker héél normaal als je iemands oor afbijt?
Heb elkander lief is mijn credo.
Maar, vraag ik me dan af heb ik geen weet van, ik heb de man meerdere keren zichzelf als een debiel zien gedragen en als je in zijn ogen kijkt zie je dat er iets goed fout is aan die man.
Een tijger als huisdier (wat ie ook echt heeft) zegt volgens mij genoeg!
dutchtuga
Dat had Tony Montana ook en volgens mij is dat gewoon een hele normale liefdevolle man..
DMF
The Hangover is nergens echt origineel of verrassend. Dit soort personages zijn al vaker voorbijgekomen. Een stoere kerel die de groep op sleeptouw denkt te nemen, een suffe zeikerd die nergens de lol van inziet en een halve debiel die er maar wat bij lijkt te hangen.
Wat The Hangover echter wel verrassend maakt is het feit dat stereotiepe personages toch meermaals een brede glimlach op mijn gezicht weten te brengen. Vooral Zach Galifianakis, die de gekke Alan speelt, vond ik erg sterk. Met zijn vreemde voorkomen en zijn ontzettend droge manier van reageren toverde hij met regelmaat een glimlach op mijn gezicht. Sterker nog, je kon me opvegen toen hij bij de scène op het dak van het hotel vertelde dat hij deze avond had voorbereid en een briefje met tekst uit zijn broekzak trok. Ik lag ook helemaal dubbel toen hij emotieloos stond te klappen op het politiebureau toen zijn maatjes neergeschoten waren met een taser. Geweldig!
Ondanks het feit dat ik de hele film het gevoel had dat ik het allemaal eigenlijk al eens gezien had, bleef het toch mijn aandacht vasthouden. De acteerprestaties, van deze voor mij onbekende cast, waren uitmuntend en het verhaal stak nog best aardig in elkaar. De film voelde in ieder geval aan als één geheel. De zoektocht naar wat er nou precies allemaal gebeurde tijdens de vrijgezellenavond vond ik verreweg het sterkste gedeelte van de film.
Naar het einde toe vond ik het alleen wel erg lang duren. Dat Doug uiteindelijk zijn bruiloft zou halen viel wel te voorspellen. De uitwerking daarvan vond ik ook niet echt bijzonder en bij lange na niet zo leuk als de gebeurtenissen daarvoor.
Al met al heeft deze film me prima vermaakt. Ik ben blij om te zien dat er weer eens een goede komedie op de markt is gebracht.
* * * ½
Nomak
Misschien heb jij er geen weet van dat Tyson voor verkrachting is veroordeeld?
Weet ik maar al te goed. En Tyson is altijd blijven ontkennen. Wat denk je, die kerel is wereldberoemd en was zo rijk als de zee diep is. Hij kon elke vrouw krijgen die hij wou, en dan gaat hij iemand verkrachten? Komaan, zo een vrouw gaat graag genoeg met hem naar bed om hem daarna van verkrachting te beschuldigen.
Jij vind het zeker héél normaal als je iemands oor afbijt?
Heb elkander lief is mijn credo.
In het heetst van de strijd kan zoiets gebeuren.
Heb jij die wedstrijd wel gezien? Tyson's wenkbrauw lag open door Holyfield's kopstoten. Tyson maakte meermaals zijn beklag bij de scheidsrechter en die deed er niets aan.
Niet zo gek dat hij dan door het dolle heen is en er dan maar een straatgevecht van maakt.
Op de rest reageer ik liever niet.
yeyo
Dus gewoon omdat hij beroemd is, zou hij onmogelijk iemand kunnen verkrachten? Niet elke vrouw is zo kortzichtig, hoor. Tyson staat bekend om zijn ontvlambaar karakter en ik denk niet dat hij al te goed met afwijzing kan omgaan.
Nomak
Natuurlijk kan hij wel een vrouw verkrachten.
Maar hoe vaak komt dit scenario niet voor bij beroemdheden? Gebeurt ook regelmatig hij voetballers.
Waar het om gaat is dat Tyson zowat alles heeft toegegeven wat hij mis heeft gedaan, enkel deze zaak is hij steeds blijven ontkennen. Als hij het al zou gedaan hebben zou hij het nu evengoed kunnen toegeven, hij is er toch al voor gestraft. Maar neen, hij blijft ontkennen.
Ik dacht dat iemand onschuldig was totdat zijn schuld is bewezen. Maar blijkbaar geldt dat niet als je Mike Tyson heet. Mensen hebben dan toch al hun oordeel klaar.
progressive008
Beste comedy film sinds jaren, originele grappen en gewoon verassend.
Vooral de tijger jeetje wat heb ik gelachen.
Gewoon kijken zou ik zeggen
bartkats1996
was supper leuk eergisteren gezien lag dubbel op de bank van het laggen.

The Hangover Part III
2013

The Hangover Part II
2011

Brak op nieuwjaarsdag? Vandaag kijk je naar 'The Hangover' op televisie

Geliefde komedie 'The Hangover' vanavond (14 juli) op televisie te zien

'Casino,' 'Ocean's Elven' & andere filmklassiekers: waar wordt gokken gethematiseerd?

De tien best beoordeelde films van de jarige Bradley Cooper (49)

Intouchables

Shutter Island
Mystery / Thriller, 2010

Toy Story 3
Animatie / Komedie, 2010
blackjackstag nighthangoverlost weekend bag over headchapelhit with tire iron geheugenverlieslas vegasdrugsduringcreditsstingerelevator