• 9.383.735 stemmen

Actie / Komedie | 117 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz

Releasedatum: 15 april 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kick-Ass

"Shut up. Kick-ass."

Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.

Dave Lizewski / Kick-Ass

Sergeant Marcus Williams

Detective Gigante

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Anders had het niet gewerkt lijkt mij, stel je neemt een 16-jarige die de held is van de school, populair en fysiek fit. En je maakt hem superheld. Een groot deel van het publiek waaronder de comic-fans (want ze zijn zelf meestal de nerds) zouden het niks vinden. Dan willen ze wel iemand met wie ze iets gemeen hebben. Natuurlijk is dit vaker gedaan, maar dat hoort bij de cultuur van comics.

MoFeDu

Klopt, maar dan nog steeds is het logisch dat je aan de begin van de film denkt dat het een flut film wordt, omdat je het concept al denkt te kennen. Eensch?

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Kan, maar was bij mij niet het geval.

JigSaw_Doll

Ze waren de personage aan het introduceren in het begin en het is toch niet 100% cliché, ik kan me niet herinneren dat ze in een comic book puber die superheld wild worden cliché introduceren als een zware rukker, + hilariteit in het begin, ik kon direct meegaan met de personage en er om schelen.
Volgens mij lag het aan jezelf en niet aan de film, in het begin MoFeDu.

MoFeDu

JigSaw_Doll je vroeg aan iemand wat hij zo slecht vond aan het begin van de film. Diegene antwoordde niet dus zei ik dat hij waarschijnlijk dacht dat het een standaard superhelden film ging worden. Daarin kan ik hem best begrijpen want in het begin is het nog allemaal niet zo bijzonder, althans dat gevoel kreeg ik en volgens mij wel meerdere mensen hier op MM. Toen de film echter vorderde bleek deze toch wel redelijk origineel te zijn (naar mening van de meeste mensen).

avatar van Scratt

Scratt

Ass-film

Met hoge verwachtingen deze film gaan kijken, met een teleurstelling naar buiten gegaan. Ik verwachte geen meesterwerk of zo, gewoon een leuke actiekomedie die brak met enkele conventies van het superhelden genre. Het eerste deel van de film vond ik dan ook nog meevallen. Aaron Johnson doet het goed als de nerdy hero-wannabe, omdat hij net niet té nerdy is. Het is makkelijk om naar het karikaturale te gaan, maar dit viel erg goed mee. Moretz en Cage waren ook oké, dus daar lag het ook al niet aan.

Waaraan dan wel? Goh, als ik een actiekomedie ga zien, wil ik ook eens lachen en buiten een klein glimlachje hier en daar hebben mijn lachspieren goed uitgerust bij deze film. Het vet was al snel van de soep als Hitgirl en Big Daddy een grotere rol kregen. Wat ik te zien kreeg was een film die probeerde om een soort van parodie te zijn op het superhero genre met een Guy Ritchie-achtige stijl door gebruik te maken van 'coole' personages die wat doelloos met messen gooien en kogels op iemand afvuren. Tot hiertoe is voor mij Tarantino de enige hedendaagse regisseur die extreem geweld daadwerkelijk ironisch kan laten overkomen.

Kick-Ass is dus waarschijnlijk ironisch bedoeld, alleen zag ik de ironie er niet echt van in. Wat ik zag was een overgewaardeerde prent die een slordig bijeenraapsel was van geesteloze, afgezaagde scènes gevuld door inspiratieloze personages.

Kortom, Kick-Ass is in mijn ogen niets meer dan een hoop gebakken lucht.

avatar van kuk

kuk

Mooie beschrijving. Gebakken lucht inderdaad vooral. Veel herrie, weinig potten breken.

avatar van Poepgezicht

Poepgezicht

Nou ja ik vind een 1,5 wel erg laag voor deze film. De overdreven actie vond ik wel leuk. En hij keek ook wel vlot weg. Ik miste alleen de humor, niet echt veel te lachen voor een komedie. Niets speciaals aan deze film naar mijn mening.

avatar van dinhus

dinhus

vond de FPS scène met hitgirl, toen haar pa werd verbrand, echt tragisch slecht trouwens.

avatar van eltorro

eltorro

dinhus schreef:

Vond ik juist één van de sterkste scènes van de film. Het liet een aardige impact achter op mij.

avatar van EliasZ

EliasZ

Leuk filmpje, maar een 8.2 om imdb? een beetje overdreven.

Voor een komedie wel erg goed!

3.5

avatar van Thom1994

Thom1994

3,92 op Moviemeter is niet overdreven? Ik vind het veel te hoog.

MoFeDu

Hij zegt toch ook niet dat een 3.92 niet overdreven is, alleen de 8.2 is nog meer overdreven. Hij is trouwens al flink gezakt, kijk maar bij statistieken hij begon boven de 4 sterren.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

8.2 en 3.92, dat komt eigenlijk best overeen.

Volgens Thom blijkbaar niet

JigSaw_Doll

Ik vind dat het zijn punten zover dik verdiend.

avatar van Thom1994

Thom1994

Ja. Hij is ook wel goed, maar ik kan nou niet zeggen dat hij zó goed is dat hij een plaats in de TOP250 verdient.

JigSaw_Doll

Misschien niet inderdaad, maar het is toch wel een van de beste films van het jaar zover.

avatar van clockwork72

clockwork72

Echt jammer dat Kick-Ass zó gedaald is in score.

avatar van chevy93

chevy93

Mag nog wel een stuk verder dalen hoor.

Martijnnn schreef:

8.2 en 3.92, dat komt eigenlijk best overeen.

Meten met 2 maatstafen. Je kan niet simpelweg de MovieMeter score x2 doen om het IMDb cijfer te krijgen. Kick-Ass komt met een 8,2 op #153 in de IMDb Top 250.

Op Moviemeter zou Kick-Ass op #87 komen en dat met een score die op IMDb, volgens jullie redenatie, op 7,84 komen en daarmee bij lange na de Top 250 niet zal halen.

avatar van H1DD3

H1DD3

Nee hoor.

avatar van AGE-411

AGE-411

Van mij mag ie ook nog wat dalen. Want echt sterk is ie niet hoor: Gemiddeld kinderactie-filmpje.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wellus, nietus, wellus...

avatar van Freckles

Freckles

AGE-411 schreef:

Niet echt toplijstwaardig.

Inderdaad, snap de hoge score hier echt niet.

Is gewoon een humor/actie filmpje voor kinderen vanaf 12 jaar zoals er nog andere zijn hoor.

Denk maar aan Superhero Movie...

Freckles schreef:

Inderdaad, snap de hoge score hier echt niet.

Denk maar aan Superhero Movie...

Ik kan het ongelooflijke in Avatar niet zien en toch krijgt die 4,14 met 4250 stemmen

avatar van predator 2

predator 2

AGE-411 schreef:

Niet echt toplijstwaardig.

Nee je hebt echt gelijk, hoe iedereen op een groffe wijze wordt vermoord zeker wat voor kinderen inderdaad.Denk voortaan even na over wat voor soort commentaar je geeft

avatar van Martijnnn

Martijnnn

chevy93 schreef:

Mag nog wel een stuk verder dalen hoor.

Als ik de moviemeter score keer 2 doe kom ik ook helemaal niet uit op 8,2. Ik weet ook niet echt hoe je er dan bij komt dat ik simpel weg de moviemeter score x2 doe…

Meten met 2 maatstaven… ja dat lijkt nogal duidelijk.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

Kick ass.

avatar van Jesse93

Jesse93

Misschien worden mensen beïnvloed door de vele reclames. Net zoals bij Avatar.

avatar van chevy93

chevy93

Ik heb geen reclame van Kick-Ass gezien.