Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
AchmedATM
Anders had het niet gewerkt lijkt mij, stel je neemt een 16-jarige die de held is van de school, populair en fysiek fit. En je maakt hem superheld. Een groot deel van het publiek waaronder de comic-fans (want ze zijn zelf meestal de nerds) zouden het niks vinden. Dan willen ze wel iemand met wie ze iets gemeen hebben. Natuurlijk is dit vaker gedaan, maar dat hoort bij de cultuur van comics.
MoFeDu
Klopt, maar dan nog steeds is het logisch dat je aan de begin van de film denkt dat het een flut film wordt, omdat je het concept al denkt te kennen. Eensch?
JigSaw_Doll
Ze waren de personage aan het introduceren in het begin en het is toch niet 100% cliché, ik kan me niet herinneren dat ze in een comic book puber die superheld wild worden cliché introduceren als een zware rukker, + hilariteit in het begin, ik kon direct meegaan met de personage en er om schelen.
Volgens mij lag het aan jezelf en niet aan de film, in het begin MoFeDu.
MoFeDu
JigSaw_Doll je vroeg aan iemand wat hij zo slecht vond aan het begin van de film. Diegene antwoordde niet dus zei ik dat hij waarschijnlijk dacht dat het een standaard superhelden film ging worden. Daarin kan ik hem best begrijpen want in het begin is het nog allemaal niet zo bijzonder, althans dat gevoel kreeg ik en volgens mij wel meerdere mensen hier op MM. Toen de film echter vorderde bleek deze toch wel redelijk origineel te zijn (naar mening van de meeste mensen).
Scratt
Ass-film
Met hoge verwachtingen deze film gaan kijken, met een teleurstelling naar buiten gegaan. Ik verwachte geen meesterwerk of zo, gewoon een leuke actiekomedie die brak met enkele conventies van het superhelden genre. Het eerste deel van de film vond ik dan ook nog meevallen. Aaron Johnson doet het goed als de nerdy hero-wannabe, omdat hij net niet té nerdy is. Het is makkelijk om naar het karikaturale te gaan, maar dit viel erg goed mee. Moretz en Cage waren ook oké, dus daar lag het ook al niet aan.
Waaraan dan wel? Goh, als ik een actiekomedie ga zien, wil ik ook eens lachen en buiten een klein glimlachje hier en daar hebben mijn lachspieren goed uitgerust bij deze film. Het vet was al snel van de soep als Hitgirl en Big Daddy een grotere rol kregen. Wat ik te zien kreeg was een film die probeerde om een soort van parodie te zijn op het superhero genre met een Guy Ritchie-achtige stijl door gebruik te maken van 'coole' personages die wat doelloos met messen gooien en kogels op iemand afvuren. Tot hiertoe is voor mij Tarantino de enige hedendaagse regisseur die extreem geweld daadwerkelijk ironisch kan laten overkomen.
Kick-Ass is dus waarschijnlijk ironisch bedoeld, alleen zag ik de ironie er niet echt van in. Wat ik zag was een overgewaardeerde prent die een slordig bijeenraapsel was van geesteloze, afgezaagde scènes gevuld door inspiratieloze personages.
Kortom, Kick-Ass is in mijn ogen niets meer dan een hoop gebakken lucht.
kuk
Mooie beschrijving. Gebakken lucht inderdaad vooral. Veel herrie, weinig potten breken.
Poepgezicht
Nou ja ik vind een 1,5 wel erg laag voor deze film. De overdreven actie vond ik wel leuk. En hij keek ook wel vlot weg. Ik miste alleen de humor, niet echt veel te lachen voor een komedie. Niets speciaals aan deze film naar mijn mening.
dinhus
vond de FPS scène met hitgirl, toen haar pa werd verbrand, echt tragisch slecht trouwens.
eltorro
Vond ik juist één van de sterkste scènes van de film. Het liet een aardige impact achter op mij.
EliasZ
Leuk filmpje, maar een 8.2 om imdb? een beetje overdreven.
Voor een komedie wel erg goed!
3.5
Thom1994
3,92 op Moviemeter is niet overdreven?
Ik vind het veel te hoog.
MoFeDu
Hij zegt toch ook niet dat een 3.92 niet overdreven is, alleen de 8.2 is nog meer overdreven. Hij is trouwens al flink gezakt, kijk maar bij statistieken hij begon boven de 4 sterren.
Thom1994
Ja. Hij is ook wel goed, maar ik kan nou niet zeggen dat hij zó goed is dat hij een plaats in de TOP250 verdient.
JigSaw_Doll
Misschien niet inderdaad, maar het is toch wel een van de beste films van het jaar zover.
chevy93
Mag nog wel een stuk verder dalen hoor.
8.2 en 3.92, dat komt eigenlijk best overeen.
Op Moviemeter zou Kick-Ass op #87 komen en dat met een score die op IMDb, volgens jullie redenatie, op 7,84 komen en daarmee bij lange na de Top 250 niet zal halen.
AGE-411
Van mij mag ie ook nog wat dalen. Want echt sterk is ie niet hoor: Gemiddeld kinderactie-filmpje.
Freckles
Niet echt toplijstwaardig.
Inderdaad, snap de hoge score hier echt niet.
Is gewoon een humor/actie filmpje voor kinderen vanaf 12 jaar zoals er nog andere zijn hoor.
Denk maar aan Superhero Movie...
JigSaw_Doll
Inderdaad, snap de hoge score hier echt niet.
Denk maar aan Superhero Movie...
Ik kan het ongelooflijke in Avatar niet zien en toch krijgt die 4,14 met 4250 stemmen
predator 2
Martijnnn
Mag nog wel een stuk verder dalen hoor.
Als ik de moviemeter score keer 2 doe kom ik ook helemaal niet uit op 8,2. Ik weet ook niet echt hoe je er dan bij komt dat ik simpel weg de moviemeter score x2 doe…
Meten met 2 maatstaven… ja dat lijkt nogal duidelijk.
Jesse93
Misschien worden mensen beïnvloed door de vele reclames. Net zoals bij Avatar.

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen