• 9.130.978 stemmen

Geregisseerd door: Scott Wiper

Met onder meer: Steve Austin, Rick Hoffman en Vinnie Jones

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Condemned

"10 Will Fight, 9 Will Die. You Get To Watch."

Jack Conrad (Steve Austin) zit in een dodencel in een corrupte gevangenis ergens in Midden-Amerika. Dan doet er zich plotseling een mogelijkheid voor om zijn straf te ontlopen: een rijke televisieproducer heeft hem uitgezocht om deel te nemen aan een spannende reality tv-show. De corrupte gevangenisleiding wordt simpel omgekocht. Hij wordt gedropt op een verlaten eiland ergens in de oceaan. Daar wacht hem een dodelijk lot: hij moet een strijd op leven en dood aangaan met negen andere ter dood veroordeelden. Alleen diegene die overblijft zal zijn vrijheid terug krijgen.

avatar van arno74

arno74

Matig filmpje qua verhaal en acteerwerk. Vooral het begin was lastig doorkomen, als na een tijdje het verhaal eenmaal wat rijker wordt kon het eindelijk mijn interesse winnen, tot dat moment leek het alleen maar te gaan over 9 mannen en een vrouw die op elkaar inslaan. Daarna wordt het qua verhaal niet heel veel beter, erg cliché, maar wel vermakelijker. Kleine 2*

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Ik had deze film nog niet gezien, daarom vandaag eraan begonnen.

Het begin vond ik een beetje raar en saai, maar eenmaal op het eiland als het spel begint word hij beter.

De film zit volop gevechten.

9 mensen op 1 eiland gefilmd door een crew met camera's dat wereldwijd gevolgd kan worden via internet.

De film was redelijk spannend, soms best hard, camerawerk was soms wel wat schokkend dat was jammer.

Het einde vond ik wel weer goed.

Al met al een zeer vermakelijke (harde) actiefilm.

Op naar deel 2!

avatar van david bohm

david bohm

Heb deze een tijd terug gezien. Het ziet er allemaal redelijk goed uit maar het acteerwerk is erg matig en het verhaaltje tja. Met 2 sterren ben ik mild.

avatar van umbra

umbra

Redelijk standaard (knok)actiefilmpje, maar best nog wel vermakelijk, plof in de zetel, snacks en zuip en verstand op nul. Meer moet hier ook niet over vermeld worden.

avatar van Phantasm

Phantasm

Deze actiefilm was aardig spannend en soms best hard. Prima mee vermaakt.

avatar van Kondoro

Kondoro

“About 80 miles north of Anchorage. Little fishing town. You probably heard of it. It's called Fuck Your Mama.”

Wederom een film die vanwege mijn statistieken zijn stem kwijt is geraakt, aangezien ik op elke film een mening en stem wil hebben. Ik wist dat er dan ooit een dag zou komen dat ik deze zou gaan herzien, en nu hij op ‘Netflix’ was geplaatst werd dit allemaal maar simpeler voor mij om hem weer aan te gooien. Twaalf jaar geleden heb ik deze film voor het eerst gezien, al een tijdje na release maar wel in de periode dat ik extreem ‘WWE’ fan was, waaronder ook ‘Steve Austin’ aan mee deed en ook één van mijn favoriete vechter was binnen die branche. Toen ik zag dat hij in deze film mee speelde moest ik hem heel snel zien, en de herinneringen waren beter dan wat ik nu heb beleefd tijdens de herziening, en dat deed me enigszins nog wel pijn.

En eigenlijk kom ik er nu wel achter dat deze productie niet helemaal top was, zoals ik had verwacht. Zeker rond die tijd is het concept vrij leuk, en zeker toen had ik het nog niet eerder gezien. Een paar jaar volgde ‘The Hunger Games’, in een soort gelijke trant als ‘The Condemned’ en die films vond ik toch een tikkeltje beter, iets wat deze film eigenlijk had moeten zijn. ‘The Condemned’ brengt opzich een best leuk concept, staatsgevangenen met de doodstraf worden stuk voor stuk uit hun cel gehaald om mee te doen met een online livestream waarbij er één winnaar moet zijn en de rest mag je vrijuit vermoorden. Destijds natuurlijk super vet, tegenwoordig wordt of vooral werd je doodgegooid met dit soort films.

Qua cast kun je het opzich wel raden, ‘Vinnie Jones’ en ‘Steve Austin’ springen er beiden wel uit in mijn ogen. ‘Austin’ staat natuurlijk op de voorgrond, de ‘WWE’ legende speelt een erg leuke rol in deze film, al was het natuurlijk niet van ontzettend hoog kwaliteit. Ook ‘Jones’ speelt een redelijke rol die ik wel eens beter heb gezien maar, beiden brengen ze een goede chemie als tegenstanders van elkaar, en uit eindelijk ook de good en de bad-guy relatie die de twee met elkaar hebben. Voor de rest is de cast niet heel bijzonder te noemen, en vind ik het wel best zo.

Helaas kiest ‘Wiper’ er scenes in te stoppen waarmee deze film mee dood wordt gegooid. Dit is dat irritante dramatische stukje in het midden, over dat men zich tegen het concept en de show keert en hoe verkeerd alles wel niet is wat het een stuk minder interessant laat maken en daarna volgt er zo’n morele zeik scene waarbij even verteld moet worden waarom het allemaal zo onmenselijk is en noem maar op, voornamelijk scenes die zo’n film mooi verpesten.

Over het algemeen heb ik me verder wel vermaakt. De film kent genoeg actie, waarvan de scenes overigens heel irritant en ietwat te chaotisch zijn opgenomen maar, dat even terzijde. Ik kon hem redelijk makkelijk uitzitten, duurt in mijn optiek soms iets te lang zeker gezien die zeurige scenes constant maar, die namen gelukkig niet de overhand.

avatar van The Brain

The Brain

Een aangename verassing deze actiefilm. Vind je de oudere films van Schwarzenegger en Stallone goed dan vermaak je je hier ook prima mee. Vette actie, toffe acteurs en technisch zit de film heel aardig in elkaar, alles wat je verwacht van dit soort films. De acteurs zijn goed gecast Vinnie Jones speelt met verve een maniak en ex-worstelaar Steve Austin is geknipt als sympathieke held. Het thema van een gevecht op leven of dood is niet uniek, hier is het wel goed uitgewerkt met zelfs een normen en waarden vraagstukje.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag weer eens herbekeken, ditmaal op Blu-ray,

De film zit volop gevechten.

Het einde vond ik wel weer erg spectaculair en explosief.

Al met al een vermakelijke actiefilm.

Op naar deel 2!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik wist niet eens dat de worstelfederatie films produceerde (WWE), maar wat een films ook. Steve Austin acteert als een zak patatten. Vinnie Jones ook trouwens. Twee stoere gasten die alleen maar gemeen moeten doen. In deze actiefilm is het slechtste ... geloof het of niet... de actiescènes. Zelden zo'n slecht gefilmde man-tegen-man gevechten gezien. Niet dat ik me eigenlijk verveeld heb met deze film. Het Battle Royale idee zorgt voor enkele leuke oprispingen maar het lijdt van minuut één totaal geen twijfel wie de last man standing zal zijn. Erg matig straight-to-dvd materiaal.

avatar van Shadowed

Shadowed

Een stel fors gebouwde actiehelden die op één locatie worden gedumpt en elkaar moeten afmaken, veel meer heeft regisseur Scott Wiper niet nodig voor een bruut actiefilmpje. Het blijft alleen altijd zonde dat dit soort films met een compleet achtergrondverhaal en aangedikt sentiment moeten komen, zeker de uiteindelijke finale gaat eigenlijk veel te lang door. De knokpartijen zijn verder prettig snel gemonteerd en de klappen voelbaar, maar de regie van Wiper mist variatie en vernieuwing. Na de eerste twee vuistslagen heb je het als kijker eigenlijk wel gezien en word je niet meer gestimuleerd met iets unieks. Gelukkig kent The Condemned genoeg tempo, een aantal goed getimede grapjes en degelijke acteerprestaties van Steve Austin en Vinnie Jones. Degelijk middagvertier dat veel te lang doorgaat, maar in de basis doet wat het moet doen.