Genre: Actie / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthew Vaughn
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson, Christopher Mintz-Plasse en Chloë Grace Moretz
Releasedatum: 15 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Kick-Ass
"Shut up. Kick-ass."
Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in één van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele bijzondere medestanders.
Dave Lizewski / Kick-Ass
Mrs. Lizewski
Sergeant Marcus Williams
Detective Gigante
Martijnnn
Scarface achtig? Sorry hoor, maar wat in hemelsnaam heeft deze film weg van scarface?
Hij zegt "Say hello to my little friend!"
Duidelijk toch!
Miss Sway
Nou ja goed... Volgens mij kwam dat zinnetje ook voor in een porno die ik afgelopen week op Film2 zag.
pippo il buffone
Het vervolg op deze film,"hitgirl"genaamd,vind ik alvast beter.Al bood dit filmpje ook aardig hersenloos vermaak van het soort dat dit genre films hoort te bieden.
Nomak
Het vervolg op deze film,"hitgirl"genaamd,vind ik alvast beter.
Die heb je al gezien?
clockwork72

shorzgarethson
Het verhaal gaat -wie weet helaas- geen Hit Giurl heten maar: Kick-Ass 2: Balls to the Wall en staat gepland voor 2012 (http://www.imdb.com/title/tt1650554/)
Inland Rabbit
Ik snap die 12 rating in Europa best wel. Ja de film kent meer bloed dan de gemiddelde comic verfilming, maar het is niet dat de hele camera onder de spetters zit ofzo. Als je over the top gaat mag je wel iets meer geven(iets meer in de richting van die benen-scene). Het hoeft heus geen Tokyo Gore Police te zijn, maar zo baanbrekend gewelddadig was dit niet.
Een beetje een raar begin van mijn verhaal misschien, maar ik had er wel zin in, een comic verfilming die er ver overging. Heb me verder prima vermaakt. Met de humor zat het wel goed, (erg) licht zwart, maar bovenal vaak niet TE cliché. Clichés zitten hem in het feit dat Kick-Ass toch weer de mooiste meid van school krijgt en Big Daddy zo nodig een dramatisch einde krijgt, inclusief huilende dochter speech . Het past gewoon niet in deze setting. Sowieso had er OF veel meer met personage ontwikkeling en verhaal gedaan moeten worden OF veel minder. Een middenweg is er in dit geval niet, want nu gaat het storen.
Heb ik me vermaakt? Zeker Ben ik te kritisch op misschien wel de leukste comic verfilming die ik tot nu toe gezien heb? Waarschijnlijk wel! Echter ik kan er niet bij dat de film aan de ene kant hersenloos vermaak wil zijn met zwarte humor, maar er dan toch high school drama en andere zwijmel scenes in gooit.
JigSaw_Doll
Vanuit het Christelijk oogpunt focus ik vooral op het kindsterretje Chloe Moretz.
Ze was echt geweldig he
Geen douchebag pussy pubers al Zac Afron, maar in plaats een jonge "The Bride" versie!
Quaternion
De film viel wat tegen, ik vond de hoofdrolspeler ook erg irritant.
AchmedATM
Ze was echt geweldig he
Volgens mij bedoelt hij het tegenover gestelde.
muss1905
Ik ben aangenaam verrast, ik vond het geweldig om naar deze film te kijken daarom 4sterren
sinterklaas
Ze was echt geweldig he
Ze zou ook nog wel goed zijn voor een film ala Resident Evil.
jeuletaxi
Boven verwachting goed, zeer onderhoudende en toch origineel!
Goeie humor vb meteen met de openingsscene.
Zeker een aanrader voor alle leeftijden
Kilii
Om te beginnen, had ik hoge verwachtingen voor deze film. Het eerste half uur maakte Kick-Ass die verwachtingen ook wel een beetje waar, maar daarna kreeg ik geen echt gevoel van een film-kijker connectie. Het einde was dus ook al een beetje voorspelbaar, niet dat het niet mag maar ik had wel wat meer verwacht van deze 'groffe' komedie.
-Acteerprestaties: 3*
Om eerlijk te zijn waren Moretz en Cage de beste acteurs van de film. En voor Cage betekend dit heel wat. Ik ben al niet zo'n fan van zijn werk, maar het mag gezegd worden de prestatie van hem in deze film mag er best wezen. De rest van de cast zijn gewoon een bende tieners, met weinig tot geen ervaringen (uitzonderingen mogelijk, en zeg het als ik fout ben)
-Verhaal: 3,5*
Met het verhaal op zich is niet veel mis. Maar ik had toch liever een ietsje grotere uitdaging gehad. Maar dat heb je natuurlijk met dit soort films, en ik trek hier geen punten voor af. Wel spijtig is dat ze het verhaal zo'n joekel van een open einde hebben gegeven. Alsof er werkelijk mensen zitten te wachten op het vervolg. Er zullen er natuurlijk wel zijn, maar hij zal nooit kunnen tippen aan zijn voorganger. Misschien wel, dat zien we later dan wel.
-Humor: 4*
Er zit niet zooooveeel humor in, maar als die toch aanwezig was viel hij wel bij me in de smaak. Bon, ik maak hier geen woorden meer over vuil in dat geval.
-Soundtrack: 4*
Wel, ik vond de openingstrack echt wel goed, en grappig. Doorheen de film hoor je gelijkaardige muziek, en die viel wel bij me in de smaak.
-Plot: 3*
Zoals ik eerder zei: het was te voorspelbaar. En het open einde... Wel laten we zo zeggen: het einde lijkt té veel op dat van Spider Man. Zonder de humor weliswaar.
Zo dat waren mijn 5 puntjes voor deze film.
Besluit:
3 + 3,5 + 4 + 4 + 3
------------------------
= 3,5
Deze film mag gekroond worden met prijzen zoals:
-Meeste headshots in één film
-Coolste wapens in een komedie
-Grappigste pakjes
Een 3,5 dus.
Maar ik geef hem op IMDB toch lekker een 7,5.
Saaimen
Ik vond hem echt goed. Had niks van de film gehoord en ergens een klein stukje over gelezen. Aan het begin dacht ik serieus wat wordt dit voor beroerde film... Maar naarmate de film vorderde heb ik echt genoten. Goede combinatie van humor en actie, wat ik zeker niet had verwacht.. De actiescenes waren geniaal, staat een meisje van 12 of hoe oud ze ook mocht zijn een beetje mensen neer te steken, hahaha geniaal.. Erg origineel in zijn genre en als filmliefhebber leuk om weer is wat ´anders´ te zien.......
ZomersBiertje
haha
Erg goed, orgineel, beetje Scarface achtig wat ik totaal niet verwacht had, had meer zon kinderfilm verwacht..
Aanraderrrr!
Onderbouw jou comentaar eens want die link naar Scarface volg ik niet.
Leland Palmer
Stuit net toevallig op de score van 'Kick-Ass', waaronder deze (Safehouse/Ambush) schitterende muziek. Eén van de mooiste stukjes muziek uit de film voor mij (vooral die vocals).
Kan niet wachten op de herziening!
MarkFish
Erg vermakelijk. Origineel verhaal. Goeie muziek. Strakke actiescenes en voldoende humor. De film had in het begin een erg vriendelijke, zachtaardige toon, maar dat veranderende heel geleidelijk en daarna heel snel. Ik had niet verwacht dat het zo bloederig zou zijn.
Het bleef echter tamelijk luchtig doordat er ook nog steeds grappen in voorkwamen.
planet_of_death
Kan niet wachten op de herziening!
Je hebt m gevonden!!
Qar
Inderdaad deze film heeft echt fantastische score, ongewoon goed voor films van dit genre zelfs.
RickZ
Komedie met wannabee stripheld, leukere 2e helft met koele actie van voornamelijk het meisje. Onderhoudend en leuk, maar geen topper.
MoFeDu
Dat is een zinnetje uit Scarface ja, maar bij scarface 'achtig' denk ik aan dezelfde stijl als Scarface, en dat was Kick-Ass geenszins.
jipt
Helaas ontpopt de film dan weer tot een standaard superheldenfilm (maar dan lekker grof en over the top), maar toch te voorspelbaar.
Xx_se7en_xX
''If Kick-Ass would be right here now... I probably would fuck his brains out.''

Kick-Ass 2
2013

'De nieuwe James Bond is gekozen': van deze hoofdrollen kun je Aaron Taylor-Johnson kennen

The Dark Knight

Taken
Actie / Thriller, 2008

El Orfanato
Horror / Mystery, 2007
crime fightergeheime identiteitheldstripboeksuperheldgebaseerd op stripmoordmysteriedonkere komediemaffiaredtienergeweldfamilierealismmist adventurerrookieaanpassingyoung heroes young adultcriminal heroesunlikely heroes heroeskickass pretending to be gayteen