Genre: Actie / Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Half Past Dead
"The good. The bad. And the deadly."
De misdadiger Donny heeft een plan om in te breken in een streng bewaakte gevangenis. Hij wil hiermee bereiken dat een ter dood veroordeelde gevangene de locatie van een grote buit prijsgeeft. Undercover FBI-agent Sascha moet dit zien te stoppen.
Sasha Petrosevitch
Twitch
Little Joe
Lester McKenna

Bruce Wilniks
Ongelooflijk dat ik het volgehouden heb deze prent af te zien. Verschrikkelijk muziek door de vechtscenes door. Erg fanta allemaal, Seagal die stuntmannen inzet op het moment dat zijn been een halve meter omhoog gaat. Bagger. Komisch joch die JA Rule, maar acteren is toch een ander vak. Maar die muziek,onuitstaanbaar, mede daardoor een 1.

dominion
Leuke Seagal film.
Heb me hier prima mee vermaakt.
Genoeg actie en lekker over de top geacteerd.
En dat was gewoon wat ik hier van had verwacht.
Eigenlijk een rip-off van The Rock maar wel een erg leuke.
Best goed uitgewerkt eigenlijk en acteerwerk van Seagal was best aardig.
Gewoon goed amusement.

movierobert
Leuke Seagal film.
Heb me hier prima mee vermaakt.
Genoeg actie en lekker over de top geacteerd.
En dat was gewoon wat ik hier van had verwacht.
Eigenlijk een rip-off van The Rock maar wel een erg leuke.
Best goed uitgewerkt eigenlijk en acteerwerk van Seagal was best aardig.
Gewoon goed amusement.
Hier ben ik het nou echt helemaal mee eens! Niks aan toe te voegen
Als je al weet dat je films met Steven Seagal niks vind kijk ze dan ook niet, wat een commentaar zeg hierboven.

Precies zo is het.

Sjoerdow
Als het je gerust stelt: niet alleen Seagal maakt deze film slecht. Ja rule draagt zijn steentje bij

erpunited
Ik vind het idee nog wel leuk alleen ik ben niet zo'n fan van steven seagal. Eigenlijk zijn zijn film altijd wel hetzelfde. En Ja Rule acteert ook niet echt geweldig. De film was redelijk te kijken maar niets aparts

FunkStarr
Een regelrechte flop kunnen we wel zeggen. Wat een bagger! Die muziek is verschrikkelijk de hele tijd.

MovieHolic
- 1985 stemmen
Wauw... Steven Seagal in een film is gegarandeerd een grote fail. Die kerel bakt er ook serieus niets van.

FunkStarr
Die tekst ook op de hoes; "The Good The Bad and The Deadly". Ze hadden er beter "The Hood The Fat and The Heavy op kunnen zetten.

IceTigerGhost
De titel van de film is eigenlijk meer een verwijzing naar de carrière van Seagal dan naar het verhaal van de film.

lars-pixar
‘Steven Seagal bewijst meer dan niks’
Leuk vermakelijk verhaal die snel opstart en gewoon in een redelijk snel tempo door gaat.
De casting is erg goed en de acteurs zitten goed in hun rol ook zo wel Steven Seagal is niet teleurstellend zoals de films Attack Force en Out of Reach maar bij die films licht het ook aan het verhaal en ook aan het acteer werk van Steven Seagal en zo bewijst hij maar weer dat hij ook zo zijn goeie films heeft in deze slechte jaren van hem zelf. 3,0*

Dennissssss
Stuk beter dan deel 2, maar nog steeds niet veel. Sommige acteurs spelen matig en een aantal dialogen komen totaal ongeloofwaardig over.

Stuk beter dan deel 2,
Uhm, deel 2? Heb ik iets gemist?

FunkStarr
Ah zonder Seagal zie ik, vandaar dat ik hem niet kende. Toch bedankt voor de info Dennissssss

Matige doch onderhoudende film met Steven Seagal, waarbij je hier voor het eerst ook duidelijk ziet dat hij echt te dik aan het worden is.
In de actiescènes richt hij zich meer op zijn wapens, en blijft hij veel meer aan de grond staan dan vroeger. Daarnaast zijn deze actiescènes niet heel sterk qua choreografie. Het acteerwerk is ook niet al te best en als je Seagal niet goed vind acteren, dan moet je voor de gein eens bij deze film naar het acteerwerk van Ja Rule kijken, want vergeleken daarbij, is dat van Seagal haast Oscarwaardig. Niet dat het acteerwerk hier uitmaakt, want de film is vanaf de eerste minuut al niet meer geloofwaardig. Dan maakt dat verder ook niet veel uit moet men gedacht hebben.
Toch moet ik zeggen dat het allemaal nog wel redelijk gemakkelijk wegkijkt. Het is een no nonsense filmpje met stoere brede mannen en stevige goede rapmuziek, (waarschijnlijk ook Ja Rule) en op de een of andere manier vermaakt het allemaal nog wel enigszins. Daarnaast heb ik ze ook nog wel veel slechter gezien van Seagal.

mikey
Ik begrijp niet hoe iemand dit een onderhoudende film kan noemen.. ik zat te kijken naar een 90m. lange videoclip van ene kurupt en knokploeg steven. met onduidelijke beelden, schreeuwerige rap/metal muziek, onduidelijke locaties en een heleboel onzin.

Tonypulp
Seagal is hier nog goed bezig. Begint wat ronder te worden, maar staat z'n mannetje absoluut. Het schietwerk is echter niet zo best uitgevoerd en Ja Rule is van nature irritant. Seagal en z'n kleine negro hebben sowieso niet de chemie die ik ken van bijvoorbeeld The Glimmer Man (1996) of Exit Wounds (2001) . Er is nog wel plaats voor DMX in de soundtrack, maar echt veel voegt het niet toe. Voelt inderdaad aan als een lelijke videoclip, maar wel een erg vermakelijke. Gewoon middle of the road!

Seagal in een soort Under Siege 3 die zich laat inspireren door The Rock en Die Hard, maar als een slechte trein op een spoor zonder bestemming. Alles is nogal wat geforceerd en zelfs voor dit genre nogal inhoudsloos. Alles is een lelijke urban videoclip geworden met toevallig de kop van Seagal af en toe in beeld. Goed dat er nog wat actie is en de muziek zelf nog wel meevalt. Maar ik kan goed begrijpen dat dit de laatste bioscoop release van Seagal was voor lange tijd.

Donkerwoud
Vermakelijk slecht. Ze hebben zo'n beetje elk cliche uit het boekje erin weten te krijgen en dan ook nog eens met belabberde special effects en een plot dat kant noch wal raakt. Genieten dus, maar niet op de manier zoals de makers dat waarschijnlijk bedoeld hebben.

Left4Dead
Ja Rule is de hele film, zo slecht dat je amper de rest volgt. Dan die pokke muziek er nog eens naast.
Nee een tranendal dit.
Halve ster eraf en dan blijft er een volle ster over en daar moet men nog tevreden mee zijn ook.

Alexander1900
Ik heb vanouds genoten van Half Past Dead. Sowieso ben ik dol op gevangenisfilms en nu heb je ook nog Steven Seagal en veel actie die wat mij betreft goed is uitgevoerd. Toch wel een toppertje in het actie genre en ook van Steven Seagal. Een ondergewaardeerde film.
Cijfer: 7,5 / 10

xxERWINxx
Vandaag bekeken, deze film viel me heel hard mee, in het begin dacht ik dat het weer een standaard film zou worden, maar ben blij dat ik hem heb afgekeken, we zien een soort ''The Rock'' achtige film, maar dan wat korter, want al snel vielen ze de gevangenis binnen en begint het spektakel.
Veel explosies en redelijk wat gevechten ook, leuk verhaal en ook een goed einde!
Zeer vermakelijke film, het enige minpunt vond ik de irritante muziek soms bij de gevechten, verder stoorde het niet zo heel erg.
Ik ga deel 2 ook maar eens kijken, helaas dan wel zonder Steven Seagal.

Tarkus
Dat je geen hoogstaand scenario moet verwachten in deze film zal je wel begrijpen.
Maar de film is lang niet slecht, boordevol actie en vuurgevechten.
Toch een van de betere films met Steven Seagal, hij heeft ondertussen al veel slechter gemaakt sindsdien.
Kortom: verstand op nul en genieten maar.

Bassie83
Vermakelijke film, zoals de meeste films van Steven Seagal. Acteerwerk en al de explosies en rondvliegende kogels zijn erg matig in beeld gebracht opzich wat je er van verwacht. Alles ligt beetje voor de hand, de grote boef wordt verslagen, laatste deel van de film was meer A-team.

Grindhouse62
- 2062 berichten
Deze actievolle van 13 in een dozijn popcorn film is zeer genietbaar om naar te kijken. Niets meer niets minder. Dit is 1 van de betere films van Seagal van vroeger en die zijn beter dan die troep wat hij de laatste jaren maakte. Een 3.0. Op Netflix herzien

Macmanus
Ja Rule is een poor man's Ludacris.
Jammer dat deze film geen Aziatische actie regisseur had. Die zijn qua scenario zelden beter maar hebben net iets meer oog voor de actie. Don Michael Paul (heeft een geweldige profiel foto op IMDb.) is een waardeloze regisseur en scenarist. Best apart ook hoe nodeloos ingewikkeld het scenario in elkaar steekt. De intro is hilarisch met Ja Rule die uit de auto vliegt, maar heeft amper nut en daarna krijg je een soort The Rock voor zwakbegaafde met een vleugje Die Hard en een poging om in te haken op de Matrix hype. Het is bij momenten wel geestig slecht maar het blijft jammer dat zelfs geen enkele actie scene de moeite is. Het is slecht gedraaid en gemonteerd.
Enige reden om deze te kijken is in deze corona tijd: Virtual Movie Theater, hiermee kun je met je vrienden de film tegelijk kijken en ondertussen lullen over de film. Het is bij een goede film niet zo aan te raden want dan wil je liever dat iedereen stil is. Maar bij een film als deze is een beetje geinen wel wat je door de film heen trekt.
1.5 sterren.

Kondoro
“My destiny is in God's hands. I'm cool with that.”
Precies een film zoals je hem verwacht en ziet bij de persoon ‘Steven Seagal’. Eigenlijk een nietszeggend verhaal waarvan je de uitkomst al van honderden kilometers aan ziet komen maar wat toch gewoon leuk blijft deels te volgen, puike actie scenes maar het word hier al wel wat houterig in sommige scenes, de aftakeling van de goede films van ‘Seagal’ las ik ergens. Toch blijft het wel erg vermakelijk en krijg je gewoon waar je de film voor aanzet: veel actie en coole muziek met een wat matig verhaaltje.
Valt er verder nog iets over te vertellen? Nee, totaal niet maar dat hoeft ook niet in mijn ogen. Dit is gewoon er even goed voor gaan zitten en genieten, laat Seagal het werk denk en word vermaakt.

Mescaline
Nog uit een tijd dat een Seagal film nog best vermakelijk kon zijn, Half Past Dead is daar zeker 1 van. Het helpt ook wel dat de cast er zichtbaar veel plezier in had.
En tja, Nia Peeples in een wel heel sexy rol. ❤️

Brabants
- 1942 stemmen
Half Past Dead is een overduidelijke B-film zoals we dit bij Seagal nogal gauw zijn gewend. Dit in achting genomen is het zo slecht nog niet.

Afgelopen weekend de film gezien zoals ie gezien hoort te worden: in een vakantiebungalow, op een kleine televisie, op RTL7, onderbroken door een viertal lange reclameblokken. Heerlijk toch. De film deed me wel wat denken aan de klassieke A-Team. Er wordt heel veel geschoten, maar niemand wordt ooit geraakt en je ziet geen enkele kogel inslaan. Seagal oogt relaxed met een theedoek om zijn hoofd geknoopt, maar heeft vrij weinig te doen. Hij laat het zware werk over aan de inferieure supporting cast. De titel wordt gaandeweg verklaard, maar slaat feitelijk nergens op binnen de context van de film. Maar goed, het is wel een klassieke Seagal-titel bestaande uit drie woorden. Dat werkt nou eenmaal het beste.

Half Past Dead 2
2007

Marco Borsato (56) vervolgd voor seksueel misbruiken minderjarig meisje, '8 Mile'-acteur Nashawn Breedlove (46) overleden | MovieMeter Recap

Netflix deelt hilarische eerste trailer voor aankomende actiekomedie-serie 'Obliterated' van de makers van 'Cobra Kai'

'Community'-collega's 'niet grappig genoeg' voor Chevy Chase (79): 'Wilde die mensen niet om me heen'

De tien best beoordeelde films van de jarige Gwyneth Paltrow (51)

Alla Ricerca del Piacere
Horror / Thriller, 1972