Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
sinterklaas
Denk dat veel mensen nu verliefd zijn geworden op Chloe Mortenz, maar helaas zijn we daar te oud voor.
En als ik het zo allemaal bekijk dan durf ik te wedden dat Mortenz op haar 14de een potentiele pornoster is.
Kick-Ass 2: Balls to the Wall komt eraan, jammer genoeg pas in 2012
net in bios gezien
geweldige film!!!
12 plus leeftijd snap ik niet
aangezien al dat bloed en vliegende ledermaten:P
cage speelde ook leuke rol
Het ligt er totaal aan hoe het wordt gebracht. Als het geweld met een serieuze ondertoon wordt gebracht en er vliegende ledematen in voorkomen, kan je wel een 16+ waardering verwachten, zoals bij Rambo 4. Als iets cartoonesk wordt gebracht, is het allemaal minder ietwat minder schokkend. Dit is een actiekomedie, dus het geweld is eerder cartoonesk dan serieus.
Hoho, laten we het bij de legale leeftijd houden.
Een potentiële pornoster maakt nog geen porno (ster) hé. Het zal er wellicht voor d'r in zitten over een jaarte of 6 a 7.
clockwork72
Echt DE knaller van het jaar dit. Had er tot 2 weken terug nog nooit van gehoord maar de film was zoals de titel al vermeld KICK-ASS!
In het begin leek het nog op een standaard superheldenfilmpje. Een nerd die een superheld wil worden in een groen pak die op straat gasten in elkaar mept. Ik vond het gewoon pure awsomness!
De film is daarom ook bikkelhard. Vooral die Hit-Girl wat een wreed wijf en die introductie van haar was ook echt wreed. De film wist ook de hele speelduur te boeien en verveelde geen moment. Een 5* en een plek in m'n top 10!
sinterklaas
Nou, dan wil ik wel een rolletje met r spelen.
Als ze me heel laat dan.
bladonis
eehrm, ik maak in dezen wel onderscheid tussen:
-de ACTRICE Cloë Moretz, wat ongetwijfeld een superleuk mutsje is
en
-het KARAKTER Hit Girl, die een kick-ass mini-assassin is!
Ik weet het niet 100% zeker, maar volgens mij zit daar wel enig verschil tussen?
Verder wil het hart wat het wil, en doet het wat het doet. Daar valt weinig aan te regelen of te sturen.
Tot slot, volgens mij is iedereen tegenwoordig op gelijk welke leeftijd altijd een potentiële pornoster! En sowieso verhuren acteurs hun lichaam voor achterlijk veel geld om net te doen alsof ze iemand anders zijn voor het plezier van een ander, dus what's the diff?
Ik blijf d'rbij, HITGIRL rulz!
sinterklaas
Mmmh, toch gok ik dat Hit Girl in Kick Ass 2 over 2 jaar wel een sexscene zal spelen, aangezien ze nu knalt en schiet en vecht en vloekt.
bladonis
O, op die fiets!
Vraag t me een beetje af hoor, ze is dan íets ouder, maar niet veel! Ja, drinken doet ze natuurlijk óók NOG niet (autorijden grappig genoeg wél
). Maar dán denk ik dat je gelijk hebt, de Amerikaanse moraal een beetje inschattend gok ik dat ze haar dan eerder laten seksen dan drinken, misschien wel met een comicbooknerd!
AchmedATM
Ik betwijfel het, qua seks
, Het leuke aan het karakter is grotendeels de onschuld, en dat ze dan nog mensen in stukjes gaat hakken. De onschuld gaat gelijk uit het raam na een seks scene.
Net als in de scene waar ze naar de HQ van de badguy gaat. Ze lijkt heel onschuldig voor die gasten en ook voor het publiek en dan opeens gaat ze los Die image zou je dan kwijtraken bij het publiek, denk ik.
Maarja na de verasende Kick Ass, weet ik niet wat Vaughn in gedachten heeft voor deel 2.
Naomi Watts
Seksueels doet ze helemaal niets man. Torture pornactress misschien. Verwachten dat ze op haar veertiende pornoster is, weet niet in welke duistere kringen jij je bevindt
de kardinaal
Deze film kicks ass.Yes!
Echt de leukste komedie sinds lange tijd met behoorlijk wat spanning en keihard ook nog. Geweldig hoe al de verschillende elementen bij elkaar zijn gevoegd en het toch tot een geslaagd geheel is verworden. Smaakt naar meer.
jacobine_rodijk
De Kijkwijzer keuring is door NICAM inmiddels officieel verhoogd van 12 naar 16 jaar en ouder.
planet_of_death
Hadden ze dat niet even eerder kunnen doen. Al die duizende oma's en hun kleinkinderen.
sinterklaas
Deel 2 komt, die heet Kick Ass 2: Balls to the Wall. Dat zegt al genoeg.
Kick-Ass 2: Balls to the Wall in 2012 - FilmTotaal filmnieuws
sinterklaas
Nou, je weet maar nooit he.
We zagen nooit eerder een kind op der 12de zo tekeer gaan in een film. Dan is Mathilda uit Leon nog subtiel maar hier gaan toch echt alle remmen los. En ja, daarom: als ik het zo allemaal bekijk zou het wel zo kunnen zijn dat ze over 2 jaar in deel 2 een fikse wip maakt met Aaron Johnson. Misschien ook wel op de Crank wijze.

jorn2611
ik vind hem 12+ waard hele grappige film en ook leuk
ik hou wel van aktie en komedie door elkaar.
en leuk hoe ze hit girl hebben bedacht.
eindelijk een jonger iemand
er zat alleen mar veel bloed in boeie
en dat bloed zag je als een flits
sinterklaas
Nederland zou ook net als bij Harry Potter 3 een uitzonderlijke leeftijdscategorie kunnen maken van deze film. 14 jaar en ouder.
Tonypulp
Heerlijk
Geweldige film, vaughn pakt het naar mijn mening perfect aan.
Heerlijke mix tussen humor, droog maar subtiel en schitterende actie.
De cast is schitterend, zelfs Cage vond ik geniaal. Terwijl hij normaal een behoorlijk vlak en droog persoon is was dat hier een perfecte keuze. Samen met hit-girl een leuk duo en dat levert schitterende momenten op. Eigenlijk zelden minder dan geniaal.
Briljante soundtrack, echt meesterlijke keuzes ertussen. Zwaar kunnen genieten van het audio-visuele aspect hier. Er valt weinig te verzinnen waarmee ik me niet heb kunnen vermaken. Sowieso met Avatar samen het mooiste wat ik dit jaar verwachtte in de bios, en het stelde alles behalve teleur.
Dreamboy
Kick-Ass!
Kick-Ass is echt geweldig! Gedurende de gehele film kon je mij spotten met een big-smile. Alles klopte gewoon. De humor, de verhaallijn, de karakters, de soundtrack en dat einde! Echt KICK-ASS!
Lexcoaster
Over-de-top actie scènes, kurkdorge humor en keihard geweld. Deze film heeft enorm veel lak aan conventies en alleen daarom al is het lachen geblazen.
Sterk geacteerd door zowel alle acteurs, zeer goede visual en special effects, en het tempo waarin het verhaal wordt verteld ligt erg hoog. De soundtracks om bepaalde scènes te ondersteunen zijn vaak ook briljant gekozen.
De humor is vaak erg droog, maar bovenal origineel. Dat gegeven in combinatie met de overdreven en keiharde actie maakt van Kick-Ass een echt actie spektakel. Ik had alleen Kick-Ass zelf wat meer Ass laten Kicken.
4,5*.
AchmedATM
Deel 2 komt, die heet Kick Ass 2: Balls to the Wall. Dat zegt al genoeg.
Kick-Ass 2: Balls to the Wall in 2012 - FilmTotaal filmnieuws
Weet ik, dat heb ik paar berichten terug al gepost
Lexcoaster
Er zijn zo enorm veel goede films die nauwelijks aandacht krijgen en die wel een top 250 positie zouden verdienen, dat ik die eerst wat meer erkenning toe wens. Ik zie liever wat meer geweldige arthouse films wat meer algemene erkenning krijgen dan alweer de zoveelste Hollywood blockbuster.
jellebre
Heerlijk gefilmde actie en af toe goede humor,
jammer dat ze de nadruk op een 'tienerfilm' hebben gelegd.
Toch het kijken waard
MrHorror
gisteren gezien. hoewel ik er vrijwel 'blank' inging, zonder echt te weten wat voor soort film het was (uiteraard wist ik er wel iets over, maar alsnog wist ik niet goed wat ik kon verwachten), en mijn verwachtingen dus niet zo hoog waren, moet ik zeggen dat ik dit echt een geweldige film vond!
kick-ass kicks ass!
Marpher
De begin begon geweldig. Het begon heel grappig met zijn leven te schetsen, maar naar mate de film vorderde sloeg de humor over in de Hollywoodstyle (een klein meisje dat iedereen in elkaar slaat gaf me meer een soort spy kids idee). Gelukkig kon ik er nog wel om lachen en heb ik het met plezier uitgekeken. 3.5*
wvv89
Goede film zeg, dat is een tijd geleden. En een user review van IMDB geeft 1 ster aan. Onbegrijpelijk.
De hele film zit goed in elkaar. Zeker wat betreft de actie scenes.
Zeker de moeite waard om te kijken!
Jesse93
Heerlijke film, meestal erg voorspelbaar, maar dat maakte het niet minder leuk. Toen ik Red Mist zag moest ik meteen aan MacLovin' denken van Superbad. Erg goed geacteerd en super gedaan hoe je zo'n klein meisje zo goed met wapens om ziet gaan. Muziek was overigens ook goed. Had in eerste instantie niet verwacht dat er ook daad werkelijk mensen vermoord werden. Maar gelukkig konden ze de film nog steeds grappig houden.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen