• 9.382.111 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Detective Gigante

avatar van barns

barns

Ramon K schreef:

Dit is toch eerder een tienerfilm met een scheut volwassen geweld?

Daar sluit ik me, zoals misschien al duidelijk, helemaal bij aan.

Als dit een volwassen film was geweest met een paar puberale zaken ertussen gepropt dan had er ook zeker niet zo'n zware nadruk gelegen op bijvoorbeeld Hit-Girl (met haar quasi grappige scheldwoorden).

Zo zie ik dat in ieder geval.

avatar van Beer82

Beer82

Toppertje! Er is genoeg gezegd over deze film op dit forum, maar echt een stuk beter dan ik verwacht had. Orignaliteit 5*, uitvoering soms flauw maar overwegend sterk 4*.

4,5* dus

barns schreef:

Daar sluit ik me, zoals misschien al duidelijk, helemaal bij aan.

Zo zie ik dat in ieder geval.

Heerlijk toch?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zoals gezegt vond ik Kick-Ass eerlijk gezegt een beetje anti-puberaal. En daarmee bedoel ik ook inderdaad dat die American Pie gehalte belachelijk word gemaakt.

En wat ben ik toch een lul om dit nog te vergeten te zeggen: die scene dat de film even veranderd in een stripverhaal vond ik ook een uitschieter. Was prachtig getekend en die methode deed ook aan dat manga stukje uit Kill Bill denken.

Kan dit hierboven nog toegevoegt worden in mijn recensie door een mod? (Behalve dat "wat ben ik toch een lul om dit nog vergeten te zeggen?")

planet_of_death

Inderdaad prachtig getekend en erg orgineel!

avatar van stephan73

stephan73

Kick-Ass is zeker een leuke film, maar de briljante film die de meeste dit vinden zie ik er niet in.

Visueel ziet het er gewoon goed uit en ook de acteurs zijn leuk gekozen, maar het middenstuk haalde het tempo enorm uit de film.

Hit Girl is gewoon het tofste personage en wordt fantastisch neergezet door Chloe Moretz. Ook Nic Cage, die ik de laatste tijd eigenlijk verschrikkelijk vind, doet het aardig als Big Daddy.

avatar van barns

barns

planet_of_death schreef:

Heerlijk toch?

Over smaak valt niet te twisten, dus heeft geen zin om daarop in te gaan

avatar van Tyoom

Tyoom

Heel leuk idee voor een film: ja

Lekker wegkijken: ja

Briljant: nee

SilverGun

Had hier meer van verwacht. Je zit vooral naar cliché's te kijken en wordt sporadisch getrakteerd op een sterke actiescène met goed gebruik van andermans muziek. Verder veel ongeïnspireerde dialogen en situaties. Krijg ook een wat vreemd gevoel bij het in elkaar slaan van een meisje van 11 door een volwassen kerel.

planet_of_death

Als je niet van muziek uit andere films in een film houd heb je zeker een hekel aan die van Tarantino.

planet_of_death schreef:

Ligt natuurlijk geheel aan het gebruik daarvan. Maar door toevoeging van John Murphy's muziek voor Sunshine maak je van de boodschappentrip van je oma nog een epische scène, dat is imo wat gemakkelijk. Had het trouwens over 'goed gebruik', dus niet echt een kritiekpunt.

planet_of_death

Maakt niet uit of het gemakkelijk is of niet, als het maar werkt. In het geval van John Murphy moet ik je gelijk geven. Dat is al zo vaak gebruikt.

SilverGun

Maakt niet uit of het gemakkelijk is of niet, als het maar werkt.

Daar kun je elk cliché ook mee goedpraten, ben ik het dus niet mee eens.

avatar van wimnoot

wimnoot

Ik denk dat je het beste deze film kunt beoordelen (mag iedereen zelf weten hoor!) als een nieuwe videoclip op MTV. In bijv. Lady Gaga's video met Beyonce wordt duidelijk verwezen naar Tarantino's films (vooral Kill Bill's Pussy wagon). Omdat het allemaal zo luchtig en lollig bedoelt is, vind ik dat Vaughn WEL wegkomt met het gebruiken van andermans muziek. Zelfs van de grote Enio Morricone.

Zodra iemand een western gaat maken met die muziek dan schreeuw ik ook moord en brand!

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanmiddag in Metropolis te Antwerpen (altijd weer een belevenis!) gaan zien.

Eigenlijk had ik nog nooit van deze film gehoord, totdat ik jullie voornamelijk possitieve berichten hier las en ik er toen maar eens wat meer over ben gaan lezen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt!

Regisseur Vaughn geeft ons een complete nieuwe en originele draai aan het superhelden genre, door gewone mensen, zonder super krachten of geniale andere gaven, zich te laten verkleden als hun gedroomde alterego om de misdaad te bestrijden.

Hoofdrolspeler en nerd Johnson, die alles behalve atletisch of getraind is wordt dan ook op zijn eerste ronde flink tot moes geslagen en daar zat nog een flink shockeffect bij.

De film is niet perfect, maar heeft veel possitieve kwaliteiten:
hij is vaak grappig en spannend te gelijk.
Eigenlijk zit je de hele film naar een stelletje idioten te kijken, die toch op hun manier heldhaftig en cool zijn.
De actie scene's zitten goed in elkaar en zijn ook aardig in beeld gebracht (hoewel ze niet de coolheid en briljantheid van bv de eerste Matrix en Kill Bill uitstralen).

Sommige dingen zijn niet erg onverwacht:
je ziet van mijlenver aankomen dat Hit-Girl, waarschijnlijk nog zal leven en op het juiste moment zal in grijpen en ook in de finale zit je te wachten op de komst van Kick-Ass, wat de spanning er iets wat uit haalt.

Qua acteren is eigenlijk iedereen wel aardig goed:
Johnson is zowel aandoenelijk als grappig tegelijk in zijn nieuwe pas verworven rol als "superheld", Cage is eindelijk ook weer eens behoorlijk op dreef (ipv op de automatische piloot), maar het is uiteraard Chloe Moretz als (de elf jarige!) supersonische Hit-Girl die de show steelt.

Kortom: geen briljante film, maar wel een hele originele & leuke en zeker eentje die je, wanneer je van het genre houdt, toch wel echt moet gaan zien!

Een acht, ofwel vier sterren.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Ik vond de film t/m het het internetfilmpje-gedeelte erg sterk, op z'n minst 4 sterren. Helaas dwaalde dat voor mij weer af naar 3,5 (een gewone sterke film) vanaf het moment dat Hit-girl de flat komt binnengelopen t/m het cliche-einde.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Kwam traag op gang maar toen het eenmaal bezig was erg vermakelijk! Heerlijke personages, goede muziek. meesterlijke shoot outs en nog wat komedie maken dit voor mij een geslaagde film..

avatar van cees72

cees72

Ik sluit me aan bij de voorgaande spreker; het kwam iewat langzaam op gang. Dat kost een half sterretje Verder is dit voor mij nu al de cultfilm van 2010. Meng een beetje Spiderman met Tarrentino, Bruno en American Pie en dit is het fantastische resultaat.

Nu op zoek naar de soundtrack.

avatar van jesse39

jesse39

net in bios gezien

geweldige film!!!

12 plus leeftijd snap ik niet

aangezien al dat bloed en vliegende ledermaten:P

cage speelde ook leuke rol

avatar van bladonis

bladonis

HIT GIRL!!!!!!!

Ik ben verliefd op een 11-jarig, paarsharig, vuilbekkend, pruillippend, ginsu-messen zwaaiend, gunpompend kung fu samoerai meisje from hell!!!!!! Is dat erg? Nou neuh, in dit geval heb ik volgens sommige 'welingelichte' bronnen de geestelijke volwassenheid van een 16-jarige, en dan is 't weer hélemaal koosjer! Niks aan t handje!

Kick-ass is een leuke tienerfilm over een onzekere comicbooknerd die het in z'n bolle hersens haalt om zónder bijzondere superkrachten of financiële steun als een gemaskerde 'super'held de misdaad te gaan bestrijden! Verder heeft hij ook nog z'n gewone normale tienernerd-sores.

De film is zéker goed, máár... Ze hebben een paar elementen uit de comic geschrapt of verdraaid, waardoor het verhaal misschien wat gesmeerder liep, maar er óók een aantal belangrijke motieven wegvielen. Dat is niet supererg, maar ik -als closet comicbooknerd- miste die elementen wél.

Kick-ass is een grappig mannetje, en wordt erg goed gespeeld door Aaron Johnson. Toch is het juist het feit dat hij om de haverklap genadeloos op z'n flikker krijgt ook de reden dat hij -óndanks zijn onstuitbare enthousiasme en feilloze naïviteit- een beetje te kort schiet als hoofdrol.

Nee, dán Hit Girl! WAT een rauw talent is dát zeg! Chloe Moretz steelt in elke scene de show. Ik kan niet wachten tot ze een spin-off gaan maken - a la Elektra van Daredevil, maar DAN een keer GOED grrrotvrrrrrdrrrromme!!!! One hit, one kill, that's MY GIRL!

Speciale notering voor McLovin' als Red Mist! Deel Twee kán alleen maar kicken worden met Red Mist als BIG BAD!

Al met al een leuke, vermakelijke film die lekker loopt. Sommige muziek vind ik hilárisch, andere keren hebben ze iets verhergebruikt van een héle recente film -28 Days Later anyone?? Het is hit and miss, maar zeker een goede soundtrack. Film kijkt lekker weg, en smaakt alleen maar beter met een jumbobak popcorn voor je en een fles bier in elke knuist.

Drie sterren voor de film, en daarbovenop één héél speciaal pimpelpaars sterretje voor Hit Girl!

avatar van clockwork72

clockwork72

Yeah, morgen eindelijk deze film zien!

avatar van Threeohthree

Threeohthree

bladonis schreef:

.....

avatar van Splinter

Splinter

Charlie Cheese schreef:

Je haalt me de woorden uit mijn mond! Ik dacht het eerste uur dat ik naar een geweldige film zat te kijken. Het subplot van Hit Girl en Big Daddy verpestte het voor mij een beetje. Het veranderde in eindeloze (schiet)gevechten en halverwege het tweede uur kon de film me helemaal niet meer boeien. Het laatste kwartier t/m het einde was het dieptepunt (zal voor veel mensen juist een hoogtepunt zijn).

Ik geef hem een kille 6.

avatar van bladonis

bladonis

hihi, thanx!

Ik was vergeten te vermelden dat ik de film met m'n date fatmike heb gezien. En ook Stephan73 was aangeschoven voor dit smorgasbord van comicbook-geweld!

Ik ben zéér benieuwd naar hun ongezouten mening (Stephan73 heeft 'm hier ergens boven al gespuid..). MAAR wat ik hier geschreven heb is míjn kijk op de film, de comic-verfilming én mijn warme gevoelens voor een paarsharige mini-geweldstsunami genaamd Hit Girl!

avatar van kliko29

kliko29

Zeer grote verrassing voor mij dacht dat de nadruk op komedie zou liggen maar toch meerendeel aktie.

Orgineel uitgewerkt idee

Flinke scheut aktie

Humor die ook egt leuk is

Hit Girl TOP en Nic Cage eindelijk weer lekker bezig!!!!!

Gaat em zien

planet_of_death

Dan ben je wel wat streng met je score.

avatar van Respekked

Respekked

Kunnen de fanboys deze film uit hun updates halen en niet na elk bericht weer iets posten over de score van een ander?

avatar van erwin1122

erwin1122

ik heb me prima vermaakt bij deze film! een 5!

Respekked schreef:

Wat een kinderachtige reactie. Ik vraag aan iemand waarom zijn score in verband met zijn reactie zo laag is en jij zegt meteen dat ik deze film uit mijn updates moet halen. Triest.

avatar van finitio

finitio

Na al die goede comments moest ik deze film toch echt zien. Het is een leuke film met een verhaal dat nog enigzins boeiend is. Helaas is 'boeiend' niet genoeg voor een rating boven de 3,5*.