Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
wordt* (Sorry, verbeter graag DT-fouten
Verder begrijp ik je reactie volledig, maar voor mij is het nog geen reden dat de film briljant is.
Zijn nog wel films waarbij ze de middelvinger naar Hollywood uitsteken. De film zelf vind ik allesbehalve erg speciaal, wel vermakelijk, maar niet meer.
MyOwnStyle
Verhaal, dialogen, acteerwerk.. vind ik gewoon allemaal niet bijzonder of echt origineel.De film schiet nergens boven de gemiddelde film uit. Behalve dan het feit dat Sinterklaas aanhaalde, maar dat maakt het zeker nog geen speciale film.
Tonypulp
Samenspel van beeld en geluid was bij vlagen gewoonweg geniaal
Was genieten in de bios.
chevy93
Dus als Hit-Girl een Hit-Woman was van 45 jaar oud en een geel pakje aan zou hebben had je de film wel goed gevonden?
Deze film is net zo erg over de top, waarom zou je het bij Kill Bill wel goed vinden en hier niet? Ik snap er echt niks meer van
Pff een volwassen hit-woman hebben we al zoooooooooooooooooooovaak gezien. Ben blij dat ze eens een keer creatieviteit gebruiken.
chevy93
Dan is het dus niet eerder gedaan, want dit is een kind.
Tonypulp
Oh, nee totaal niet. Het is echter wel één van de vele aspecten die in het oog springen waardoor het eindresultaat zo vermakelijk is. Vooral dankzij de visuele kleurrijke flair en de heerlijke muziek keuze + het strakke straight forward verhaaltje met een flinke dosis actie, maakt dit zo'n genot. Zou niet willen beweren dat het een bijzondere film is, maar dat pretendeerd het ook niet te zijn.
Omdat? Als je nou telkens even uitlegd wat je met je one-liners bedoelt, hoeft het niet steeds gevraagd te worden door iedereen
. Als een nieuwe invulling geven geen originaliteit meer is dan bestaat dat niet meer in cinema.
MyOwnStyle
Omdat je elk personage in films door een kind kan vervangen en dan zeggen dat het origineel is.
chevy93
Precies. Zo kun je ook zeggen, ja maar dit is met een andere acteur. Of, maar dit is in een ander land. De grote lijn is toch hetzelfde. Ook al wordt Hit-Girl gespeeld door Obama.
Tonypulp
Dat is iets heel anders. Door zo'n rol te geven aan een klein meisje creeër je een hele nieuwe laag in zo'n type werkje. Door de rol te geven aan een andere acteur verandert er niks aan het beeld van een situatie.
chevy93
Dus als ik een re-make van Apocalypse Now zou maken en Colonel Kurtz door zijn dochter zou laten spelen, heb ik een nieuwe dimensie gecreëerd? Voor mij is het eerder een twist die (blijkbaar) door velen geslikt wordt en daardoor opeens heel goed gevonden wordt.
Tonypulp
Lijkt me nogal logisch ja, of zal een klein meisje precies hetzelfde handelen? Je creeërd een hele nieuwe approach (origineel) op een bestaand concept (niet origineel) dat moet je wel onderscheiden hier..
chevy93
Ben ik met je eens hoor, maar buiten het feit dat er een iets andere draai aan gegeven wordt, kun je toch niet stellen dat het buitengewoon orgineel is en 'nooit eerder gedaan'. Het enige wat orgineel is, is een klein meisje de genadeloze superheld te laten spelen.
Tonypulp
Klopt, ik wil ook niet beweren dat het briljant bedacht is (integendeel). Maar het is toch tot op zekere hoogte een vorm van originaliteit
. (denk dat we 't wel eens zijn
? )
paul83
Ik wil wel eens een beredenatie zien waarom deze film (en dus niet alleen het meisje) niet origineel is. Als ik al jou reacties eens terug lees dan hebben we het allemaal al eens gezien.
chevy93
Dan vraag ik jou eerst de dingen op te noemen die jij orgineel vindt aan Kick-Ass.
Tonypulp
Waarom de rollen eerst omdraaien. Als je achter je standpunt staat kun je toch gewoon even wat opsommen?
]Omdat Kill Bill een ijzersterk verhaal heeft, wel orgineel is en geen slap aftreksel. En bovenal niet leunt op het idiootse hoofdpersonage ooit..
Laat me niet lachen, Kill Bill is in principe een hardstikke simpel wraakverhaaltje. Zo zijn er al tig films gemaakt.
Niet dat het slecht is, maar inhoudelijk echt niet beter dan Kick-Ass. Verder is de hoofdrolspeler net zo onwaarschijnlijk als hier, een feministisch vrouwtje(gaap) dat beter vecht dan alle gespecialiseerde vijanden die ze tegenkomt.
Volgend argument please...
chevy93
Kill Bill is in principe een hardstikke simpel wraakverhaaltje.
Tonypulp
). Waardoor het sowieso al verhaaltechnisch niet origineel te noemen valt. Het neemt veel over en draait uiteindelijk inderdaad uit op een zeer fraai vormgegeven maar kinderlijk eenvoudig (plottechnisch gezien) wraakwerkje.
Dat is dan andersom toch niet veel anders?
chevy93
De hoofdlaag is betrekkelijk eenvoudig ja. Jammer genoeg kijken veel mensen niet verder dan de hoofdlaag. Lees nou maar even die posts door en je begrijpt dat er veel meer achter Kill Bill schuilt (en overigens achter zo goed als alle Tarantino's). Kill Bill is inderdaad allesbehalve orgineel. Als je ziet hoeveel scènes gejat zijn.
(Klik Wikipedia). Zelfs de grote lijn komt uit een andere film. Maar dat lijkt me niet meer dan logisch bij een hommage.
Dat is dan andersom toch niet veel anders?
Dat is al een grote originele insteek, buiten het feit dat je een superheld van 11 hebt bevat de humor een grote dosis humor en behoorlijk veel geweld. Iets wat je nooit tegenkomt in films met acteurs van deze leeftijden.
Hoe jij dit als standaard wilt bestempelen is me gewoon een groot raadel.
Ik ben ook een fan van Kill Bill, ik zou juist verwachten dat fans van die film zich ook wel redelijk raad weten met deze film. Juist omdat alles zo lekker over de top is en weinig serieus te nemen valt. Misschien is dat het probleem, je neemt het te serieus?
chevy93
De humor sloeg totaal niet aan bij mij. En was voor mij niet beter dan in een willekeurig andere parodiefilm van de laatste jaren (en dat zijn er nogal wat).
Films waarin kinderen (extreem) geweld vertonen is volgens (brave) Hollywoodbegrippen inderdaad speciaal, doch zijn er genoeg andere films waarin kinderen ook extreem geweld meemaken. En sommige zelfs nog op een realistische manier. Om maar even een bekende aan te halen: Idi i Smotri. Voor de Hollywoodstandaard is het orgineel ja. Maar mijn referentiekader loopt iets verder
Edit: Jeroen was me niet voor.
Misschien is dat het probleem, je neemt het te serieus?
Overigens kan ik best een niet-serieuze film kijken, maar dan moet het wel leuk zijn. De humor slaat niet aan, de actie is voor mij te idioot en de hoofdpersonage is saai. De film staat of valt bij deze drie punten. Voor mij is hij volledig omgevallen.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
ijzersterk verhaal..? laat me niet lachen, simpel wraakverhaaltje, alleen wat leuk verpakt en in beeld gebracht. Origineel en geen aftreksel? Oke een slap aftreksel wil ik het niet noemen (staat immers in me top 10) maar origineel? No way, zo goed als een en al copy van Japans spul.
chevy93
Moet een verhaal moeilijk en ingewikkeld zijn om sterk te zijn?
Overigens ken ik geen andere film die zo'n grote hommage is. Dat is toch wel orgineel te noemen? De vele verwijzingen. Opmerkelijk dat je een film waar je zo tegenaan kijkt, in je top 10 hebt staan.
Als je wilt, ben ik best bereid die discussie met je te voeren, maar niet hier.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen