Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Chris D'Amico / Red Mist
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
Dat wordt ook zo snel geroepen, dat een film tarrantino achtig is, vond dat totaal niet bij deze film.
Denk dat men doelt op het eclectische karakter (mix van genres en stijlen) van de film. En een hoop citaten en verwijzingen naar andere films. Dat en het soms excessieve geweld. Snap het wel, al volgt het veel te veel een standaard verloop, om echt Tarantinesque genoemd te kunnen worden.
chevy93
Ik snap best dat men hier een Tarantino-achtige stijl in herkent, hoor.
yeyo
Het voornaamste verschil vind ik dat de film niet overdreven 'cool' en gevat uit de hoek probeert te komen. Toch iets dat alle andere Tarantino-klonen gemeen hebben.
Face it, haast alle personages in Kick-Ass zijn sullen.
MoFeDu
Precies, en dan voelt het meteen aan als een totaal andere film dan een tarentinesque.
Pestiis
leuke film..
lekker wief die vriendin van die kick-ass!
en moet zeggen dat da kleine meiske dr rol echt goed speelt!
goongumpa
De personages mogen dan sullen zijn, de film zelf probeert wel vaak gevat uit de hoek probeert te komen. Op een manier van "die zag je niet aankomen he!!!" Soms is dat leuk, soms een beetje vermoeiend.
Vind dat het bij Tarantino's beste werk allemaal veel minder geforceerd overkomt, veel meer 'laid back'. Verder ligt Tarantino's jaren '70 popcultuuruniversum mij veel meer dan de wereld van Kick Ass.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Bedoelde ook eigenlijk "coolste" kinderrol.
yeyo
Ik vond dat al bij al wel meevallen, de interactie tussen de personages vond ik casual en natuurlijk overkomen. Dan vond ik de twee laatste films van Tarantino toch véél geforceerder.
AC1
Tarantino is te veel een kletskous in z'n laatste films. Te veel dialogen, te weinig film. Hij denkt waarschijnlijk dat hij de nieuwe Shakespeare is.
Asaharo
Kitch-ass
Kick-ass is niet vernieuwend, heeft geen verhaal, en is zo cliché, zowel in uitwerking van personages als visueel. Toch heb ik verbluft zitten kijken naar de hondsbrutale actie-scenes, de kitcherige vormgeving en de foute pakjes van alle superhelden. De film lijkt zichzelf niet serieus te nemen en deed mij vooral denken aan de campy geweldsorgiën van kill bill. Doch is Kick-ass niet zomaar een zielig kloontje, het lijkt me meer een ode aan de evolutie van geweld op TV en in games. De scene waarin je je even in een FPS waant is trouwens geweldig. De Love-interest vond ik minder( we weten wel hoe het gaat aflopen tussen die 2.) maar verneukt het geheel zeker niet. Kick-ass zelf is ook wel cool, een 2dehands superheldje die de hele film door op zen gezicht krijgt.
Wat deze film voornamelijk zo goed maakt is het tempo en de dosering van muziek in interactie met het beeld. Een paar keer ben ik letterlijk van mijn sokken geblazen vanwege de talrijke en stijlvolle scenes die vaughn op je afvuurt. En een heerlijke score natuurlijk, alhoewel ik heel wat muziek herkende vanuit sunshine en 28days later. Tja, kick-ass is kitch, maar wel verdomd goed gemaakte kitch.
Jawaddedadde
Vermakelijk tussendoortje.
Zitten een aantal erg mooie scènes in, zoals diegene waar Kick-Ass en Big Daddy vastgebonden zitten wanneer het licht plots uitgaat en Hit Girl haar ding doet. Visueel erg strak.
Behoorlijk gewelddadig ook met het nodige grafische geweld in beeld.
Verhaaltje van Kick-Ass is okee, niet zo bijster origineel, maar vond het verhaal van Big Daddy en Hit Girl interessanter. Nicolas Cage, ik begin stilaan wel respect voor de man te krijgen
3.5 (kan me inbeelden dat deze film in de cinema beter tot z'n recht komt)
Q Jones
De enige sul in Tarantino-films is Tarantino zelf.
DVD-T
Een heel andere kijk op de superhelden film dan we gewend zijn. Eigenlijk is het gewoon een kick-ass film.
Niet een film waar ik veel van verwachte. Daarom maar een beetje links laten liggen. Eigenlijk heel dom want het is een erg leuke film. De humor is fantastisch zonder dat het echt een spoof wordt. De actie is ook meer dan prima en kent enkele leuke vondsten. Mooiste moment van de film is wel als kick-ass en Big Daddy op de stoel vastgebonden zitten en Hit girl ze er van langs geeft . Ook de muziek waarmee dat moment wordt ondersteund is fantastisch gekozen, net als de rest van de soundtrack trouwens. De rest van de film is ook van een hoog niveau. Absurde actie scènes worden goed afgewisseld met leuke humor en ook de drama komt goed naar voren. Dit is ook te danken aan de erg goede cast. Johnson doet het met verve, en ook Cage laat zien dat hij het kunstje nog steeds onder de knie heeft. Ook de sounddesign is fraai. Over in de gevechten hoor je wat en er wordt goed gebruik gemaakt van alle kanalen.
En nu maar wachten op deel 2 en hopen dat die net zo leuk wordt.
Jessen0wnt
Gisternacht gezien en ontzettend onder de indruk van deze film. Het is een heerlijke, goede wegkijker met de combinaties die elke film zou moeten hebben. Wat actie, humor, wat extreme scènes en op zijn tijd en emotioneel stukje. Kickass blaast je omver.
De hele film had ik het idee alsof ik naar een combinatie van Nolan en Tarantino keek, beide door mij geliefde regisseurs en daarom ook geen slecht teken. Het hele sfeertje beviel mij wel. De film zag er mooi uit, wat me opviel was het mooie weer en de positieve houding van de film, dat werkte echt in het voordeel en gaf je een gevoel vanaf het begin dat je echt zin kreeg om de film af te kijken. Well done!
Over het verhaal en de helden hoef ik niet veel te zeggen, de titel vat de hele film samen als KICK ASS!
Door de vrij positieve houding, heb ik enorm respect voor deze film. Ik denk dat het veel moeilijker is om mij, als publiek, blij te maken dan te ontroeren of bang of boos te maken. Keep the spirit up, 4,5 sterren!
Clearm
Topfilm, acteerwerk geweldig, verhaal is geweldig en ook is het met de nodige humor in elkaar gezet. Eentje om te onthouden.
bladonis
Gisteren herzien op dvd. Hit Girl blijft kick-ass! Half puntje d'rbij...
evdb27
Eindelijk weer een verfrissende film. Een origineel verhaal wat mij betreft.
Een gewone jongen, beetje een nerd, wil graag een super held worden maar hij heeft natuurlijk geen superkrachten. Dit levert hilarische situaties op. Voor de duidelijkheid, dit is dus geen superhelden film, de eerste helft althans. Grappige rol van Nicolas Cage en Mark Strong in een rol die op zijn lijf geschreven staat (zie ook Sherlock Holmes 2009). Natuurlijk zit er een hoop onzin en geweld in de film, maar gek genoeg ga je er eerder van lachen dan aan ergeren.
De gemiddelde filmliefhebber zal er een hoop verwijzingen naar andere films in zien. Het meest fantastisch vind ik de muziek als Hit Girl het appartementencomplex van Frank inloopt…
Dus voor wat humor, mooie beelden en een portie bruut geweld: kijk deze film.
Ben benieuwd of Kick-Ass II net zo leuk wordt, maar ik ga ook die zeker kijken.
Butchers
Wat een gigantisch hoog gemiddelde voor een film als deze. En tjonge hoeveel stemmen.
Frankeermachine
Heerlijke filmmuziek! Liever goed gejat dan slecht verzonnen!
Livinovic
Heerlijke film.. lang geleden dat ik nog zo genoten heb van een nieuwe film!
j.touwslager
Super gruwelijke film!
lekkere actie,humor, eigenlijk gewoon heel fout!!!:D hahaa
Kan niet wachten tot deel 2 komt!!!!!
booyo
Geen verwachtingen toen ik naar Kick-ass in de bioscoop ging, toentertijd helemaal weggeblazen. Wat vet en een welverdiende 4,5* gegeven. Nu mét verwachtingen herkeken op de televisie. En tja.. Werd wederom weggeblazen! De heerlijke humor, in combinatie met verschrikkelijk gave actie scènes heeft voor mij bevestigd dat dit een topper is.
Stem verhoogd, 5*
booyo
Super gruwelijke film!
lekkere actie,humor, eigenlijk gewoon heel fout!!!:D hahaa
Kan niet wachten tot deel 2 komt!!!!!
Deel 2? Zo dan, erg benieuwd ook. Met opvolgers weet je het alleen nooit helaas..
mer1973
Gaat Matthew Vaughn de Quentin Tarantino stijl op!
De film had duidelijk wel wat Quentin Tarantino trekjes.Volgens de meeste MM gebruikers niet. Ik vond van wel.
Niet slecht maar ook geen hoogvlieger.
Peter Ho
Kick-Ass 2 klinkt opzich niet slecht, maar inderdaad je weet maar nooit

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen