• 9.377.044 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Don Michael Paul

Met onder meer: Steven Seagal, Morris Chestnut en Ja Rule

Plot Half Past Dead

"The good. The bad. And the deadly."

De misdadiger Donny heeft een plan om in te breken in een streng bewaakte gevangenis. Hij wil hiermee bereiken dat een ter dood veroordeelde gevangene de locatie van een grote buit prijsgeeft. Undercover FBI-agent Sascha moet dit zien te stoppen.

Sasha Petrosevitch

Donald Robert Johnson

Nicolas 'Nick' Frazier

Special Agent Ellen Williams

Warden El Fuego

Twitch

Lester McKenna

avatar van stinissen

Vreselijk ,, duizend bommen en granaten film'' ik denk dat jongens die tussen de 12 en 14 jaar zijn dit nog wel kunnen waarderen.... Maar ja dat is mijn mening...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het weer(een stortbui met onweer in de nacht en dat nog de hele film door) geeft al slechte sfeer.

Alles was gewoon donker in beeld gebracht. Wat ook erg is dat een elektrische stoel voor iemand klaarstaat.

Het enige wat leuk was was seagal en een paar negers voor de rest allemaal een treurig onaangenaam zooitje.

Vooral niet kijken als je je depresief voelt. Kijk dan The Foreigner, die is zelfs vrolijker.

0,5

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Niet zo'n slechte Seagal-film, ware het niet dat de boel halverwege in elkaar stuikte: schietfestijnen, Seagal die dan plots toch weer de goede undercoveragent blijkt te zijn en een magere apotheose. En het zag er allemaal zo goed uit...

avatar van italian

italian

het was lang geleden dat ik nog eens een Seagal-film had gezien. Gisterenavond kreeg ik daar de kans voor...

niet veel goeds te vertellen over deze actiefilm! het doet zich stoerder en cooler over dan dat het is.

bij zo'n actiefilm kijk je meestal niet naar het acteerwerk als de actie je maar genoeg bezighoudt, maar hier kon je er echt niet naast kijken...de gehele cast acteert vreselijk over the top, alleen de badguy kon zijn rol goed neerzetten als de (zoveelste) psychopaat.

het verhaal kon misschien nog gered worden als ze op zoek zouden gegaan zijn naar de schat maar het mondt uit in een typisch Seagal-verhaaltje waarmee elke dag wel tig actiefilms mee gemaakt worden dat vandaag de dag niets meer te bieden heeft... de slechterikken lijken weggelopen te zijn uit de Matrix met hun stoere pakjes...

en om de boel nog wat stoerder te maken plaatsen ze dan nog zo'n ubercoole heavy metal soundrack in de film

past lekker bij die ultrageloofwaardige gevechten

Seagals leuke oneliners geraken stilaan op en dan moet je noodgedwongen naar zo'n emotieloze kop kijken die enkel goed kan vechten en schieten...

wat zijn die gevangenen in Alcatraz toch veranderd zeg : in Escape From Alcatraz trof je hier en daar nog 'realistische' gevangenen maar hier lijken de criminelen alleen maar bodybulders met een uiterst stoere kop te zijn.

de kers op de taart zijn natuurlijk de dramatische momenten want de kogels waren waarschijnlijk op om nog door te kunnen vechten

Enig pluspunt: leuke overthetop schietgevechten en gevechtpartijen! en het vermaakte wel de hele tijd

avatar van 606

kArIzMa_TuRk schreef:

Goed Acteerwerk, verwacht je wel van S.Seagel

zeker wel 4* waard.

super gave actie en een geweldige einde.

en een big smile van steven was erg oke

4,5 ster

avatar van Lennert

Lennert

Onbegrijpelijk dat deze film een hogere score krijgt dan bijvoorbeeld Out For Justice en Under Siege 2. Misschien dat het door de moderne montage, soundtrack en acteurs een wat meer mainstream publiek aantrekt?

Ik vond het zeker geen ramp. Het acteerwerk was behoorlijk (van Seagal in ieder geval, zo'n urbanrol staat hem wel), maar er was gewoon te weinig Seagal: ik had niet het gevoel dat hij een hoofdrol had. Daarnaast was er toch weinig stoere actie te vinden, iets wat je in zo'n setting toch wel zou verwachten.

Jammer ook dat Seagal voor deze film een razzienominatie kreeg, ik heb in deze film minstens 5 mensen geteld die allemaal minder acteerden (waaronder Ja Rule).

Zelfde rating als The Patriot, een mislukte film die niet mislukt genoeg is om een echte ramp te zijn.

avatar van misterwhite

misterwhite

Verschrikkelijke film.

Zo fake en voorspelbaar, alles is zo voor de handliggend. Het is ook allemaal niet logisch.

Steven Segal heeft mij maar met een paar films kunnen boeien maar deze kreeg ik niet afgekeken.

0,5 sterren (het is gewoon mijn ding niet)

avatar van Zinema

Under Siege 3.

Of Under Siege in Alcatraz.

Het zijn beiden titels die de film ook zou kunnen dragen. Die titels dekken i.i.g. de lading.

Clichématig actie-filmpje met Seagal, maar hij heeft ze wel eens minder gemaakt. Tegen het eind ontspoort de film nogal, en voelt e.e.a. als een haastklus aan.

Het acteerwerk is niet best, maar de film kent een aantal vermakelijke vechtscenes, alsmede een redelijke vaart.

Redelijk.

avatar van Minotaures

Minotaures

Dit moet het echt van zijn actie hebben. Want op goed acteren en briljant verhaal kun je hier niet op rekenen.

Gewoon lekker veel en overdreven actie. Met Seagal als een FPS-held (kan tegen kogels en wordt moeilijk geraakt). Persoonlijk een stukje minder dan de DMX en Seagal films: Exit Wounds en Cradle 2 the Grave, maar wel een 3,0 voor al dat actie en best een mooi slechterik (Nia Peeples).

avatar van movierobert

movierobert

dominion schreef:

Leuke Seagal film.

Heb me hier prima mee vermaakt.

Genoeg actie en lekker over de top geacteerd.

En dat was gewoon wat ik hier van had verwacht.

Eigenlijk een rip-off van The Rock maar wel een erg leuke.

Best goed uitgewerkt eigenlijk en acteerwerk van Seagal was best aardig.

Gewoon goed amusement.

Hier ben ik het nou echt helemaal mee eens! Niks aan toe te voegen

Als je al weet dat je films met Steven Seagal niks vind kijk ze dan ook niet, wat een commentaar zeg hierboven.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Stuk beter dan deel 2, maar nog steeds niet veel. Sommige acteurs spelen matig en een aantal dialogen komen totaal ongeloofwaardig over.

avatar van Spetie

Matige doch onderhoudende film met Steven Seagal, waarbij je hier voor het eerst ook duidelijk ziet dat hij echt te dik aan het worden is.

In de actiescènes richt hij zich meer op zijn wapens, en blijft hij veel meer aan de grond staan dan vroeger. Daarnaast zijn deze actiescènes niet heel sterk qua choreografie. Het acteerwerk is ook niet al te best en als je Seagal niet goed vind acteren, dan moet je voor de gein eens bij deze film naar het acteerwerk van Ja Rule kijken, want vergeleken daarbij, is dat van Seagal haast Oscarwaardig. Niet dat het acteerwerk hier uitmaakt, want de film is vanaf de eerste minuut al niet meer geloofwaardig. Dan maakt dat verder ook niet veel uit moet men gedacht hebben.

Toch moet ik zeggen dat het allemaal nog wel redelijk gemakkelijk wegkijkt. Het is een no nonsense filmpje met stoere brede mannen en stevige goede rapmuziek, (waarschijnlijk ook Ja Rule) en op de een of andere manier vermaakt het allemaal nog wel enigszins. Daarnaast heb ik ze ook nog wel veel slechter gezien van Seagal.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Seagal is hier nog goed bezig. Begint wat ronder te worden, maar staat z'n mannetje absoluut. Het schietwerk is echter niet zo best uitgevoerd en Ja Rule is van nature irritant. Seagal en z'n kleine negro hebben sowieso niet de chemie die ik ken van bijvoorbeeld The Glimmer Man (1996) of Exit Wounds (2001) . Er is nog wel plaats voor DMX in de soundtrack, maar echt veel voegt het niet toe. Voelt inderdaad aan als een lelijke videoclip, maar wel een erg vermakelijke. Gewoon middle of the road!

avatar van Film Pegasus

Seagal in een soort Under Siege 3 die zich laat inspireren door The Rock en Die Hard, maar als een slechte trein op een spoor zonder bestemming. Alles is nogal wat geforceerd en zelfs voor dit genre nogal inhoudsloos. Alles is een lelijke urban videoclip geworden met toevallig de kop van Seagal af en toe in beeld. Goed dat er nog wat actie is en de muziek zelf nog wel meevalt. Maar ik kan goed begrijpen dat dit de laatste bioscoop release van Seagal was voor lange tijd.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Vermakelijk slecht. Ze hebben zo'n beetje elk cliche uit het boekje erin weten te krijgen en dan ook nog eens met belabberde special effects en een plot dat kant noch wal raakt. Genieten dus, maar niet op de manier zoals de makers dat waarschijnlijk bedoeld hebben.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ja Rule is een poor man's Ludacris.

Jammer dat deze film geen Aziatische actie regisseur had. Die zijn qua scenario zelden beter maar hebben net iets meer oog voor de actie. Don Michael Paul (heeft een geweldige profiel foto op IMDb.) is een waardeloze regisseur en scenarist. Best apart ook hoe nodeloos ingewikkeld het scenario in elkaar steekt. De intro is hilarisch met Ja Rule die uit de auto vliegt, maar heeft amper nut en daarna krijg je een soort The Rock voor zwakbegaafde met een vleugje Die Hard en een poging om in te haken op de Matrix hype. Het is bij momenten wel geestig slecht maar het blijft jammer dat zelfs geen enkele actie scene de moeite is. Het is slecht gedraaid en gemonteerd.

Enige reden om deze te kijken is in deze corona tijd: Virtual Movie Theater, hiermee kun je met je vrienden de film tegelijk kijken en ondertussen lullen over de film. Het is bij een goede film niet zo aan te raden want dan wil je liever dat iedereen stil is. Maar bij een film als deze is een beetje geinen wel wat je door de film heen trekt.

1.5 sterren.

avatar van Kondoro

Kondoro

“My destiny is in God's hands. I'm cool with that.”

Precies een film zoals je hem verwacht en ziet bij de persoon ‘Steven Seagal’. Eigenlijk een nietszeggend verhaal waarvan je de uitkomst al van honderden kilometers aan ziet komen maar wat toch gewoon leuk blijft deels te volgen, puike actie scenes maar het word hier al wel wat houterig in sommige scenes, de aftakeling van de goede films van ‘Seagal’ las ik ergens. Toch blijft het wel erg vermakelijk en krijg je gewoon waar je de film voor aanzet: veel actie en coole muziek met een wat matig verhaaltje.

Valt er verder nog iets over te vertellen? Nee, totaal niet maar dat hoeft ook niet in mijn ogen. Dit is gewoon er even goed voor gaan zitten en genieten, laat Seagal het werk denk en word vermaakt.

avatar van Brabants

Brabants

Half Past Dead is een overduidelijke B-film zoals we dit bij Seagal nogal gauw zijn gewend. Dit in achting genomen is het zo slecht nog niet.

avatar van james_cameron

Afgelopen weekend de film gezien zoals ie gezien hoort te worden: in een vakantiebungalow, op een kleine televisie, op RTL7, onderbroken door een viertal lange reclameblokken. Heerlijk toch. De film deed me wel wat denken aan de klassieke A-Team. Er wordt heel veel geschoten, maar niemand wordt ooit geraakt en je ziet geen enkele kogel inslaan. Seagal oogt relaxed met een theedoek om zijn hoofd geknoopt, maar heeft vrij weinig te doen. Hij laat het zware werk over aan de inferieure supporting cast. De titel wordt gaandeweg verklaard, maar slaat feitelijk nergens op binnen de context van de film. Maar goed, het is wel een klassieke Seagal-titel bestaande uit drie woorden. Dat werkt nou eenmaal het beste.

avatar van teigertje

teigertje

• 2077 stemmen

Een redelijke en vermakelijke aktie film.

Waarin Steven Seagal een undercover agent speelt in een gevangenis.

Deze film behoort niet bij zijn betere films, maar ook niet bij zijn minste films.