Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Moet een verhaal moeilijk en ingewikkeld zijn om sterk te zijn?
Overigens ken ik geen andere film die zo'n grote hommage is. Dat is toch wel orgineel te noemen? De vele verwijzingen.
Ja, vind ik wel. Een (simpel) verhaal kan d.m.v. acteurs/actrices, beeld, geluid etc sterk in beeld gebracht worden, dat wel.
En ik snap niet hoe dat het origineel zou maken. Dus als je verwijst naar iets wat al eerder gedaan is, ben je origineel..? Vreemde redenatie. Of je bedoelt dat het als een van de weinige films zo'n ode is. In dat geval zijn er genoeg odes aan jaren 80 slashers en ander soort filmpjes, dus ook niet origineel. Om ook maar even een rare vergelijking te maken: een parodie heeft al veel meer verwijzingen.
Edit: ik snap trouwens niet hoe ik het niet in me top 10 zou kunnen hebben als ik er zo tegen aan kijk? Verhaal boeit me simpelweg niet, enkel hoe het in beeld gebracht wordt en de uitwerking ervan. Dat vind ik dan weer wel geweldig bij Kill Bill, samen met veel andere zaken, dus.. Je kan verder gerust me recensie lezen bij Kill Bill.
chevy93
Waarom kan een simpel verhaal niet sterk zijn? Dat vind ik een rare stelling. Genoeg dingen zijn geniaal door hun eenvoud. Is de uitvinding van het wiel geen sterke uitvinding, omdat die zo simpel is? Waarschijnlijk is jouw antwoord nee, maar goed.
Een ode aan jaren' 80 slashers is heel wat anders dan een ode aan (om een voorbeeld te geven) de jaren '70 martial arts films. Volgens mij was het jaren '70.
The film is an epic-length revenge drama, with homages to earlier film genres, such as Hong Kong martial arts films, Japanese Chanbara films, exploitation films and Italian spaghetti westerns; an extensive use of popular music and pop culture references; and aestheticization of violence.
Staat op Wikipedia. Ik zou zeggen, noem een titel die een beetje in de buurt komt van die beschrijving. Ik ben benieuwd.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Daar zullen ook meerdere odes aan zijn, al kan ik niet direct eentje noemen. Maar ook al is dat niet zo, zoals ik al zei snap ik niet hoe dat de film dan origineel maakt? Doordat het een van de weinige (of de enige) odes is aan martial arts? Dead like me: afterlife is de enige ode aan de serie ervan, maakt het ook nog niet tot een origineel iets.
sinterklaas
Dan is het dus niet eerder gedaan, want dit is een kind.
Wel met Leon, maar dat was nog veel minder heftig.
paul83
Even resumé: Jij vindt Kill-Bill een enorm originele film omdat het een hommage is aan de jaren 70 films.
1. Het verhaal kan niet simpeler 2.Tarantino heeft altijd hommages in zijn films 3. De hommages zijn bijna allemaal identiek aan het origineel (inclusief de muziek)
En dat maakt Kill Bill dan origineel!? Wordt er een beetje moe van allemaal. Je hebt het ook alleen over het meisje (en die je moet veranderen naar een 40 jarige vrouw ofso) en vergeet de rest compleet.
judgepaddy
Is niet zo simpel: Men moest tenslotte eerst de vlakke weg uitvinden
Jesse93
Is niet zo simpel: Men moest tenslotte eerst de vlakke weg uitvinden
Wat is dat nou weer voor opmerking? Met wielen kun je namelijk ook over hobbels heen rijden ..
AC1
Waarom kan een simpel verhaal niet sterk zijn?
Zolang het niet 'simplistisch' is zie ik geen probleem. Sterker nog, je hebt gelijk, een 'simpel' verhaal kan meer ruimte bieden voor andere en, in mijn opinie, meer interessantere aspecten van film.
Simpel en simplistisch zijn twee heel verschillende dingen. De meest geniale dingen zijn juist heel simpel.
....
Cherry (L)
Samenspel van beeld en geluid was bij vlagen gewoonweg geniaal
Was genieten in de bios.
Sluit ik me helemaal bij aan!
chevy93
en vergeet de rest compleet.
AchmedATM
Omdat Kill Bill een ijzersterk verhaal heeft, wel orgineel is en geen slap aftreksel. En bovenal niet leunt op het idiootse hoofdpersonage ooit.
Jij hebt blijkbaar Lady Snowblood nooit gezien
Jij wel dan?
. Als je één bericht boven je kijkt, had je gezien dat ik geen zin heb om bij Kick-Ass de discussie over Kill Bill te voeren en dat ik graag wat goede argumenten van jullie kant wil horen waarin duidelik wordt waarom deze film nou zo orgineel is. En dan kom jij weer met zo'n opmerking. Beetje nutteloos, hè?!
AchmedATM
Sorry, maar dit was een pagina terug en ik kon niet doorlezen zonder zo een debiele opmerking tegen te gaan.
Maar ik heb geen zin meer om met jou in discussie te gaan, aangezien jij persoonlijk weinig waarde toe kan voegen aan mijn film ervaringen. Dan heeft geen nut meer om naar jou te luisteren
chevy93
Tja.. als je al te lui bent om de discussie door te lezen. Blijkbaar is een paar goede argumenten bij deze film noemen al te moeilijk. Er wordt omheen gedraaid en omheen gedraaid. Vragen worden teruggekaatst en verder wordt het afgedaan als 'dat is jouw filmervaring'. Ik weet genoeg.
Ik heb nog steeds van niemand(!) een antwoord gehad over wat er nou zo origineel is aan deze film. Of heeft iedereen stil de handdoek in de ring gegooid, zoals Achmed.
deLeeuw
- 1945 stemmen
Wow, zijn jullie hier nog steeds bezig met (onderhand) spammen?
Leg jullie er bij neer, beide hebben hun argumenten gegeven voor de film, en nu maar op naar de volgende..
chevy93 geeft een 1,0 met zo'n 12 anderen,
AchmedATM geeft een 4,5 met zo'n 300 anderen,
en ik geef een 4,0 met zo'n 460 anderen.
That's how it is.. The end.
chevy93
Jeroen, wat wil je nou van mij?
Wow, zijn jullie hier nog steeds bezig met (onderhand) spammen?
Tonypulp
Geld, maar dat krijg ik niet.
Dus eigenlijk niets. Vanwaar die vraag? Ik merk toch alleen op dat we ook van jouw kant niets concreets te horen krijgen, simpel as that.
chevy93
Ik heb genoeg concrete dingen genoemd. Tevens geloof ik ook niet dat iemand de moeite heeft genomen om mijn recensie te lezen.
Kick-Ass. Een personage dat al eerder gemaakt is, bv. Rick uit Superhero Movie (te lezen in mijn recensie).
Hit-girl. Een personage dat, behalve de verschillende leeftijd, ook al meerdere keren (beter) is uitgewerkt. Toegegeven, het laten spelen door een klein meisje, geeft wel een twist aan het verhaal. Maar het personage an sich is allesbehalve vernieuwend.
De humor. Tja, flauwe humor, die je tegenwoordig tegenkomt in de gemiddelde parodie.
Katie. Katie en Kick-Ass. De combinatie nerd krijgt de beauty komt alleen maar voor in de gemiddelde middelbare scholier(en) film.
Nu jullie.
Tonypulp
Die is ondergesneeuwd. Als jij voldoende concrete dingen hebt genoemd dan is het vanaf de andere kant ook redelijk concreet geweest. Overigens lijkt het me dat niemand beweerd dat de film origineel is, echter wel een aantal aspecten binnen het genre. Daar is al genoeg van genoemd, dus waren we toch al lang klaar? Dus eigenlijk kan de vraag beter aan jou gesteld worden, wat wil je nog meer?
chevy93
Er zijn anders nog genoeg gebruikers, zoals rep_robert en paul83, die dit wél een hele orginele film vinden. Dat wij het daar al over eens zijn, wil niet zeggen dat iedereen dat ziet. Ik snap ook niet waarom je hier quasigrappige opmerkingen probeert te plaatsen?
Tonypulp
Vanwaar de meervoud. Tel er maar één.
Tonypulp
Dat tweede is in jouw boekje 'grappig' bedoelt
Is toch ook gewoon wel zo, onder die stortvloed zie je dat niet. Niet iedereen bladert namelijk pagina's lang terug.
chevy93
Wie heeft het over bladeren? Er is gewoon een zoekfunctie hoor. Bovendien kan je ook gewoon op meningen filteren. Dan hoef je amper te scrollen.
Tonypulp
Daar hou ik al helemaal niet van. Kan me voorstellen dat andere het ook niet doen. Als je een discussie wilt starten moet je ook niet te lui zijn om het nog even op te dragen ipv te verwijzen naar je recensie. Dat doe je uiteindelijk ook, prima, maar het moet niet nodig zijn dat we naar je recensie moeten zoeken voor antwoorden in een discussie van nu
chevy93
Ja, want je zou maar helemaal naar 'zoek bericht' moeten gaan, 'gebruikersnaam' aan moeten klikken, óók nog eens mijn gebruikersnaam in moeten typen én dan ook nog eens het bericht eruit moeten zoeken. Dat is natuurlijk veel meer werk dan iemand al zijn argumenten opnieuw te laten herhalen.
Tonypulp
Laten we dan volgende keer maar lekker discussieren met berichten: Zie recensie. Dacht dat jij dit wel in zou zien
. Leuk ook zo'n kinderachtig sarcastisch bericht.
chevy93
Dat slaat natuurlijk nergens op, want niet elke discussie gaat over een punt dat in iemands recensie staat. Integendeel vaker gaat het over iets wat eerder nog niet aan bod is gekomen bij die persoon.
Ik mag van de andere gebruiker toch wel verwachten dat hij/zij zelf ook wel een beetje de moeite wilt doen om achter het antwoord te komen. Zo blijf je jezelf herhalen.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen