• 9.389.085 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Chris D'Amico / Red Mist

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

Tonypulp

Ik word hier een beetje moe van

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1945 stemmen

chevy93 geeft een 1,0 met zo'n 12 anderen,

AchmedATM geeft een 4,5 met zo'n 300 anderen,

en ik geef een 4,0 met zo'n 460 anderen.

That's how it is.. The end.

chevy93

Het gaat ook nergens over. Ik zal me terugtrekken en stilletjes wachten op de (tegen)argumenten van paul83, welke er geen zin meer in heeft geloof ik , en rep_robert.

chevy93 geeft een 1,0 met zo'n 12 anderen,

AchmedATM geeft een 4,5 met zo'n 300 anderen,

en ik geef een 4,0 met zo'n 460 anderen.

That's how it is.. The end.

Als het zo zou gaan, zou het geen discussiesite meer zijn hè. Ik snap ook niet waarom je (binnen een half uur) 2x hetzelfde plaatst.

Tonypulp

Ik snap ook niet waarom je (binnen een half uur) 2x hetzelfde plaatst.
Ondergesneeuwd hé ...

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1945 stemmen

Ik snap ook niet dat jij gewoonweg binnen een week 50 keer post om je mening te verkondigen en weet ik niet over wat blijft doorpraten.

En misschien heeft paul83 wél een vriendin.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Nou wat je zou verwachten bij de film is dat die Dave (kick-ass), een superheld besluit te worden en op miraculeuze wijze dat heel goed kan, zoals in spiderman. In kick-ass gaat het echter wel wat anders, het blijft een kneusje en hij hangt ook nou niet echt de held uit, zo zijn er vast nog wel wat andere afwijkende punten van een normale superhelden film te vinden, maar dan zou ik hem een keer moeten herzien.

deLeeuw schreef:

Sorry, maar ik ben hier eenmaal om te discussiëren. Dat je daarbij (veel) berichten plaatst, hoort daar soms bij ja. Sommige mensen zijn namelijk niet op MovieMeter om eens in de zoveel tijd een totaal irrelevante post te plaatsen en daarna weer weg te gaan.

deLeeuw schreef:

En misschien heeft paul83 wél een vriendin.

Sorry, ik ben homo en heb een bejaarde vriend van 80. Ik wacht tot hij doodgaat, zodat ik zijn geld kan erven. Verandert het nu iets aan de discussie? Dat lijkt me niet...

Ja Jeroen, dit is quasigrappig

Oh ja, ik doelde op het feit dat hij wel online was geweest in de tussentijd, maar niks had gepost. Niks bij Kick-Ass althans.

Tonypulp

Daar valt geen speld tussen te krijgen .

avatar van sinterklaas

sinterklaas

16 september te koop. Yeeeeeej!

avatar van Freckles

Freckles

Make peace and love!

avatar van paul83

paul83

ik ben er wel klaar mee ja.....

Cherry (L)

Somige van jullie zitten nu wel te praten over de personages 'Kick-ass' en 'Hit Girl' , maar wat vinden jullie van de andere personages?

Daar zie ik bijna niets over

avatar van Sjan

Sjan

Ik had hier heel veel van verwacht, maar helaas is het niet meer dan een vermakelijke 'wegkijker' gebleken.

Echt briljant, lomp, goor of hilarisch wordt het nergens. Ik heb me daarnaast meerdere malen aan de muziek geergerd en ook het vrij irritante acteren van Hit Girl maakte het niet de topper waarop ik gehoopt had.

Ik denk dat het probleem een beetje ligt in het gegeven dat de film over-the-top moet zijn, maar dat met regelmaat 'lelijk' is. Met andere woorden: het is bij lange na niet altijd mooi geschoten, soms zelfs lelijk, zowel in montage als in special effects.

Omdat ik me wel degelijk vermaakt heb bij de film, toch een 3.5.

Spijker op z'n kop

Cherry (L)

Daar zijn de meningen over verdeeld

MyOwnStyle

Ik deel zowat de mening van Sjan. Mooi gezegd. Maar na zo'n toch wel redelijk negatieve recensie verdient ie volgens mij niet meer dan 2.5 (enkel omdat ie vermakelijk is, verdient de film niet meer).

chevy93

Dat lijkt me heel persoonlijk. Een film kan nog zo slecht zijn, als hij heel vermakelijk is kan ik me best zo'n cijfer indenken.

MyOwnStyle

Klopt, de vermakelijkheid is altijd erg persoonlijk. Maar als de film erg vermakelijk is, vallen er volgens toch positievere dingen te zeggen dan enkel vermakelijk. (maar ook dit is weer een persoonlijke opmerking)

avatar van Jesse93

Jesse93

@MyOwnStyle

Hoe kun je nou om 20:53 een bericht plaatsen? ...

MyOwnStyle

Haha, ik combineerde voetbal met computer. Toen het even tegenviel op het WK kwam ik hier een reactie plaatsen.

avatar van Jesse93

Jesse93

Groot gelijk heb je!

avatar van Ramon K

Ramon K

3. De hommages zijn bijna allemaal identiek aan het origineel (inclusief de muziek)

Daar ga je wel heel erg ver hoor.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Op mijn verjaardag te huur!

cool

avatar van Awake78

Awake78

sinterklaas schreef:

Op mijn verjaardag te huur!

Yes! Alleen jammer dat bij ons in Almere alle videotheken zijn ingewisseld voor Halal supermarkten en Indonesische toko's

Cherry (L)

Dat is balen dat die videotheken zijn ingewisseld. Dan kopen bij Free Record Shop als ze die hebben

avatar van Awake78

Awake78

Haha ja, lijkt me best een aardige film hoor. Maar kopen....

avatar van AC1

AC1

Ik koop hem wel als hij uitkomt in die goedkope reeks van A-Film.

Daar heb je gelijk in