• 9.381.760 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Detective Gigante

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

barns schreef:

Dat is niet mijn punt. Kick-ass is qua verhaallijn de belangrijkste maar wat uit de vele pagina's met reacties blijkt is toch wel dat Hit-Girl altijd degene is die bijblijft. Dit heeft Vaughn dan toch weer lekker gedaan. Verpak deze film in het Kadopapier van Kick-Ass en laat er een hit-girl inzitten.

De ernstige/belangrijke zaken gebeuren met Hit-Girl, puur om sympathie te krijgen voor dat kind. Alle credits zijn gericht naar haar, en niet richting Kick-Ass met zijn zielige 'Homo-vriendin-blablabla'-lijn.

& op die manier scoor je zo goed als altijd veel punten met kinderen, niet omdat het zo goed bedacht is, maar juist omdat iedereen daar een zwak voor heeft. Of ze nou scheld of niet

Mnja... ik denk toch dat de sympathie eerder uitgaat naar het ongewone van de hele zaak, niet zozeer in het feit dat Hit-Girl een kind is. Je krijgt haar 'als kind' ook maar weinig te zien, bijna uitsluitend als superheldin Hit-Girl.

Na het bekijken van de film onthoud ik toch zowel Kick-Ass, Hit-Girl als Big Daddy.

avatar van louisvf

louisvf

planet_of_death schreef:

Kinderlijk? Heb je Hit-girl niet horen schelden?

Ik heb het over de humor! Dat geweld en scheldwoorden tegenwoordig aanvaard worden door de jongere jeugd is een feit! Maar daarom is hij niet minder kinderlijk.

Ik vond die voice-overs trouwens ook niet goed...

Ik hou het nu bij 3.5* voor de toch wel leuke actie, camerawerk, afwerking en werk van Mark, Cage en Chloe. Na herziening word dit waarschijnlijk toch een 3*

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Voor een derde keer gezien en `t blijft een toffe film.

1 Van de besten van dit jonge jaar.

avatar van stkolaf

stkolaf

stukje van Hit Girl over de 'sign of a giant cock', echt, meest geniale en meesterlijke stukje van de hele film. kan niet wachten tot kick-ass op dvd komt, dan knip ik dat stukje eruit en gebruik het als ringtone...

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Zo lang hoef je niet te wachten hij staat ook op de soundtrack als intro voor het nummer Banana Splits van The Dickies.

avatar van Shinobi

Shinobi

Gisteren zonder verdere verwachtingen in de bios gecheckt. Ik had al wel wat trailers gezien die er wel aardig uitzagen, maar wat ik in de bioscoop zag blaasde mij compleet weg.
Wat een orgie van humor, onnodig bloedvergieten en actie. I love it.

Wat het leuk maakt is dat het zo realistisch wordt gebracht, ik bedoel wie zou er nu geen superheld willen zijn. En die Dave gaat er gewoon voor, ondanks dat hij genadeloos in elkaar gebeukt wordt.

Naast Dave zelf genoot ik erg van Hit Girl, een freaking meisje van elf jaar dat de meest schunnige taal gebruikt en al die matrix like moves van haar, geweldig.

Cage vond ik persoonlijk zelf ook wel lachen. Ik heb hem nooit in zo een rol gezien. Ik ging echt kapot toen hij in de fik stond en al die aanwijzingen aan Hit Girl gaf. "Now the Robin revenge."

Ik heb nu alweer zin om 'm nog een keer te kijken, tot nu toe mijn nummer één voor dit jaar.

5, 0 Sterren voor een zeer verfrissende film.

avatar van Moonshade

Moonshade

gio1001 schreef:

Gisteren de film vol verwachting gaan kijken...en man wat een grote teleurstelling...

Totaal alles behalve humoristisch...en een slap verhaal wat totaal niet boeit...

Dit is een film waar vermoedelijk een gemiddelde tiener niet eens een lachspier van beroerd zal krijgen.

Het start erg gezapig en enorm voorspelbaar, om vervolgens de gehele film zoutloos te blijven.

Humor kon ik totaal niet ontdekken.

Erg jammer, maar voor mij een totaal geflopte productie...waarin zelfs Nicolas Cage het presteert om een niets zeggende rol te vertalen..

Samenvatting: geen humor, geen verhaal en geen echt plot.

Voor de moeite 1 ster.

Oh, er zit genoeg humor in de film hoor. Alleen (extreem droge) subtiele humor die niet iedereen zal kunnen waarderen. Maar humor bepaalt toch niet alleen of een film goed is of niet? Wat vond je van de actie? Acteerprestaties? Ik, bijvoorbeeld, ben erg onder de indruk van het meisje dat Hitgirl speelde.

avatar van barns

barns

Moonshade schreef:

Nou, volgensmij heb jij toch echt naar iets anders gekeken, deze humor is toch echt niet te scharen onder 'subtiel', ligt er eerder te dik bovenop

avatar van Koike88

Koike88

Ontzettend vette actie scenes. Origineel verhaal met zeer verrassende elementen.

Ik ging er heen met het idee dat het een comedy was met de nadruk op de humor en wat minder op de actie. Dat is dus eigenlijk andersom, al was de humor de hele film door aanwezig.

De actiescenes waren bruut, mooi gefilmd en niks op aan te merken. Het acteerwerk was ook top voor een film als deze.

De film is niet zo grauw en vooral luchtig, wat eigenlijk een beetje een paradox schept met de actie scenes. Maar het werkt precies voor Kick-Ass.

Puur vermaak.

Ramon K

De actiescenes waren bruut, mooi gefilmd en niks op aan te merken

De choreografie is nogal pover, de actie ontstaat puur op de montagetafel (veel te veel cuts wat mij betreft) en alleen enkele originele kills houden de actiescenes nog een beetje overeind.

Verder vind ik dat de 'moraalridders', bepaalde critici die nogal uithaalden naar de film, wel ergens een punt hebben wanneer ze klagen over het belangrijkste personage: Hit-girl is een 11jarig kind, zonder besef van goed en kwaad, en ze moordt als een volwassen moordmachine zonder enige scrupules. Nu kan ik niet zeggen dat ik het echt moreel abject vind, maar ik vind het ook weinig cool of kick-ass eerlijk gezegd. Beetje suf. Ik kan niet echt juichen voor dit killer-kind.

Eerste half uur is nog best aardig (sukkeltje trekt pak aan en gaat het gespuis, zonder superkrachten, te lijf) maar daarna ontaardt de film in een doorsnee superheldenfilm, de clichées inbegrepen (love-interest oa).

En was ik pas al een beetje gaan klagen over het feit dat Tarantino's geleen van filmuziek me wat tegen ging staan, nu pakt ene Vaugh dus gewoon echt de muziek van een hele bekende Leone western. Vrij suf, evenals het gebruik van het minste nummer van het laatste Prodigy- album.

Redelijk vermakelijk nog maar het gemiddelde voor deze film is absurd hoog. 2,5*

planet_of_death

De film doet gewoon wat het moet doen: als de sodemieter vermaken. En dat heb ik zeker gevoelt.

avatar van AHWA

AHWA

Anderen niet. Deal with it.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Ramon K schreef:

Wat maakt het uit dat het geleend is, het gaat erom dat de perfecte muziek per scene wordt gekozen. Kick-ass is dan niet perfect qua muziek, maar hij komt wel erg dicht in de buurt vindt ik.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Weet je, ik ben er gewoon nog niet helemaal uit.

Aan de ene kant; actie, schelden, bloed, hippe muziek, dat heb ik allemaal al beter in andere films gezien.

Voice-overs heb ik altijd al een hekel aan gehad, op enkele uitzonderingen na. maar in dit geval vond ik het af en toe wel amusant.

Aan de andere kant vind ik het verhaal wel behoorlijk origineel

En natuurlijk: Hit-Girl!

Geweldig! Nog nooit heb ik in een Hollywood film zo een personage

gezien.

Noormaal zijn daar de kindertjes; Of uber-braaf en/of intelligenter en met een hoger normbesef dan hun volwassen omgeving.

Of kleine monstertjes in horror films.

Hier is het gewoon een koelbloedige grofgebekte assassin, die iedereen de pan in hakt!

Een geweldige Kick in de Ass tegen de sitcom kindertjes van Cosby,Who's the Boss, Full House en ga zo maar door.

Eerste indruk; een 4.

Maar nog wel een keertje goed bekijken.

avatar van IcU

IcU

Onwijs toffe actie knaller met erg leuke humor en toch wel een goed verhaal. Ik wist niet wat ik moest verwachten, en daar was ik achteraf blij om. De originaliteit verraste me, hoewel het mij cinematografisch wel aan Watchmen deed denken. Ik heb wel geleerd om nooit meer naar zo'n soort film als middag voorstelling te gaan. Ik haat tieners die zich vervelen. Ook moet het verboden worden zakken chips te verkopen. Door dat deze film mij agressief maakte heb ik iedereen die vervelend was hun ass ge- kicked. Ik heb er applaus voor gekregen.

Ik moest ook wel lachen om die oma's die hun kleinkinderen een film hebben uit laten zoeken. Een oma ging zelfs buiten wachten totdat de film afgelopen was.

Ramon K

Wat maakt het uit dat het geleend is

Voor mij kan dat heel veel uitmaken. Die muziek is geschreven voor een heel bekende spaghettiwestern. Daar associeer ik de muziek mee. Tarantino kwam er al mee weg (hij gebruikte scores van minder bekende spaghettiwesterns die ik destijds nog niet gezien had en hij kreeg het soms ook nog voor elkaar om de muziek 'eigen' te maken in een scene)..... Vaugh hier niet helaas.

het gaat erom dat de perfecte muziek per scene wordt gekozen.

En dat lukt Vaughn ook niet (imo).

Mwa... Soundtrack bestaat toch voornamelijk uit top 40 liedjes. Ik vind het niet denderend.

avatar van neo

neo

Het punt is ook dat muziek van Morricone's For a Few Dollars More (en enkele andere) tot in den treure is hergebruikt door zowel professionele filmmakers, tv-makers en hobbyisten. Bovendien vaak op zo'n manier die van getuigt van geen enkele klasse. De standaard ode zal maar zeggen. Daarom is het begrijpelijk dat mensen dit hinderlijk vinden.

planet_of_death

Maar hier wordt het toch goed gebruikt?

avatar van AHWA

AHWA

Mwah, niet echt. Het paste niet echt bij de rest van de muziek. Meer een goedkoop trucje, wel een leuk trucje, maar meer was het ook niet denk ik. Zal wel een boel geld gekost hebben.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

De muziek wordt uitstekend gebruikt in deze film vind ik, ''gejat'' of niet. Dat mensen het hinderlijk vinden dat het muziek afkomstig uit andere (bekende) films is, is een ander verhaal. En daar kan ik me misschien ook wel een beetje in vinden. Ik vond het echter geen probleem, integendeel zelfs.

Wat ik wel jammer vond, was het nummer 'Crazy' van Gnarls Barkley (buttnummer). Als Red Mist en Kick-Ass i.p.v. op dat nummer helemaal los hadden gegaan op 'Nothing in This World' van Paris Hilton had het helemaal geweldig geweest.

planet_of_death

Gelukkig is dat enkel een persoonlijke kwestie.

avatar van neo

neo

De kosten voor hergebruik van filmmuziek kunnen erg verschillend uitpakken en zijn vaak ook onderhandelbaar. De prijs voor hergebruik kan onder andere afhankelijk zijn van hoe het wordt gebruikt, hoe lang, wie de rechten heeft en voor welke markt de film bedoeld is.

Leland Palmer schreef:

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Is toch gewoon het foutste van het foutste.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

En gisteren toch in de bioscoop gezien en ik moet zeggen: dit stelt totaal geen teleur. Integendeel: deze film is GEWELDIG en dit soort termen ben ik nog zelden in andere films tegengekomen. Ja, wel een klein beetje in Takashi Miike's Zebraman, maar daar zat ook fantasie in. Kick-Ass probeert juist zo non-fictie mogelijk te doen en duidelijk te maken dat sommige dingen die je wilt bereiken gewoon niet kunnen, en dan nog wel op een hele leuke manier.

In het begin toen ik deze titel nog annouced zag staan, dacht ik ook: Nicolas Cage in een stomme kinderfilm. Nou toen zag ik de posters en de goede recensies en dacht ook: dit kan niet mis gaan. En inderdaad, de film was echt schitterend, alles zat erin en dat kom je ook maar weinig tegen. Het begint allemaal als een nerdy film, of eigenlijk beter gezegt: anti-flauwe Amerikaanse comedy films. We krijgen te maken met de potentiele nerd David die eigenlijk een beetje een standaard puber is die goede cijfers haalt maar verder niet echt bij het groepje thuishoort. Hij rukt zich grotendeels af, is vaak het pispaaltje (en dan ook vooral in die ubergrappige scene's met die 2 maloten die vanalles stelen, en leest enkel stripboeken, en zo krijgen we toch wel een vraag: Hoe ver ga je met je obsessie van stripboeken? Die antwoord krijg je in Kick ass. Op een hele grappige hartverwarmde manier.

En zo zou je zeggen dat Kick-ass een stom puberaal filmpje is over een een of andere mafkees die superheld wil worden in zijn apenpakkie en daarnaast ook nog mede wannabe's ontmoet. Dat is dus absoluut niet zo, want Kick-Ass is toch niet bepaald een film voor kinderen. Al snel krijgen we te maken met een flink dosis heerlijk geweld dat vaak ook helemaal over de top is. En over die andere zogenaamde superhelden: Big Daddy word toch schitterend neergezet door Nicolas Cage en dan over Hit Girl nog maar te zwijgen, SCHITTEREND neergezet door Chloe Mortez. En dat is dan nog maar een 12 jarig meisje die al zo kan vloeken en schelden en daarnaast zelfs in Matrix style schiet en vecht(en dan om dat klunsige vechten van Kick Ass nog maar te zwijgen). En dat allemaal voor zo'n jong meisje. Dat hebben we in Leon al wel gezien met Nathalie Portman maar hierin gaat het toch echt wel stukken verder. Die zou wel vanaf der 6de getraint hebben derin en dan zullen ze in Amerika al gaan lopen zeiken: noooh dat zo'n kind zulke vieze woorden gebruikt. En over de actie zelf... Gooi The Matrix, Kill Bill, Leon, films van Tarantino, Woo en Ritchie door de blender (ok, plus dan nog een beetje flauwe Amerikaanse komedie) en je krijgt dit pareltje. Echt Geweldig gewoon. Alles word uit de kast getrokken en goed verzorgt. Het bijrolletje van Red Mist was ook nice en soms zou je eerst denken dat het een bad-guy is.... of nee is het toch een good guy.

Ook de gangsters waren erg om te lachen en ook die methodes van hun waren lekker sadistisch en ook lekker humoristisch. Zowat de hele film door zit je gewoon met een adrenalinestoot en een fiere grijns op je gezicht te kijken en lig je al in een deuk van de kleinste dingetjes. Lekker hard en cynisch ook en niet zo flauw en subtiel wat een gemiddelde zou verwachten. Mark Strong was erg geinig als die maffiabaas en Corey Johnsson ,die ik ook graag in films zie, mocht er opnieuw wezen. Wat ik wel jammer vond is dat Big Daddy (Cage) veelste snel stierf. Maar geen probleem, het onschuldig uitziende Hit Girl hakt iedereen even de pan in in het nog even fantaaastische actiefinale. Vooral dat die Kick-Ass ff met zijn Jetpack met miniguns langs komt. Geweldig! (deed me btw denken aan de helicopterscene uit The Matrix. Parodie? En ook die scene waarbij Hit Girl op een Kill Bill achtige wijze die crackrokers uitschakeld en ook die: Kun je wel tegen kleintjes?

Daarnaast is de verzameling soundtracks ook fantastisch. (Word al fantastischer zo ) The Prodigy (vooral met Stand Up waarvan ik eerst dacht dat het Primal Scream was. Heb hem btw nu opstaan. ) Primal Scream natuurlijk, Mika, Sparks, die Banana Splits van The Dickies noem maar op.

Gewoon prachtige film. Zoiets ben ik nog nooit tegengekomen in films en dan nog wel op zo'n manier waarbij het nog realitstisch mogelijk moet blijven zonder er toch stiekem buitenaardse wezens of monsters bij te halen. Nee, dit is hem echt helemaal. Prachtig gespeeld, prachtig idee en de uitwerking is nog veel mooier. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat hij in Schagen (verkozen tot de beste bioscoop van Noord Holland) niet meer draait na 2 weken. En dan laten ze zo'n afgeraffelde prutfilm als Clash of the Titans nog wel draaien? Ik zou echt niet weten wat er nou slecht aan is. Dit is gewoon weer iets heel nieuws dat vast en zeker wel nageaapt zal worden in 100den andere films. En over een deel 2? Laat maar komen, maar geniet eerst maar met volle teugen van deze film. Door en door hartverwarmend en totaal over de top. Als je een film wilt zien, niet twijvelen en ga als eerste naar Kick Ass.

avatar van IcU

IcU

@ Sint. Mooie review. Kan ik me helemaal in vinden.

avatar van barns

barns

sinterklaas schreef:

Je zou inderdaad zeggen dat het een stom puberaal filmpje is, dat blijkt uiteindelijk ook zo te zijn. Omdat deze actie erin voorkomt is het opeens een film voor volwassenen? Lijkt me een beetje kortzichtig. De humor in de film is zoals al eerder genoemd te american pie-achtig, te puberaal. Dat kan je niet verdoezelen met een bloed en flinke explosies.

avatar van eltorro

eltorro

barns schreef:

Ik zou het meer andersom zeggen, een film voor volwassenen met wat puberaal humor. Dat puberaal humor vond vooral plaats, op die school en tussen die stel vrienden. Wat opzich niet zo vreemd is aangezien het tegenwoordig op de scholen er niet meer anders aan toe gaat, elkaar uitmaken voor homo en zo. Voor de rest was het vooral originele droge humor, waar wel goed over na was gedacht.

Ramon K

Dit is toch eerder een tienerfilm met een scheut volwassen geweld?

avatar van LotusBlossom

LotusBlossom