• 9.381.546 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Detective Gigante

avatar van Respekked

Respekked

AchmedATM schreef:

Dus wat? Niemand heeft gezegd dat Ritchie z'n stijl van Vaughn komt. Er wordt alleen gezegd dat Ritchie de film over het algemeen niet beter zal maken. Dus..

Dus.. dat je wel kan roepen dat Vaughn het brein is achter Ritchie's films, maar dat Ritchie een eigen succesvolle stijl heeft ook zonder Vaughn. En dat het dan niet vreemd is dat mensen de potentie die Kick-Ass heeft graag in handen hadden gezien van een beter/strijlvoller regisseur dan Vaughn.

planet_of_death

Daar zijn de meningen over verdeelt. Ik heb niet veel met Richie en wel wat met Vaughn. Simpel.

avatar van Eduardo500

Eduardo500

tot nu toe de slechtste film van 2010 !!!

planet_of_death

Onderbouw dat eens, beste jongen.

avatar van Kevin13

Kevin13

Kijk naar zijn stemmenlijst en je weet het meteen

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Respekked schreef:

Ik heb nooit gezegd dat Vaughn het brein achter Ritchie is. En zonder Vaughn was deze film nooit gemaakt, aangezien niemand hem wou produceren. Hij heeft zelf sponsors bij elkaar gezocht voor het project en dus minder censuur.

avatar van christophel

christophel

best wel grappig zo'n "batman" ilm, alleen niet realistisch, wel leuk gespeeld *3.5

avatar van Respekked

Respekked

AchmedATM schreef:

Ik reageerde in eerste instantie dan ook niet op jou.

avatar van DavyJones

DavyJones

(Dit is mijn eerste bericht op dit Forum)

- Kick-Ass - Ik heb echt genoten van deze film! Delen in deze film die normaal binnen mijn fantasie zijn opgesloten werden hier gewoon uitgewerkt en geeft voor mij een voldoening. Zowel het verhaal als de acties hebben mij van begin tot eind wakker gehouden. Na zelfs voor de tweede keer bekijken in de bioscoop heb ik gemerkt dat de emoties ook goed waren en heeft bij mij een traantje laten gaan. Nicolas Cage moet meer van dit soort rollen spelen als in Kick-Ass. Past bij hem ..

Ik kan er meer over vertellen ..

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

DavyJones schreef:

(Dit is mijn eerste bericht op dit Forum)

Ik kan er meer over vertellen ..

Ik zou zeggen, stem meer, maak een persoonlijke top 10, en schrijf vaker

Altijd gezellig!

avatar van DavyJones

DavyJones

@ SnakeDoc

Zal ik zeker doen!

louisvf

Jammer van de soms toch wel erg kinderlijke humor en de iets wat overbodige liefde tussen de "homo" (niet grappig) en die griet...

Mooi gefilmd, leuke muziek, sterke actie scenes en goeie acteerprestaties van Frank D'Aminco, hit girl en big daddy maken wel een heleboel goed!

3.5, maar had er veel meer van verwacht...

Respekked schreef:

Ik reageerde in eerste instantie dan ook niet op jou.

Volgens mij kan je wel zien aan Layer Cake dat Vaughn toch wel een groot deel van het brein was achter Ritchie's Snatch en Lock, Stock...

Vond dan ook persoonlijk Layer Cake van dat niveau en Revolver en RocknRolla niet! (waarmee ik niet wil zeggen dat ik Ritchie slecht vind...)

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11925 berichten

Het kán dus wel, originaliteit in Hollywood. Een paar schoonheidsfoutjes wat onder andere wordt veroorzaakt door een onevenwichtig verhaal hier en daar, maar een perfecte rolv an Chloe Moretz, een meesterlijke combinatie van muziek en beeld, en af en toe wat voorzichtige maatschappijkritiek. Dit is komedie zoals komedie hoort te zijn. 4,0*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Kick Ass begint al uit de bioscopen te verdwijnen? In de beste Bioscoop van Noord Holland draait ie niet meer. Onbegrijpelijk.

avatar van Jeffajef

Jeffajef

moet zeker een 2de deel komen!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11925 berichten

Doe me een lol... laat Hollywood voor één keer de magie van een geweldige film niet aantasten en het gewoon lekker bij één deel houden.

planet_of_death

Ik heb zo'n vermoeden dat er een tweede deel gaat komen, aangezien de film in Amerika een aardig succes is.

avatar van Elegy

Elegy

Wat een leuke film is dit. Het verhaal is ietwat voorspelbaar, maar wel erg origineel.

De acteurs zijn erg goed gecast en de film heeft ook een flinke dosis humor.

Echt een aanrader om te zien. Deze film zou veel meer aandacht moeten krijgen.

planet_of_death

Maar dat krijgt ie niet, omdat mensen naar Clash of The Titans gaan. Doodzonde.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

AGE-411 schreef:

Heb ik gedaan.

Ik wil deze ook zien. Maar ik vrees voor een te kinderlijk gehalte.

Waaraan verschilt deze met gewone kinderfilms die wat boefjes pakken? (type Home allone)

Dit is vrees ik ook de rede waarom Kick-Ass nog maar zo weinig heeft opgebracht.

Ik zelf dacht eerst ook.. deze hoef ik niet te zien veel te kinderlijk , maar na de recensies toch maar gaan kijken. En dan gaat er een wereld vol geweld voor je open.

Dus maak je keuze deels met de trailer en door te weten dat dit gewoon bruut en humor vol is.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Vooroordelen he...

Ik ga deze vanavond nog maar snel zien in de bios voor het te laat is.

avatar van kayltje

kayltje

Toffe film! Had wel verwacht dat er meer humor in zou zitten vanaf het begin. Tegen het einde vond ik het pas komsich worden. Ondanks dat toch 3,5 sterren omdat het gewoon een leuke film was en omdat Hit girl geweldig is

Actionfreak schreef:

Vreemd, ik had juist goeie vooroordelen juist omwille van Vaugh!

Na het bekijken van de film vond ik hem juist erg kinderlijk...! Natuurlijk zit de film boordevol geweld en af en toe eens een grappig moment maar de humor in het algemeen blijft toch van een kinderlijk/american pie achtig niveau! (dan heb ik het vooral over dat trio en het liefdes gehalte in de film)

planet_of_death

Kinderlijk? Heb je Hit-girl niet horen schelden?

barns

Het ging over humor.. dat niet echt op een hoog niveau ligt in deze film.

Is het overigens grappig dat een klein meisje aan het schelden is? lijkt me een beetje erg simplistisch.

Simpel, maar geniaal!

barns

Daar ben ik het niet mee eens aangezien ik het toch een beetje een zwaktebod vind. Deze film draait maar om een ding, namelijk hit-girl.. en om sympathie voor haar op te wekken. Kick-Ass is gewoon de dekmantel waaronder haar verhaal zich afspeelt.

Dan krijg je toch iets anders voorgeschoteld dan je verwacht en de makkelijk-puntjes scoren tactiek is weer gevonden

planet_of_death

Niet helemaal. Kick-Ass verteld via een Voice-over dingen over het verhaal. Het gaat nog altijd voor een groot deel om hem.

barns

Dat is niet mijn punt. Kick-ass is qua verhaallijn de belangrijkste maar wat uit de vele pagina's met reacties blijkt is toch wel dat Hit-Girl altijd degene is die bijblijft. Dit heeft Vaughn dan toch weer lekker gedaan. Verpak deze film in het Kadopapier van Kick-Ass en laat er een hit-girl inzitten.

De ernstige/belangrijke zaken gebeuren met Hit-Girl, puur om sympathie te krijgen voor dat kind. Alle credits zijn gericht naar haar, en niet richting Kick-Ass met zijn zielige 'Homo-vriendin-blablabla'-lijn.

& op die manier scoor je zo goed als altijd veel punten met kinderen, niet omdat het zo goed bedacht is, maar juist omdat iedereen daar een zwak voor heeft. Of ze nou scheld of niet