• 9.381.214 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Chris D'Amico / Red Mist

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

Threeohthree schreef:

Kill Bill trekjes bedoel je.

ja, niet dan!

ja, niet dan!!

Is dat erg?

Peter Ho schreef:

Is dat erg?

Nee hoor viel me gewoon op. Anders ook niet 3* gegeven.

mer1973 schreef:

Nee hoor viel me gewoon op. Anders ook niet 3* gegeven.

Met de 2 uitroeptekens leek dat je het wel erg vond

Peter Ho schreef:

Met de 2 uitroeptekens leek dat je het wel erg vond

Zal er 1 van maken. Heb dikke vingers.

Peter Ho

Kan dat met dikke vingers? Heb je 2 dezelfde "!" toetsen naast elkaar?

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Ik doelde meer op het feit dat je Tarantino zij, da's natuurlijk onzin aangezien Tarantino bekend staat om zijn schitterende dialogen. Deze heeft alles behalve dat, dat de actie scènes met hit girl wat weg hebben van Kill Bill Vol.1 kan ik in komen. Maar echt typisch Tarantino is dit filmpje niet.

Threeohthree schreef:

Nee maar vond het, ene schepje overkill wat Tarentino heeft, hier net zo. (niet negatief bedoeld)

Zie het wel vaker, maar toch niet zoals op deze manier.

En qwa dialogen ben ik het roerend met je eens.

En is natuurlijk maar MIJN mening. Als we allemaal hetzelfde dachten zouden vele genres niet meer gemaakt worden.

avatar van rambam3

rambam3

matige film, maar heb me wel vermaakt.

avatar van yeyo

yeyo

mer1973 schreef:

Zie het wel vaker, maar toch niet zoals op deze manier.

En qwa dialogen ben ik het roerend met je eens.

Tarantino mag trots zijn, tegenwoordig staat zijn naam haast synoniem voor 'over-the-top geweld'. De vergelijking The Bride-Hitgirl is voor velen waarschijnlijk rap gemaakt, maar ik blijf erbij dat de gelijkenissen met het werk van Tarantino zo goed als nihil zijn.

avatar van chevy93

chevy93

Opvallend veel meningen bij deze film. The Dark Knight heeft er maar enkele meer, maar wel 2x zoveel stemmen. Avatar heeft er bijna 2x zoveel, maar er is ook ruim 2x meer op gestemd. Bovendien zijn er ook zo'n 4x zoveel berichten geplaatst daar.

yeyo schreef:

Dat mag. Iedereen heeft een andere kijk en mening.

avatar van Metalfist

Metalfist

I can't read your mind. But I can kick your ass

Ik weet dat Kick-Ass nogal een serieuze hype heeft veroorzaakt toen de film juist uitkwam. Er was extreem veel commentaar op het feit dat een 12-jarige mensen afslacht en om deze reden heb ik de film in het begin nogal links laten liggen, niet omdat de 12-jarige mensen afslacht maar omdat hypes vaak nogal de neiging hebben om serieus opgeblazen te worden. Met als resultaat dat de film me vaak teleurstelt. Gelukkig is er nog altijd zoiets als een videotheek om de film toch nog een kans te geven, dat gebeurde dan ook gisteravond.

Op zich is Kick-Ass wel een leuke verademing in het superhelden genre. De figuren worden vaak lekker op de hak genomen (Cage zijn manier van spreken o.a.) maar het mist precies toch wel iets. Ik kan er niet goed mijn vinger op leggen maar soms boeide het me iets te weinig. Sommige plotlijnen worden niet al te goed uitgewerkt (het vriendinnetje had er bijvoorbeeld niet bij gehoeven, of er had meer mee moeten gebeuren dan het ietwat slappe homo plotje). Daar staat dan wel tegenover dat deze kleine inzakking zich alleen maar in het midden van de film voordoet. Het begin is verfrissend en origineel en het einde is één waar orgasme aan geweldige scènes. Vaugh weet degelijk wat hij doet en maakt er een gelikt filmpje van. Gebaseerd op de gelijknamige comic levert Kick-Ass wel een geheel beeld van zijn eigen universum. Met de laatste comic verfilmingen heb ik vaak het gevoel dat er maar een heleboel personages worden geïntroduceerd om de fans een plezier te doen maar dat er totaal geen karakterontwikkeling is. Geen idee of er in Kick-Ass nog meer personages intrede doen, heb de comics zelf niet gelezen, maar nu wordt er gelukkig een mooi geheel gebouwd rondom de personages. En het zijn leuke personages. Dit keer geen genetische spinnenbeet of hoogtechnologische snufjes maar gewoon een paar mensen die superheld gaan spelen. Kick-Ass zelf is een leuk personage maar Hit-Girl, Big Daddy en Red Mist zijn wel evenwaardig. De film op zich ziet er ook wel erg leuk uit. De ontploffingen komen uit de meest onverwachte hoeken, kogels vliegen je om de oren en de doden zijn niet meer te tellen. En het wordt allemaal lekker flitsend weergegeven. Natuurlijk is het laatste gedeelte van de film de moment suprême. Ik heb het over de martelscène op Kick-Ass maar voornamelijk op Big Daddy. De scène is gruwelijk maar de wraak van Hit-Girl is zowaar nog gruwelijker. Het voelt episch aan, de adrenaline stroomt door mijn aderen, ik hou ervan. Over het algemeen haalt Kick-Ass dan zeker ook punten door het visuele spektakel zoals de geanimeerde flashbackscène waarin we meer informatie krijgen over de vroegere jaren van Big Daddy en Hit-Girl.

Ik wist eigenlijk niet dat Cage hierin meespeelde, wel een leuke verrassing natuurlijk. Het is een acteur die de laatste tijd even veel hoogtepunten als dieptepunten kent maar hij staat toch nog altijd in mijn geheugen gegrift door zijn rol in Con-Air en The Rock. Soit, dat heeft hier nu op zich niet zo bijster veel mee te maken, met als uitzondering dat Cage het hier ook leuk doet. Ik haalde daarjuist als de manier van spreken aan maar gewoon de manier waarop hij Big Daddy portretteert is erg leuk om naar te kijken. Nog een leuke verrassing was de rol van Christopher Mintz-Plasse die de rol van Red Mist op zich neemt. Toen hij juist ten tonele verscheen werd er hier in huis 'McLovin!' geroepen maar Mintz-Plasse weet wel redelijk goed van deze rol af te geraken. Red Mist is een bij vlagen hilarisch personage maar het is eerlijk gezegd toch Aaron Johnson, Kick-Ass zelf. In het begin doet hij wat denken aan een iets oudere versie van Harry Potter maar langzaamaan weet hij toch een sterke evolutie in zijn rol te brengen. Kick-Ass kent een redelijk geloofwaardige coming of age en dat doet de film goed. De hype waar ik het daarjuist al over had was dankzij de enige actrice die ik nu nog niet heb genoemd, Chloe Moretz. Op zich speelt ze natuurlijk een nogal bloederig karakter en op zich kan ik de hype wel begrijpen maar wat ik niet snap is waarom ze Moretz hiervoor hebben gecast. Vond ze nu niet zo overtuigend overkomen.

Ik twijfel nog een beetje over mijn score. Kick-Ass ziet er erg gelikt uit, kent een vrij goed plot maar toch pakte het me niet zo hard als ik had gehoopt. De hype is toch wederom weer overroepen. Normaal gezien zou het een 3.5* worden maar dankzij een aantal sterke rollen van de cast en een paar coole scènes zit er toch een kleine 4* in. Ben benieuwd naar het vervolg.

avatar van mod122

mod122

Fantastische film, heb er echt van genoten. Ik had een wat meer comedy filmpje verwacht á la superhero movie, maar juist door die verwachting heeft deze film al mijn verwachtingen overtroffen. Vooral Hit Girl was de bom, eigenlijk had de film van mij ook Hit Girl mogen heten.

Ben benieuwd of er een vervolg komt aangezien Red Mist aan het einde vrij duidelijk de rol van Bad Guy opzich wilde nemen.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

De film begint veelbelovend, met fijne en minder fijne humor (Armeniër op het dak ), maar jammer genoeg wordt kan het humorpeil in de rest van de film niet even hoog gehouden worden.

Eens de film echt op gang komt ruimt de pure humor immers plaats voor de comicparodie die op zich ook wel grappig is, maar die imo nogal gauw te veel over the top gaat. Zelf ben ik niet zo fan van comics, dus ook een parodie erop spreekt me minder aan.

De humor die er her en der in verweven zit maakt echter veel goed en redt ruimschoots de meubelen.

avatar van woopie

woopie

Ik was eerst een beetje sceptisch over het feit of ik de film wel leuk zou vinden, maar dat gevoel is nu verdwenen.

Het bleek een zeer vermakelijke film te zijn!

avatar van Knisper

Knisper

Erg kort bericht + reacties verwijderd.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Dit is nou een film die in mijn optiek alles goed doet wat een film als the dark knight fout doet. Het is volledig ridicuul, maar zegt daarmee op de één of andere manier meer dan het epische gezever van the dark knight. Het is gelukkig een film die er vanuit gaat dat dit soort films vooral leuk moeten zijn, en niet een mislukt shakesperiaans drama met een man in een vleermuiskostuum en een man die toevallig gekleed gaat als iemand uit een kaartspel in de hoofdrol.

Er zit geen enkele rem op, wat betreft geweld en taalgebruik, maar blijft een ontzettend vrolijk filmpje, chapeau.

avatar van Thomas83

Thomas83

Toen ik hoorde van de film wilde ik hem gelijk erg graag zien. De plot is ook weer niet geweldig origineel, maar maakte me toch nieuwsgierig. Ik was ook benieuwd naar Christopher Mintz-Plasse, die in de geweldig vermakelijk film Superbad zo de show een beetje wist te stelen als supernerd-sidekick Fogell. Over de casting van Nicholas Cage was ik dan wel wat sceptisch, maar ik las een review waarin men juist positief voor hem was, ondanks vergelijkbare twijfels als die mij van tevoren. Dat wakkerde me enthousiasme me alleen nog maar meer aan. En hoewel het allemaal niet zo goed was geworden als ik hoopte heb ik me toch bijzonder vermaakt.

Toegegeven, het zijn weer hetzelfde soort net wat al te gevatte dialogen, sullige personages, enzovoort, plus ook veel van de bekende gezichten die je in dit soort films ziet. Ook zit er vrij veel opzichtige sluikreclame in, zoals bij zo'n beetje elke wat meer commerciële film die voor een belangrijk deel op jongeren is gericht, en dat trucje van het eigenlijke knappe personage dat door hem een bril op te zetten opeens de lelijke en impopulaire moet zijn.Toch is de uitwerking over het algemeen geinig gedaan en op een manier dat het allemaal duidelijk boven het gemiddelde uitstijgt. Die openingsscène is bijvoorbeeld direct al geinig, en die strippresentatie vond ik ook wel leuk. Af en toe weet de film ook wat te verrassen. De film bevat ook verrassend veel geweld en de soundtrack heeft ook zijn opvallende keuzes. Soms maakt dat de film wel wat warrig, iets dat de film sowieso al een beetje kenmerkt.

Chloe Moretz is ook een van de sterke punten aan de film. In (500) Days of Summer wist ze me al te verrassen met goed spel. Waar kindacteurs vaak echt overkomen alsof ze een aangeleerd trucje leren weet Moretz het toch wel leuk en fris te houden. Ze vormt een leuk duo met Cage. Wel is het een beetje eng dat dit soort goede kindacteurs vaak ook van die overdreven vroegwijze rollen moeten spelen. Mintz-Plasse en Strong spelen ook leuke personages. Er zitten wel vrij veel personages in de film, vaak met een bescheiden rol, maar vond dat niet zo'n groot punt.

Verder hulde voor de strip waarin de voorgeschiedenis van Big Daddy en Hit-Girl wordt verteld. Echt een van de betere gedeeltes. Er zijn regelmatig wel wat warrige en rare scènes, maar gelukkig neemt de film zichzelf niet zo serieus en het genre al helemaal niet. Hier en daar rammelen de acteerprestaties wel, zo'n Lyndsy Fonseca is bijvoorbeeld alleen als eyecandy bedoeld, en het is flauw hoe ze opeens valt voor Dave. Maar misschien behoorde dat ook gewoon tot de parodie, de scheidslijnen vond ik niet altijd even helder.
Het laatste grote gevecht is ontzettend gaaf uitgewerkt. Ik zou zeker niet tegen een vervolg zijn. Sowieso al het idee van een kind dat als superheld wreed en genadeloos is tegen de badguys doet me glimlachen. Toch lekker politiek incorrect. En Moretz zie ik graag spelen. 3.5*.

avatar van movieonly

movieonly

In het begin kon ik er nog wel om glimlachen, maar daarna wet het een lange zit , normaal ben ik wel in voor dit soort onzin films maar hier kreeg ik het idee dat ik naar een woensdagmiddag kinderfilm zat te kijken.

@movieonly

Welke film heb jij zitten kijken? Als je dit een kinderfilm vind...

avatar van Nomak

Nomak

Is ook een kinderfilm, het wordt allemaal heel erg kinderachtig gebracht. Als je dit al harde actie vindt, blijf dan maar uit de buurt van echte actiefilms waar wel bruut geweld te zien is.

RSmovie91

Het is geen bruut geweldi als dat je in de echte actiefilms ziet, maar bij een kinderfilm denk ik aan vrolijke dingen waar er niet zoveel bloed rond gespoten wordt en waar mensen niet vol in beeld in elkaar geslagen of vermoord worden.

Tuurlijk is het geen keiharde actiefilm a la Rambo of iets in die richting, maar een kinderfilm zal ik het niet noemen.

avatar van Nomak

Nomak

Het is toch ook vrolijk en lachwekkend. Een stel debiele gangsters die samen nog minder verstand hebben dan een kleuter. En een klein meisje dat ze allemaal op een kinderlijk makkelijker manier zonder enig probleem afmaakt. Ongelooflijk dat er nog mensen zijn die dit schokkend vinden.

RSmovie91

Nogmaals, ik zeg niet dat het allemaal zo extreem is (laat staan schokkend), maar de mate van geweldi die erin zit is gewoon teveel voor een kinderfilm.

Vergelijk dit eens met een film als [...] Narnia. Daar zit actie in, maar geen geweld. Dat is een echte kinderfilm.

avatar van artwarrior

artwarrior

vette vernieuwende film...!!! had t totaal niet verwacht...vond het een south park gevoel geven nam een beetje de amerikaanse conservatieve rommel op de hak (vloekende kinderen etc.)....mindy was t leukst. jammer dat ze geen mega mindy heette (de originele zal t wel niet goedgekeurd hebben)...leukste quote: "Ok you cunts, let's see what you can do now, ini mini myni moo" en dan de "banana splits song" (de muziek was sowieso goed gekozen) ...heb krom gelegen....

avatar van AGE-411

AGE-411

Is dit nu eigenlijk zo'n speciale film?

Best OK, maar toch niet speciaal of top250-waardig?

avatar van Elineloves

Elineloves

'' I always wanted to say this. Say hello to my little friend! ''

Dat het geen gewone superhelden film was maar eerder een satire, wist ik van tevoren al. Kick-Ass blijkt een zeer vermakelijke actiekomedie te zijn.

Je zou toch denken dat het personage Dave Lizweski centraal staat, maar voor mij was dit niet zo. De vader-dochter relatie is het hoogtepunt van de film. Hit Girl en Big Daddy stelen de show. Goede dialogen, vlotte actie scenes en een goede dosis humor zijn absoluut aanwezig. De vele verwijzingen naar andere films houden je scherp en geboeid. Chloe zet een fantastische rol neer als grofgebekte en kont schoppende 11 jarige. Chapeau. Cage laat maar weer eens zien dat hij goed is in het spelen van maffe figuren.

De teenage love interest is niet echt heel interessant, maar het hoort er nu eenmaal bij. De kijker kijkt toch voornamelijk voor Hit Girl en haar paps. Alles wat daarbij komt kijken is aardig. Niet alles komt even goed uit de verf, zo vond ik de vrienden van Dave niet echt boeiend, maar het is allerminst storend.

En oh oh oh, wat is Lyndsy, of zal ik voor het gemak even gewoon haar personage Katie noemen, toch een schitterend meisje. Eye candy!

Vermakelijk, leuk, entertaining.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

In 1 woord: Geweldig!!
Deze film heeft alles wat een goede film moet hebben: goede acteurs, origineel verhaal, goede actie, keigave soundtrack, keiharde kills, strakke humor en een perfecte regie.
Alle 4 de 'superhelden' hebben wel iets: De onnozele Kick-Ass die zonder het zelf te beseffen een hele maffiabendemoord op z'n geweten heeft.. De geweldige Red Mist in de persoon van Christopher Mintz-Plasse die met z'n onnozelheid z'n vader wil helpen in de vorm van zijn superheld Red Mist.
Maar helemaal geweldig zijn Nicolas Cage en Chloe Moretz, in vader-dochter relatie, die nog een appeltje te schillen heeft met schurk Mark Strong.
De keiharde kills zorgen voor gigantisch vermaak evenals de geweldige muziek. Ook de
onvoorspelbaarheid van de film zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel blijft zitten.
Deze film heeft me bij de eerste kijkbeurt gigantisch verrast en verdiend meteen een plekje in mn top 10.
Kan nu al niet wachten op deel 2..

avatar van Grover

Grover

Kick Ass film, humor, vaart, actie en vooral een geweldige rol voor Mindy, die de stoerste karakter ooit heeft neergezet als vrouw zijnde....en dat op die leeftijd.