Genre: Actie / Misdaad
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Don Michael Paul
Met onder meer: Steven Seagal, Morris Chestnut en Ja Rule
Plot Half Past Dead
"The good. The bad. And the deadly."
De misdadiger Donny heeft een plan om in te breken in een streng bewaakte gevangenis. Hij wil hiermee bereiken dat een ter dood veroordeelde gevangene de locatie van een grote buit prijsgeeft. Undercover FBI-agent Sascha moet dit zien te stoppen.
Sasha Petrosevitch
Twitch
Little Joe
Lester McKenna
roda
hij komt niet in de bioscoop, ik zag de dvd liggen bij moviestore in heerlen.
morpheus
Deze film is een zooitje, verhaal van niks, actie van niks (Seagal heeft echt niks te doen in deze film anders dan een hele sporadische korte gevechtsscene) acteerwerk is ook B- en de film probeert duur te doen met een budget van niks. Dat de film hier zo hoog gemiddelde heeft is voor mij een enorm raadsel.
*1/2 ster voor vrouwelijk schoon
Ja Rule
Ja act wel okay vind ik jammer dat ie niet overal draait zoals in Den Haag is inderdaad een B-film de sfeer is saai maar ik heb 'm echt gekeken omdat ik Ja Rule goed vindt
nomis
Ik heb em nog niet gecheckt en ik oordeel pas na het kijken van een film. Ik zal hem zeker gaan checken als Segal Fan. Oja, Fans opgelet, wie segal terug wil zien als vanouds (zeer veel goede strakke gevechtscene's) moet zijn nieuwste film checken : Out for a kill !!! Zelfs zijn beste tot nu toe kwa vechten (marked for death) kan niet tippen aan deze, en dat zegt genoeg!!
bioscoopzaal
Dit is wat mij betreft de beste recensie van Half Past Dead die ik tot nu toe heb gelezen ... het is een hele hap, maar zeker de moeite waard om even door te nemen.
SSeagal
Snap niet dat hij de moeite neemt 12 pagina's te typen over 1 film, beetje overdreven lijkt me. Komt nog eens bij, dat gek genoeg Seagal zijn martial arts niet echt laat zien zodra hij in de bioscoop komt??? Kijk naar Exit wounds, daarin heeft hij enkel 2 magere vechtscene's, en nu deze film. Vind je het gek dat mensen zeggen dat hij de "feeling" kwijt is en zijn martial arts nergens meer op lijken, ze kijken de verkeerde films van hem. Moeten ze maar eens Out for a kill huren.....
kungfuzombie
Steven Seagal en een stel irritante rappers, zal wel weer oscar materiaal zijn! Wedstrijdje stoer kijken.
superloef
Vandaag eens even deze film gecheckt! Dit is eindelijk wel weer een genietbare film van Steven Seagal! De vlotte regie laat de film bijna lijken op een videoclip, erg cool gedaan! De actiescenes zijn dik in orde, en vooral die Bad Girl Nia Peeples is erg lekker om naar te kijken!
Leukste film van Seagal sinds Exit Wounds!
*** Sterren
Diesel
Het lijkt of degene die 5 sterren voor deze film hebben gegeven een soort groep vormen.
pascal83
het is dan ook wel heel toevallig dat 3 5-stemmers slechts op deze film hebben gestemd
SSeagal
Ik had het ook kunnen weten, maar wederom krijgt Seagal zodra hij in een bioscoopfilm speelt weinig noemenswaardig te doen. Waar Exit wounds nog 2 goede vechtscene's had met Seagal, plus af en toe een aardig tussendoortje, daar laat Half past dead mij in de steek. Alleen op het eind een zeer korte coole gevechtsscene, maar ja, dat is natuurlijk veel te weinig en onzinnig, alsof je je beste voetballer tijdens een WK wedstrijd op de reservebank laat zitten, en hem alleen de laatste 5 minuten mee laat spelen. Seagal moet doen waar hij goed in is, simpele films waarin hij zich een weg baant door hordes tegenstanders, en laten zien dat hij een meester in de Aikido is. Niet maar een beetje rondhangen in films waarin hij nauwelijks wat te doen heeft. Ik denk dat ik Out for a kill maar weer eens ga kijken, die heeft me tenminste een stuk meer geamuseerd. Want naast een hoop onwaarschijnlijkheden en nutteloos schieten, heeft deze film niks te bieden, helaas kan dan Seagal de film niet redden omdat hij teveel achterwege blijft i.p.v. meer op de voorgrond. Meer dan ** kan ik er niet van maken deze film.
SSeagal
Exit Wounds was het allemaal net niet. Net geen leuke actie, geen leuk acteerwerk, totaal onzinverhaal en alleen Seagal die niet kon overtuigen. Vandaar 1,5 ster voor Exit Wounds
Wat is dit voor onzin? In exit wounds heeft Seagal nog wat te doen, heeft ie wat goede martial art scene's, in Half past Dead loopt ie maar wat rond en probeert ie een homeboy na te doen wat zwaar irritant is, en dat vond jij meer overtuigend
Dan de overige actie in half past dead is vaak onzinnig, en het verhaal is helemaal niet noemenswaardig (Exit wounds ook niet, maar dat was zelfs nog beter), dus waar je dit vandaan haalt?
Banjo
- 2035 berichten
telkens als ik deze film wil huren is ie uitverhuurd
dan zal ie wel de moeite waard zijn? toch?
telkens als ik deze film wil huren is ie uitverhuurd
dan zal ie wel de moeite waard zijn? toch?
Tja, wat is smaak. Ik moest een tijdje geleden voor school een stuk schrijven over de definitie van kunst, waar ik dan ook de begrippen smaak en kwaliteit veelvuldig gebruikte en die naar mijn mening veelvuldig verkeerd gebruikt worden. Zal dat stukje wel even in het forum zetten. Dan weet je ook wat ik er precies mee bedoel.
Vreselijk ,, duizend bommen en granaten film'' ik denk dat jongens die tussen de 12 en 14 jaar zijn dit nog wel kunnen waarderen.... Maar ja dat is mijn mening...
offleys
Zéér vermakelijk filmke,
gewoon een "no-brainer-movie" maar dat maakt het daarom toch nie minder leuk zeker.
Het verhaal zit vol met onreële feiten
(zoals kogels ontwijken terwijl men bijna met de loop op elkaars hoofd staat te mikken) maja, daar mag je dus niet bij stilstaan in dit genre.
Het verhaal is heel vlotjes en leuk gebracht. Heb echt wel zitten lachen in deze film. Het leukste karakter vond ik toch wel die dikke playstation neger met zijn machinegeweer! Echt lachen was dat.
Dit genre moet je niet serieus nemen, het is gewoon lekker ontspannen en verstand op nul.
Toch wel een 4/5 omdat het zo'n hoog amusements-gehalte heeft.
(sorry aan de mensen met hun kritische smaak, iedereen vat een film op zijn manier op, toch?)
(en Exit Wounds is idd nog beter...)
double gun
ik kijk veel naar recenties en ik weet zelf ook veel van films af, grotendeels van actie. En ben fan van regisseurs michael bay, john woo en andrzej bartkowiak. En de maker van deze film heeft veel gekeken naar die voorbeelden, maar komt veel te kort om bij dat niveao te komen. Hersenloos spectakel is soms wel eens leuk maar het gaat hier wel eens wat te overdreven, en dat was bij exit wounds enz. niet het geval en daar zat tenminste nog wel wat verhaal en emotie in. en dat was bij romeo must die, ook het geval maar deze regisseur heeft toch nog zijn best gedaan om het vermaak en cool factor omhoog te halen. Maar ja rule komt lang niet in de buurt van het geweldsfactor van dmx.
mijn score voor deze film zijn 2 sterren. Maar toch is deze
film prima voer voor een actie fan.

Justice4All
Hèhè, eindelijk een Seagal-film, die de moeite waard is om te zien. 3*
Patrickvanschaik
- 2096 stemmen
vindt het geen goeie film sterker nog het is een slechte film 1* voor de moeite
djelle
Exit wounds was beter. Het verhaal was beter uitgewerkt, het klikte beter met DMX en de dialogen waren niet zo kinderachtig zoals ze hier meestal waren. Toch had hij een hoog entertainingswaarde dankzij Seagal en de vele actiescenes, die van deftige kwaliteit waren. Er zat nu en dan redelijk wat creativiteit in moet ik zeggen en af en toe zagen we onze held een leuke vondst uitvoeren, gewoonlijk in funtie om de vijand uit te schakelen (heel vermakelijk), maar ook soms om ze te verrassen of te pesten. Amusant! (1 scene was geïnspireerd/afgekeken uit Die Hard, welke oplettende kijker kan me zeggen welke?
Ik hoop dat hij nu wel wat stopt met in die actiefilmpjes te spelen met rappende negers. Exit wounds vond ik heel plezant maar intussen heb ik nu wel mn buik vol van die combinatie. Hij mag gerust weer in zijn klassiekere rollen duiken en een "Under Siege" of "out for justice"-achtige film gaan spelen voor mijn part.
Dat stoorde met trouwens ook nog aan deze film, het feit dat je om de haverklap geconfronteerd werd met een uptempo - hiphopliedje, te pas en ten onpas. De computermuziekjes tijdens sommige gevechten kwamen ook zo "gemaakt" over. Waarschijnlijk wilde men het allemaal zo flitsend, modern en hip mogelijk maken, maar dergelijke inbreng vind ik zo overdreven opgezet.
De film had dus redelijk veel flauwigheden en andere minpunten, doch blijft dit een erg bevredigende actie-film. En daarmee haalt ie het uiteindelijk net tot de middenmoot. 2,5*
Pl@toon
Zéér vermakelijk filmke,
Het verhaal zit vol met onreële feiten
Toch wel een 4/5 omdat het zo'n hoog amusements-gehalte heeft.
(en Exit Wounds is idd nog beter...)
Idem, Je hebt helemaal gelijk
Maar die pshyco met z'n bazooka is ook lachen
Nieke
Deze kon me niet boeien en heb dan ook stukjes gemist omwille van heen en weer lopen.
Jammer, de titel sprak me van keer wel aan.

Half Past Dead 2
2007