• 9.377.538 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Don Michael Paul

Met onder meer: Steven Seagal, Morris Chestnut en Ja Rule

Plot Half Past Dead

"The good. The bad. And the deadly."

De misdadiger Donny heeft een plan om in te breken in een streng bewaakte gevangenis. Hij wil hiermee bereiken dat een ter dood veroordeelde gevangene de locatie van een grote buit prijsgeeft. Undercover FBI-agent Sascha moet dit zien te stoppen.

Sasha Petrosevitch

Twitch

Lester McKenna

avatar van DragQueen

DragQueen

Matige actieprent, met wel een aardige portie actie, maar dan heb je het ook wel gehad. ja rule moet maar stoppen met acteren, en seagal is weer eens 25 kilo aangekomen, en acteert nogal houterig. de film wist mij niet echt te boeien. en het verhaaltje is een beetje plat. de film was wel enigzins vermakelijk door de aanwezige actie, maar verder niet veel bijzonders. weer de zoveelste prent van seagal. 2 sterren.

avatar van 1991

1991

Gave film. Alleen wel erg nep. Vooral die scene met de helicopter.

* * *

avatar van leon1970

leon1970

Aardige aktie film, maar meer ook niet.

Waardering: **

avatar van nightbreed

nightbreed

Hahahahahahaha, wat een ontzettend dom verhaal zeg.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Opvallend vermakelijke Seagal flick. Dacht dat ik ze nu toch wel allemaal gezien had.

3*, leuk voor de liefhebber.

avatar van Anjin

Anjin

nightbreed schreef:

Hahahahahahaha, wat een ontzettend dom verhaal zeg.

Ja is ook geen sentimenteel verhaal waar jij van houd..

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ongelofelijk wat een pulp. Die Steven Seagal was trouwens uitstekend aan het acteren vergeleken bij die Ja Rule. Die moet een acteerverbod krijgen, wat een ongeloofwaardig stuk schimmel is dat.

Verder een ruk verhaal, domme humor en algemene dramatische acteerprestaties. Tijdverspilling.

avatar van Materny

Materny

Het valt allemaal wel reuze mee.

3*. Verwacht geen originaliteit of oscarnominerend acteerwerk, maar veel kogels en onrealisme. Laatse scené met de badass erin zag ik trouwens niet aankomen.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Steven Seagal is vaak nog te pruimen, maar dit is echt een walgelijke film. Grote stukken film zonder actie en veel geforceerd drama. De actiescenes die er zijn, zijn onorigineel en in vrijwel elke film beter gedaan. Daarnaast is het geheel veel te vlug en hyper gemonteerd, met vervelende rapmuziek op te koop toe.

avatar van Lennert

Lennert

Onbegrijpelijk dat deze film een hogere score krijgt dan bijvoorbeeld Out For Justice en Under Siege 2. Misschien dat het door de moderne montage, soundtrack en acteurs een wat meer mainstream publiek aantrekt?

Ik vond het zeker geen ramp. Het acteerwerk was behoorlijk (van Seagal in ieder geval, zo'n urbanrol staat hem wel), maar er was gewoon te weinig Seagal: ik had niet het gevoel dat hij een hoofdrol had. Daarnaast was er toch weinig stoere actie te vinden, iets wat je in zo'n setting toch wel zou verwachten.

Jammer ook dat Seagal voor deze film een razzienominatie kreeg, ik heb in deze film minstens 5 mensen geteld die allemaal minder acteerden (waaronder Ja Rule).

Zelfde rating als The Patriot, een mislukte film die niet mislukt genoeg is om een echte ramp te zijn.

avatar van Falcon103

Falcon103

dit vind ik seagals op een na beste werk, en ik snap niet dat deze geen voldoende weet te bemachtegen, acteerprestaties zijn voor een seagal film echt niet slecht. verder heeft ie alles lekker portie actie beetje humor geinig verhaaltje en een mooie chick.

volgens mij heeft deze alleen een onvoldoende omdat er mensen zijn die seagal films gewoon uit principe een onvoldoende geven

avatar van SvV

SvV

Erg goede Seagal film, lekkere harde actie. Samen met Exit Wounds, Hard To Kill en Nico de beste van Seagal.

Heb deze al een paar keer gezien maar vind hem nog steeds top. Zeker een aanrader als je van actiefilms houd.

avatar van misterwhite

misterwhite

Verschrikkelijke film.

Zo fake en voorspelbaar, alles is zo voor de handliggend. Het is ook allemaal niet logisch.

Steven Segal heeft mij maar met een paar films kunnen boeien maar deze kreeg ik niet afgekeken.

0,5 sterren (het is gewoon mijn ding niet)

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Ik zou hier weer een epistel kunnen afsteken dat het verhaal gigantisch ongeloofwaardig is, maar ik wist op voorhand dat het een Seagalfilm was, dus geen probleem daarmee

Een verbetering was al dat hij geen lange gewaden droeg en dat hij zijn staartje had afgeknipt.

Actiescènes mogen er bij momenten wel zijn, maar echt zeer speciaal is het ook allemaal weer niet.

Heb al betere Seagalfilms gezien.

avatar van Nomak

Nomak

Ongelooflijk dat dit een hogere waardering krijgt dan films als Nico en Out for Justice? Het lijkt wel de omgekeerde wereld.

Veel stoer gedoe van Ja Rule die ik overigens wel kan waarderen. Het is gewoon fijn om hem eens af en toe in een film te zien opduiken. Leuke scène toen deze stoere Ja Rule door die vrouw in alle hoeken van de kamer getrapt werd. Dat vond ik dan ook meteen de beste vechtscène.

In een film met Steven Seagal mag je wel wat meer goede vechtscènes verwachten, helaas was dat hier niet het geval. Er wordt veel te veel geschoten en te weinig gevochten.

Bepaalde mensen zijn ook gewoon verkeerd gecast. Dan heb je daar iemand als Morris Chestnut die totaal ongeloofwaardig is. Dan kan hij nog zo vies proberen te kijken als hij wil, de man kan gewoon geen slechterik spelen, daar heeft hij de kop niet voor. En dan die vrouwelijke FBI agent, hoe irritant kan iemand zijn?

Ook het verhaal is erg ongeloofwaardig en Steven Seagal heeft geen oneliners.

Het is gewoon geen al te beste film.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Typische seagal film. Hersenloze schietfilm. Goed tegen slecht. Toch beetje afgezaagde formule die niet echt (meer) kan boeien. Ook de actie lijkt ongeloofwaardig en technisch gewoon slecht in beeld gebracht.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Een leuk Seagal-filmpje. Het verhaal was makkelijk te volgen, de actiescènes waren niet slecht en het einde was voorspelbaar.

avatar van Zinema

Under Siege 3.

Of Under Siege in Alcatraz.

Het zijn beiden titels die de film ook zou kunnen dragen. Die titels dekken i.i.g. de lading.

Clichématig actie-filmpje met Seagal, maar hij heeft ze wel eens minder gemaakt. Tegen het eind ontspoort de film nogal, en voelt e.e.a. als een haastklus aan.

Het acteerwerk is niet best, maar de film kent een aantal vermakelijke vechtscenes, alsmede een redelijke vaart.

Redelijk.

avatar van Ieperman

Ieperman

• 1934 stemmen

Slechte film met een ergerlijke Ja Rule want die kan niet acteren. Seagal die veel te zwaar staat en te oud is voor z'on rol. Dan nog wat rap crap erbij en je hebt een slechte film.

Trouwens waar haalde Steven die parachute vandaan?

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Goede film met redelijk tot goede actiescènes. Ik vond juist dat Ja Rule, Steven Seagal en Morris Chestnut goed acteerde.

avatar van The Almighty

The Almighty

Goede film. Redelijke acteerprestaties en goede actiescènes. Verhaal was ook redelijk. Het camerawerk was soms heel irritant.

Al met al 3*

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Haalde weer een hoog niveau. Zat ook een heerlijke dosis humor in. Mooi werk van Seagal en Ja-Rule of hoe die gast ook mag heten!

avatar van Minotaures

Minotaures

Dit moet het echt van zijn actie hebben. Want op goed acteren en briljant verhaal kun je hier niet op rekenen.

Gewoon lekker veel en overdreven actie. Met Seagal als een FPS-held (kan tegen kogels en wordt moeilijk geraakt). Persoonlijk een stukje minder dan de DMX en Seagal films: Exit Wounds en Cradle 2 the Grave, maar wel een 3,0 voor al dat actie en best een mooi slechterik (Nia Peeples).

avatar van GuyB

GuyB

aeright!

Alles met een korrel zout nemen, ben ik heel goed in. Dat mensen dit voorspelbaar, niet logisch, voordehandliggend vinden begrijp ik best hoor. Ik kan dit soort producties appreciëren. Meer kan ik er niet over zeggen.

(seagal smiled in deze film. even terzijde)

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Na een half uur had ik het wel gezien, en vooral GEHOORD!! Wat een tering-herrie zit er in die film. Het begint al bij de titels, maar goed, dat is nog wel even uit te zetten, maar tijdens het hele halfuur, dat ik van de film heb gezien kwam die herrie iedere keer terug. De film zelf is misschien nog wel te pruimen, maar de soundtrack in ieder geval niet!!

Ik weet het, na een half uur kun je geen beoordeling geven, maar in dit geval wil ik toch een uitzondering maken. Laat ik voor de film 5* geven (dat kan natuurlijk in dit geval helemaal niet, maar goed). De soundtrack krijgt MIN 4,5. Netto resultaat 0,5*

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Seagal zorgt met zn droge kop toch weer voor wat lol, maar eigenlijk is het natuurlijk niet best. Toch zitten er een paar leuke scenes in en hij duurt ook niet te lang, De muziek was soms om te janken, 2,5*

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Ace Hanlon schreef:

Ik weet het, na een half uur kun je geen beoordeling geven, maar in dit geval wil ik toch een uitzondering maken. Laat ik voor de film 5* geven (dat kan natuurlijk in dit geval helemaal niet, maart goed). De soundtrack krijgt MIN 4,5. Netto resultaat 0,5*

neem je jezelf nog serieus na dit bericht?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Wat heeft Seagal toch met die uitgerangeerde rappers ?

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Iron Maiden schreef:

neem je jezelf nog serieus na dit bericht?

Nee, jij wel dan?????? Is het dan de bedoeling hier serieus te zijn??? Nee toch, zeker.

95% van de berichten hier is niet serieus en de ander 5 % is complete onzin!

Maar ik ben even bij je top 10 wezen kijken. Toy story op nummer 1. Dat is het duidelijkste bewijs, dat je niet serieus bent!!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

ja, je moet objectief naar films kijken en ze daar dan op beoordelen is mijn idee, maar ja als jij op films wilt stemmen die je niet eens uitkijkt en er vervolgens lekker over door gaat brabbelen moet je het natuurlijk helemaal zelf weten.

en ja, Toy Story doet iets met mij en ik ben er mee opgegroeid.

als jij nou ook even een top 10 aanmaakt zal ik daar ook wel even op gaan zeiken als je daar blij van word.